Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 08.03.2016 - 09:03 napisał

"Słabo znasz fakty i nie śledzisz publikacji na ten temat agenturalności Bolka."

??? A co tu śledzić, jak to było 40 lat temu. Reszta to wydumki pismaków chcących przypodobać się politykom różnej maści.

Klecha dwulicowosc Walesy byla znana od lat 70....w pewnych kregach od wielu lat sie o tym mowilo.

Wiec to nie jest wybryk PIS w ktory tak zapamientale chcesz wierzyc.

Dodam że znana tym którzy Wałęsę wtedy znali, do szerszego grona dotarło to dopiero jak wybuchła afera z Bolkiem po raz pierwszy. Nie prawdą jest że do tej pory nie ma wystarczających dowodów na współpracę Wałęsy, dokumenty Kiszczaka tylko te dowody uzupełnią.

Maju napisał

"Wielka szkoda."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

vs

Ukryta Zawartość

Podajesz "cały materiał" po co.....bo link nie działa? Podaję inne;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak ci się POprzedni rząd nie podobał to możesz sobie ulżyć, demokracja panie.

Mnie drażni hipokryta, który na kolanach w kościele wzywa do nienawiści, w imię miłości podsyca nacjonalistyczne zapędy debili ze stadionów, który ma gębę pełną frazesów o prawie i sprawiedliwości a za pomocą swojej premier i prezydenta robi bajzel na całego.

Ale widzę, że umiesz zakładać nowe tematy (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), więc załóż sobie np. Chrzanić rząd PO i tam ponarzekaj

Sam w temacie o Bolku pisze o tych którzy go drażnią (PiS i obecny rząd) a komuś proponuje zakładanie oddzielnych tematów bo coś o poprzednim rządzie napisał ......rozumie to kto? :))))

1- student wydziału aktorstwa musi mieć perfekcyjną pamięć, więc nie może być nowy o tym, że zapomniał o SB.

2- czy Wałęsa jest zbawcą narodu czy tylko trochę przesadza nie zmienia faktu, że ma swój udział w przemianach, a Zelnik nie. Trudno byłoby Zelnikowi kreować się na kogoś kim nie był. Był tylko aktorem.

Ad1. Znów nie piszesz prawdy. Wcześniej pisałeś że człowiek wykształcony ma większą świadomość a z informacji wynika że Zelnik podpisał coś mając 18 lat.....teraz piszesz że tego nie pamięta - pamięta fakt podpisania, nie pamięta by coś szczególnego zrobił co by innym mogło zaszkodzić. Czyżbyś polubił aż tak manipulowanie faktami że ciągle coś przekręcasz? ;)

Ad2. Nikt tu tego nie neguje że wpływ duży (pozytywny) na przemiany miał....mnie też interesuje czy ten agenturalny epizod miał wpływ na kształt tych przemian. Dużo na to wskazuje że niestety tak.

A Zelnik kim był nie ma znaczenia, przecież jasnym jest że kolejny raz wykorzystywany jest tylko do odwrócenia uwagi. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie prawdą jest że do tej pory nie ma wystarczających dowodów na współpracę Wałęsy, dokumenty Kiszczaka tylko te dowody uzupełnią.

Przypomnę ci Maju, że sąd lustracyjny Wałęsa przeszedł i jakoś do tej pory nie został skazany za agenturę, więc w imię pewnej zasady jest niewinny! Trzymajmy się prawa.

Podajesz "cały materiał" po co.....bo link nie działa? Podaję inne;

U mnie działa, podałem Ci Maju jak tego zwykle oczekujesz źródło. Tam jest wszystko, czarne na białym. Zelnik sam oddzwaniał i "sypał" kolegów.

Ukryta Zawartość

Sam w temacie o Bolku pisze o tych którzy go drażnią (PiS i obecny rząd) a komuś proponuje zakładanie oddzielnych tematów bo coś o poprzednim rządzie napisał ......rozumie to kto? :))))

Czytaj ze zrozumieniem Maju, sam tego od innych wymagasz.

A Zelnik kim był nie ma znaczenia, przecież jasnym jest że kolejny raz wykorzystywany jest tylko do odwrócenia uwagi. ;)

Pewnie tak samo jak temat Bolka, inwigilacja dziennikarzy itp. Wszystko po to, by odwrócić uwagę od niekonstytucyjnych akcji Kaczyńskiego i jego świty.

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

1- Podejmując studia aktorskie każdy musi mieć maturę więc jest znacznie lepiej wykształcony niż ktoś po podstawówce czy zawodówce.

2- Zelnik teraz przypomina sobie o epizodzie z SB ale dlaczego jakoś nie pamiętał o tym przez ostatnie 27 lat? Gdzie są więc te moje niby manipulacje?

Po prostu myślał, że grał to w "Faraonie", a że cenzura wycięła to i bidok nie pamięta

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Ja nawet nie sądzę, że Zelnik komuś realnie zaszkodził. Bezpieka łaziła po ludziach i wypytywała, bo takie miała zadanie. Dorwali gówniarza, wypytali i założyli mu teczkę. Coś tam podpisał, czasem z nimi pogadał, nic wielkiego się nie stało. Ale problem widzę w jego zakłamaniu. Przez 27 lat wolnej Polski słowem nie pisnął, że taki epizod, a raczej okres epizodów miał miejsce. Tu rżnął kryształowego pisowca, przemawiał na miesięcznicach, w TV itd, ale o współpracy z SB cisza, bo jak teraz mówi...nie pamiętał! Aktor nie mógł nie pamietać. Nie ważne, że mial tylko 18 lat. Zresztą ta współpra trwała jednak kilka lat. Aktorzy muszą mieć świetną pamięć. Nie ma opcji, żeby nie pamiętali. Człowiek po maturze, a potem w czasie studiów ma świadomość człowieka wykształconego. Nie ma więc możliwości, żeby nie wiedział co się w około niego dzieje. A jednak na ten temat milczał jak grób aż do ujawnienia teczki, czyli do teraz. Skoro nic się takiego nie stało, to dlaczego to ukrywał?

Najciemniej/najbezpieczniej pod latarnią?

Ale on był tam głęboko zakonspirowanym agentem opozycji ;-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obywatele kraju, ktory dzieki egoizmowi europy stracili w czasie wojny ogromny majatek i substancje ludzka martwia sie i socjalistycznemu rzadowi europy chca sie przypodobac. Nie wiem czy to jest drugi sort, nie wiem czy swiadmosc takich ludzi to jest tylko to co wtlacza jakis komunikator tymu giewu, ale jest to straszne. Ten watek jest tak przykry dlatego,ze pokazuje stan swiadmosci homosovieticusa.

Dokładnie. Oglądam właśnie czwarty sezon House Of Cards i przewija się tam motyw "traumy" murzynów po czasach segregacji rasowej. Podejrzewam że gdy w USA czarni uzyskali pełne swobody obywatelskie jednocześnie do akcji wkroczyli socjaliści którzy powiedzieli "nie martwcie się, my się wami zaopiekujemy, damy wam socjal, wy biedni i uciskani drugiego sortu" i w ten sposób wyhodowali roszczeniowego murzyna z getta, który to murzyn do dziś nie może się z tego getta wydostać.

Podobnie jest u nas z homosovieticus. Tyle że po upadku komuny było to homosovieticus socjalne, a teraz do akcji wkroczyło mentalne.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Z PISu po części też.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Obywatele kraju, ktory dzieki egoizmowi europy stracili w czasie wojny ogromny majatek i substancje ludzka martwia sie i socjalistycznemu rzadowi europy chca sie przypodobac. Nie wiem czy to jest drugi sort, nie wiem czy swiadmosc takich ludzi to jest tylko to co wtlacza jakis komunikator tymu giewu, ale jest to straszne. Ten watek jest tak przykry dlatego,ze pokazuje stan swiadmosci homosovieticusa. ta wiara w falszywych bohaterow, to przywiazanie niczym psa czy zwierzecia hodowlanego do jednej partii uosabiajacej madrosc, nie wiem, ale czytajac te wypociny zastanawiam sie czy naprawde chociaz czesc z ludzi tutaj korzysta w ogole z mozgu. Znam badania, ze ludzie o niskiej inteleigencji sa szczesliwsi, po tym watku widze tez ,z e maja bardzo wysokie mniemanie o sobie i jakies takie w swej glupocie glebokie przekonanie o slusznosci swoich falszywych przekonan.

Czasami się z Tobą zgadzam. Czasami nie.

Wielu z nas ma tu rację. Jak wcześniej wspomniałem. Bolek to Bolek. Rzeczywiście rżnięcie przez niego głupa szkodzi całej sprawie. A rżnie głupa; wystarczy zestawić, co już tu zrobiono, jego wypowiedzi z różnych okresów. Nie ma tu znaczenia, co wskazuje Sly30, jego niskie wykształcenie. Sly ludzie bez wykształcenia często są niesamowicie mądrzy życiowo i nie mataczyliby tak jak Wałęsa.

Natomiast powtórzę, Wałęsa to legenda. Wałęsa wespół w zespół... rozpirzył komunizm. Takie są fakty zapisane w historii. Nie niszczmy legend.

Prezes gdyby nawet był milion razy lepszym człowiekiem niż Wałęsa, będzie tylko pierdnięciem historii. Gdyby był... a nie jest...

Jak ci się POprzedni rząd nie podobał to możesz sobie ulżyć, demokracja panie.

Mnie drażni hipokryta, który na kolanach w kościele wzywa do nienawiści, w imię miłości podsyca nacjonalistyczne zapędy debili ze stadionów, który ma gębę pełną frazesów o prawie i sprawiedliwości a za pomocą swojej premier i prezydenta robi bajzel na całego.

Ukryta Zawartość

Ale widzę, że umiesz zakładać nowe tematy (http://www.audiostereo.pl/uciazliwosc-uchodzcow_122533.html#entry3594586), więc załóż sobie np. Chrzanić rząd PO i tam ponarzekaj

Równie dobrze możesz założyć sobie wątek "Chrzanić rząd PiS" i w nim ponarzekać.

Ukryta Zawartość

Mamy jeszcze trochę wolności więc popisze sobie tutaj. Ty również możesz sobie ulżyć i pisać co tak strasznie ci na odcisk uchodźcy nadepli.

Prezes zapisze się jako ten, co wespół w zespół rozpirzył podstawy demokracji w Polsce. Od teraz każda następna frakcja polityczna może mieć gdzieś wyroki sądu, wszak cel uświęca środki. Tak głupi kaczor przyczynia się do rozwoju anarchii i otwiera niebezpieczną furtkę do różnego rodzaju przekrętów :-((

A miało być tak pięknie...

Natomiast powtórzę, Wałęsa to legenda. Wałęsa wespół w zespół... rozpirzył komunizm. Takie są fakty zapisane w historii. Nie niszczmy legend.

Prezes gdyby nawet był milion razy lepszym człowiekiem niż Wałęsa, będzie tylko pierdnięciem historii. Gdyby był... a nie jest...

Dokładnie. Dodam tylko że Wałęsa stał na czele tego ruchu (tych ludzi), który rozpirzył komunizm i to w sposób maksymalnie łagodny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gdyby na czele stanął Jaro skonczyloby się to pewnie krwawą jatką, ale mielibyśmy za to piekną dekomunizację i można by zacząć wszystko od nowa.

Ty również możesz sobie ulżyć i pisać co tak strasznie ci na odcisk uchodźcy nadepli.

Ano piszę a co do uchodźców,jak ich tak kochasz czemu nie zaprosisz i ugościsz ich u siebie?Daj przykład innym i przyjmij rodzinę muzułmańską pod swój dach.Zabłyśniesz.

Wolałbym ich niż takiego ksenofoba jak ty. Przyznaj sie lepiej ilu twoich znajomych i rodziny siedzi za granicą, nie w wyniku wojny lecz dla kasy.

A co do muzułmanów, jedź kolego na wschód naszej Polski, są takie miejscowości gdzie katolik ma za sąsiada muzulmanina i od dziada pradziada żyją w zgodzie. Nie siej niepotrzebnej nienawisci. Założę się, że nie znasz osobiście żadnego z nich. Ja znam zażartych katolików z którymi nie chciałbym się spotkać w ciemnej uliczce...

bo ci muzułmanie mieszkają tu od 20 pokoleń

i jak ich wolisz,to zapros z syrii rodzine,10osobowa,podziel się zona,dziecmi z nimi,,,,,

tylko tak pokazesz ze to co piszesz ma sens,,,do dziela koleżko,,,

I co? Wyrżneli wschodnią Polskę?

Dajcie spokój. Nie dzielcie ludzi ze względu na kolor skóry, język czy wyznanie. Ludzie dzielą się na dobrych i złych.

Tak głupi kaczor przyczynia się do rozwoju anarchii i otwiera niebezpieczną furtkę do różnego rodzaju przekrętów :-((

A miało być tak pięknie...

Zastanowił się może ktoś z Was ( obrońców demokracji ) dlaczego PiS jest u władzy ?

Jak myślicie ?

Wybrali ich Indianie z dorzecza Amazonki bo PiS obiecał im nowe dzidy i łuki ?

Czy może wybrali ich Polacy , którzy przez 8 lat żyli szczęśliwie w kraju o prawdziwej demokracji i jedynie słusznej , apolitycznej , nieskorumpowanej , nie liżącej dupy Merkel i światowej finansjerze za garść srebrników , szanującej i troszczącej się o własnych obywateli ojczyźnie ?

W takim razie skoro było tak dobrze to dlaczego było aż tak źle ?

Podziękujcie nikomu innemu tylko PO.

To prawda ale czasem lekarstwo czyni większe spustoszenia niż sama choroba.

Sylwek na głupotę nikt jeszcze lekarstwa nie znalazł.

Jedni zrobili z siebie idiotów przy urnach a drudzy skaczą jak idioci obecnie na manifach.

Taki to już polski folklor i cyrk obwoźny od ponad 20 lat , w którym akrobata spadł już kilka razy na mordę z trapezu ale nadal na niego z uporem maniaka włazi . A nóż tym razem się uda ... ;)

Wolałbym ich niż takiego ksenofoba jak ty

Mam za sąsiada Egipcjanina.........za płotem.I nie wyjeżdżaj mi tu z ksenofobią bo nie mam nic z tym wspólnego.Uchodźca a imigrant to dwie różne osoby i dwa powody opuszczenia własnego kraju.Wydzierasz się za przyjmowaniem a jak trzeba przyjąć to będziesz krzyczał,że miejsca nie masz.Przyjmij,pokaż a potem się wydzieraj...za przyjmowaniem.

Nie mam znajomych za granicą i sam nie specjalnie wyjeżdżam,mogą jak dla mnie wprowadzić granicę i paszporty.

Wy tu gadu, gadu, a Lechu nadaje. Mamy kolejną "prawdę", która już to? 01icon_lol2.gif

...Kolejny raz Oświadczam papiery wydalone od niby Kiszczaka przez IPN , To papiery sfałszowane , podrobione .W roku 1970 bez mojej zgody wpisano mnie na TW , przypuszczano że się złamię , że się zgodzę , a oni brali i będą długo brać na mnie i za mnie pieniądze , pisząc niby relacje z moich spotkań , których nie było ,albo pisząc za mnie przez Siebie podobnym charakterem pisma .Wykorzystano też od ręczne moje pisma z rewizji i innych miejscach złożone .Tak się działo do 1980 r Po sierpniu 1980 r .Warszawa zażądała te teczki szybko się zorientowano że to lipa że nieprawda .Powołano w tedy Biuro studiów i skorygowano te teczki czyniąc je bardziej wiarygodnymi .Jednak obawa że to fachowcy odkryją , zostawiono co niektóre , ale ksero .Oryginały podróbek zastały zabrane przez Kiszczaka .Dlatego nie szantażował mnie tym , bo On i ja wiedzieliśmy że to podróbki .To miało tylko być wypuszczane dla niekorzystnego społeczne odbioru Wałęsy . Ujawnienie tych dokumentów miało być ogłoszone 5 lat po mojej śmierci , tylko dlatego by nie można było udowodnić tej prowokacji . Taka na skróty jest prawda ,mam nadzieję że Polski aparat , albo sądy , rozpracują i udowodnią prawdę tej prowokacji ,. jeśli nie odwołam się do przyjaciół z zagranicy , by to uczynić . Lech Wałęsa .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.