Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 24.02.2017 - 11:49 napisał

@jezz

"Łykacie tą śpiewkę..... :)))

Nie trzeba wchodzić do szamba by się przekonać co tam znajdę...."

Ok, czyli nie widziałeś.

A ty zrozumiałeś?

Niżej masz przykład o czym mówię;

k klecha dnia 24.02.2017 - 14:11 napisał

"Wylej to lepiej z kaloszy bo się za tobą smród niesie."

Jeszcze trzeba tę słomę zutylizować :)

Mniej więcej ten sam poziom....

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A ty zrozumiałeś?

Możesz podać definicję "zrozumienia" ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Szukasz zaczepki?

To ten wkręt ze Smoleńskiem ci nie wystarczył? Tylko czekać jak wyjedziesz z Macierewiczem i prezesem przecież nie ma dyskusji byś ich nie angażował :))))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Szukasz zaczepki?

To ten wkręt ze Smoleńskiem ci nie wystarczył?

Wkręt jest ze strony Antoniego czy jakiejś innej ?

P.S. Nie szukam zaczepki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie zdążyłem edytować poprzedniego posta a ty już o Antonim...przewidywalny do bólu. :)))

Edytowane przez Maju

Tylko czekać jak wyjedziesz z Macierewiczem i prezesem przecież nie ma dyskusji byś ich nie angażował

Sami się o to proszą żeby z nimi "wyjeżdżać".

P.S. Prezesem a nie "prezesem" ;-). Trochę szacunku do Prezesa.

Nie zdążyłem edytować poprzedniego posta a ty już o Antonim...przewidywalny do bólu. :)))

Kolega jest zdecydowanie bardziej przewidywalny, ale oczywiście to tylko moja opinia ;-).

Nie trzeba wchodzić do szamba by się przekonać co tam znajdę....

Oczywiście, szanowni państwo, że zrozumiałem. Wy (ty) nie byliście ( byłeś )w teatrze a ja np. z tego powodu plebanie omijam szerokim łukiem.

Edytowane przez jezz

Kolejny z rozdwojeniem jaźni, epidemia? :)))

@Lech36

Tak jak wyżej, nie wciągniesz mnie w chore dyskusje.

Edytowane przez Maju

Tak się nie informuje , tak się manipuluje!

Tam gdzie postawiłeś kropkę (post z wczoraj 22:21) sugerując że ta pani została zwolniona tylko za udział (a nie za to co rzeczywiście zagrała w tym paszkwilu) jest ciąg dalszy. Można sobie to w całości przeczytać pod linkiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maju jesteś niesamowity!!!

Odwracanie uwagi od sedna tematu masz opanowane do perfekcji.

Julia Wyszyńska jest aktorką. Aktor na scenie gra to co jest w scenariuszu. Jeżeli Kurski ma problemy z udawanym seksem oralnym, to jego problem. Na pewno nie powinien obciążać swoimi kompleksjami widzów serialu w którym ta aktorka gra.

Jeżeli uważasz, że postąpił słusznie i taka rola jest wystarczająca do zwolnienia aktora, to czekam na zwolnienia wszystkich aktorów grających sceny morderstw. To jest z punktu widzenia religii chrześcijańskiej najgorszy z możliwych grzechów.

Ciekawe, bo w scenach biblijnych śmierć znajdziemy na każdym kroku. Mam rozumieć, że od tej chwili nie będzie żadnej filmowej adaptacji Biblii.

Maju, trochę zdrowego rozsądku, mniej ideologii. Zresztą można po prostu nie pójść na tą sztukę i problem jest załatwiony.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Możecie sobie oglądać co chcecie za swoje pieniądze.

Aktor (prawdziwy) wie gdzie kończy się sztuka a gdzie mamy do czynienia tylko z prowokacją.

Porównania jakich użyłeś świadczą dobitnie że nie rozumiesz co zaszło i masz dziwnie funkcjonująca wrażliwość. ;(

Ps. W kwestii odwracania uwagi, wyraźnie określiłem i uzasadniłem co zarzuciłem Jaro_747. j

Jest jakiś wymóg odnoszenia się do wszystkich aspektów tego czego ten konflikt dotyczy, że stawiasz taki zarzut?

Edytowane przez Maju

Tak jak wyżej, nie wciągniesz mnie w chore dyskusje.

Skoro Kolega tak uważa. W mojej opinii to co Kolega uważa jest chore takie nie jest, ale mniejsza o to. 19% społeczeństwa zachorowało w czasie ostatnich wyborów. Cóż kraj musi przez to przejść, tak czy inaczej. Bilans zysków i strat powstanie później.

Możecie sobie oglądać co chcecie za swoje pieniądze.

Problem w tym że władza zmusza nas do oglądania swojej propagandy za nasze pieniądze. Dlaczego ? Jak chcę oglądać to płacę, jak nie chcę to nie płacę.

Edytowane przez Lech36

ale sztuka jest prowokacją!!!:-)

Przyzwyczajeni do ciągłych prowokacji zapomnimy czym powinna być sztuka....mam nadzieję że to czym jest dobry smak jest ci jeszcze znane.

teatr, obraz, dźwięk jeżeli prowokuje, skłania do myślenia, wzbudza emocje jest Sztuką. Jeżeli schlebia gustom i jest ulizany w swej wypowiedzi jest chałturą. W TVPiS jest ostatnio dużo tego, może się przyzwyczaiłeś.

Czy Klątwa jest sztuką? Nie wiem, nie widziałem nie wypowiem się. Z tego co się orientuję to Ty też nie widziałeś i oceniasz ją po kilku kontrowersyjnych scenach opisanych w mediach

Nie należysz do tych którzy nie oglądają TVP a wiedzą tak dużo o niej? :))

Nie wiem w co trzeba ubrać te sceny opisane w mediach które można zobaczyć w internecie bym mógł to sztuką nazwać....ile tam sztuki w prowokacjach pozostało nie mnie oceniać. Mam jednak obowiązek swoje zdanie wypowiedzieć gdy się moje uczucia lekceważy i z pomocą państwowych pieniędzy to rozpowszechnia!

Edytowane przez Maju

W mojej opinii to co Kolega uważa jest chore takie nie jest

Sorry, miało być "W mojej opinii to co Kolega uważa że jest chore takie nie jest". Brakuje w zdaniu "że" co trochę wypacza jego sens. To mi się zdarza.

Przyzwyczajeni do ciągłych prowokacji zapomnimy czym powinna być sztuka....mam nadzieję że to czym jest dobry smak jest ci jeszcze znane.

Papa Rydzyk wziął się za produkcję filmow to pewnie nie da nam zapomnieć czym jest prawdziwa sztuka.

Kolega natomiast dowiedział się na pewno dużo z TVP-iS np. o "zamachu" smoleńskim :-).

A najśmieszniejsze w tej szopce Kurskiego ze zwolnieniem aktorki jest to, ze z serialu odeszła w grudniu 2016. Czego to prezes tvp nie zrobi żeby zapunktowac u naczelnika.

Nie wiem w co trzeba ubrać te sceny opisane w mediach które można zobaczyć w internecie bym mógł to sztuką nazwać....ile tam sztuki w prowokacjach pozostało nie mnie oceniać. Mam jednak obowiązek swoje zdanie wypowiedzieć gdy się moje uczucia lekceważy i z pomocą państwowych pieniędzy to rozpowszechnia!

ja mam obowiązek powiedzieć, że za moje pieniądze nie życzę sobie takiego TVPiS z tubą propagandową, zakłamaniem i disco polo. I co? I nic.

Maju o czym Ty chcesz pisać? Nie widziałeś, nie wiesz co te sceny znaczą, jaki mają przekaz. Usłyszałeś propagandowy przekaz dnia i jedziesz na całego. Zwolenników PiS-u wystarczy podpuścić i protestują jak szaleni, nawet nie wiedząc po co i przeciw czemu.

Wyjaśnij mi znaczenie tych scen i powiązanie z akcją, możemy dalej rozmawiać. Inaczej naprawdę nie widzę powodu.

Nie ma sensu cokolwiek picuniokom tłumaczyc .

zapewne są inteligentni innaczej..

Skoro jakas tam sztuka im przeszkadza to idąc tym tropem powinno się skasować TVp -pis..

To jest dopiero szkodnik.

Brygada Sieciowa PIS (..) miesza teraz w temacie TVP?

Ciekawe, że osoby te zlatują się zawsze tam gdzie trzeba propagandowo wysprzątać brudy.

Obecnie za rządów Kurskiego mamy niezły burdel.

Sterowanie ręczne telewizją przez zakompleksionego nieudacznika, który nigdy w życiu nie miał kobiety, jest kuriozalne.

Państwo sterowane przez hipokrytów nibykatolików ośmiesza się każdego dnia.

Ostatnio w mediach mamy coraz więcej wrzutek sprawdzających na temat abonamentu RTV, czyli bezprawnego podatku

na rzecz partii rządzącej. Kilka dni temu pisano, że na dniach będą płacić wszyscy, dzisiaj już mamy info, że dopiero od półrocza ale nadal w ramach tej samej ustawy gniota. Jak widać odbywa się testowanie społeczeństwa.

Zastanawiam się czy sieci kablowe dadzą dupy i sprzedadzą Poczcie Polskiej dane swych abonentów?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Byłem zmuszony okolicznościami obejrzeć dzisiejszy dziennik TVP. "Jak jestem facet niepijący, pół litra wypiłbym z zachwytu" , jak napisał kiedys w wierszu - piosence "Zachwyt" nieodżałowany Waligórski.

Prostota metod i skuteczność przetestowana już na klasie robotniczej PRL przeraża , ale jest w tym coś zachwycającego .

Udajesz czy tyle o tej "sztuce" wiesz co o mnie i wystarcza ci to do wypisywania kolejnych bredni?

Wydaje mi się że pisanie o innych pogardliwie i przyklejanie mi kolejnych twarzy staje się na tym forum rozrywką tych którzy nie potrafią inaczej pokazać co są warci.

Tradycyjnie wykręcasz kota ogonem i nie odpowiadasz na proste pytanie które sam sprowokowałeś

W kwestii odwracania uwagi, wyraźnie określiłem i uzasadniłem co zarzuciłem Jaro_747. j

Niczego nie określiłeś wyraźnie i niczego nie uzasadniłeś.

Jestem Europejczykiem.

Cytując posty (11:41, 15:57) celowo ominąłeś ten z 13:39 w którym jest wyjaśnienie o co mi chodziło, czyli odpowiedź na pytanie? Nie potrafiłeś tego doczytać w linku?

Mnie starego lisa na takie matactwa nie nabierzesz. ;)

Ps. Nie dziwi to że nie sposób z Tobą poważnie rozmawiać i nie wiesz w czym rzecz skoro w temacie o "dziennikarzach szmaciarzach" wprost napisałeś; "Myślisz, że czytam całą twoją pisaninę???" :)))

Byłem zmuszony okolicznościami obejrzeć....

Wyrazy współczucia, już lepiej?

Ci którzy nie byli oderwani od jedynie słusznych informacji, bądź w inny sposób nie zauważyli że istnieje inny świat niż ten z TVN-u i GW mogli przeżyć szok. :))))

...jest w tym coś zachwycającego .

Mnie też "zachwycił" (jak pierwszy raz te brednie usłyszałem) ten opis TVP propagowany przez chwiejący się układ.....

Maju dnia 24.02.2017 - 16:27 napisał

"Nie należysz do tych którzy nie oglądają TVP a wiedzą tak dużo o niej? :))

Nie wiem w co trzeba ubrać te sceny opisane w mediach które można zobaczyć w internecie bym mógł to sztuką nazwać....ile tam sztuki w prowokacjach pozostało nie mnie oceniać. Mam jednak obowiązek swoje zdanie wypowiedzieć gdy się moje uczucia lekceważy i z pomocą państwowych pieniędzy to rozpowszechnia!"

ja mam obowiązek powiedzieć, że za moje pieniądze nie życzę sobie takiego TVPiS z tubą propagandową, zakłamaniem i disco polo. I co? I nic.

Maju o czym Ty chcesz pisać? Nie widziałeś, nie wiesz co te sceny znaczą, jaki mają przekaz. Usłyszałeś propagandowy przekaz dnia i jedziesz na całego. Zwolenników PiS-u wystarczy podpuścić i protestują jak szaleni, nawet nie wiedząc po co i przeciw czemu.

Wyjaśnij mi znaczenie tych scen i powiązanie z akcją, możemy dalej rozmawiać. Inaczej naprawdę nie widzę powodu.

Oczekujesz więcej wyjaśnień? Nie wiem jak mam tłumaczyć coś co dla mnie oczywiste. Może ten tekst ci to co czują przybliży;

Ukryta Zawartość

I doskonała puenta wobec powtarzanego zarzutu;

"I niech nikt mi nie wypomina, że sam jeszcze tego przedstawienia nie oglądałem, bo dyskutuję na razie o wystąpieniu pana Majmurka, który już oglądał. Nie sądzę aby wprowadzał mnie w błąd. Myślę, że jest precyzyjny. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

Oczekujesz więcej wyjaśnień? Nie wiem jak mam tłumaczyć coś co dla mnie oczywiste. Może ten tekst ci to co czują przybliży;

Ukryta Zawartość

I doskonała puenta wobec powtarzanego zarzutu;

"I niech nikt mi nie wypomina, że sam jeszcze tego przedstawienia nie oglądałem, bo dyskutuję na razie o wystąpieniu pana Majmurka, który już oglądał. Nie sądzę aby wprowadzał mnie w błąd. Myślę, że jest precyzyjny. "

czyli opierasz się na słowach innych. I tyle. Nie masz własnego zdania, powtarzasz zdanie innych i uważasz, że, upoważnia Cię to do wszelkiej krytyki i dyskusji. Jak prawdziwy, karny żołnierz systemu.

Zresztą po raz kolejny odchodzisz w bok, a skupiliśmy się na tym, czy pani Julia Wyszyńska mogła być zwolniona (jak się okazało po raz drugi:-)) za występ w sztuce. Tutaj masz fragment z oficjalnego oświadczenia teatru dotyczący aktorów.

"-Za kształt artystyczny spektaklu odpowiadają jego realizatorzy oraz dyrekcja teatru, która spektakl zaakceptowała i wprowadziła do repertuaru. Niedopuszczalne są wszelkie ataki na aktorów, którzy w spektaklu wykonują jedynie swoje role. Oczywistym jest, że nie można utożsamiać zachowania granych przez nich postaci z ich prywatnymi poglądami. Zwracamy uwagę, że osoby dokonujące ataków na aktorów oraz innych pracowników teatru mogą zostać pociągnięte do odpowiedzialności zarówno cywilnej, jak i karnej. Informujemy, że zgodnie z art. 190 kodeksu karnego grożenie innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Ponadto, kodeks karny przewiduje przestępstwa zniesławienia (art. 212 kodeksu karnego) i zniewagi (art. 216 kodeksu karnego). Prosimy również pamiętać, że w świetle art. 23 kodeksu cywilnego i art. 47 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej cześć, dobre imię i prawo do prywatności stanowią chronione dobra osobiste każdego z aktorów-"

Jakie to proste. Tylko czegoś takiego nie zrozumieją ludzie napakowani ideologią. Ideologia nie pozwala im myśleć. Ideologia każe walczyć i zwalniać nawet tych, którzy już sami odeszli. Kpina i żałość.

tak z innej beczki. Poza samą proporcją czasu antenowego, ciekawsze jest to o ile zwiększył się czas wypowiedzi polityków. No ale tuba propagandowa jest tubą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Straszyć paragrafami sobie mogą tych którzy naruszają prawo, a to nie zabrania protestować i wyciągać wniosków z tego że na obsceniczne, gorszące, poniżające katolików i żenujące spektakle idą pieniądze podatników.

Ciekawe, mówimy o nasączonym do bólu ideologią spektaklu a ty mi tu zarzuty o ideologiczne patrzenie na to przypisujesz??? Masz rację to kpina i żałość.

Oparłem się na słowach tego który to widział, ten piał z radości; „Wydaje się wam, że teatr obraża wasza uczucia? No to zobaczcie to!”.

Myślisz że kłamał?

Edytowane przez Maju

O zaprzestanie mowy nienawiści - także wobec aktorów - oraz medialnych manipulacji dotyczących sztuki "Klątwa" apeluje warszawski Teatr Powszechny. "To odwraca uwagę od głównych tematów spektaklu, jakimi są wieloletni problem tolerowania i ukrywania pedofilii, krytyka nadużyć władzy Kościoła katolickiego i społeczna hipokryzja wobec nich, a także wolność stanowienia o własnym ciele oraz mechanizmy przemocy i dyskryminacji" – czytamy w specjalnym oświadczeniu dyrekcji placówki.

Dyrekcja teatru podkreśla, że nie można utożsamiać zachowania granych przez aktorów postaci z ich prywatnymi poglądami

Protestuje przeciwko wykorzystywaniu spektaklu "Klątwa" w celach politycznych

Szefostwo teatru uważa, że przedstawienie powinno stać się elementem publicznej dyskusji

W spektaklu »Klątwa« nikt nie nawołuje do popełnienia zabójstwa ani jakiegokolwiek innego przestępstwa, w czasie spektaklu cytowany jest przepis kodeksu karnego, który nie zezwala na tego typu zdarzenie. Spektakl nie ma również na celu obrazy uczuć religijnych i zniewagi przedmiotów kultu religijnego" – przekonuje dyrekcja Powszechnego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.