Skocz do zawartości
IGNORED

Ile tak można ?

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze znajdzie sie paru grzybow co ma ten swędząco -szczypiacy ból dupy.....bo ktos sie zna i umie cos z tym zrobic, bo ktos ma a on nie... itp itd. Czepta sie lepiej naciagaczy a od porzadnych ludzi sie od....lta.

Mudy44 nie znam, NAD wizualnie nie w moim guscie, ale pelen szacun za jego wklad w nasze audio.

A ten puchatek co tak klepie ...synku wiesz ile kosztuje np. modyfikacja oppo w uk ? a ty sie trzesiesz nad kilkoma stowkami zl. zenada.....

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

To i moje 0,03

Jeden grzebie w grundigach drugi w NAD-ach. Pewnie to jakoś gra, zwłaszcza jak taki bardziej udany model ktoś uwolni od jego budżetowych tanich elementów.... Tyle że to dalej jest taniocha, no sorry ale NAD C350 jest pusty w środku z małym toroidem - no a za podobną kasę można kupić jakieś dual mono - masse macht klasse

Jednym słowem zamiast modyfikowanego malucha lepiej kupić BMW. Jakie? Jakiekolwiek :)

na ebay uk oferują upgrade pm6005 i jeszcze jakiegoś innego Marantza no i co? wynikać musi z tego że inżynierowie są od siedmiu boleści u Maranztza?raczej nie -każdą rzecz można porawić nic i nikt nie jest doskonały panowie

Łokmen Saba

......Czy uwazasz, ze firma Nad zatrudnia ludzi ktorzy nie zwrocili by swojej uwagi na takie bledy?

Moze oni zrobili to celowo by osiagnac zamierzony efekt.

.........

W przedziale do 10 tys i więcej, pre jest traktowane po macoszemu, koszt dobrego pre podniósłby cenę zespolonego wzmacniacz średnio razy 2 a nawet 3.

Więc przemyślane modyfikacje, są wskazane ;))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No bez jaj z g bata nie ukręcisz

Ukryta Zawartość

Modyfikujesz albo dlatego że masz sprzęt który darzysz sentymentem i nie chcesz się go pozbyć a chcesz żeby grał . Dlatego bo chcesz mieć sprzęt lepszy niż masz a ograniczają cie środki finansowe . Lub robisz tuning naprawdę drogiego sprzętu zwłaszcza lampowego .

Wzrasta ilość modyfikacji to spada ilość sprzedawanych używek na portalach , prawda ? czy się mylę ;) .

W tej modyfikacji jest jeszcze konserwacja więc dostaje się sprzęt po przeglądzie i do tego lepiej grający za rozsądne pieniądze .

Nie miałem Nada i mieć nie będę patrzę na to z boku

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Parę rzeczy w życiu też zmodyfikowałem. Tylko dla siebie. Parę zrobiłem od podstaw.

Z opisów, dźwięk jaki preferuje muda44 to nie "my cup of tea", ale nie można zarzucić temu człowiekowi braku udziału w rozwoju forum. Wiele jego postów jest rzeczowych, na wielu z nich nie zarobi złotówki. Dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Chyba o to chodzi na tego typu forach. No chyba, że jest już więcej takich, co to raczej wolą czytać naparzanki od opisów doświadczenia innych.

Jak inni - nie mam NAD-a i nie dam do modyfikacji. Jak już to sam bym ją przeprowadził:-)

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ukryta Zawartość

No bez jaj z g bata nie ukręcisz

Caspian też nie wygląda jakoś szczególnie w środku, a gra...

Ukryta Zawartość

Caspian też nie wygląda jakoś szczególnie w środku, a gra...

Dokładnie,słyszałem opinie że to audiofilskie powietrze,taki stan rzeczy.

Jedni sugerują się masą urządzenia,hmm może by tak kolor w to włączyć też������

Łokmen Saba

No jasne - Mark Levinson wygląda tak samo :)

Porównanie z czapy ;) gdzie Rzym gdzie Krym :)

Nad to sprzęcik na start w audio i tak też gra co nie oznacza że za małą kwotę nie można go poprawić .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Mudda44 jest specyficznym gościem .Zna sie rzeczy dobrze co i jak jest zbudowane , pewnie musiał trochę posiedzieć zeby wymyślić takiego moda,to ze zarabia na tym to dobrze , bo dla czego ma za darmo -poświecił czas

Z drugiej strony jego czasem wpisy mozna odebrać z innej strony -zawsze było pełno wypowiedzi na forum co ma w danej chwili i jakie perełki wychacza -tyle ze styl jego wypowiedzi różnią sie od innych i jego czasem zbyt chwalenie jednego produktu aż czasem przesadne co czasem mozna to odebrać inaczej

Zauważyłem ze duzo ludzi coś chwali i pisze często ale muda ma swój styl wypowiedzi ktory irytuje ludzi pewnych dlatego robią sie zaczepki i powstała anty przeciwko mudzie

Nie dziwie sie bo nie kiedy jego wpisy sa kontrowersyjne no ale ma prawo pisać co myśli i słyszy

Kilka razy pożegnał sie z forum i zarzekał sie ze nie będzie pisał Ale wracał szybko Spowrotem -teraz tez tak będzie :)

:)

Heh Najpierw jechali po gościu wytykając mu, że powinien oznaczyć się jako branża, teraz jadą bo jest oznaczony, kino ))

Ech...

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Zawsze znajdzie sie paru grzybow co ma ten swędząco -szczypiacy ból dupy.....bo ktos sie zna i umie cos z tym zrobic, bo ktos ma a on nie... itp itd. Czepta sie lepiej naciagaczy a od porzadnych ludzi sie od....lta.

Mudy44 nie znam, NAD wizualnie nie w moim guscie, ale pelen szacun za jego wklad w nasze audio.

A ten puchatek co tak klepie ...synku wiesz ile kosztuje np. modyfikacja oppo w uk ? a ty sie trzesiesz nad kilkoma stowkami zl. zenada.....

Synku?

Coreczko a wiesz, ze g...no mnie obchodzi ile kosztuje modyfikacja w uk.

A wiesz dlaczego? Bo ja niczego nie modyfikuje.

Gdyby ktos uwaznie czytal moje posty, to by wiedzial ze ja do mudy nic nie mam.

Kupilem nawet wzmacniacz, ktory polecil mi muda i jestem zadowolony.

Najwięcej tu krzyczą ci, co nie mieli z tym do czynienia. Nie tylko tu. O kablach mówią, o bezpiecznikach. Każdy mądry, tylko żaden nie spróbował. A ja spróbowałem. I mudzie44 dobrze życzę. To dzięki niemu mam świetnego Qeda Ruby. A co do modyfikacji, to miałem bezpośrednio od niego C320BEE po modzie. Mnie nie zachwycił. Tylko, że ja już wtedy byłem dużo dalej na mej drodze audiofilskiej.

To musiałes miec piec taki za 15 tysi, przecie takie za 9, NAD bije brzmieniowo. :)

?👈

I nadal twierdze, ze lepiej kupic sportowy samochod niz kupic fiata i starac sie go modyfikowac tak, zeby jezdzil jak ten sportowy.

To musiałes miec piec taki za 15 tysi, przecie takie za 9, NAD bije brzmieniowo. :)

Sluszna uwaga.

I to jest wlasnie to o co mi chodzi. Dlaczego miara jakosci przerobionych przez marcina wzmacniaczy jest pewna okreslona kwota?

Dlaczego nie mowi sie ze przerobiony klocek gra lepiej od fabrycznego i tyle?

Tylko uzywa sie w celach reklamowych taniego chwytu marketingowego jakim jest porownanie przerobionego klocka do tych kosztujacych 8 czy 9 tysiecy.

I nadal twierdze, ze lepiej kupic sportowy samochod niz kupic fiata i starac sie go modyfikowac tak, zeby jezdzil jak ten sportowy.

I masz rację w tym co piszesz . Tylko nie każdego stać na sportowy samochód . Jak już ma się malucha to lepiej mieć go podrasowanego . No chyba że tak jak Tobie wystarcza taki zwykły maluch

W przedziale do 10 tys i więcej, pre jest traktowane po macoszemu, koszt dobrego pre podniósłby cenę zespolonego wzmacniacz średnio razy 2 a nawet 3.

Nawet gdyby cena miala wzrosnac x3 to i tak firmie Nad oplacalo by sie to robic bo 2 tysiace razy 3 to jest 6 tysiecy a mogli by zdobyc klienta, ktory szuka klocka w granicach 9 tysiecy. Wiec duza szansa, ze wybral by Nada po odsluchach.

I masz rację w tym co piszesz . Tylko nie każdego stać na sportowy samochód . Jak już ma się malucha to lepiej mieć go podrasowanego . No chyba że tak jak Tobie wystarcza taki zwykły maluch

Mi akurat nie wystarczal, dlatego zmienilem.

Nie jestem fanem tuningu.

Zapomnialem dopisac, ze koszt modyfikacji to jakies 400 zlotych, wiec gdyby firma Nad zajela sie tym na etapie projektowania przedwzmacniacza to jego kosz nie musial by byc 2 lub 3 krotnie wiekszy.

Naprawde uwazasz, ze sa takimi imbecylami zeby popelnic taki blad?

Zapomnialem dopisac, ze koszt modyfikacji to jakies 400 zlotych, wiec gdyby firma Nad zajela sie tym na etapie projektowania przedwzmacniacza to jego kosz nie musial by byc 2 lub 3 krotnie wiekszy.

Naprawde uwazasz, ze sa takimi imbecylami zeby popelnic taki blad?

Tym postem pokazałeś że nie znasz się ani na audio ani na biznesie i dalsza z Tobą polemika nie ma sensu .Próbujesz chyba leczyć własne kompleksy . Miłego słuchania życzę w starym i nowym roku

Uchatek,rozbawiłeś mnie na całego.

Karty graficzne czy procesory bazują na tych samych bebechach tylko mają zablokowane różne funkcje,przez co jedne koszują więcej i są wydajniejsze.

Kiedyś w Radeonach zmieniali bios i miałeś karte z wyższej półki

Myślisz że w audio tego nie stosują,że przez dodanie układu czy coś w tym stylu mają lepszy i wydajniejszy model z wyższą cyferką?To tak ogólnikowo bo zaraz bEdzie jeden z drugim czepiał że tak nie jest.Chyca żeś inżynierem projektującym,no to sorki :)

Muda znalazł lukę u Nada i to umiejętnie wykorzystuje,proste.

Dajcie już spokój chłopakowi bo śmieszne są co niektóre osoby tutaj,dorośnijcie

Łokmen Saba

Copland nie gra, Roksan nie gra, Densen nie gra, że wrócę do tematu wątku - "Ile tak można?"

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Copland nie gra, Roksan nie gra, Densen nie gra, że wrócę do tematu wątku - "Ile tak można?"

To urok tego forum wbrew pozorom , wieczne przekomarzanie kto ma dłuższego ;)

Ten wątek to taka burza w szklance wody. Większość uczestników dyskusji ma kable, które kosztowały więcej niż te stare NAD- razem z modyfikacją.

Generalnie kolega Muda daje zadowolenie ludziom za śmieszne pieniądze więc nie ma o co kopii kruszyć. Sam mam na strychu starego NAD L40 ( takie 3 w 1) z zepsutym napędem i jak kolega Muda przyjąłby go do siebie na naprawę i podrasowanie to mu go wyślę z czystej ciekawości bo i tak nic z niego obecnie nie ma. Jak się uda to będę miał idealny sprzęt do sypialni/dla syna/ do domku letniskowego/* niepotrzebne skreślić, i za parę stówek być może dobre brzmienie. Bardzo dobrze, że jest ktoś taki na forum, który uczciwie poleca konkretną usługę. Trzeba tylko pamiętać, że każdy, również Muda, ma swoje preferencje brzmieniowe, które mogą być różne. Dla jednych modyfikacja da efekt "wow" , a dla innych może być dokładnie odwrotnie.

Warto więc z kolegą Mudą porozmawiać o jego upodobaniach brzmieniowych, a najlepiej posłuchać takiego "moda by Muda". Tylko tyle i aż tyle.

Mam prawo pisac to co o tym mysle i pisze. Komus moze sie to nie podobac tak samo jak mi nie podoba sie poddawanie tuningowi sprzetu audio.

Zreszta ten temat nie jest o tym czy te modyfikacje sa czegos warte czy nie, tylko o tym, ze reklam i propozycji ze strony pana muda44 robi sie za duzo.

Rozumiem, kazdy musi jakos zarabiac, ale mozna napewno wykupic jakies miejsce na stronie audiostereo.pl i tam zamiescic reklame. Jest tez dzial ogloszenia.

Kiedys w jednym z moich tematow dostalem propozycje tuningu mojego wzmacniacza i kulturalnie odmowilem, bo m.ie tuning nie interesuje. To za jakis czas w kolejnym moim temacie dostalem propozycje zmodyfikowania mojego CD, bo zostal on uznany za waskie gardlo mojego zestawu. I to troche meczy.

Jak uznam, ze czas wymienic CD to pojade i kupie nowy lub uzywany, ale nie bede niczego przerabial.

I nie bede tutaj mowil czyja dzialalnosc na forum przypomina przekupe na targu, bo to wyraznie widac kto i kogo do czegos namawia w co drugim temacie.

Ten wątek to taka burza w szklance wody. Większość uczestników dyskusji ma kable, które kosztowały więcej niż te stare NAD- razem z modyfikacją.

Generalnie kolega Muda daje zadowolenie ludziom za śmieszne pieniądze więc nie ma o co kopii kruszyć. Sam mam na strychu starego NAD L40 ( takie 3 w 1) z zepsutym napędem i jak kolega Muda przyjąłby go do siebie na naprawę i podrasowanie to mu go wyślę z czystej ciekawości bo i tak nic z niego obecnie nie ma. Jak się uda to będę miał idealny sprzęt do sypialni/dla syna/ do domku letniskowego/* niepotrzebne skreślić, i za parę stówek być może dobre brzmienie. Bardzo dobrze, że jest ktoś taki na forum, który uczciwie poleca konkretną usługę. Trzeba tylko pamiętać, że każdy, również Muda, ma swoje preferencje brzmieniowe, które mogą być różne. Dla jednych modyfikacja da efekt "wow" , a dla innych może być dokładnie odwrotnie.

Warto więc z kolegą Mudą porozmawiać o jego upodobaniach brzmieniowych, a najlepiej posłuchać takiego "moda by Muda". Tylko tyle i aż tyle.

Dokladnie. I dlatego nie ma co pisac, ze brzmienie po przerobce jest lepsze. Ono bedzie tylko inne. Nalezy pamietac ze na brzmienie ma wplyw wiele innych spraw niz tylko te ktorymi zajmuje sie muda. Moc, wydajnosc pradowa, znieksztalcenia wspolczynnik tlumienia i wiele innych spraw, ktore podczas tej modyfikacji nie sa poddawane zadnym zmianom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.