Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Po co myśleć? Robią co im kurdupel każe.

Kolego Tomek7776, ja jak i zapewne większość nie chcę wybielać Wałęsy. Wkurw.a mnie tylko styl gnojenia oponentów politycznych i wychwalanie pod niebiosa tych, którym to się nie należy.

Poza tym gdyby Kaczyński miał choć trochę przyzwoitości to nie wciskałby swoim wyborcom urojonych teorii, które ci uznają za objawiona prawdę, no bo skoro Prezes tak mówi, to musi być prawda. Przypomnij sobie co naobiecywali w kampaniach a co wyprawiają teraz. Hipokryzja przez uszy wyłazi, a oni tłumaczą to dobrą zmianą. Za dzielenie Polaków na sorty powinni się smażyć w piekle.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Hipokryzja przez uszy wyłazi, a oni tłumaczą to dobrą zmianą. Za dzielenie Polaków na sorty powinni się smażyć w piekle.

A co teraz ty robisz?To czasem nie hipokryzja?I nie dzielenie Polaków?Czy belki w swoim oku nie widzisz a u innych drzazgę,jak najbardziej.

Prawda wiekszosci ludzi nie jest do niczego,potrzebna. zyja w brudzie, syfie, falszu w swoich domach i takich sobie wybieraja na bohaterow, podobnych do siebie. Podlych, malo inteligentnych, a nawet debili. Takich widza jako wygrywajacych big brothera i takich widza jako prezydentow i premierow. O czym tutaj dyskutowac, naszcza im walesa do ryja, nas.a na glowe, ale i tak bedzie dobry, wg starej zasady, to ch.j, ale nasz c.uj, taka zasada panuje w polityce, sadownictwie, na uczelniach itd. ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

"Sedna" musisz szukać w bagnie jaki PiS zrobił zmasowaną propagandą w Twoim mózgu. To jest odwracalny proces, ale trzeba zacząć myśleć.

I vice versa PO, PSL I inne Bronki, Bolki, Donki etc. w Twoim :)

Wszyscy oni tacy sami wlacznie z calym tym PISem. Ot okroglo-stolowa riebiata.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

I vice versa PO, PSL I inne Bronki, Bolki, Donki etc. w Twoim :)

Wszyscy oni tacy sami wlacznie z calym tym PISem. Ot okroglo-stolowa riebiata.

Dzięki nim, wyłączając Prezesa i paru innych obecnych członków PiS, w Polsce nie doszło do rozlewu krwi i przedłużenia trwania socjalizmu na następnych wiele lat. Należy to szanować a nie deptać bo to idea mająca u ciemnogrodzian dużą popularność. Deptanie własnej historii i polskich symboli, cenionych na świecie, to sk....syństwo na najwyższym poziomie.

Prawda wiekszosci ludzi nie jest do niczego,potrzebna. zyja w brudzie, syfie, falszu w swoich domach i takich sobie wybieraja na bohaterow,

A ja sądzę że to właśnie Kolega żyje w takim domu/otoczeniu.

Podlych, malo inteligentnych, a nawet debili

Czyżby Kolega zobaczył takiego w lustrze. Nie dziwią się zdenerwowania, w końcu trzeba się codziennie ogolić a bez lustra jest to trudne, no chyba że użyjemy maszynki elektrycznej. To może rozwiązać częściowo problem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

czemu nie krzyczales jak Cie okradano z OFE?np

OFE to jeden ze sposobów na godną starość. W dzisiejszych czasach rozdawnictwa i powrotu do ideałów komuny wątpliwej wartości. Trzeba liczyć tylko na siebie i swoje metody zapewnienia sobie tej godnej starości. Przywrócenie dawnych zasad w OFE niewiele zmieni, ale w ramach marketingu PiS może to zmienić. Ja nie mam nic na przeciw. Jak Kolega myśli, PiS odwróci to co zostało zabrane z OFE przez PO-PSL ? :-) "Oj naiwny, naiwny, naiwny, jak dziecko we mgle......."

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

jak Bog chce kogos ukarac,odbiera mu rozum,Lechu,opamietaj sie

:-) O mój rozum bym się nie martwił. Boga też bym nie mieszał do kwestii rozumowych.

twoje opinie wykraczaja poza margines powiedzmy logiki,,,o dobrym smaku juz nie wspominam.

mysle ze sie zagubiles,jak twoj idol bolek,,,,

"Bolków" radzę szukać w PiS. Tam ich znajdziesz bardzo dużo. Tych realnych a nie tych wyimaginowanych.

jak Bog chce kogos ukarac,odbiera mu rozum,Lechu,opamietaj sie

Oj kolego, to wpierw pomyśl o sobie...ups...z myśleniem słabo...może zapytaj mamę co z tym fantem zrobić.

Trzeba liczyć tylko na siebie i swoje metody zapewnienia sobie tej godnej starości.

Przecież właśnie dlatego powołano OFE, abyś nie musiał żebrać pod ZUS-em o ochłapy ;)

Jak Kolega myśli, PiS odwróci to co zostało zabrane z OFE przez PO-PSL ? :-)

Jakby to zrobił można by było zgasić światło w ZUS-ie a w konsekwencji w Polsce.

Jak myślisz dlaczego złodzieje z poprzedniej ekipy "przesunęli" Twoje pieniądze z OFE do ZUS-u ?

Aby lepiej nimi zarządzano ? ;)

Czyżby Kolega zobaczył takiego w lustrze.

Obrazić mnie nie jestes w stanie, a dyskutowac z tobą nie mam o czym, tak samo jak zreszta nie dyskutuję z kimś kto zdradza kolegów, donosi, czy z ubekiem albo gnidą. Szkoda mi na takie rozmowy czasu, bo już mam wysterczające doświadczenie do tego zeby wiedziec, że można się przy takich rozmowach tylko ubrudzić. Nie chce sie dlatego brudzic rozmową z Toba i ludzmi Twojego pokroju.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Obrazić mnie nie jestes w stanie

To było pytanie a nie próba obrazy. Za brak znaku zapytania na końcu zdania przepraszam. Niestety zdarza mi się to.

a dyskutowac z tobą nie mam o czym,

Wzajemnie, ale na forum publizcnym zawsze istnieje prawo odniesienia się do czyichś wypowiedzi.

Nie chce sie dlatego brudzic rozmową z Toba i ludzmi Twojego pokroju.

Czyścioszek się znalazł.

Przecież właśnie dlatego powołano OFE, abyś nie musiał żebrać pod ZUS-em o ochłapy ;)

Nie trzeba powoływać OFE żeby nie musieć "żebrać" w ZUS. Wystarczy prowadzić długofalową, prywatną politykę oszczędnościową. Zastąpi ona znacznie lepiej OFE bo o wszystkich ruchach pozytywnych i negatywnych decyduje każdy we własnym zakresie. I nie ma tego całego balastu urzędników którym trzeba zapłacić za obsługę.

Jakby to zrobił można by było zgasić światło w ZUS-ie a w konsekwencji w Polsce.

Zgadza się.

Jak myślisz dlaczego złodzieje z poprzedniej ekipy "przesunęli" Twoje pieniądze z OFE do ZUS-u ?

Oni wtedy chyba tłumaczyli dlaczego to robią. Myślisz że PiS nie dotknie już tej reszty pieniędzy z OFE ?

Nie trzeba powoływać OFE żeby nie musieć "żebrać" w ZUS. Wystarczy prowadzić długofalową, prywatną politykę oszczędnościową. Zastąpi ona znacznie lepiej OFE bo o wszystkich ruchach pozytywnych i negatywnych decyduje każdy we własnym zakresie. I nie ma tego całego balastu urzędników którym trzeba zapłacić za obsługę.

Tak masz rację ale pod jednym warunkiem , że nauczysz prostych ludzi gry na giełdzie :)

Po to powstały fundusze inwestycyjne aby prości ludzie , lub ludzie nie mający czasu powierzyli swoje pieniądze wykwalifikowanym firmom , które żyją z wygenerowanego zysku ( czyli również Twojego ) a nie tylko z przejadania twoich oszczędności nie dając nic w zamian.

Ja sam kiedyś zarządzałem swoimi pieniędzmi , grałem na giełdzie ( z dobrym efektem ) ale to były złote lata kiedy pompowano bańkę spekulacyjną na giełdzie .

Obecnie ryzyko jest na tyle duże ,że raczej samodzielnie na giełdzie nie gram.

Są od tego firmy , z których można korzystać.

Natomiast wracając do tej PiS - owskiej histerii to przypomnę tylko moje słowa z przed kilku tygodni kiedy to PLN poleciał na mordę ( po spekulacyjnym ataku Goldman Sachsa i jemu podobnych przy wsparciu Standard & Poor's ) i kilku panów na forum snuło z tego powodu katastroficzne wizje dla naszej gospodarki ;)

Jak widać moje słowa sprawdziły się i PLN odparł atak i umocnił się o 16 gr. a słońce wzeszło ponownie na horyzoncie .

Nie warto się stresować i przejmować rzeczami , na które i tak nie mamy wpływu ;)

[...]

Po to powstały fundusze inwestycyjne aby prości ludzie , lub ludzie nie mający czasu powierzyli swoje pieniądze wykwalifikowanym firmom , które żyją z wygenerowanego zysku ( czyli również Twojego ) a nie tylko z przejadania twoich oszczędności nie dając nic w zamian.

[...]

Tyle, że OFE niemal przekształciło się w prywatny biznes jaśnie panów zarządzających, którzy zyskiwali krocie na tłustych prowizjach, a same fundusze w części, należącej do "właścicieli" kont, funkcjonowały raczej biedniutko.

Tyle, że OFE niemal przekształciło się w prywatny biznes jaśnie panów zarządzających, którzy zyskiwali krocie na tłustych prowizjach, a same fundusze w części, należącej do "właścicieli" kont, funkcjonowały raczej biedniutko.

Zawsze można powierzyć swoje pieniądze specjalistom z ZUS -u , oni na pewno prowizji nie wezmą a pieniądze będą bezpiecznie ulokowane ... w kieszeniach polityków ;)

Tak masz rację ale pod jednym warunkiem , że nauczysz prostych ludzi gry na giełdzie :)

Nie wszyscy nadają się do grania na giełdzie. Długofalowe oszczędzanie zresztą tego nie wymaga. Wystarczą fundusze inwestycyjne, ale też w rozsądnej, w dzisiejszych niepewnych czasach, ilości.

które żyją z wygenerowanego zysku ( czyli również Twojego ) a nie tylko z przejadania twoich oszczędności nie dając nic w zamian.

Fundusze nie żyją z wygenerowanego zysku tylko co miesiąc potrącają sobie stałą procentowo opłatę. Bez względu czy fundusz rośnie czy spada.

Natomiast wracając do tej PiS - owskiej histerii

To nie jest żadna histeria tylko chłodna analiza możliwości tej partii w świetle jej propagandowych działań po publiczkę.

kilku panów na forum snuło z tego powodu katastroficzne wizje dla naszej gospodarki

Te negatywne wizje dalej obowiązują tylko dotyczą dalszej perspektywy. Zawsze była o tym mowa. Doraźnie obietnice PiS działają znakomicie, ale oczywiście w ograniczonym zakresie.

Fundusze nie żyją z wygenerowanego zysku tylko co miesiąc potrącają sobie stałą procentowo opłatę. Bez względu czy fundusz rośnie czy spada.

Tak masz rację.

ZUS nie potrąca prowizji.

Masz/miałeś zatem wolny wybór.

Niestety na całym świecie nikt za darmo pracować nie chce i trzeba niestety za wiedzę , której się nie posiada zapłacić ;)

Powtórzę jeszcze raz - nie głosowałem na PiS i nie pochwalam wielu rzeczy , które robią.

Ale nie jestem zaślepiony fanatyczną nienawiścią do PiS-u , pamiętając jacy złodzieje rządzili tym krajem przez ostatnie 8 lat.

Tak wiem , to jest wybór mniejszego zła i jak widzę wszyscy już się z tym faktem pogodzili ... ale czy tak powinno być ?

Ale nie jestem zaślepiony fanatyczną nienawiścią do PiS-u , pamiętając jacy złodzieje rządzili tym krajem przez ostatnie 8 lat.

Nie, oczywiście nie jesteś nie jesteś zaślepiony :-). Jak cały PiS.

Niestety na całym świecie nikt za darmo pracować nie chce i trzeba niestety za wiedzę , której się nie posiada zapłacić ;)

Ale może jakby w funduszach płacili tylko za efekty dodatnie, prowizję tylko od wzrostu funduszu to starania o efektywność i ochronę powierzonej im przez ludzi kasy byłyby efektywniejsze a tak to klient ma się martwić czy będzie w tym czy innym funduszu a zarządzający mimo prawie zerowego wkładu bierze swoje bo to procent od kapitału a nie od zysku klienta. Zarządzający interesuje się tylko klientem w czasie pozyskiwania kapitału później już słabo albo wcale a kaska leci.

Wdać w funduszach w większości siedzą też same "Bolki" (żeby nie było że nie na temat) ;-). Powoli dochodzę do wniosku że Polska w większości oparta jest na "Bolkach".

moze przypomnisz kto byl tworca OFE???tego zlodziejskiego mechanizmu?i jak zostal za to wynagodzony?

Nie interesuje mnie to :-).

to po co wypisujesz bzdury,hejem sie zajmujesz,na zlecenie?

Znowu jakieś insynuacje w pisowskim stylu. Stać Ciebie na więcej. Chyba.

Nie, oczywiście nie jesteś nie jesteś zaślepiony :-). Jak cały PiS.

Hehehe ... faktycznie poprzednia ekipa i te przed nią to byli sami fachowcy , kryształowo czyści i uczciwi po prostu nie ma się do czego przyczepić.

Ja wiem ,że PiS to najgorsze co mogło Polskę spotkać ( zaraz po NSDAP ) ale jednak przydałoby się trochę obiektywizmu w ocenach i porównaniach ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kryształowo czyści i uczciwi po prostu nie ma się do czego przyczepić.

Poprzedni Prezydent chyba nie musiał żadnego z tamtej ekipy rządzącej ułaskawiać. Obecna ekipa to taka bardziej "rodzina". Jak na Sycylii.

Ja wiem ,że PiS to najgorsze co mogło Polskę spotkać ( zaraz po NSDAP ) ale jednak przydałoby się trochę obiektywizmu w ocenach i porównaniach

Zobaczymy jak będzie z tym obiektywizmem po czterech latach. Może mnie też przekonają. Na razie nic na to nie wskazuje. Prawie same "Bolki".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.