Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  64 członków

Diapason Klub
IGNORED

Klub Diapason

Rekomendowane odpowiedzi

Od tygodnia mam Astery i nie moge sie przestac ekscytowac jak pieknie graja :) W stosunku do moich bylych Adamantesow III 25th duzy krok do przodu.

Wygląda to cudownie i zjawiskowo nawet nie ma co dyskutować! Chciało by się posłuchać! Wrzuć jakieś wideo na YT jak możesz.

Edytowane przez Łukasz Kieler

Pięknie!

... jak ja Ci zazdroszczę tego pomieszczenia !

Gdybym ja mógł tak ustawić głośniki, ech żyźń .......

Edytowane przez Krzysztof_56775

Pięknie!

... jak ja Ci zazdroszczę tego pomieszczenia !

Gdybym ja mógł tak ustawić głośniki, ech żyźń .......

To zwykly pokoj dzienny polaczony z kuchnia, ktorej nie widac :) Nic specjalnego :)

Super system !!!

BRAWO!!

Co to za plyta ?

Czym to nagrane do Youtube bo jest super.?

Dzieki. Plyta to: Uakti - Mapa. Nagrane za pomoca Panasonic GH2 (obraz) + Tascam DR-07 mk2 (dzwiek) ;-)

Dzieki. Plyta to: Uakti - Mapa. Nagrane za pomoca Panasonic GH2 (obraz) + Tascam DR-07 mk2 (dzwiek) ;-)

Zawsze Diapason gral dla minie wspaniale , ale takiego dzwieku w Youtube nie spodziewalem sie

uslyszec

Realizacja + REZYSERJA bomba

Patryk,

a te kopytka Superspike Soundcare, to tak już było, czy sam przykręciłeś , działa, warto ?

Sam przykrecilem. Wiem ze lubie od czasu od czasu zmienic pozycje kolumn a na kolcach i jeszcze przy tak ciezkich standach nie byloby to latwe. A tu jest konstrukcja zespolona, kolce z podstawkami w jednej obudowie. Takie same kolce mam tez zamontowane w stoliku na elektronike.

Patryks 26, świetne brzmienie i bardzo fajny pokój! Mam do Ciebie pytanie dotyczące kolumn Diapason Astera. Czy kupowałeś je od polskiego dystrybutora, tj. Audio Connect? I najważniejsze, czy udało Ci się uzyskać jakiś upust? Pytam, gdyż cena katalogowa kolumn łącznie ze standami jest jednak bardzo wysoka.

Edytowane przez Medaaard
Patryks 26, świetne brzmienie i bardzo fajny pokój! Mam do Ciebie pytanie dotyczące kolumn Diapason Astera. Czy kupowałeś je od polskiego dystrybutora, tj. Audio Connect? I najważniejsze, czy udało Ci się uzyskać jakiś upust? Pytam, gdyż cena katalogowa kolumn łącznie ze standami jest jednak bardzo wysoka.
Dzieki :) Nie kupowalem w Audio-Connect. Kupilem je w Holandii z drugiej reki. Sa roczne i nie maja najmniejszego uszczerbku wiec sa jak nowe i zaplacilem za nie polowe ceny rynkowej wiec nie jest tak zle mysle.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Ja kupowałem Astery u polskiego dystrybutora. Polecam. Bardzo sympatyczni ludzie, myślę, że wszystko jest możliwe.
Ja cala elektronike i okablowanie u nich kupowalem :) Akurat sie zlozylo ze Astery mi sie trafily z drugiej reki. Tego samego dnia sprzedalem Adamantesy i kupilem Astery :)

Ja cala elektronike i okablowanie u nich kupowalem :) Akurat sie zlozylo ze Astery mi sie trafily z drugiej reki. Tego samego dnia sprzedalem Adamantesy i kupilem Astery :)

Patryks, a czy między Adamantesami a Asterami jest Twoim zdaniem duża różnica w jakości dźwięku?

Patryks, a czy między Adamantesami a Asterami jest Twoim zdaniem duża różnica w jakości dźwięku?

Jest ogromna roznica.

Im dluzej slucham Aster tym ta przepasc miedzy Adamantesami sie powieksza. Astery pokazuja duzo wiecej mikrodetali, sa bardziej detaliczne a zarazem bardziej aksamitne i gladkie.

W ilu metrach kwadratowych grasz Asterami? Jak daleko od ścian odsunięte? Jakiej muzyki słuchasz?

25m2. Odsuniete sa od tylnych scian na 1,3 m od bocznych 0,7m. Odleglosci mierzone do srodka tweetera. Muzyki slucham przeroznej ale z przewaga na jazz i muzyke instrumentalna.

post-51918-0-05118100-1513180607_thumb.jpgpost-51918-0-50092400-1513180626_thumb.jpgWitam , ja również od kilku dni cieszę się Diapasonami Astera . Naprawdę zacna kolumna .Na razie jestem bardzo podekscytowany nowym zakupem i słyszalną różnicą pomiędzy nimi a moimi poprzednimi ( bardzo dobrymi ) Audiosolutions Rhapsody 80 . Na opisy i oceny przyjdzie czas ... a teraz słuchanie , słuchanie , słuchanie ...... Pozdrawiam klubowiczów. Edytowane przez PIOTR - PIOTR

post-51918-0-05118100-1513180607_thumb.jpgpost-51918-0-50092400-1513180626_thumb.jpgWitam , ja również od kilku dni cieszę się Diapasonami Astera . Naprawdę zacna kolumna .Na razie jestem bardzo podekscytowany nowym zakupem i słyszalną różnicą pomiędzy nimi a moimi poprzednimi ( bardzo dobrymi ) Audiosolutions Rhapsody 80 . Na opisy i oceny przyjdzie czas ... a teraz słuchanie , słuchanie , słuchanie ...... Pozdrawiam klubowiczów.

Gratulacje.

Widzialem wczoraj, ze rhapsody sa na sprzedaż i tutaj pokoj wydal mi się taki sam, jak ten ze zdjęć z rhapsody.

Jaka elektronika u Ciebie jest?

Odstawiasz kolumny na czas odsłuchu od sciany?

Sam się czeja na upgreade z Adamantes do Aster. :-)

post-51918-0-57220900-1513187743_thumb.jpgtak dokładnie , po zakupie Aster mam cztery pary kolumn . Ale mam taki sentyment do Audiosolutions że ciężko mi się z nimi rozstać ( chociaż mam dwie pary ) . Mam też adamantesy III . Właściwie mam zagwozdkę co zostawić Rhapsody czy Adamantesy do drugiego pokoju .

Oczywiście odstawiam je od ściany . Audiosolutions były dużo mniej wymagające na otoczenie i akustykę .

w jednym i drugim pokoju grają monobloki audion 300B . Z adamentesami jest ok , ale astery grają w biwiringu z końcówką tranzystorową która dodaje tyle mocy ile Astery sobie zażyczą .

post-51918-0-88459300-1513188413_thumb.jpg

Edytowane przez PIOTR - PIOTR

post-51918-0-57220900-1513187743_thumb.jpgtak dokładnie , po zakupie Aster mam cztery pary kolumn . Ale mam taki sentyment do Audiosolutions że ciężko mi się z nimi rozstać ( chociaż mam dwie pary ) . Mam też adamantesy III . Właściwie mam zagwozdkę co zostawić Rhapsody czy Adamantesy do drugiego pokoju .

Oczywiście odstawiam je od ściany . Audiosolutions były dużo mniej wymagające na otoczenie i akustykę .

w jednym i drugim pokoju grają monobloki audion 300B . Z adamentesami jest ok , ale astery grają w biwiringu z końcówką tranzystorową która dodaje tyle mocy ile Astery sobie zażyczą .

Astery nowe kupiles?czy już wygrzane?

Astery były kupione u dystrybutora 1,5 roku temu , a ja jestem drugim właścicielem . Stan jak nowy ale wygrzane . Muszę napisać same ciepłe słowa o poprzednim właścicielu bo nie mają nawet ryski . Byłem już w drodze do Holandii :) po inną parę ( od Pana Svena ) ale znalazłem w Polsce lekko droższą parę i się dogadaliśmy .

Astery były kupione u dystrybutora 1,5 roku temu , a ja jestem drugim właścicielem . Stan jak nowy ale wygrzane . Muszę napisać same ciepłe słowa o poprzednim właścicielu bo nie mają nawet ryski . Byłem już w drodze do Holandii :) po inną parę ( od Pana Svena ) ale znalazłem w Polsce lekko droższą parę i się dogadaliśmy .

Dobrze ze nie dojechales do Holandii drogi kolego bo ja mieszkam w Holandii i Pan Sven byl u mnie ze swoimi Asterami, chcialem sprawdzic jak zagraja w moim konkretnie pomieszczeniu no i dopatrzylem sie ze jeden glosnik niskotonowy ma dziurke w resorze. Cena atrakcyjna ale kto wie czy ta dziurka sie nie powiekszy z czasem. Poza tym nawet jakbym chcial wymienic jeden glosnik niskotonowy u dystrybutora w Holandii to cena wynosilaby 750 euro (juz sie dowiadywalem), ale czy by to gralo jak powinno to nie wiem :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.