Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bredzisz i bezczelnie kłamiesz. Co kompletnie mnie nie dziwi.

Sam bredzisz i kłamiesz i jak widać nie chcesz wchodzić w szczegóły, bo nie masz za bardzo o tym pojęcia.

Ktoś mający pojęcie o bezpieczeństwie, pierwsze co zacząłby bronić to CVE i starałby się wytłumaczyć niedopowiedzenia o które zapytałem.

A ty walisz ogólnikami o środowisku i o zwolnionym gościu generale. 

Pieknie się wykazałeś, panie ekspercie:)

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

No po prostu dramat z tobą. Ja ci podaję informacje a ty jakiś bełkocik wrzucasz.

Skoro nie zrozumiałeś, to kilka słów - środowisko fachowców od cyberbezpieczeństwa stwierdza, że administracja Trumpa systematycznie rozmontowuje instytucje zajmujące się tym tematem, zwalnia fachowców i blokuje prowadzone śledztwa.

Fachowcy są przez Trumpa zastępowani politycznymi włazidupami.

Generał Timothy D. Haugh został zwolniony, bo nie lubiła go zwolenniczka teorii spiskowych, Laura Loomer.

Szefową Departamentu Bezpieczeństwa Wewnętrznego (Homeland Security) została pani farmer która nie potrafiła upilnować własnej torebki.

Resztę sam sobie znajdź.

P.S.

Jeszcze raz - nie masz pojęcia o czym piszesz, przeczytasz jedno zdanie i wysnuwasz jakieś bezsensowne wnioski.

Ja przeczytałem jedno zdanie:), to ty chyba przeczytałeś ich 2 lub 3, hehe

Napisz, że kłamie, to twoja stała śpiewka.

Po prostu skomromitowales się . Ale nie martw się, zaraz kolesie dadzą ci lajki.

Oni i tak niewiele rozumieją. Ważne, że krytykujesz Doge i Trumpa:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Bredzisz i kłamiesz.

Czytasz to na bieżąco i starasz się coś wykoncypować.

Ale niestety tym trybem piszesz bzdury.

Co to niby ma znaczyć, że miałbym "bronić CVE"???

Tylko  kompletny laik mógłby coś takiego napisać. Tego nie ma co bronić bo to jest podstawa wszelkiej działalności w tym zakresie i tylko idiota od Trumpa mógł wpaść na pomysł zaniechania finansowania tego projektu.

A co teraz będzie? CVE uniezależni się od CISA i funduszy rządu USA. Już zgłaszają się chętni do finansowania, również spoza USA. Bardzo możliwe, ze powstanie jakieś międzynarodowe ciało które przejmie ten projekt. Wtedy pewnie Amerykanie zaczną pyskować, ale mleko już się wylało i USA w kolejnym miejscu straciło wiarygodność. I tego zaufania już nie odzyskają i to kolejny "sukces" ekipy Trumpa.

Jestem Europejczykiem.

No właśnie napisałeś obronę, a pytasz co to znaczy, dobry jesteś.

🙂

Można zauważyć, że robisz dokładnie to o co mnie posądzasz:)

Nie dostrzegasz, że z tego co napisali, system już właściwie wg nich poległ, a potem okazuje się że dopiero polegnie?

Ty oczywiście wróżysz najgorsze i zakładasz, że tak musi być. A może ktoś bardziej kompetentny zajmie się tym?

I daruj już sobie z tym kłamaniem, dezawuowaniem, bo to trochę głupawe.

Ja akurat czytam dosyć sprawnie i odnoszę się tylko do tego co mi podrzucasz. Nie roszczę sobie praw do bycia ekspertem. Widzę tylko sprzecznosci i lansowanie pewnej tezy. Tyle.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zawody na najgłupszy odpysk roku?

Wygrałeś!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, bubusia napisał:

No właśnie napisałeś obronę, a pytasz co to znaczy, dobry jesteś.

🙂

Można zauważyć, że robisz dokładnie to o co mnie posądzasz:)

Nie dostrzegasz, że z tego co napisali, system już właściwie wg nich poległ, a potem okazuje się że dopiero polegnie?

Widać, że dalej nie za bardzo rozumiesz problem.

"Bronić CVE" to coś takiego, jakby bronić wzorca metra.

Zajmuje się tematem tak długo, że pamiętam czasy sprzed CVE. I to był koszmar, bo np. McAfee nazywał jakąś podatność po swojemu, Symantec po swojemu a Microsoft jeszcze inaczej. A czasem nazwa była taka sama w przypadku dwóch firm, a np. Trend Micro miał inny pomysł. CVE rozwiązało ten problem i nikt nawet nie dopuszcza możliwości że taki system przestaje istnieć. Jest jedynie pytanie jak to zorganizować na przyszłość żeby uniezależnić się od kaprysów jednego sponsora.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Widać, że dalej nie za bardzo rozumiesz problem.

"Bronić CVE" to coś takiego, jakby bronić wzorca metra.

Zajmuje się tematem tak długo, że pamiętam czasy sprzed CVE. I to był koszmar, bo np. McAfee nazywał jakąś podatność po swojemu, Symantec po swojemu a Microsoft jeszcze inaczej. A czasem nazwa była taka sama w przypadku dwóch firm, a np. Trend Micro miał inny pomysł. CVE rozwiązało ten problem i nikt nawet nie dopuszcza możliwości że taki system przestaje istnieć. Jest jedynie pytanie jak to zorganizować na przyszłość żeby uniezależnić się od kaprysów jednego sponsora.

Jaro, czy tobie trzeba jak dziecku?

Bronic oznaczało bronienie tezy, że to musi paść, od tego miałeś zacząć. A zacząłeś od ogólników.

Zrozumiales teraz?

Nigdzie nie podważałem wagi CVE.

Podwazalem opinie o jego pewnym końcu.

Edytowane przez bubusia

To Ty załapałeś, że na początku nie załapałeś.

🙂

Ale, żeby z takim opóźnieniem.

Edytowane przez bubusia

Napisze do ciebie tak prostym językiem, żebyś nie miał wymówki że czegoś nie zrozumiałeś:

administracja Trumpa złożona ze znajomków i laików swoimi debilnie krótkowzrocznymi decyzjami osłabia bezpieczeństwo Stanów Zjednoczonych oraz podważa zaufanie do kraju jako takiego i do jego instytucji.

p.S.

Może za długie zdanie, ale sam rozbij je sobie na podpunkty.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Napisze do ciebie tak prostym językiem, żebyś nie miał wymówki że czegoś nie zrozumiałeś:

administracja Trumpa złożona ze znajomków i laików swoimi debilnie krótkowzrocznymi decyzjami osłabia bezpieczeństwo Stanów Zjednoczonych oraz podważa zaufanie do kraju jako takiego i do jego instytucji.

p.S.

Może za długie zdanie, ale sam rozbij je sobie na podpunkty.

Ty po prostu zasłaniasz się czyimś niezrozumieniem tylko dlatego, że sam nie masz nic do powiedzenia(sam za wiele nie rozumiesz). Jestes prostym posługującym się ogólnikami dyletantem udającym eksperta.

Co widać po twoich wpisach powyżej, i co każdy inteligentny człowiek dostrzega.

Tyle.

Edytowane przez bubusia

Karol Nawrocki w Gabinecie Owalnym. To jest, jak mawiali kiedyś gitowcy, naprawdę gruba zastawka! 🙂 

Należy podkreślić RiGCz Trumpa, który sobie powiesił portret Ronalda Reagana. O, jak szanuję! 🙂

Marchewkowy powiedział Nawrockiemu bardzo ważną rzecz: WYGRASZ! 👍

A propagandyści pełowscy masowo teraz usuwają wpisy, gdzie oznajmiali że Nawrocki pojechał do Białego Domu "pospacerować sobie po ogródku". 😄

Ależ to ich musi boleć! Bo Nawrocki ma poparcie najpotężniejszego człowieka na świecie. A kto popiera Wysokiego Kandydata? Pijaczki, złodzieje i zboczeńcy z Brukseli. Trochę słabo.

Gp5yUyBWYAALxnP?format=jpg&name=4096x409

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

30 minut temu, il Dottore napisał:

Karol Nawrocki w Gabinecie Owalnym. To jest, jak mawiali kiedyś gitowcy, naprawdę gruba zastawka! 🙂 

Należy podkreślić RiGCz Trumpa, który sobie powiesił portret Ronalda Reagana. O, jak szanuję! 🙂

A propagandyści pełowscy masowo teraz usuwają wpisy, gdzie oznajmiali że Nawrocki pojechał do Białego Domu "pospacerować sobie po ogródku". 😄

Ależ to ich musi boleć! Bo Nawrocki ma poparcie najpotężniejszego człowieka na świecie. A kto popiera Wysokiego Kandydata? Pijaczki, złodzieje i zboczeńcy z Brukseli. Trochę słabo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No może być różnie. Kto wie.

A pan Trzaskowski wybiera się?

🙂

Niestety nasi panowie z tzw lewej strony nie zdają sobie sprawy z mocy i siły, która stoi za Trumpem. Cóż.

Chociażby przychylność braci starszych powinna dać im wiele do myślenia. To są pieniądze i wpływy. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Karol Nawrocki w Gabinecie Owalnym. To jest, jak mawiali kiedyś gitowcy, naprawdę gruba zastawka!

Na coś takiego ci gitowcy mówili krótko: fajans.

4 godziny temu, bubusia napisał:

Ty po prostu zasłaniasz się czyimś niezrozumieniem tylko dlatego, że sam nie masz nic do powiedzenia(sam za wiele nie rozumiesz). Jestes prostym posługującym się ogólnikami dyletantem udającym eksperta.

Co widać po twoich wpisach powyżej, i co każdy inteligentny człowiek dostrzega.

Tyle.

Napisałem ci zarówno o szczegółach, jak i ogólnie.

Nie zrozumiałeś ani tego, ani tego.

Dokształć się i nie rób sobie wstydu.

Jestem Europejczykiem.

Nudny jesteś. Zegnam pana.

A tutaj coś miłego dla oka:)

Ukryta Zawartość

The White House

@WhiteHouse

President Donald J. Trump welcomes Polish presidential candidate Karol Nawrocki to the Oval Office.

Niestety, pełowcy tam wstępu nie mają:)

I co by tu nie pisać i nie sądzić o panu N, dla Polski - tzn jej bezpieczeństwa(i na dzień dzisiejszy) jest lepszym kandydatem. Tyle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Dokształć się i nie rób sobie wstydu.

Widzę, że unijczyk polskiego pochodzenia nie zwalnia - przycisnęło go na poważnie. To symtom obłędu. Zwolinij koleś, bo ci krew popłynie uszami z wrażeń.

Parker's Mood

4 godziny temu, il Dottore napisał:

Ależ to ich musi boleć! Bo Nawrocki ma poparcie najpotężniejszego człowieka na świecie

A Oranżowaty ma poparcie Putina i na odwrót. Tak, że ten drodzy prawoskręci...

Edytowane przez endriuw
5 godzin temu, il Dottore napisał:

You will win (I meant silver medal, of course 😜)

A w jeden dzień Trump obiecywał pokój...

"Rzeczniczka Departamentu Stanu USA Tammy Bruce przekazała, że Stany Zjednoczone wycofały się z roli mediatora w negocjacjach Rosji z Ukrainą. — Będziemy nadal pomagać. Ale nie będziemy już latać po całym świecie jako mediatorzy — powiedziała."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, bubusia napisał:

A pan Trzaskowski wybiera się?

Tak. Na zjazd gejowski. 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Tak. Na zjazd gejowski. 😄 

Na takim zjeździe (także po rynnie) był taki jeden z węgierskiego Fideszu.🙂 

11 godzin temu, Chicago napisał:

Widzę, że unijczyk polskiego pochodzenia nie zwalnia - przycisnęło go na poważnie. To symtom obłędu. Zwolinij koleś, bo ci krew popłynie uszami z wrażeń.

A jak tam z Coca-Colą?

Bo mówią, że też kiepsko.

😀

6 godzin temu, endriuw napisał:

Na takim zjeździe (także po rynnie) był taki jeden z węgierskiego Fideszu.🙂 

Ten?🤭🤣

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piję tylko wodę mineralną niegazowaną, więc nie wiem co z Coca-Colą i innymi słodkościami. Soków owocowych też nie piję. I jem jak pies - tylko raz dziennie, ale to oczywiście z wyboru i z pełną świadomością. Lubię dobrą kawę, którą akurat mam pod nosem.

Parker's Mood

16 godzin temu, Chicago napisał:

Piję tylko wodę mineralną niegazowaną, więc nie wiem co z Coca-Colą

To się chwali, bo te wszystkie Polokokty to ścierwo i zaraza.

Ale to, żeś sobie wybrał socjopatę na prezydenta - już tak bardzo chwalebnym nie jest🤭.

....

Zostań Ty raczej w tematyce płyt jazzowych, bo wychodzi Ci to fenomenalnie i kupa luda czyta Twoje opowieści z prawdziwą przyjemnością i ukontentowaniem.

W tym i moja, jakże skromna, osoba.

Pozdrawiam. Jacek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 2.05.2025 o 18:33, jar1 napisał:

"dzwonią do nas, całują mnie po tyłku, dobijają się..." 

Teraz ta jego choroba zaczyna eskalować...🤭

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Teraz ta jego choroba zaczyna eskalować...🤭

Ukryta Zawartość

Cierpi na podagrę? Czy może raczej na pogardę?

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, soundchaser napisał:

Jacuś...idź spać, bo pleciesz trzy po trzy. 😉

Znalazłem Teslę na wysypisku, przygarnąłem niebogę - i już pół wsi się pali.

Ale żony nie miałeś 24 lata starszej od siebie...??? To dopiero musi być miłość! Tylko brać przykład z takiego węża stanu.

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.