Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Miał aż tak silny skojarzeniowy wpływ, że autorowi notki pomylił się Jarosław z Jackiem ?

Kto wie ?

Raczej to tzw. pozycjonowanie tego pomyłkowo uwzględnionego.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Omsknął mi się palec na pilocie i niespodziewanie wyskoczyło mi TVP Info.

I co widzę - w stopce napis "Tusk grozi Polsce".

Oni z tą reżimową propagandą tak na okrągło napierdalają?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Omsknął mi się palec na pilocie i niespodziewanie wyskoczyło mi TVP Info.

I co widzę - w stopce napis "Tusk grozi Polsce".

Oni z tą reżimową propagandą tak na okrągło napierdalają?

Mnie ostatnio omsknął się na Trwam.:) Bylo dużo o szatnie, ktory istnieje i mieszka w piekle. To jest dopiero jazda. A mowil o tym jakiś ksiądz profesor po siedemdziesiątce.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Marylka zawsze wiedziała, kiedy odmówić, a kiedy nie. Nie wiem, czy to nie sygnał istotniejszy, niż różne niekorzystne dla reżimu sondaże.

Jestem Europejczykiem.

Coś wygląda na to, że w Opolu będą tylko gwiazdy pokroju Pietrzaka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A i oczywiście jeszcze Zenek.

Ostatnio nawet Polsat w "Tańcu z Gwiazdami" propagował muzykę discopolo...

Koniec świata!

Coraz ciekawsze te telewizje...

Ukryta Zawartość

Marylka zawsze wiedziała, kiedy odmówić, a kiedy nie.

Jeszcze niejaki Pietrzak umie pływać przy każdej władzy robiąc wodę z mózgu ciągle powtarzanymi skeczami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Masz racje jezz Polsat lat świetlnych temu często i nagminnie promował ten rodzaj muzy

nie mam nic do niej ale codzienne parę godzin u mnie w pracy disco polowego fana czasem mam dosyć ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz racje jezz Polsat lat świetlnych temu często i nagminnie promował ten rodzaj muzy

nie mam nic do niej ale codzienne parę godzin u mnie w pracy disco polowego fana czasem mam dosyć ...

Ukryta Zawartość

Zrób mu przegląd twórczości Sepultury z podziałem na podokresy gatunkowe, a w przerwach zapodaj Slayera i Kreatora. Żaden diskopolanin tego nie wytrzyma!

Ukryta Zawartość

Nikt Maryli nie zastąpi ale przecież artystka też ma rodzinę.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W pewnej części niestety już nie ma. :(

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

A mnie się niechcący załączył przedwczoraj program na TVP2 " Czy te oczy mogą kłamać ? Wieczór z Janem Pietrzakiem", który to miał charakter jakiegoś jubileuszu (?). W programie wzięła udział absolutna większość znanych i uznanych artystów i ludzi kultury u sztuki popierający PiS i obecną politykę programową TVP, to znaczy Zelnik i Wolski , i jeszcze kilku mniej uznanych , z których rozpoznawalny dla mnie był Jerzy Grunwald. Najzabawniejszy moment w tym programie to był właśnie ten, w którym sobie uświadomiłem że to już wszystkie gwiazdy które w tym programie mogły wystąpić . Bo wprawie cała reszta ludzi znanych ze scen oraz dużego i małego ekranu nie zalicza się do wspomnianej wyżej kategorii.

Życzę Pietrzakowi żeby też to zauważył. Na tego typu propagandowych programach wychodzi bowiem jak na dłoni że wspomniane przez niego swego czasu "wszy, mendy i gnidy" to jakiś 90% niektórych grup zawodowych i społecznych, i to tych do których całe życie się aspirowało.

Edytowane przez skali

"wszy, mendy i gnidy" to jakiś 90% niektórych grup zawodowych i społecznych, i to tych do których całe życie się aspirowało.

Wzruszyłem się, jestem wsza, menda lub gnida ;-))). Ale jaja. Niech żyje Pietrzak - niech żyje, niech żyje, niech żyje. ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale jazda!

Po raz pierwszy w historii TVP ma zakaz wejścia na teren amfiteatru w Opolu!

,,Dzisiaj rano prezydent Opola wydał polecenie, by nie wpuszczać ekipy TVP do opolskiego amfiteatru. Nieoficjalnie słyszymy w ratuszu, że perspektywa zerwania umowy na organizację festiwalu staje się coraz bardziej realna.''

http://opole.wyborcza.pl/opole/7,35086,21846175,opole-2017-amfiteatr-zamkniety-dla-tvp-festiwalu-nie-bedzie.html#MT

Edytowane przez HQ150

Wychodzi, ze leśniczy się wkurzył i pogonił wszystkich z lasu. Takiego czegoś przyznam się nie spodziewałem...

(...)

Nieoficjalnie w ratuszu słyszymy, że Opole może wypowiedzieć TVP umowę na organizację festiwalu. Ta została podpisana kilka miesięcy temu i tylko na rok 2017. Prezydent Opola nie ukrywa, że po tym jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , TVP nie jest w stanie umowy zrealizować.

– Zawieraliśmy umowę, przy konkretnej liście artystów, którzy na festiwalu wystąpią i między innymi dlatego zdecydowałem się na podpisanie tej umowy, pomimo wielu wątpliwości, które mieliśmy. (...)

Wgląda na to że festiwalu nie będzie... Wina Tusca jak nic.

Natomiast żarty żartami, a TVP sięga do tradycji prlu pełna gębą i to w naprawdę poważnej sprawie. W sprawie śmierci Igora Stachowiaka wiadomości osiągnęły poziom niższy nawet niż ekipa niesławnego dziennika telewizyjnego. Stek kłamstw, wybielanie policji, laurka dla szefostwa MSWiA i ani słowa prawdy. Nie żyje bo się naćpał, policjanci niewinni, Błaszczak osobiście nadzorował od roku śledztwo i żadnych nieprawidłowości nie wykryto, pana komendanta komisariatu w którym delikwent umarł w nagrodę za dobrą służbę awansowano do władz komendy miejskiej, a w ogóle to wszystko drobny pikuś przy bezkarności sędziów i innych prawników popierających jakąś tam demokrację i konstytucję. I to wszystko leci w TVP w momencie, kiedy na innych stacjach i w sieci idą w eter nagrania z kilkukrotnego podsmażania paralizatorem skutego i półprzytomnego człowieka leżącego na podłodze w komisariacie przez policjantów. Co z tego, ciemny lud to kupi. Jedno wielkie szambo. Ta same metody, co w latach 70 przy śmierci śp. Stanisława Pyjasa. Ta menda Piotrowicz robiła im za konsultanta czy jak?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez trebliG

Natomiast żarty żartami, a TVP sięga do tradycji prlu pełna gębą i to w naprawdę poważnej sprawie. W sprawie śmierci Igora Stachowiaka wiadomości osiągnęły poziom niższy nawet niż ekipa niesławnego dziennika telewizyjnego. Stek kłamstw, wybielanie policji, laurka dla szefostwa MSWiA i ani słowa prawdy. Nie żyje bo się naćpał, policjanci niewinni, Błaszczak osobiście nadzorował od roku śledztwo i żadnych nieprawidłowości nie wykryto, pana komendanta komisariatu w którym delikwent umarł w nagrodę za dobrą służbę awansowano do władz komendy miejskiej, a w ogóle to wszystko drobny pikuś przy bezkarności sędziów i innych prawników popierających jakąś tam demokrację i konstytucję. I to wszystko leci w TVP w momencie, kiedy na innych stacjach i w sieci idą w eter nagrania z kilkukrotnego podsmażania paralizatorem skutego i półprzytomnego człowieka leżącego na podłodze w komisariacie przez policjantów. Co z tego, ciemny lud to kupi. Jedno wielkie szambo. Ta same metody, co w latach 70 przy śmierci śp. Stanisława Pyjasa. Ta menda Piotrowicz robiła im za konsultanta czy jak?

Naprawdę coś takiego powiedzieli? Wierzyć mi się nie chce.

Reżimowej nie oglądam, więc nie mogę sprawdzić. może znajdę to na jakimś portalu, wydaje mi się nieprawdopodobne, żeby upadli tak nisko.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No ..rwa farsa, życie normalnie przerasta najbardziej wydumany kabaret!

TVP pozywa dziennikarzy za pisanie o festiwalu w Opolu.

,,Telewizja Polska oświadczyła w poniedziałek, że skierowała pozwy przeciwko Agorze (wydawca "Wyborczej"), Grupie Wirtualna Polska, Ringier Axel Springer Polska i Newsweek Polska. Według TVP ostatnie publikacje w mediach na temat festiwalu "dodatkowo zaogniły sytuację wokół 54. KFPP w Opolu ze szkodą dla wydarzenia, artystów i widzów".

To nie pozywają swojego prezesa za doprowadzenie do tej sytuacji tylko tych którzy ośmielili się o tym pisać.

http://wyborcza.pl/7,75398,21847461,tvp-pozywa-dziennikarzy-za-teksty-o-opolskim-festiwalu.html#BoxGWImg

Naprawdę coś takiego powiedzieli? Wierzyć mi się nie chce.

Reżimowej nie oglądam, więc nie mogę sprawdzić. może znajdę to na jakimś portalu, wydaje mi się nieprawdopodobne, żeby upadli tak nisko.

Podali dokładnie to, co im dała prokuratura: że brak przesłanek do oskarżania policjantów, że ich postępowanie w czasie zatrzymania było uprawnione, że od roku sprawę wyjaśnia Błaszczak i nie wykryto nieprawidłowości w działaniach policjantów, a śledztwo w tej sprawie umorzono, że zmarły był pod działaniem środków psychotropowych (amfetamina i tramadol) i to było przyczyną jego śmierci, że był znany policji, miał wcześniej jakieś konflikty z prawem.

Ani słowa o smażeniu człowieka paralizatorami na podłodze komisariatowego kibla, ani słowa o tym, że materiały ujawnione przez TVN musiały być śledczym znane, ani pary z gęby, że nagrania pochodzą z kamer zamontowanych w służbowych paralizatorach policjantów, ani słowa też o tym, że nagrania z monitoringu w komisariacie z czasu tego wydarzenia tajemniczo wyparowały w niebyt itp.

Potem ktoś, chyba Zybertowicz zwrócił uwagę na oczywiste podobieństwa bezkarności policji i kasty sędziowskiej, a potem jakiś czas później poszły materiały o nieprawidłowościach w policji za platformy.

Normalnie wzorowa stalinowsko - hitlerowska propaganda, podręcznikowa wręcz. Ani beria, ani goebbels by się nie powstydzili takiej roboty.

Edytowane przez trebliG

Normalnie wzorowa stalinowsko - hitlerowska propaganda, podręcznikowa wręcz. Ani beria, ani goebbels by się nie powstydzili takiej roboty.

Pod względem propagandowym PiS jest silny jak nikt dotychczas.

No ..rwa farsa, życie normalnie przerasta najbardziej wydumany kabaret!

TVP pozywa dziennikarzy za pisanie o festiwalu w Opolu.

,,Telewizja Polska oświadczyła w poniedziałek, że skierowała pozwy przeciwko Agorze (wydawca "Wyborczej"), Grupie Wirtualna Polska, Ringier Axel Springer Polska i Newsweek Polska. Według TVP ostatnie publikacje w mediach na temat festiwalu "dodatkowo zaogniły sytuację wokół 54. KFPP w Opolu ze szkodą dla wydarzenia, artystów i widzów".

To nie pozywają swojego prezesa za doprowadzenie do tej sytuacji tylko tych którzy ośmielili się o tym pisać.

Ukryta Zawartość

To zapowiedź Kabaretonu czy jak?

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.