Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nikt nie kwestionuje faktu ,że Trump realizuje swoje obietnice wyborcze. Problem polega na tym ,że one były głupie , bezsensowne i szkodliwe. Dla USA również .

To się jeszcze okaże. Trzeba zaczekać do końca kadencji. Proces odkomuszenia USA, to zajebiste wyzwanie, ale widać gołym okiem, że wiele Trump osiąga, chociażby ostatni deal  z Saudami na 200 Boeningow - i kto wie co tam jeszcze załatwił…???  Tak, to są najświeższe informacje. Czy pokazują coś w europejskim telewizorze polskiego pochodzenia? Czy cisza? 

Parker's Mood

Przykład tekstu kompletnie zagubionego pisowca.
Współczułbym, ale jak przypomnę sobie całość żałosnej propagandy i szczucia od razu mi przechodzi.

Pomyliłeś adresy eurokołchoźniku.

Król Europy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, Chicago napisał:

Czy pokazują coś w europejskim telewizorze polskiego pochodzenia? Czy cisza? 

Tak, pokazują w polskojęzycznych mediach 😉 Ale nie wiem, jak w kacapskojęzycznych, bo nie oglądam russpubliki itp.

Ja też nie śledzę telewizji Republika, ale miło zobaczyć u Ciebie nienawiść do Ruskich. Tak trzymać! Świetnie userze burz! Nic a nic mnie to nie dziwi, a tylko dodam, że Rosjanki, to jeszcze większe księżniczki niż Polki. Ruski język denerwuje mnie w muzyce. Natomiast węgierski lubię, i nigdy mi nie przeszkadzał w muzyce Locomotiv GT. Byli The best! Nikt tak w tych czasach nie brzmiał w demoludach jak właśnie LGT. Ha ha ha - podobnie dzisiaj - też brzmią odmiennym głosem niż wszystkie inne europejskie telewizory. Jakby nie spojrzeć, są oryginalni. My lecimy standardem. Pozdrawiam szlachetnie. 

Parker's Mood

Godzinę temu, Chicago napisał:

To się jeszcze okaże. Trzeba zaczekać do końca kadencji. Proces odkomuszenia USA, to zajebiste wyzwanie, ale widać gołym okiem, że wiele Trump osiąga, chociażby ostatni deal  z Saudami na 200 Boeningow - i kto wie co tam jeszcze załatwił…???  Tak, to są najświeższe informacje. Czy pokazują coś w europejskim telewizorze polskiego pochodzenia? Czy cisza? 

O tym jakoby Saudowie przejęli Katar faktycznie cisza 😉

O samym kontrakcie komentarze są dość kpiące, że chodzi o desperacką próbę ratowania Boeinga, któremu ze względu na wprowadzone cła chińscy klienci wycofali się z zamówień.

Kwota 200 mld $ jest totalnie dęta.  Nawet jakby kontrakt opiewał na najdroższe 777X, byłby nominalnie warty max 70 mld, a przy takich hurtowych zamówieniach daje się potężne rabaty.

W dodatku wygląda to niewiarygodnie jak się spojrzy na stan floty Qatar Airways.  Mają 250 dość nowych maszyn i złożone zamówienia na 200 kolejnych.

Godzinę temu, Chicago napisał:

Tak, widziałem ten deal na japońskim telewizorze . Amerykańskie są w Polsce nieznane .

Bardzo mi brakuje mojego ulubionego tefałenowskiego eksperta od protokołu dyplomatycznego – tego, co kiedyś wywodził, że emir Kataru przyjmując prezydenta Dudę w tradycyjnym arabskim stroju i takichże sandałach okazał mu lekceważenie i publicznie go poniżył.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W dniu 14.05.2025 o 20:21, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nikt nie kwestionuje faktu ,że Trump realizuje swoje obietnice wyborcze. Problem polega na tym ,że one były głupie , bezsensowne i szkodliwe. Dla USA również .

Nie rozumiesz polityki Trumpa. Podobnie jak inni tutaj Twoi koledzy. Świadczy to o tym, że nie macie zielonego pojęcia o tym co się na świecie dzieje i do czego świat zmierza.
W dodatku wydaje się Wam, że jesteście mądrzejsi od tych, którzy rządzą światem, co już z założenia jest niedorzeczne i wystarczające, by wystawić Wam laurkę kompletnych ignorantów, którzy jedynie chcą głupimi wpisami zaistnieć na forum.

A co tutaj jest do rozumienia. Trump kompletnie niczego nie planuje i dziala calkowicie spontanicznie, takze tez ciezko wogole zgadnac co stanie sie nie tyle za tydzien, co jutro.

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie rozumiesz polityki Trumpa. Podobnie jak inni tutaj Twoi koledzy. Świadczy to o tym, że nie macie zielonego pojęcia o tym co się na świecie dzieje i do czego świat zmierza.
W dodatku wydaje się Wam, że jesteście mądrzejsi od tych, którzy rządzą światem, co już z założenia jest niedorzeczne i wystarczające, by wystawić Wam laurkę kompletnych ignorantów, którzy jedynie chcą głupimi wpisami zaistnieć na forum.

Tak , idiotów nie rozumiem .

Stalin czy Hitler też byli mądrzejsi od swoich obywateli ?

Nie ma co płakać nad trampkiem. Odstawił szopkę dla głuptasów aby się dobrać do władzy i możliwości sterowania gospodarką . Głuptasy łyknęli i teraz za to płacą . To schemat dochodzenia do władzy i rządów prawicowych pajaców .

W Polsce mieliśmy to samo . 

Efekty ,,polityki gospodarczej" trampka widać doskonale na przykładzie Indii . Zgodnie z oczekiwaniami Hindusi zaproponowali zerowe cła wzajemne i trampek wymiękł bo to oznacza zalanie rynku amerykańskiego tańszymi towarami z Indii , które mają tanią siłę roboczą . I d...pa .🤭

...there is no spoon...

9 godzin temu, piter z napisał:

Trump kompletnie niczego nie planuje i dziala calkowicie spontanicznie

Tak Ci się tylko wydaje.

29 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Stalin czy Hitler też byli mądrzejsi od swoich obywateli ?

A nie byli?

Niebywałe. Zero myślenia. Nadal.

Niczego nie planuje, w ogóle taki głupi jest, a został prezydentem, haha

Wszystko się zmienia, właściwie cały świat odchodzi od pewnych założeń, i to właśnie z powodu Trumpa, ale oni nadal błyszczą ignorancją. Hitlery, Staliny, co ta propaganda porobiła im z myśleniem.

Głupich jednak nie sieją......

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Tak Ci się tylko wydaje.

A nie byli?

Nie,  nie byli . Mylisz mądrość z cwaniactwem .

5 godzin temu, bubusia napisał:

Wszystko się zmienia, właściwie cały świat odchodzi od pewnych założeń, i to właśnie z powodu Trumpa, ale oni nadal błyszczą ignorancją. Hitlery, Staliny, co ta propaganda porobiła im z myśleniem.

Ten wpis świadczy o tym ,że naiwniaków nie brakuje . Dopatrujesz się głębi i trzeciego dna tam gdzie jest tylko płycizna i trzy metry mułu . A najgorsze co może być to połączenie tępej siły z głupotą . Pod pozorem strategii . Doskonale to widać np. w Płn. Korei .

Nikodem Dyzma wiecznie żywy !

Tak, też jestem zdania, że europejski kołchoz, to płycizna, trzy metry mułu i obiecanki z kakaowego oka. 

Parker's Mood

2 godziny temu, Chicago napisał:

Tak, też jestem zdania, że europejski kołchoz, to płycizna, trzy metry mułu i obiecanki z kakaowego oka. 

Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy Trumpem a takimi prezydentami z ramienia Partii Republikańskiej jak Eisenhower, Nixon, Ford, Reagan czy G. Bush ? Przecież to jest przepaść !

5 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie,  nie byli . Mylisz mądrość z cwaniactwem .

5 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ten wpis świadczy o tym ,że naiwniaków nie brakuje . Dopatrujesz się głębi i trzeciego dna tam gdzie jest tylko płycizna i trzy metry mułu . A najgorsze co może być to połączenie tępej siły z głupotą . Pod pozorem strategii . Doskonale to widać np. w Płn. Korei .

Nikodem Dyzma wiecznie żywy !

Kim Ty właściwie jesteś? Lekarzem, czy pseudoekspertem politycznym?
Czyli zwykłym trollem.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy Trumpem a takimi prezydentami z ramienia Partii Republikańskiej jak Eisenhower, Nixon, Ford, Reagan czy G. Bush ? Przecież to jest przepaść !

Naprawdę. Z wymienionych tylko Reagana cenię. Reszta, to piece of shit.

Parker's Mood

W dniu 15.05.2025 o 22:45, soundchaser napisał:

A skad u ciebie pewność że ci co nie rzadza światem nie rzadzili by lepiej?

Masz jakieś na to dowody?.

Skoro rozumiesz polityke Trumpa to może gamoniom ja objaśnij..

Jam ci z tych gamoniowatych .

Dośc często się wymadrzasz więc udowodnij że jesteś mądry .

Z Tymi głupimi wpisami to masz racje .

Tylko ??

Dodaj tam siebie .

\

W dniu 9.05.2025 o 16:36, Chicago napisał:

I niech społeczeństwo forumowe sobie raz na zawsze zapamięta - to mówię Ja, Adalbert95 - user internetu. 

A pamietasz swoje zapowiedzi przed wyborem Trumpa?

Co sie sprawdziło?

Wtedy sraczki dostawałeś . Teraz mówisz że owoce beda po kadencji .

Więc jak to jest?

13 godzin temu, bubusia napisał:

Jak to dobrze że mamy tutaj kilku mądrych .

Kto się zgłosi jako madry?

Powoli . Zdażycie . Kolejki nie bedzie .

15 godzin temu, soundchaser napisał:

Tak Ci się tylko wydaje.

A nie byli?

No pewnie .

Tyle mln luda wybić .

Też mi madrość.

A niektórych tam nie było .

4 godziny temu, Chicago napisał:

Rozumiem że tam u ciebie w USA jest kraj mlekiem i miodem płynący.

Najwyższych gór nie macie , Najgłębszych głebin również  a obiecanek mnóstwo.A Chińczycy ponoć do tyłka wam sie dobieraja.

4 godziny temu, kostropaty napisał:

żeby cię tylko nie deportowali, uważaj 😄 

Zartujesz?

Z takimi butami na nogach .

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Kim Ty właściwie jesteś? Lekarzem, czy pseudoekspertem politycznym?
Czyli zwykłym trollem.

Poczatek pytania taki sam do ciebie.

czy ty jakaś wyrocznia jesteś/

Nieomylny ?.

Talenciak wiedzacy co się na świecie dzieje?

Skoro nie jesteś wsród światem rzadzacych to - Niewiele - wiesz . jak reszta .Po co się wymadrzać?

9 minut temu, Chicago napisał:

O to chodzi, że nic nie rozumiesz, tylko męczysz wór. 

Na szczęście jesteś ty .Tłumaczyłeś swoje madrości przed wyborem Trumpa . Co się sprawdziło?

Ja w Usa nie mieszkam ty tak . Ja mogę nie rozumieć , ale ty?

Raczej powinieneś/. A z tym bardzo kiepsko.

Wtedy wszędzie było cię pełno w temacie Trumpa .

Teraz jesteś cichutka myszka .Przypadek , czy pochwalić sie nie ma czym?

A ponoć Chiński smok do tyłka zaglada..

A ten twój wór to cóż to takiego?

Edytowane przez dulon184

Chiński smok niech się wypaluje. Ty jak chcesz, to możesz zrobić to samo, razem ze smokiem. Nie zawracaj dupy porządnym ludziom. I tyle. 

Edytowane przez Chicago
Edyt Zjadacz

Parker's Mood

Poza uprzejmością moją niezwykłą, newsy mamy takie, że w 2028 prezydentem zostanie Ivanka. Simpsonowie o tym poinformowali, a wiadomo, że jak Simpsonowie coś powiedzą, to jest to jak wyrocznia. Wszystko się zgadza jak do tej pory. 

Parker's Mood

Niebywałe. Nadal nie wiedzą o co chodzi Trumpowi. Przypomnę. O wygranie wyścigu z Chinami. Gdyby było tak jak wcześniej, to USA na pewno przegrałyby ten wyścig. Nie można być na dłuższą metę potęga i nic nie produkować, tylko konsumować, wcześniej czy później ktoś to wykorzysta. Czy uda się to nadrobić niewiadomo. Ale mamy próbę w postaci Trumpa, frontmana. Zapewne nie tylko on doszedł do takiego, a nie innego wniosku. Stąd poparcie, np braci starszych( czyli grubej kasy i wpływów). Kto ich będzie wspierał i zapewniał dominującą rolę, raczej nie Chiny.

Teraz już dulon, i nie tylko on, rozumie. Czy na siłę będzie negował? A może teoria spiskowa, to zawsze dobry argument.

Mamy klasyczne starcie grubej kasy pro- globalistycznej z grubą kasą antyglobalistyczną.

Tych którzy chcą zachować jakąś tożsamość ze zwolennikami totalnego mixu, w którym upatrują możliwość kontroli- Sorosz(też tylko frontman)i inne gady.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Przyszedł Trump, który wywraca stolik lewackiego towarzystwa. Kończy się promocja dewiacji i finansowanie operacji prania mózgów czy pakowania pieniędzy w zbrodnicze organizacje pokroju WHO.

Beneficjenci układu, którzy zarabiali na tym chorym systemie zaczynają wyć. 

Trump to dobry znak dla całego świata. To znak, że ludzie mają już dość lewackiego prania mózgów i narzucania im jak mają żyć i co mają myśleć. 

Nam pewnie zostało jeszcze kilka lat życia w eurokołchozie ale jest światełko w tunelu. 

8 godzin temu, dulon184 napisał:

Talenciak wiedzacy co się na świecie dzieje?

Talent do tego potrzebny, czy zwykła logika, spostrzegawczość i umiejętność wyciągania wniosków?
Ja wiem, że nie każdy to potrafi, stąd tyle różnych głupich wpisów w wątkach politycznych i wzajemne oblewanie się szambem.
Może lepiej dla nie których rzeczywiście nie wiedzieć co się na świecie dzieje i do czego świat zmierza...tylko wtedy nie warto w ogóle zabierać głos na forum i pisać brednie.

57 minut temu, waldi1965 napisał:

Trump to dobry znak dla całego świata

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.