Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, pisanie "merytorycznych" wpisów to widzę Twoja specjalność..,. :))

Nie brnij i nie pisz głupot. Tych bzdur, ktore wypisujesz nie daje się czytać. Wiem w sumie z czym te zakute katole mają problem. Najlepiej jakby m.in. o pedofilii w kosciele bylo cicho sza.

Nie było tam ty c h, ktorzy tak chętnie o tym przedstawieniu się wypowiadają. Pana Dziwisza nie bylo .

Napisz wyraźnie, miej odwagę napisać o kim konkretnie piszesz, bo przyjęło się tu pisać na okrągło wszyscy wiedzą o kogo chodzi a udają że nie atakują nikogo personalnie.....

Oglądając media w których tylko pedofilię w Kk pokazuje się i nagłaśnia będziesz miał wykrzywiony obraz tego problemu....znasz wytyczne Kk w sprawie pedofilii, wiesz o jego działaniach w celu walki z nią? Tego w przedstawieniu nie pokazali?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Daruj ale nie będę rozmawiał z Tobą jak będziesz używał przyjętej na forum fałszywej retoryki, pisał kpiąco o mnie i używał dziwnych argumentów.

Lata mi że ludzie idą na ten chłam, bo są i tacy co słuchają discopolo, lata mi to że się komuś to podoba, bo są i tacy którym się zdaje że w burdelu dostąpią zbawienia.

Mam za złe że toleruje się takie sztuki w teatrach które dostają duże pieniądze za to by tam wystawiano sztuki a nie polityczne chucpy!

Cieszy mnie że jednakowo odnosisz się do innych symboli.....cieszyłbym się bardziej gdybyś dostrzegał że tamtych symboli nikt jakoś nie odważył się zrównywać z błotem, choć tamci nie są ani od pedofilii ani od innych grzechów wolni....o tym się tylko w mediach nie pokazuje i nie pisze.

Mało mnie obchodzi na co się Kurski naraża, sugerujesz co może a czego nie, artysta wszystko może?

A jak się okaże że zainspirowali już tą "sztuką" jakiegoś lewackiego idiotę (czytaj drugiego Z. Cybę) to też będziesz taki wylewny w krytyce?

Ps. Nie jest prawdą, że nie można wypowiadać opinii na temat czegoś czego się nie widziało wtedy gdy cytuję słowa krytyków potwierdzających to o czym piszę, wtedy oni sami potwierdzają z czym mamy do czynienia, co jest celem tego przedstawienia.

znowu będą tłumaczyć, że do dla dobra narodu i prawdziwych Polaków.

Oczekuję odpowiedzi cóż dobrego w tym że media zaczynają skupiać się w rękach obcych, zwłaszcza tych obcych którzy nigdy nam dobrze dobrze nie życzyli?

Pytanie dodatkowe;

Skąd czerpiesz wiarę w bezstronność tych mediów?

Już to wstawiałem, ale w ogólnej dyskusji mogło uciec

Nie uciekło, podajesz statystyki ale tu nie jest ważna ilość....ważniejsza jakość.

Tą też zapewne podważysz więc by nie prowadzić politycznych dyskusji napiszę tylko tyle że ja mam inne zdanie. ;)

A teraz najważniejsze;

Za PO i owszem opozycji dano się w TVP wypowiedzieć, może nawet i więcej jak dzisiaj cóż z tego jak to się wykorzystywało przez upolitycznione przez media, a to by skłócić a to wyśmiać w komentarzach "krytyków politycznych".

Zapewne będziesz miał inne o tym zdanie, by nie ciągnąć niepotrzebnych sporów napiszę tylko że jestem w stanie własne zdanie uzasadnić.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Oczekuję odpowiedzi cóż dobrego w tym że media zaczynają skupiać się w rękach obcych, zwłaszcza tych obcych którzy nigdy nam dobrze dobrze nie życzyli?

Pytanie dodatkowe;

Skąd czerpiesz wiarę w bezstronność tych mediów?

Widzę co się dzieje w zawłaszczonych przez PiS mediach publicznych. Media prywatne jawią się tutaj jak RWE i Głos Ameryki w czasie komuny.

Media prywatne mają zarabiać, media publiczne są narzędziem propagandowym w rękach władzy. W rękach tej władzy nie są niczym innym, tylko narzędziem propagandowym.

Widać to wyraźnie po zwiększonym czasie udziału w TVPiS polityków (wklejony link). Jest tego znacznie więcej aniżeli wcześniej, zmniejszając jednocześnie udział procentowy innych programów. Jak wcześniej pisałem, społeczeństwo trzeba sobie wychować. Więc się je kształci.

Druga sprawa to popatrz na wyniki finansowe TVPiS. Ci ludzie nie radzą sobie z czymś takim jak TVP, która miała swego czasu największą oglądalność i sądzisz, że dobrze biznesowo poprowadzą inny projekt? Ile, jako społeczeństwo mamy dopłacać do nieudaczników, dla których ważna jest tylko władza?

Jeżeli chodzi o media prywatne, jedyną rzeczą jaką mógłbym się obawiać to postępująca tablodaizacja. Z dwojga złego to i tak tablodaizacja jest "lepsza" od tępej, nachalnej i kłamliwej propagandy

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ostrzegam aplologetę @Maju!

Jeśli jeszcze raz zobaczę w tym wątku propagandowy kłamliwy bełkot Piso-toruński w obronie niegodziwości Kk, usunę cie z z niego na stałe. Nie usunąłem tych idiotyzmów w których z piana na ustach zabraniasz dyrektorowi, reżyserowi, aktorom i widzom, wszystkiego co tobie się nie podoba.

To najlepsza wizytówka tego od czego jesteś na tym forum i twojej osoby jako takiej.

Ciekawe co byś powiedział gdyby tam obrażano coś co uważasz za świętość?

Przy okazji przypominam że nie podawałem tu nic co by było niezgodne z prawdą potwierdzoną w ogólnie dostępnych informacjach medialnych. Podawałem je tylko po to by uzasadnić swoją wypowiedz. Nikomu niczego nie zabraniam, nie bronię żadnych niegodziwości, mam chyba prawo mieć inne zdanie na te sprawy.

"Ślizgasz się" po pytaniach które cytowałem, innych w ogóle nie zauważyłeś. Jak tu rozmawiać?

Media państwowe powinny w większym stopniu pokazywać politykę obecnej władzy a nie tak jak do tej pory być tylko poprawne politycznie.

Na wyniki finansowe TVP ma wpływ nie tylko to co do tej pory zrobił PiS, przez szereg lat wszyscy pozostali dokładali rękę do tego by jej kondycja była słaba łącznie z pewnym premierem.

Ps. W tą oglądalność nie wierz, tam ciągle falują wskaźniki.....a do tego jedni piszą tak inni inaczej....zależy od tego kto im za to płaci. :)))

Edytowane przez Maju

[...] Nie usunąłem tych idiotyzmów w których z piana na ustach zabraniasz dyrektorowi, reżyserowi, aktorom i widzom, wszystkiego co tobie się nie podoba.

To najlepsza wizytówka tego od czego jesteś na tym forum i twojej osoby jako takiej.

Otóż to. Trzeba pokazać wszem i wobec, czym jest katopislamskie kołtuństwo.

Rzecz całą kapitalnie skomentował red. Żakowski - pozwolę sobie zacytować, bo warto:

[...] Kpię z reakcji na adaptację „Klątwy” w warszawskim Teatrze Powszechnym, bo pokazała coś więcej niż kołtuńską histerię, która od początku towarzyszyła wybitnym premierom dramatów Wyspiańskiego. W XX wieku oburzano się zwykle do rzeczy – na antyestablishmentowe, antykołtuńskie, antyklerykalne treści. Teraz rozhisteryzowani krytycy nie odróżniają aktora od roli, którą gra; odrzucenia przemocy (rezygnacji ze zbiórki na zabicie Kaczyńskiego, którego dotyczy monolog) od wezwania do przemocy, które prawica spektaklowi wmawia; seksualizowania postaci JPII (seks z dildo na pomniku), które zobaczyła prawica, od krytyki bezrefleksyjnego zaczadzenia paraerotycznym kultem uprawianym jeszcze za życia papieża, a kryjącym ponure nieprawości – te same, które opisał Wyspiański.

Krytycy „Klątwy” w Powszechnym nie dlatego dostali amoku, że ona obraża JPII. Nic takiego tam nie ma. Wściekli się, bo Oliver Frljić, reżyser spektaklu, obnaża ich kabotyństwo, hipokryzję, chuci, kołtuństwo, pazerność, świętoszkowatość, którym robią parawan z JPII i wszelkich wzniosłych wartości. Kiedy pomnik JPII wyjeżdża ze sceny, całe to towarzystwo zostaje na golasa przed publiką, która – jak napisał Zaremba – ma w oczach „radość prawie zwierzęcą”. Każdy by się na jego miejscu wściekł, gdyby stał się takim pośmiewiskiem.

Moi drodzy odwieczni kołtuni. To nie jest o papieżu. Więc się za nim tchórzliwie nie chowajcie. To nie jest o chrześcijaństwie, więc nie powołujcie się na uczucia religijne. To o was. O tym, że słowa JPII zastępujecie pomnikami JPII i się za nimi chowacie. Podobną operację robicie na Lechu Kaczyńskim. Jedyne uczucia, które ten spektakl naruszył, to wasz kołtuński narcyzm. Przejrzyjcie się w lustrze sztuki. Tłukąc lustro, nie staniecie się lepsi. Staniecie się tylko głupsi.

Tak, moi kołtuni kochani, to jest spektakl dla mnie. Bo jestem zły. Jestem na was niebywale zły, bo z prostej pychy i dla prostej władzy, zajmując w polskiej kulturze tak eksponowanie pozycje, tak ją deprawujecie i degenerujecie. Za to będziecie się smażyli w piekle. Jeśli w nie wierzycie.

A dlaczego "świętości" mają być nieobrażalne - i to z mocy prawa? O ile w ogóle można je określić jakimiś "świętościami".

. Jak tu rozmawiać?

Rzuć tę robotę, będziesz miał spokówj. Nikt z nas nie każe Ci rozmawiać na Bocznicy.,

przez szereg lat wszyscy pozostali

Ha ha ha. Edytowane przez toptwenty

Może w tej chwili zaskoczę Ciebie. Nie jestem niewierzący. Po prostu nie jestem fanatykiem religijnym i nie boję się prawdy o Kk. A figurka JPII dla mnie jest figurką. Tak samo jak inne obrazy i figury, które Kk podniósł do rangi świętości.

Jak mówi moja znajoma. Im bardziej wierzę, tym dalej jestem od Kk. Dla takich ludzi starsza pani niszcząca parasolką kamerę TVN czy akt podpalenie wozu transmisyjnego to nie jest akt wiary. To jest zwykłe łamanie prawa. Wyzwiska przed teatrem są żenadą, a nie obroną wiary.

Na resztę nie odpowiem, bo chyba trochę się pogubiłeś w tej manipulacji i nie wiem o co Tobie chodzi.

@toptwenty

Pusty to śmiech, pamiętamy jak nawoływał do niepłacenia abonamentu.

Pamiętamy też "reorganizację" (szukanie oszczędności) TVP kiedy to pozbyto się z niej resztek myślących inaczej niż "resortowe dzieci". ;)

Ps. Piszę pamiętamy mając na myśli nas wszystkich.....mam nadzieję że opacznie tego nie zrozumiesz i znowu się nie zacznie? :))))

Edytowane przez Maju

[...] chyba trochę się pogubiłeś w tej manipulacji i nie wiem o co Tobie chodzi.

Chodzi zawsze o jedno: o propagandowy przekaz politycznych zwierzchników - kołtuńskich pseudokatolickich politykierów, trzymających się koryta za wszelką cenę.

Miałem nosa....trochę nie to o czym myślałem, ale było blisko. :))))

Piszę to co uważam za słuszne, mam prawo do własnych opinii, ty natomiast o mnie piszesz to co sobie na mój temat ubzdurałeś.

@osimar

Byłeś przed teatrem że wiesz kto operował wyzwiskami....rozumiem że na trudniejsze pytania nie odpowiesz, znam takie sytuacje na pamięć, podobnie jak te wymówki by nie odpowiedzieć, ciągle ich tu przecież doświadczam. ;)

Edytowane przez Maju

@osimar

Byłeś przed teatrem że wiesz kto operował wyzwiskami....rozumiem że na trudniejsze pytania nie odpowiesz, znam takie sytuacje na pamięć, podobnie jak te wymówki by nie odpowiedzieć, ciągle ich tu przecież doświadczam. ;)

Poza TVPiS coś oglądasz i czytasz? Spójrz na zdjęcia z transparentami.

Widziałem i czytałem wystarczająco dużo by mieć wyrobione o tym zdanie! Zaszokujesz tymi niesamowitymi transparentami?

I wierz mi lub nie, nie były to teksty aparatczyków PiS czy tak tu "lubianego" Kk...

skomentował red. Żakowski - pozwolę sobie zacytować,

Nasz Jacuś znowu odjechał, wielką sztukę zobaczył....jak się byle hejt pokazuje jako zamach na ludzką godność to staje w obronie pokrzywdzonych a jak się cały naród obraża, katolicyzm z błotem miesza tam widzi "wielką sztukę"....ta wypowiedź wyraźnie pokazuje jego odrażającą pogardę dla inaczej myślących.

Maju dnia 27.02.2017 - 10:36 napisał

"Ciekawe co byś powiedział gdyby tam obrażano coś co uważasz za świętość?"

Może w tej chwili zaskoczę Ciebie. Nie jestem niewierzący. Po prostu nie jestem fanatykiem religijnym i nie boję się prawdy o Kk. A figurka JPII dla mnie jest figurką. Tak samo jak inne obrazy i figury, które Kk podniósł do rangi świętości.

Miałem na myśli coś co może być świętością ponad tymi podziałami....zaskoczyłem Ciebie, nie wiedziałeś że może być coś takiego?

Edytowane przez Maju

Piszę pamiętamy mając na myśli nas wszystkich

Uzurpujesz sobie prawo do reprezentowania nas wszystkich.

pamiętamy jak nawoływał do niepłacenia abonamentu.

Abonament radiowo-telewizyjny jest archaicznym sposobem finansowania mediów publicznych, haraczem ściąganym z ludzi; dlatego rząd będzie zabiegał o poparcie prezydenta i opozycji dla jego zniesienia - zapowiedział premier Donald Tusk na wtorkowej konferencji prasowej."Liczę na poparcie w Sejmie i w Senacie, a także na poparcie pana prezydenta dla tej szybkiej ustawy, która znosi obowiązek abonamentowy wobec emerytów i rencistów. Z oczywistych względów - także społecznych - szczególnie dla tej grupy dodatkowy ciężar, jakim jest abonament, urąga poczuciu przyzwoitości" - mówił Tusk po posiedzeniu rządu.

"Co do dalszych rozstrzygnięć - dodał - musicie państwo pytać naszych oponentów, czy są w stanie zaakceptować sytuację, w której nie abonament, a budżet z całym systemem audytu, kontroli, odpowiedzialności będzie metodą finansowania mediów publicznych".

Premier podkreślił, że projekty ustaw dotyczące mediów mogą ulec zmianom - ze względu na potrzebę zbudowania większości w parlamencie i akceptacji prezydenta.

"Nie wyobrażam sobie jednak, aby w finale utrzymać ten niesprawiedliwy, a kosztowny system. Dlatego zwracam się do właścicieli mediów, do dziennikarzy i do liderów partii opozycyjnych, aby z jak najlepszą wolą pomogli nam wypracować model optymalny, tzn. przyjazny dla obywatela. To jest dla nas pierwotny punkt wyjścia, z tej drogi na pewno nie ustąpimy" - oświadczył szef rządu.

Premier podkreślił, że Platforma Obywatelska - i jego rząd - konsekwentnie opowiada się za zmianami, które urealnią misję mediów publicznych, umożliwią pełną przejrzystość środków wydawanych przez nie środków, a także kontrolę wydatków.

"Mamy zbyt wiele informacji na temat nieracjonalnego wydawania pieniędzy publicznych, pieniędzy podatnika, jeśli chodzi o media publiczne. Zakładamy, że nie wynika to ze złej woli, tylko ze złego systemu. Uważamy także, że abonament jest archaicznym sposobem finansowania, także dlatego, że bardzo niewygodnym z punktu widzenia zwykłego obywatela" - mówił premier.

Nie można - podkreślił Tusk - dłużej tolerować sytuacji, w której "telewizja publiczna (...) przegrywa konkurencję w ważnych - także misyjnych projektach - z telewizjami komercyjnymi, mimo że ma do dyspozycji ten wielki bonus, jakim jest udział w abonamencie".

Nie do zaakceptowania - mówił - jest też sytuacja, w której "we wnętrzu telewizja publiczna przypomina komercyjną m.in. ze względu na bardzo wysokie wynagrodzenia dla gwiazd ekranu, a na zewnątrz staje się publiczna tylko z tego tytułu, że ściąga haracz publiczny z ludzi".

Ocenił, że telewizje komercyjne i komercyjne rozgłośnie radiowe pokazują, że nie trzeba ściągać dodatkowego podatku z ludzi, aby formułować atrakcyjną dla widza i radiosłuchacza ofertę programową.

W Sejmie trwają prace nad przygotowanym przez PO projektem zmiany w ustawie o abonamencie radiowo-telewizyjnym, rozszerzający katalog osób zwolnionych z tych opłat na wszystkich emerytów i rencistów. (kwiecień 2008)

A więc wszystko zgodnie z prawem. Obecnie TVPPiS i Polskie Radio PIS stały się tuba propagandowych kłamstw na wielką skalę. Podczas Dziennika TV ludzie demonstracyjnie wychodzą naulice jak w stanie wojennym za PRL

Nastaw TVP, może dowiesz się szczegółów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty

Widziałem i czytałem wystarczająco dużo by mieć wyrobione o tym zdanie! Zaszokujesz tymi niesamowitymi transparentami?

I wierz mi lub nie, nie były to teksty aparatczyków PiS czy tak tu "lubianego" Kk...

Maju, kurczę bez jaj. Uważasz mnie za głupka? To dlaczego ani PiS ani Kk się od tego nie odetną, tylko w to brną? Taka postawa świadczy o akceptacji takiej formy protestu. Już przestań kręcić bo już nie masz pomysłów jak tutaj zaskoczyć i co napisać, żeby mieć ostatnie słowo.

Mi to wali, wyrażam swoje zdanie. Moje i tylko moje zdanie. Nie muszę przed nikim się z tego rozliczać. Napisz coś, ja nie odpowiem i będzie git.

Zanim odpowiem muszę mieć pewność że dobrze rozumiem o co pytasz.....chyba nie o to że nie rozumiejąc że to co widzą wszyscy oglądający migawki ze "sztuki" może nas zniesmaczać i ranić uczucia. Mogę to być ja, szary katolik, może to być jakiś pisowiec jak i osoba ściśle związana z Kk.

Nie zależy mi na ostatnim słowie, wolałbym tylko by za każdą opinią czy informacją szło coś co ja potwierdza, nie we wszystko przecież (tak ja jak i ty) musimy sobie na słowo wierzyć.

@toptwenty

"Trwają prace w Sejmie".....miały się skończyć jak TVP upadnie?

Cytujesz coś z końca kwietnia 2008 roku. :))))

Zbawca narodu, "słoneczko" dla naszego dobra chciało nam ulżyć i zanim wymyśliło i w prowadziło w życie inne finansowanie TVP zaproponowało niepłacenie abonamentu....dla dobra TVP?

Masz mnie za idiotę?

Edytowane przez Maju

Daruj ale nie będę rozmawiał z Tobą

Tak naprawdę nikt tu z tobą nie chce rozmawiać. Pojawiłeś się w temacie aby mieszać we łbach i straszyć nowym pisowskim abonamentem?

Już ci pisałem, nie byłeś na tej sztuce, którą tak bardzo krytykujesz, wiec daruj sobie pouczanie innych tubo propagandowo.

Poza tym jeśli tak bardzo często, wręcz nachalnie, przekonujesz nas o swojej uczciwości i o tym że nie kłamiesz- to jestem przekonany, że jest na odwrót, że właśnie masz to na sumieniu, i chcesz apologeto nam wmówić swoją uczciwość!!

Masz mnie za idiotę?

Tak, ja mam.

A ty byłeś ?

Tak, był , hehe.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie, nie pomyliły, może tylko do określenia tego co usiłowałeś zasugerować, jego troski o o nas użyłem słów które się Tobie tylko w jeden sposób kojarzą. :)))

Bardzo dobrze, bo to dowód że od 2008 roku (tego samego kiedy "słoneczko" dekorowano) nic nie zrobili by sytuację TVP poprawić.

Od straszenia abonamentem i manipulowania informacjami są lepsi którzy nie zauważyli że dotychczasowy abonament jest na tak wysokim poziomie że nie opłaca się go płacić i ludzie ryzykują, nic nie wspomina o tym jak niski mógłby być gdyby wszyscy płacili;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

użyłem słów które się Tobie tylko w jeden sposób kojarzą.

Dotyczące zupełnie innej osoby.

Ilekroć słyszę lub czytam coś brzydkiego, Ty mi się z tym kojarzysz.

manipulowania informacjami są lepsi

Czyli Ty i Wy.

Czuję się taki fanatyczny i wiem też, że ma krew na rękach ( ale dlaczego nie od Palikota który to zmyślił, tego nie pojmuję) oraz też że stali tam gdzie stało zomo.

Większych sensacji nie przewiduję w tiwi.

Chyba że wzajemne obnażanie manipulacji.

Nie ma komu kibicować - ani tvnowi ani tvp.

Wiosna wkoło - to ważniejsze dla mnie.

A nie jakiś show nieziemski.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Od straszenia abonamentem i manipulowania informacjami są lepsi którzy nie zauważyli że dotychczasowy abonament jest na tak wysokim poziomie że nie opłaca się go płacić i ludzie ryzykują, nic nie wspomina o tym jak niski mógłby być gdyby wszyscy płacili;

Tak samo jest z innymi podatkami. Gdyby nie było grup uprzywilejowanych to podatek liniowy mógłby spaść nawet do 12% a wpływy do budżetu nie zmniejszyłyby się.

Założę się że obecna władza tego nie będzie chciała zauważyć i będzie podnosić podatki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tak samo jest z innymi podatkami. Gdyby nie było grup uprzywilejowanych to podatek liniowy mógłby spaść nawet do 12% a wpływy do budżetu nie zmniejszyłyby się.

Założę się że obecna władza tego nie będzie chciała zauważyć i będzie podnosić podatki.

Poprzednia to nawet z takim hasłem szła do wyborów. Szła, szła i zaszła. Teraz to jest totalna opozycja KM.

Poprzednia to nawet z takim hasłem szła do wyborów. Szła, szła i zaszła. Teraz to jest totalna opozycja KM.

Nie ma już tych poprzednich władców od jakiegoś czasu. Czekamy na działanie obecnych władców inne niż propagandowe. Jak na razie to będziemy może mieli fabrykę silników f-my Mercedes i może fabrykę akumulatorów f-my Samsung. A miała być polska myśl techniczna napędzana polskim kapitałem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A dlaczego "świętości" mają być nieobrażalne - i to z mocy prawa? O ile w ogóle można je określić jakimiś "świętościami".

W tym własnie jest sedno prawdy wiary. Wiary w Stwórcę/Boga, czy wiary w perfidię tych, którzy bałamucą szczerych ludzi, każąc im wierzyć w świętość swych wymysłów? Świętość religii, ideologi i symboli.

Ci biedni omamieni ludzie, dają się zabić i sami zabijają dla świętości swych bałwanów, krzyży, półksiężyców, swastyk, sierpów i młotów i całej chmary innych awatarów.

A jedyną prawdziwą świętością dla człowieka powinien być drugi człowiek i absolutne poszanowanie życia. Wszelkiego życia.

Cóż, ogólnie pojęta sztuka/media zawsze była narzędziem najbardziej skutecznym w walce ideologicznej. Przyczyna jest prosta - człowiek jest bardzo podatny na wszelkie sugestie. A im mniej wykształcony, tym bardziej narażony na przyjmowanie jako prawdę, najbardziej fantastycznych i kłamliwych ideologii.

Włodek.

Nie ma już tych poprzednich władców od jakiegoś czasu. Czekamy na działanie obecnych władców inne niż propagandowe. Jak na razie to będziemy może mieli fabrykę silników f-my Mercedes i może fabrykę akumulatorów f-my Samsung. A miała być polska myśl techniczna napędzana polskim kapitałem.

I niewiadomo jeszcze jak dlugo fabrykę opla w Gliwicach. Miłość Francuza może okazać się ulotna.

Łatwo przeszedłeś do porządku po 8 latach planów i rządzenia cwaniaczków, którym, trzeba przyznać, trochę fantastów zaufało. Już nie pamiętacie 4h przemówiena stratega Tuska na otwarcie sejmu "nowej kadencji"

Przypomnij kilka z 80 pktów wielkiego planu ciepłej wody w kranie i ich realizacji. Żebyś się nie spocił.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.