Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 19.09.2017 - 13:23 napisał

"Żegnam!"

Twoja wiarygodność.

O 13:23 żegnasz się z forum, a o 13:25 już jak gdyby nigdy nic walisz swoją tanią propagandą.

To ty, czy znowu ktoś klika z twojego konta?

Przełożeni kazali wracać do roboty.

Piszesz wtedy, gdy Ci każą. I to, co Ci każą

Zmiennik nie doczytał...

Generalnie - lubię was czytywać, towarzysze z majnej bandy.

Znowu bezczelna nadinterpretacja faktów tylko po to by z braku poważnych argumentów mnie oczernić....żegnałem takich oszczerców i ich wczorajsze teksty jak wy...odpowiedziałem klesze, bo jego wpis pojawił mi się pomiędzy moim a @sittek do którego kierowałem to pożegnanie.

Ps. Kiedyś podobne oszczercze wpisy traktowałem jako folklor tego forum...teraz wiem że w tym szaleństwie jest metoda i piszący wiedzą co chcą osiągnąć i to skutecznie realizują.

Zacząłem nierówną walkę z tym bo nienawidzę kłamstwa zawartego w takich wpisach równie mocno jak nadużywania słów takich jak np. "generalnie". ;(

Maju dnia 19.09.2017 - 13:48 napisał

"Razi ciebie że donoszę jak mnie oszczerczo pomawiasz o wszystko co najgorsze....jak mi przykro z tego powodu, naprawdę żal mi też tych na których musiałem donieść, ale zaręczam że mogą nadal w podobnych sytuacjach na to liczyć. :)))

Pa, być może do jutra, być może........"

Nie raz zarzekałeś się tu publicznie, że nie donosisz, fakty są jednak inne.

Rozumiem, że twój szloch wynika z tego, że czujesz się bezpodstawnie i bezprawnie banowany?

Wszyscy w około z pewnością oszczerczo i brutalnie cię pomawiają, pomiatają tobą bidoku, stosują erystyczne sztuczki,

prowadzą wręcz grę operacyjną, wprowadzają szpiegów i agentów.

Kolejna insynuacja albo nie wiesz o czym piszesz!

Insynuowano mi że doniosłem na moderację do administracji co jest wierutną bzdurą...nigdy nic nie pisałem do administracji i tak chyba zostanie.

Natomiast każdego oszczercę informowałem że przekroczył granice i oszczercze wpisy będę zgłaszał moderacji.....notorycznym oszczercom mam o tym ciągle przypominać?

Znudziło mi się....a w dyskusję o moderacji mnie nie wciągniesz....myślałeś że jestem tak naiwny sittek? :)))

Maju dnia 19.09.2017 - 13:23 napisał

"Bobcat masz czas do jutra i znajdź mi w tym co pisałem o Zelniku czy Piotrowiczu choć jedno kłamstwo które podałem tu sam bądź cytując za mediami."

Piotrowicz pisząc sobie nowy (chwalebny) życiorys kłamie. Ty broniąc go powtarzasz jego kłamstwa. Zelnik to samo.

Nikt w mediach ani tu nie podważył ważnych faktów z ich życiorysu, zwłaszcza tych które widniały w dokumentach.

Nikt ci nie każe wierzyć w mniej ważne zdarzenia z ich życiorysów które opisali i są ich interpretacją.

Faktem jest że nie podano żadnego przykładu i materialnego dowodu gdzie Piotrowicz przyczynił się do tego że jakikolwiek opozycjonista został z jego powodu skrzywdzony.

I faktem jest, że w teczce Zelnika też nie ma dowodu na to że w młodości donosił na kolegów a prowokacja radiowa Kuby W. została potępiona przez SDP jako niedopuszczalna dziennikarska manipulacja.

Jak widzisz opisuję to co znajdziesz w dokumentach, nie piszę o tym co oni o sobie mówią. ;)

Obecne występy Pietrzaka to Cyrk TrumaniIlo czasów współczesnych. Wazelina wobec układu rządzącego i krytyka opozycji. Nadworny błazen PiS. Za PRL Pietrzak uprawiał satyrę koncesjonowaną jako wentyl bezpieczeństwa. Cenzura mu coś zdejmowała, ale miał doskonałe układy (również personalne) w Wydziale Prasy i Propagandy KC PZPR, który był władny zmienić decyzję cenzury. I towarzysze z KC od ręki mu to odblokowywali. Sami zresztą lubili bywać na występach Kabaretu Pod Egidą.

Doskonale....jeszcze wypadałoby podać jakieś fakty uwiarygadniające to co napisałeś.

Tego oczywiście nikt nie zobaczy w tym temacie, bo tradycyjnie sypiesz gołosłowiem i insynuacjami w chwilach gdy argumentów zbraknie..... :)))

Ale przejdźmy do faktów, pewnie (gołosłownie) zanegujesz, w sprawie cenzury;

"Twórczość satyryczna Pietrzaka jak również informacje na jego temat takie jak artykuły, recenzje, omówienia twórczości podlegały

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) komunistycznej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w swojej książce o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) publikuje poufną informację cenzorską z 30 stycznia 1976 roku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wytyczne dla cenzorów informowały, że: "Biorąc pod uwagę m.in. nasilenie prób publikowania pozycji o tej tematyce, jak też samą specyfikę kabaretu "Pod Egidą", dokonaliśmy ingerencji w 5 numerze "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , usuwając recenzje programu kabaretu "Pod Egidą", rysunki z nim związane i 4 teksty piosenek. Po zapoznaniu się z naszą opinią redakcja "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) " wycofała z nr 5 art.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zatytułowany "Sprawa Pietrzaka", zaś redakcja "Zarzewia" wycofała z nr 6 art. M.J. Szwajkowskiej "Postulat życia otwartego".""

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Nazwisko Jana Pietrzaka znajdowało się również na specjalnej liście, na której umieszczono autorów pod szczególnym nadzorem peerelowskiej cenzury. Instrukcja dla cenzorów z 21 listopada 1976 roku zalecała: "Wszystkie własne publikacje autorów z poniższej listy zgłaszane przez prasę i wydawnictwa książkowe oraz wszystkie przypadki wymieniania ich nazwisk należy sygnalizować kierownictwu Urzędu, w porozumieniu z którym może jedynie nastąpić zwolnienie tych materiałów. Zapis nie dotyczy radia i TV, których kierownictwo we własnym zakresie zapewnia przestrzeganie tych zasad. Treść niniejszego zapisu przeznaczona jest wyłącznie do wiadomości cenzorów"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ."

Tak miały się realizować w życiu te "układy" wśród cenzorów jakie miał?

I o zasługach;

"Jako kabareciarz zasłynął satyrą polityczną komentującą ówczesną sytuację społeczno-polityczną i wymierzoną w ustrój

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . W tych czasach jego twórczość była utożsamiana z etosem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i była głosem antykomunistycznej opozycji. Był twórcą do dziś bardzo znanych spontanicznych hymnów opozycji w czasach PRL-u (Taki Kraj,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

W latach 70. wraz z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) był inwigilowany przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w ramach akcji wymierzonej przeciwko twórcom „Kabaretu Pod Egidą”. Komunistyczne władze bardzo bolała popularność kabaretu, budowana na ironii wobec systemu. Wokół kabaretu działało co najmniej kilku tajnych współpracowników SB. Twórcom kabaretu oferowano wyjazdy zagraniczne w zamian za podpisanie tzw. lojalki, której ani on, ani Janda z Fronczewskim nigdy nie podpisali. Wiele występów „Pod Egidą” było nagrywanych przez tajnych współpracowników peerelowskich służb, a władza utrudniała udostępnienie grupie lokalu. Część dowcipów z tego okresu szersza publiczność usłyszała dopiero w latach 80

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ."

To z Wikipedii którą deprecjonujesz gdy dostarcza faktów przeczących twoim wymysłom, ale gdy w tym samym tekście znajdziemy prawdę o wcześniejszej (partyjnej) działalności Pietrzaka nie omieszkasz nagrodzić taki wpis przyciśnięciem "lubię to". Taka hipokryzja potwierdzona we wczorajszym wpisie (cytacie) klechy.

Dopiszę by klecha zrozumiał i nie powracał więcej do tej sprawy że jest zasadnicza różnica między zasługą a "wiekopomną zasługą"....ale przecież wiadomo że nie po to włożył mi w usta ten zwrot by się do tego przyznał że miał w tym określony cel.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak to do mnie to proszę pisać zrozumiale.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Rozumiem że gdyby był po "właściwej" stronie to by nikt o jego błędach przeszłości słowem nie wspomniał....wiem o tej hipokryzji nie musisz mi tego uświadamiać. :))))

Zacząłem nierówną walkę z tym bo nienawidzę kłamstwa zawartego w takich wpisach równie mocno jak nadużywania słów takich jak np. "generalnie". ;(

Zacznij od dobrej zmiany

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Ukryta Zawartość

Hehe

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Poszedł na grzyby...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

[

Hehe

mozna domniemywac ze gdyby stał w tym lesie a nadjechali niemcy to zaczałby strzelac.Bog honor ojczyzna.Tak maja ci bohaterzy w lapciach.

Rozumiem że gdyby był po "właściwej" stronie to by nikt o jego

rozumiem ze Robert Gorski jest po niewlasciwej stronie.

Rozumiem że gdyby był po "właściwej" stronie to by nikt o jego błędach przeszłości słowem nie wspomniał....wiem o tej hipokryzji nie musisz mi tego uświadamiać. :))))

Ty byś to niezawodnie zrobił.

Ciekawe jak to przedstawi TVP? Jako zamach? Czy może jako męczeństwo? A może ukrywanie się w lesie uznają za udział w partyzantce i dołączą go do bieżącego panteony wyklętych?

Nieprędko Jacek Kurski (51 l.) zapomni o tegorocznym festiwalu w Opolu. I to nie tylko z powodu klapy organizacyjnej. Ustaliliśmy, że w poniedziałek ok. 14.00, gdy prezes TVP wracał z festiwalu, służbowa limuzyna z nim na pokładzie uczestniczyła w wypadku samochodowym. Na szczęście nikomu nic się nie stało, ale świadkowie wypadku zapamiętali jedynie nietypowe zachowanie prezesa, który po chwilę po zderzeniu wybiegł z auta i... uciekł do lasu!

Co tam robił? Fakt ustalił, że prezes nie chciał, by go rozpoznano. – Kurski między drzewami skrył się i obserwował drogę. Czekał na drugi samochód, który nadjechał po kilkunastu minutach. - Na miejscu wypadku został jego kierowca, ten który kierował służbowym samochodem - mówi nam nasz informator.

Edytowane przez trebliG
...nagonka na Pietrzaka, dokonywana z przemilczaniem jego zasług w obalenie komuny...

To jakie były te zasługi???

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Też czekam, od prawie doby:-)

A Telewizja Polska już wysłała informację, że limo Kurskiego miała włączony kierunkowskaz. Tylko nie piszą, który!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

ty sie nie czepiaj duzo krzakow to tez ..las.

Coś w tym jest...

Niedawno odwiedziłem moją ukochaną Ciocię. Chowałem się u Niej, podczas gdy moi Rodzice ciężko zasuwali na papusianie.

Dom Cioci - okolice Puszczy Niepołomickiej, do lasu chodziłem na grzyby. A las - o rzut beretką; przepiękny, monumentalny, wielki. Nocą - groźny i szumiący...

Dziś - krzaki.

Przepraszam za odejście od tematu.

Nikt w mediach ani tu nie podważył ważnych faktów z ich życiorysu, zwłaszcza tych które widniały w dokumentach.

Kłamstwo. W mediach całkowicie sprowadzono do zera bajeczki, jakie o sobie opowiada Piotrowicz próbując przedstawiać się jaki to on był anty w okresie minionym.

Faktem jest że nie podano żadnego przykładu i materialnego dowodu gdzie Piotrowicz przyczynił się do tego że jakikolwiek opozycjonista został z jego powodu skrzywdzony.

Drugie kłamstwo. Przedstawiano dowody. Rozmawiano z ludźmi, którzy mieli wątpliwą przyjemność spotkać się z prokuratorem Piotrowiczem w tamtych czasach.

I faktem jest, że w teczce Zelnika też nie ma dowodu na to że w młodości donosił na kolegów

Zgodnie z zasadą sformułowaną kiedyś przez Zbigniewa Ziobro: skoro nie ma dowodów - to znaczy, że zostały one zniszczone.

prowokacja radiowa Kuby W. została potępiona przez SDP jako niedopuszczalna dziennikarska manipulacja.

SDP? Wszystko jasne.

Doskonale....jeszcze wypadałoby podać jakieś fakty uwiarygadniające to co napisałeś.

Mam przytaczać tutaj obszerne fragmenty z obecnych (żałosnych) występów Pietrzaka? Kpisz czy o drogę pytasz?

Tego oczywiście nikt nie zobaczy w tym temacie, bo tradycyjnie sypiesz gołosłowiem i insynuacjami w chwilach gdy argumentów zbraknie..... :)))

Zmień płytę. Ta już stała się nudna.

Tak miały się realizować w życiu te "układy" wśród cenzorów jakie miał?

Trzecie kłamstwo. Jednocześnie przykład w jak chamski i bezczelny sposób manipulujesz wpisami innych.

Gdzie napisałem, że miał dobre układy wśród cenzorów? Wprost przeciwnie. Napisałem, że cenzura mu blokowała niektóre teksty. Dobre układy miał szczebel wyżej, w instancji nadrzędnej, która była władna uchylić każdą decyzję cenzury: w Wydziale Prasy i Propagandy KC PZPR. I z tych układów wielokrotnie korzystał.

Posłuchaj Ofiaro Manipulacji Wszelakich. Jeśli nic nie napiszą o tym w rydzolowym Naszym Dzienniku, to nic nie będzie "prawdą". Weź ty się gościu schowaj pod sutannę, bo twoich propagandowych wypocin nie daje się czytać.

Lejesz tą swoją święconą wodę, aż w krzyżu łamie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Od lat się zastanawiam (za dużo powiedziane ; przemyśliwam tylko), czemu taki/e Maju łżą, aż się kurzy?

Tak się dać sprzedać? Za srebrniki od hulaszczej, czarnej bandy?

Bronić Gilów, Paetzów i innych nikczemników?

Nie pojmuję.

I jeszcze o "honorze" ma czelność prawić, bezecyja.

Tfu!!!

Od lat się zastanawiam (za dużo powiedziane ; przemyśliwam tylko), czemu taki/e Maju łżą, aż się kurzy?

Tak się dać sprzedać? Za srebrniki od hulaszczej, czarnej bandy?

Bronić Gilów, Paetzów i innych nikczemników?

Nie pojmuję.

Taka PiS-szkoła. Tak długo kręcić aż nieprawda zacznie egzystować jako prawda lub temat którego kręcenie dotyczy umrze śmiercią naturalną. Stara sprawdzona w niektórych państwach szkoła propagandy.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Sam wpadłeś w pułapkę i przykładasz rękę do podłej oszczerczej kampanii rozpętanej przeciw mnie.....nie masz pojęcie że cytujesz chamskie podłe i bezczelne pomówienia!!!

Nie pojmuję.

I nie pojmiesz łżąc jak najęty jakobym kiedykolwiek bronił tych których wymieniłeś, zacznij pisać prawdę ulżysz nie tylko tez własnemu sumieniu. :(

Rozumiem że gdyby był po "właściwej" stronie to by nikt o jego błędach przeszłości słowem nie wspomniał....wiem o tej hipokryzji nie musisz mi tego uświadamiać.

rozumiem ze Robert Gorski jest po niewlasciwej stronie.

Nic nie rozumiesz, o nim i o tym co ostatnio robił niewiele wiem.

To jakie były te zasługi???

To udawanie niewiedzy przestało być zabawne, myślę że nawet dla TWA. ;)

Wyśmiewał się z komuny w okresie 1980-81, kiedy było juz wolno.

Uzupełnij wiedzę nie powielaj bredni podawanych o nim. Kabaret "Hybrydy' którym kierował (1961-1967)rozwiązano za "wrogość wobec władz i deprawację młodzieży" a zaraz po tym powstał "Kabaret pod Egidą". Ile masz lat że tego nie pamiętasz??

"Faktem jest że nie podano żadnego przykładu i materialnego dowodu gdzie Piotrowicz przyczynił się do tego że jakikolwiek opozycjonista został z jego powodu skrzywdzony."

Drugie kłamstwo. Przedstawiano dowody. Rozmawiano z ludźmi, którzy mieli wątpliwą przyjemność spotkać się z prokuratorem Piotrowiczem w tamtych czasach.

Dobry "dowód" dla niepotrafiących czytać ze zrozumieniem i mających problemy z wyciąganiem samodzielnych wniosków.

Komu zaszkodził i w jaki sposób????

Podasz fakty czy zamierzasz nadal manipulować?

bajeczki, jakie o sobie opowiada Piotrowicz

Jak widzisz opisuję to co znajdziesz w dokumentach, nie piszę o tym co oni o sobie mówią. ;

"Tak miały się realizować w życiu te "układy" wśród cenzorów jakie miał?"

Trzecie kłamstwo. Jednocześnie przykład w jak chamski i bezczelny sposób manipulujesz wpisami innych.

Gdzie napisałem, że miał dobre układy wśród cenzorów? Wprost przeciwnie. Napisałem, że cenzura mu blokowała niektóre teksty. Dobre układy miał szczebel wyżej, w instancji nadrzędnej, która była władna uchylić każdą decyzję cenzury: w Wydziale Prasy i Propagandy KC PZPR. I z tych układów wielokrotnie korzystał.

A czy to ma znaczenie gdzie miał (rzekomo) znajomości....pomyłka do której przyznania się w przeciwieństwie do wielu mnie stać - to nie manipulacja

I znowu sypie nam nasz Bobcat gołosłowiem i bezpodstawnie zarzuca mi kłamstwo....znajomość instytucji państwowych tamtego okresu i wymienienie pełnych nazw nie wystarczy by uznać coś za fakt....manipulacja dla ludzi wpatrzonych w TVN24 z klapkami na oczach! Nie stać ciebie na to by podać gdzie tych kłamstw się naczytałeś?? :)))

Oczekuję poważnych informacji....na takim "poziomie" nie będę z tobą rozmawiał.

Edytowane przez Maju

A któż z tobą chce rozmawiać?

Aby rozwikłać twą "prawdomówność" wystarczy poczytać kościólkowy wontecek.

Tak w zasadzie, od kiedyś tam włazł, niecnoto.

Lub - wleźli.

Albo konsekwentna tresura.

Obstawiam, że pesos. Srebrniki. Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Zapraszam....jeżeli ktoś z was znajdzie jakiekolwiek potwierdzenie w tym temacie na te oszczerstwa mogę obiecać że przestanę pisać na Bocznicy.....na tym przecież tym którzy boją się prawdy najbardziej zależy, nieprawdaż?? :)))

Walnij jeszcze, że żegnasz.

Jak ten drugi przychlast, com go Bąbovietzem ochrzcił. I się przyjęło.

I nie kompromituj się już więcej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.