Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Pogadaj z dziadzia Michnik, On tobie inne baje opowie...póki jeszcze może.

O Magdalence? Okrągłym Stole? WRONie, co orła chciała pokonać?

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

I tak to panowie można każdego zeszmacić ........a co najsmieszniejsze polewke maja Ci co ludzi doprowadzali w tamtych latach do takich decyzji

Jak na to mówią ?

chichot historii a moze jeszcze inaczej

dla mnie Wałęsa będzie zawsze tym dzięki któremu ( i nie tylko ) zaczęło się moje patrzenie na swój kraj

nie tylko przez pryzmat mojej kieszeni lecz na coś większego.....

nikt nie obalal komuny,to mit!!!!!

komuna sama zbankrutowala,

ddr kto tam obalal komune? wegry,czechy7,,,kto?jest tam jakiś odpowiednik bolka?

obalanie komuny to bajka!!!!

?

O czymkolwiek, co Taki szpak łyknie bez zmrużenia oka.

I tak to panowie można każdego zeszmacić

Łatwiej nawet, kiedy się sam szmacił z przerwą na sierpień roku pamiętnego i tak do dziś.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

... i nie chciałabym pójść z nim na pół litra, ...

"na pół litra" - to taki szpan, chęć dorównania tutejszym wyjadaczom.

Teraz młode dziewczyny to chlają wódkę, palą...?

Przyszłość w tym KODzie jak ch.j zbudujecie.

"na pół litra" - to taki szpan, chęć dorównania tutejszym wyjadaczom.

Teraz młode dziewczyny to chlają wódkę, palą...?

Przyszłość w tym KODzie jak ch.j zbudujecie.

Porównanie. Wódki nie piję, papierosów nie palę.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

nikt nie obalal komuny,to mit!!!!!

komuna sama zbankrutowala,

ddr kto tam obalal komune? wegry,czechy7,,,kto?jest tam jakiś odpowiednik bolka?

obalanie komuny to bajka!!!!

Jak to nikt nie obalił komuny? a Kwasior?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1000razy powtorzone kłamstwo,zaczyna funkcjonować jako cos prawdziwego.

a kto pobalil komune w ddr?10krotnie bardziej komunistycznej rzeczywistości????

Bo legenda jest tylko jedna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic mnie tak nie wk...wia jak gloryfikowanie postaci Wałęsy i jP2 jako największych polaków.......................

żałosne..............

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

>Tommiashi

Jestem spokojny, że obaj miejsce w historii mają już zapewnione, niezależnie od tego jak bardzo będą ich opluwać różni mali ludzie (nie mówię tu o wzroście). To, że Wałęsa się "pobrudził" w latach 70., było wiadomo od dawna, zresztą sam o tym wspominał. Może wstyd się przyznać, ale od 25 lat mnie się ten kraj nieodmiennie podoba - nawet mimo tylu wkurzających debilizmów (i debili). Kiedyś nie miałem nadziei nawet na paszport w szufladzie, nie mówiąc już o wymienialności złotówki, członkostwie w NATO czy Unii Europejskiej. Czyli "umoczony" Wałęsa jednak coś z tym "diabłem" dla mnie (dla nas wszystkich?) ugrał, nawet jeśli nie grał całkiem czysto...

Żądaj wynagrodzenia za to!

Od żądań finansowych to są teraz miernoty z PiS. Oni dorwali się do koryta. Ja ze swoich finansów jestem zadowolony. Nie potrzeba mi więcej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Łatwiej nawet, kiedy się sam szmacił z przerwą na sierpień roku pamiętnego i tak do dziś.

Nie każdy ma zadatki na bohatera i świętego , i nie każdy jest gotów poświęcić własną rodzinę dla idei , warto wziąć to pod uwagę przy ocenie postawy Lecha Wałęsy , nawet Święty Piotr po trzykroć zaparł się Jezusa Chrystusa , ale Jego słabość i strach nie może i nie przekreśla dokonań , jakie poczynił na Niwie Pańskiej , podobnie jest z niebagatelną rolą , jaką odegrał Prezydent Lech Wałęsa w naszej wspólnej drodze do Wolności .

P.S.

"Człowiek nie potyka się o góry, lecz o kretowiska."

Piotr

Czyli "umoczony" Wałęsa jednak coś z tym "diabłem" dla mnie (dla nas wszystkich?) ugrał, nawet jeśli nie grał całkiem czysto...

Nikt nie ma pretensji do niego że grał nieczysto. Jego zgubiła niechęć do zaakceptowania roli Szewczyka Dratewki, i usiłowanie udawania rycerza w lśniącej zbroi, niestety z wykorzystaniem władzy jaką zdobył.

>Tommiashi

Jestem spokojny, że obaj miejsce w historii mają już zapewnione, niezależnie od tego jak bardzo będą ich opluwać różni mali ludzie (nie mówię tu o wzroście). To, że Wałęsa się "pobrudził" w latach 70., było wiadomo od dawna, zresztą sam o tym wspominał. Może wstyd się przyznać, ale od 25 lat mnie się ten kraj nieodmiennie podoba - nawet mimo tylu wkurzających debilizmów (i debili). Kiedyś nie miałem nadziei nawet na paszport w szufladzie, nie mówiąc już o wymienialności złotówki, członkostwie w NATO czy Unii Europejskiej. Czyli "umoczony" Wałęsa jednak coś z tym "diabłem" dla mnie (dla nas wszystkich?) ugrał, nawet jeśli nie grał całkiem czysto...

Wałęsa brudził się i później (oby nie okazało się że bardziej niż się do tej pory wydawało). Wszystko wskazuje na to że był akceptowalnym przez Układ pionkiem, często wręcz zabiegającym o uznanie przez Układ, a nie rozgrywającym na szachownicy. Powtórzę się - Nikodem Dyzma polskich zmian ustrojowych. I nie jego "dramat" jest tu problemem, lecz istnienie Układu, na co dowodem jest beztroskie funkcjonowania w IIIRP Kiszczaka z jego szafką.

A to że ten Kraj jest piękny nie zawdzięczasz Wałęsie tylko "wiatrowi dziejów", niestety.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

>misiomor

Właśnie odnoszę wrażenie, że mnóstwo ludzi ma mu za złe głównie tę "nieczystą grę", zupełnie nie zwracając uwagi na wynik (który ich zdaniem był przesądzony - a to nieprawda). A że potem woda sodowa uderzyła mu do głowy? Jesteś w stanie z ręką na sercu powiedzieć, że Tobie by w takiej sytuacji nie uderzyła? Chociaż trochę? ;-)

>Yodzisław

"Wiatrowi dziejów" powiadasz? Ja myślę, że dostaliśmy od historii swoje pięć minut i po raz pierwszy od dość dawna coś z tym zrobiliśmy. Pewnie można było wykorzystać to skuteczniej. Rozumiem, że Ty zrobiłbyś to lepiej niż Wałęsa (Wałęsa metaforycznie - jako twarz 10-cio milionowego ruchu społecznego). Ja wtedy też chętnie bym zobaczył np. kilka tysięcy najgorszych kanalii dyndających na latarniach. Ale w sumie cieszę się z tego, co jest. Bo problem w tym, że przed nami nikomu się nie udało - chociaż próbowali czy to Węgrzy w 56, czy Czesi w 68. Czy ktokolwiek wierzył, że nagle, ot tak sama z siebie, opuści Polskę 200-tysięczna radziecka armia? Że niedźwiedź cokolwiek wypuści z łap dobrowolnie? Znowu wstyd przyznać, ale kiedy to się stało, miałem wręcz wrażenie cudu - aż z kilkoma znajomymi uchlaliśmy się ze szczęścia. ;-) Mogło się to wszystko skończyć o wiele gorzej. Nie byłoby może "układu", ale może i wielu z nas by dzisiaj nie było. Jak wiele razy wcześniej.

Nikt nie ma pretensji do niego że grał nieczysto. Jego zgubiła niechęć do zaakceptowania roli Szewczyka Dratewki, i usiłowanie udawania rycerza w lśniącej zbroi, niestety z wykorzystaniem władzy jaką zdobył.

I dlatego trzeba go zniszczyć za bolka? Czyli, jesli byłby potulny, to by nie przeszkadzało?

A komu miał byc potulny?

>Yodzisław

"Wiatrowi dziejów" powiadasz? Ja myślę, że dostaliśmy od historii swoje pięć minut i po raz pierwszy od bardzo dawna coś z tym zrobiliśmy. Pewnie można było wykorzystać to skuteczniej. Rozumiem, że Ty zrobiłbyś to lepiej niż Wałęsa (Wałęsa metaforycznie - jako twarz 10-cio milionowego ruchu społecznego). Ja wtedy też chętnie bym zobaczył np. kilka tysięcy najgorszych kanalii dyndających na latarniach. Ale w sumie cieszę się z tego, co jest. Bo problem w tym, że przed nami nikomu się nie udało - chociaż próbowali czy to Węgrzy w 56, czy Czesi w 68. Czy ktokolwiek wierzył, że nagle, ot tak sama z siebie, opuści Polskę 200-tysięczna radziecka armia? Że niedźwiedź cokolwiek wypuści z łap dobrowolnie? Znowu wstyd przyznać, ale kiedy to się stało, miałem wręcz wrażenie cudu. Mogło się to wszystko skończyć o wiele gorzej. Nie byłoby może "układu", ale może i wielu z nas by dzisiaj nie było. Jak wiele razy wcześniej.

Miałem tak samo jak ty, wrażenie cudu, co więcej, gdy w akademiku oglądałem debatę Wałęsa-Miodowicz ciarki mi chodziły po plecach i czułem że komuna się rozpada. Ale cóż, czas pokazuje że to Wałęsa był niesiony przez falę, a nie że sam był falą, co więcej był uzależniony od symbiozy z postPRLowską nomenklaturą.

Piszesz że jest pięknie? Bo mamy fuksa że jest pięknie. Na Ukrainie już nie jest pięknie, a jeszcze 5 lat temu każdy myślał (włącznie ze mną) że tam powoli idzie ku lepszemu.

Dobry artykuł o 25 latach układania się Wałęsy z nomenklaturą (na czele z wspieraniem "lewej nogi"), niestety tylko odpłatnie:

Ukryta Zawartość

. Bo problem w tym, że przed nami nikomu się nie udało - chociaż próbowali czy to Węgrzy w 56, czy Czesi w 68.

Manipulujesz wręcz bezczelnie, w 89' udało sięwszystkim.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.