Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś oglądał Wiadomości w Kurwizji na temat Pietrzaka w Opolu?

Ciekawi mnie co tam nakłamali, sam jednak nie mogłem, aby mnie nie zemdliło.

Żenada goni .....żenadę.Jak zwykle.

zadeptać festiwal i amfiteatr ?

przesada

nir rozumiem stada celebrytow od anty

zadeptać festiwal i amfiteatr ?

przesada

nie rozumiem stada celebrytow od antypolonizmu

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Tego nie oglądałem ale zastanawia mnie inny fakt, taki że z góry TVP ustaliło drastycznie niskie stawki podczas "show" Pietrzaka za reklamę, tj. za spot 30-to sekundowy ok 11 razy mniej niż podczas występu Maryli Rodowicz. Czyli różnice 46tyś w stosunku do 4 tyś zł. Wyżej wyceniono nawet debiutantów.

Nie ogarniam, bo to oznacza że mieli świadomość finansowej wtopy z góry. Jak na instytucję która chwilę temu przygarnęła ponad 800 mln zł publicznych pieniędzy, to gratulacje.

Przypomniały mi się "ośmiorniczki".

Przecież nawet oni wiedzą, że pana Pietszaku to dno dna.

...

Wczoraj moja Kobiecinka, przekupując mnie lodami, rzekła:

-Zasiądźmy, najmilejszy. Zobaczymy.

Zasiadłem, lody z upodobaniem żarłszy (moje ulubione).

Oglądam. Dziwię się nieco, że jakiś typ o aparycji kmiota wywrzaskuje 'jesteście wspaniałą publicznością' i takie tam inne pierdy,podczas gdy kamera pokazuje cięgiem trzy baby w beretkach...

Uśmiech na mym (jakże wrednym, drugosortnym) pysku wzbudziła panna, śpiewająca piosenkę Perfectu. Za ten policzek (prześledźcie tekst) - panna już za pisiatych czasów - nie zarobi ani gronia.

Odpadłem z grona widzów, gdy kolejna "zwiezda" pozdrowiła... Annę German.

POZDROWIŁA, chytosz pisiak, jeden z drugim?

Kropki nad "i" stawiał nie będę.

Żenada goni .....żenadę.Jak zwykle.

Tak, modrzew.

Do do ciebie (między innymi) było.

A! Gwoli wyjaśnienia :

Kobiecinka chciała obejrzeć z powodów poznawczych.

Pięć minut po moim "mam to gdzieś" - wyłączyły telewizorek i przyszła do sypialni.

Ale się dziaaaałoooo!!! :-)))

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

pewnie pokazali grupę aplauzową i skomentowali że wielki sukces...

nagonki palikotowej było pełno

zwłaszcza po katastrofie samolotu

( nie od razu ale była )

Palikot występował w Opolu? Nie kojarzę...

że sukces bo Rodowicz obejrzało 5,5mln widzów. Tzn 3,5 mln ale jakieś tam pomiary ...

Potem że żeby się nie powtórzył blamaż po Pietrzaku, to TVP zatrudniła statystów w roli publiczności na dzień trzeci.

Sory to drugie nie TVP podało, to fakt.pl, onet, i radio zet :)

Edytowane przez Risto

Co by nie gadać Pietrzak w biznesie jest skończony, choć pewnie niedługo zasiądzie na Wiejskiej.

Robi z siebie małpę, ale cel w życiu ma. Jest nią polityka, ta, którą przed laty nienawidził, wyśmiewał i krytykował.

Co ta polityka robi z ludzi?

Patrz Kukiz, fajny gość był, kiedyś, wlazł w politykę, no i już po facecie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

choć pewnie niedługo zasiądzie na Wiejskiej.

Kiedyś chciał być prezydentem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Za Gierka tyrał w filmach...

Nawet tych niezgorszych...

Znakomitych, wręcz.

Ale zawsze - w Ameryce.

Co by nie gadać Pietrzak w biznesie jest skończony, choć pewnie niedługo zasiądzie na Wiejskiej.

Robi z siebie małpę, ale cel w życiu ma. Jest nią polityka, ta, którą przed laty nienawidził, wyśmiewał i krytykował.

Co ta polityka robi z ludzi?

Patrz Kukiz, fajny gość był, kiedyś, wlazł w politykę, no i już po facecie.

onegdaj prawił, coby "szmato" mu mówiono...

Toteż nie mam zahamowań.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

zastanawia mnie inny fakt, taki że z góry TVP ustaliło drastycznie niskie stawki podczas "show" Pietrzaka za reklamę, tj. za spot 30-to sekundowy ok 11 razy mniej niż podczas występu Maryli Rodowicz.

.... TVP zatrudniła statystów w roli publiczności na dzień trzeci.

Sory to drugie nie TVP podało, to fakt.pl, onet, i radio zet :)

To że osoby nie rozumiejące iż istnieje coś takiego jak najlepszy czas reklamowy (a czas grubo po północy do niego nie należy) wierzą w brednie rozsiewane w mediach mnie wcale nie dziwi, tak jak nie dziwi mnie nagonka na Pietrzaka, dokonywana z przemilczaniem jego zasług w obalenie komuny, dokonywana przecież przez ludzi broniących układu, układu zawiązanego właśnie z tą komuną z którą pokrętnie usiłują go utożsamiać. Przecież to nie może dziwić, bo w tym szaleństwie jest metoda. :)))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

dokonywana z przemilczaniem jego zasług w obalenie komuny, dokonywana przecież przez ludzi broniących układu, układu zawiązanego właśnie z tą k

Nie do końca taki święty:

"W latach 1948–1957 był kolejno słuchaczem Korpusu Kadetów im. gen. Karola Świerczewskiego oraz Oficerskiej Szkoły Radiotechnicznej w Jeleniej Górze. Po odejściu z wojska pracował w Warszawskich Zakładach Telewizyjnych przy produkcji telewizorów. Studiował również na kursie wieczorowo-zaocznym na Wydziale Socjologii Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR, którą ukończył w roku 1968. Był członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Po latach przyznał w wywiadzie dla Rzeczpospolitej (1994): Nie miałem nic przeciwko zastanej rzeczywistości. Nie walczyłem z nią, ja z niej wyrastałem – byłem w ZMP, w partii. Socjalizm brałem wprost (...). Dlatego w radzie robotniczej uchodziłem za krzykacza[2]."

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

I gdzie te zasługi w obalaniu komuny?

Następny Piotrowicz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Wentyl?

Ja bym raczej powiedział, że to taka zwykła chorągiewka.

Całuje w tyłek każdego kto zapłaci. Toż to widać aż nadto.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

teraz to sztandar jak wolski.Ale wtedy wentylek pozwalajacy tlumaczyc suwerenowi ze jest dobrze.Mamy juz takich dwoch pietszak, wolski taki zelnik co to donosił na kolegow ..aktor.Dziwne zaiste te kadry...

a xynwax kocha takie kadry i furera.

Edytowane przez muls

Pietrzak ? Nie o to chodzi że był w PZPR i był socjalizmowi oddany całym sercem, mógł przejrzeć na oczy jak wielu innych i faktycznie był potem niezłym satyrykiem . Jednak teraz to dno kompletne, ktoś kto wyzywa elektorat PO od wszy mend i gnid nie powinien być wpuszczany do mediów. Pietrzak tak jakby nie zauważył że stał się bezkrytycznym propagandzistą opcji rządzącej, zupełnie jak wyśmiewani przez niego za komuny aparatczycy PZPR-u .

Jak zaliczałem się do podrostków to go lubiłem i słuchałem kaset z nagranymi amatorsko występami. Teraz zapewne w środowisku artystów do którego całe życie aspirował czy nawet należał jest kontestowany i może sobie pogadać tylko z Zelnikiem . Smutny koniec kiedyś zabawnego gościa.

OK, tylko jakie są jego wiekopomne zasługi w obalaniu komuny, jak pisze nasz Maju?

I gdzie te zasługi w obalaniu komuny?

Następny Piotrowicz?

Rozumiem że elektorat PO może być obrażony na Pietrzaka tak bardzo że zapomni jak śpiewano za komuny jego podnoszące na duchu piosenki i pieśni.

Rozumiem też że ten układ prowadzić będzie na niego nagonkę, bo tak jak wtedy komuchom tak i teraz ich spadkobiercom i wspólnikom pokazuje hipokryzję i wytyka głupotę.

O Piotrowiczu wiele kłamstw w mediach jak i tu napisano....musiałbym to chyba już czwarty raz przypominać....nie chce mi się bo nikt tego nie chce słuchać, nie mówiąc o tym by z tych faktów wyciągać rozsądne wnioski. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

dziunia i pianistyczny harcownik pokazali zdrowe podejscie do tematu piosenki

jesienny metabolizm to inna konsumpcja niż czerwcowy chachmęt medialny

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

O Piotrowiczu wiele kłamstw w mediach jak i tu napisan

i slusznie jesli to pisał makowski

autor: Ryszard Makowski

Satyryk. Kabaret „Pod Egidą”. Niegdyś felietonista „Uważam Rze”, obecnie "Sieci".

jak czytam w komentarzu pietszak jest ponad czasowy..faktycznie jest.

Rozumiem że elektorat PO może być obrażony na Pietrzaka tak bardzo że zapomni jak śpiewano za komuny jego podnoszące na duchu piosenki i pieśni.

Zrozum bałwochwalco, że drażni teraz jego dupowłaztwo i hejt na każdego przeciwnika (demokracja wszak jest, o którą ww tak dzielnie walczył).

I jeszcze raz: jakie to on ma wiekopomne zasługi w obaleniu komuny???

Jeśli sam rozumiesz co chciałeś wyrazić w tych ostatnich postach to już jest nieźle.... :)))

Klecho jeżeli chcesz koniecznie sprowadzić rozmowę do pyskówki to szukaj innego do takich rozmów.

"I jeszcze raz: jakie to on ma wiekopomne zasługi w obaleniu komuny??? "

Pisałem coś o "wiekopomnych zasługach"??

Trzymajcie te określenia dla waszego współpracującego z bezpieką i donoszącego, nie potrafiącego przyznać się do błędów młodości idola. W przeciwieństwie do tych wcześniej wymienionych których się szkaluje....

Nie muszę chyba dopisywać?

Edytowane przez Maju

tak trzymac majowa.Mam nadzieje ze pochowaja cie w tym samym stanie....nieswiadomosci.I tylko bog na gorze powie ci zes...ta.

jak dla mnie to mi to dynda co on ci powie.

Martw się o siebie i o swoją świadomość czy nieświadomość (to o pochówku pozostawię bez komentarza)....pisałeś coś o Zelniku, ciekawie czy świadomie czy nieświadomie?

Nie wiem tylko czy o nowym donoszeniu (czytaj UB-ckiej prowokacji Kuby W.) czy o tym dawnym pisałeś....zakładam że nie jesteś aż tak naiwny i stawiam na to drugie. :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

Pisałem coś o "wiekopomnych zasługach"??

nie dziwi mnie nagonka na Pietrzaka, dokonywana z przemilczaniem jego zasług w obalenie komuny, dokonywana przecież przez ludzi broniących układu, układu zawiązanego właśnie z tą komuną z którą pokrętnie usiłują go utożsamiać

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.