Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że nie podjąłeś wtedy tematu, bo chciałem przystąpić do grupy, którą organizowałeś celem wykupienia udziałów w spółce zarządzającej Forum oraz do zmuszenia Zarządu aby pozwał buma do sądu...

Nie wiem czy śmiać się czy płakać ;D

A jaka miałaby być treść ewentualnego pozwu?

Bo już widzę minę Sądu, któremu pokazuję parę wpisów skierowanych pod moim adresem przez Sly'a i paru jego kolegów. ....

albo widzę jak biegli udowadniają, że kable wpływają na brzmienie.

Komedia.

A może by tak rzucić to wszystko i do Szkocji :)

Ludzie nie muszą udawać kogoś, kim nigdy nie będą - by być szczęśliwymi.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Jakoś nigdy nie wpadłem na pomysł aby go zapytać o to skąd ma kasę :)

Też bym się nawet nad tym nie zastanawiał. Ale Fox733 pewnie zapytał by go wprost... :-)))

jakowaś nowa dziedzina abo science abo fiction, Maćku please bazgrnij o co caman?

To proste :)

Zakupiłem Grado PS-500 które podłączyłem do posiadanego uwcześnie Teac AH-01

Na początku podnieta, wiadomo (bo przesiadłem się z SR325)

Ale jak ochłonąłem to stwierdziłem z niezadowoleniem że PS500 grają mniej "zamulenie" podłączone do mojego HTC One niż do Teac.

Pomyślałem sobie: "smartfon lepiej napędza słuchawki za 2850 pln, niż mój wzmacniacz desktopowy?! niemożliwe."

No więc google.pl, audiofilskie recenzje wzmacniaczy słuchawkowych i co się okazało? - ano, że muszę zapłacić odpowiednio dużo aby PS500 ładnie zagrały, czyli bez konkret wzmacniacza słuchawkowego się nie obejdzie ;)

Długo się nie zastanawiając Teac AH-01 poszedł na sprzedaż do mojego kolegi webre i ponieważ wówczas był hype na Audio-GD, to zakupiłem NFB10-ES3, bo miał top trendy układy, rozbudowaną sekcję zasilania, wyjścia zbalansowane itp, ale też przekonała mnie panująca opinia, że sprzęty Audio-GD grają bardzo "transparentnie".

Kurier przywiózł mi NFB10-ES3, podłączam z drżącymi rękoma PS500 i.. uff.. jest moc.

Zamulenie względem Teac AH-01 znikło całkowicie, słuchawki zagrały o wiele fajniej, bardziej rozdzielczo, bas zyskał kontroli itp.

Wówczas jeszcze nie miałem pojęcia o współczynniku tłumienia i jak jest on istotny w sprzęcie słuchawkowym.

NFB10-ES3 ma impedancję wyjściową 2ohm.

Teac AH-01 nie wiem - chyba z 200ohm.

Niedawno nawet potwierdziły się po ponad 2 latach moje wrażenia z dźwięku wzmacniacza słuchawkowego w Teac AH-01:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to że użyłem w swoim opisie NFB10-ES3 audiofilskiej poezji?

No cóż.. to było dawno :)

Trochę chciałem zaszpanować przed osłuchanymi kolegami, trochę chciałem być na topie z modnymi opisami, i byłem też pod wpływem wrażenia w różnicy dźwięku słuchawek wpiętych do AH-10 a NFB10-ES3 ;)

Ot, taki opis nieświadomego audiofila, co dorwał się w końcu do czegoś powiedzmy, że w miarę dobrego.

W międzyczasie poznałem istotę testów ABX i relacje z tych doświadczeń, oraz jak istotna jest psychoakustyka przy odsłuchiwaniu sprzętu.

Po tym, jak zacząłem świadomie testować przy zachowaniu prawidłowych procedur technicznych - o dziwo, ciężko mi było znaleźć sprzęt który dałoby się rozróżnić po dźwięku, bo od czasu NFB10-ES3 większośc tego co miałem grała tak samo.

A i tak NFB10-ES3 sprzedałem i słucham obecnie na O2+ODAC i nie przewiduję powrotu do NFB10-ES3 nigdy :D

Ja już przejrzałem na oczy.

Story of my life :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BeatX

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Bo już widzę minę Sądu, któremu pokazuję parę wpisów skierowanych pod moim adresem przez Sly'a i paru jego kolegów. ....

albo widzę jak biegli udowadniają, że kable wpływają na brzmienie.

Ci rzeczoznawcy mogliby wyjść taniej niż to żąglowanie kablami za dziesiątki tysięcy.

Tylko kogo to przekona? Zawsze się znajdzie jakiś Macierewicz.

Trochę chciałem zaszpanować przed osłuchanymi kolegami, trochę chciałem być na topie z modnymi opisami

Podobno dziś modnie jest być hejterem w sieci.

Więc uwaga Panowie! Kto wie co będzie za kilka lat!

Taki tekst po prostu pokazuje "poziom". I ktos taki innym pisze "ignorant"!

Gratuluję opisywania czegoś, czego się nie doświadcza…ale fajnie napisac by być "modnym" i miec "fajnych, nowych kolegów".

Wow!

Edytowane przez MrArkowski

Przykro mi ...

I tak skończyć powinna się historia pewnej, jakże smutnej opowieści i smutnej persony.

Ale co to ludzie nie robia by wkraść się w łaski "nowych, fajnych kolegów".

Wcześniej lanie wody o tym, że cos słyszy…dzis leje wodę, że czyta dane techniczne i na tej podstawie "słyszy" jak to gra.

Co będzie za kolejne 2 lata?

Masakra…jeden jak nie kapuś to drugi "lejwoda", któremu marzy się być modnym i mieć fajnych kolegów - bo napisze coś, o czym nawet nie ma pojęcia. Kolejny wciska innym zdania, słowa…a nawet całe tematy, bez względu na to, że do nich nie należą.

Fajnych ma Bum kolegów. Wow!

Jestem ciekaw czy są w stanie stworzyć swój "salonik" który tak ochoczo wyśmiewają i jakby on wyglądał.

Intrygujące!

Po takich występach tych Panów uwazałbym temat za zamknięty.

Gość

(Konto usunięte)

A to że użyłem w swoim opisie NFB10-ES3 audiofilskiej poezji?

No cóż.. to było dawno :)

Dzieki za obszerny opis , jednak mnie tylko chodziło o to ,że chyba pisałes o holografii.

nie przywiązuj sie proszę Cie do DF ponieważ zaczyna to byc tak uciążliwe jak "testy poprawne technicznie". pisałem Ci już ,że inne parametry sa ważniejsze i przykro mi jest ,że nie trafia to do Ciebie

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Czytam tak ten opis i zastanawiam się czy poziomy głośności były wyrównane? :) Podłączyłem Htc one do sprzętu przed chwilą, to jest jakaś masakra :)

Edytowane przez kizol666

Lepiej nie :)

To jeszcze przynajmniej jest prawdziwy Szkot, nie jakaś podróbka.

Koszulka z napisem "Made in China" nie powoduje, że jesteś Chińczykiem.

Musicie chyba ochłonąć. Po co robić podziały ? W sumie każdy słucha muzyki.

Jak widac niektórzy nie słuchają muzyki tylko chca mieć fajnych kolegów i napiszą wszystko by być "modnym".

Zaczynają testować i wyznawać audiovoodo nawet.

Gdzie napisałem, że coś wyznaję.

Prosze o cytat gdzie nagle usłyszałem kabel zasilajacy, gdzie napisałem, że słysze podkładki czy inne "bajery".

Nie ma? To racz Waść nie pisac bzdur.

Czytam tak ten opis i zastanawiam się czy poziomy głośności były wyrównane? :) Podłączyłem Htc one do sprzętu przed chwilą, to jest jakaś masakra :)

Żartujesz? Poradzę Ci coś (tylko zostaw to dla siebie, taki mały sekret):

nie przynaj się na Forum, napisz kilka ładnych słów. bedziesz miał fajnych kolegów.

No chyba, że chcesz być na dziś modny, to musisz być hejterem.

Jak widac niektórzy nie słuchają muzyki tylko chca mieć fajnych kolegów i napiszą wszystko by być "modnym".

Myślisz, że tacy są ? Dzięki forum poznałem fajnych ludzi ale do poziomu "kolega" jeszcze daleko.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

nie zaczynaj znów, bo mi sie ciśnienie podnosi:):)

ma_pan_za_wysokie_cisnienie_2014-08-28_23-31-23.jpg

Myślisz, że tacy są ?

Nigdy bym tak nie pomyślał…ale dziś to przeczytałem.

"Trochę chciałem zaszpanować przed osłuchanymi kolegami, trochę chciałem być na topie z modnymi opisami"

A może by tak rzucić to wszystko i do Szkocji :)

Dziękuje za zaproszenie :-)

Mojej zony kuzyn z zona mieszkają w Szkocji, w pobliżu zamieszkania znajduje się zamek gdzie pędzą Whisky, ograniczona ilość i tylko tam do kupienia, chwalił ze miód,

królowa podobno tez odwiedza te rejony, bo takie piękne.

A siostra rodzona mojej zony mieszka kilkanaście lat w New Jersey, i właśnie z mężem przeprowadzają się na Florydę,

no, a ja domownik jestem :-) za to moje córki, non stop gdzieś.

Gdzie napisałem, że coś wyznaję.

Prosze o cytat gdzie nagle usłyszałem kabel zasilajacy, gdzie napisałem, że słysze podkładki czy inne "bajery".

Nie ma? To racz Waść nie pisac bzdur.

A gdzie ja napisałem, że kolega wyznaje?

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Coś więcej napisz.

Po pierwsze system beats audio zrobił z mojego zestawu wielki sub, po wyłączeniu systemu beats audio brzmienie podobne do karty muzycznej z laptopa tym że nie ma syfu. Generalnie tandeta i słabe stereo.

To proste :)

No widzisz, a ja poszedłem do sklepu, było z kilkadziesiąt słuchawek do wyboru, założyłem kilkanaście z założonego sobie przedziału cenowego i wybrałem

nie interesowało mnie żeby wyglądały jak "audiofilskie"

pierwszym założeniem miały byc BOSE a wybrałem Denon-a AH-MM400i nie interesuje mnie co jest napisane przez kogoś

A gdzie ja napisałem, że kolega wyznaje?

Taki post mógłby na to wskazywac. Ale niech będzie, nie ma tematu.

nie interesuje mnie co jest napisane przez kogoś

Bo nie chciałeś być modny i nie chciałes zaszpanowac przed kolegami z Forum…ale z Ciebie "kumpel".

Oj Gerardzie! Popraw się!

• Pokaż nowe odpowiedzi