Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, kangie napisał:

Aleś mnie zażył, Kostucha!!! 😄 ;D 😄

Nie próbuj swoich sztuczek chuliganie. Z Ciebie jest inteligentna bestia 🙂

W tylnym powietrzu koła ci brakuje. Nie zdrowo jeść na pusty żołądek. W Twoim stylu 😉

25 minut temu, Ajothe napisał:

Ktoś miał może jakiegoś Tomanka i może opisać swoje wrażenia kwiecistym językiem?! 

23 minuty temu, slawek.xm napisał:

pisze się audiofilską poezją ignorancie

Proszę ... 

Miałem Tomanka jeno przez chwilę,

Nie grał  on wcale, choć może się mylę ... 

Sprzedać mnie naszła szybko ochota,

bo po co trzymać takiego szrota ... 

A tak poważnie, kupiłem wersję z dc blokerem z ciekawości, bo moja trzysetka Lebena nieco brumiła. Sama listwa bardzo dobrze wykonana, solidnie ... złego słowa nie powiem ale kompletnie u mnie nie wpływała na dźwięk więc sprzedałem.

Edytowane przez szpakowski

Historia z pomnikiem Lenina była zabawna. Podłożono jakiś mały ładunek wybuchowy i urwało mu tylną lewą piętę 😁

10 minut temu, szpakowski napisał:

Proszę ... 

Miałem Tomanka jeno przez chwilę,

Nie grał  on wcale, choć może się mylę ... 

Sprzedać mnie naszła szybko ochota, bo po co trzymać takiego szrota ... 

Następny poeta. Z @kangie jakiś tomik wierszy powinniście wydać. Może do Jasia Kapeli Wam daleko, ale warto spróbować. Simon Wam recenzję napisze 😁

2 godziny temu, Lech36 napisał:

ASR podpowiedzieli mi koledzy kilka/kilkanaście lat temu.

Gdyby wiedzieli jakie konsekwencje z tego wynikną, milczeliby do grobowej deski 😁.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Czy wszyscy macie audiofilskie listwy? 

Wszyscy, ale nie wszyscy z audiofilskimy nazwami i cenami 😉 .

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Ja mam taką od komputerów, możliwe że jest audiofilska, ale nie sprawdzałem jej 😉. Mam też takie zwykłe z marketu budowlanego te na pewno nie są audiofilskie.

... są... są 😉

1 godzinę temu, Tajitsu napisał:

Ja mam takie coś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Full Hi End. Włożyć do drewnianego pudełka, wyścielić jedwabiem i za 10tyś jak nic pójdzie 😉 .

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Też bym taką chciał 🤔

Pokazałbym Ci moje listwy, ale nie wiem czy będą widoczne w kłębowisku kabli 😂

6 godzin temu, Kostucha napisał:

Tzn., że masz listwę budowlaną, która buduje scenę 3D 😉

Właśnie dokładnie takie. 3D jak marzenie z nich jest 😉.

6 godzin temu, kangie napisał:

Mam pytanie, a ile kg/m3 planktonu daje ta budowlana listwa?

Cały ocean planktonu. Normalnie powala na kolana 😉

4 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Gdyby wiedzieli jakie konsekwencje z tego wynikną, milczeliby do grobowej deski

Prędzej czy później sam bym trafił na ten portal. To bardzo wartościowy poznawczo portal.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

11 godzin temu, Tajitsu napisał:

Ja mam takie coś:

Ukryta Zawartość

Tego typu listwy mają jeszcze jakieś proste filtry typu dławik kondensator, te audiofilskie tylko powietrze.

O tu jest oferta nie do przebicia 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, malikali napisał:

Tego typu listwy mają jeszcze jakieś proste filtry typu dławik kondensator, te audiofilskie tylko powietrze.

Ukryta Zawartość

Nie mają litości dla naiwnych 😁.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, malikali napisał:

Ukryta Zawartość

Tak.
Ta listwa robi robotę! Nie ma lipy!

Obudowa z porządnego plastiku, ciężka i solidna konstrukcja, za śmieszne pieniądze. Gniazda pewnie trzymają wtyczki i trzeba użyć mocy aby wypiąć przewód!

Polecam! 😉

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie mają litości dla naiwnych 😁.

Nie mają 🤠

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, malikali napisał:

Ukryta Zawartość

Tak na prawdę to jest okazja ... ponieważ płacimy tylko za kabel a listwa jest gratis ... 😉

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, szpakowski napisał:

Tak na prawdę to jest okazja ... ponieważ płacimy tylko za kabel a listwa jest gratis ... 😉

Nie za kabel, za poskręcanie kabla 😉.

1 godzinę temu, Tajitsu napisał:

Obudowa z porządnego plastiku, ciężka i solidna konstrukcja, za śmieszne pieniądze. Gniazda pewnie trzymają wtyczki i trzeba użyć mocy aby wypiąć przewód!

Nie wspomniałeś o geometrii kabla, która może usprawiedliwiać wysoką cenę tego bubla.

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie za kabel, za poskręcanie kabla 😉.

Ha, ha. Wyprzedziłeś mnie 🙂

14 godzin temu, Kostucha napisał:

Tzn., że masz listwę budowlaną, która buduje scenę 3D 😉

3D a nawet w porywach 4D 😉.

13 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

... są... są 😉

Ale z każdym razem takie listwy z marketu wymagają precyzyjnych badań organoleptycznych 😉. Moje były precyzyjnie przebadane, oczywiście na ucho. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, Kostucha napisał:

Nazywa się to Hiperscena 🙂

Dokładnie 🙂.

4 godziny temu, malikali napisał:

Prawdopodobnie po długich badaniach stwierdzono że w/w "powietrze" najskuteczniej filtruje prąd 😉.

14 minut temu, Kostucha napisał:

Nazywa się to Hiperscena 🙂

To się nazywa inny wymiar.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, Tajitsu napisał:

To się nazywa inny wymiar.

Odnośnie innych wymiarów, oglądałem kiedyś film „The Fourth Kind”. To właściwie nie wymiar ale stopień, czwarty, który to dla wierzących w ufoludków odwiedzających ziemię oznacza porwania ludzi. Podobno na faktach. Dla samej Milusi warto obejrzeć 😍

To pewnie te ufoludki przywożą nam tę audiofilską technologię 🙂

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 19.05.2023 o 14:35, xetras napisał:

Zapraszam do tematu gdzie można bardziej technicznie podejść do nonszalancji i nieszczelności  wyspiarskich instalacji w  elektrotechnice i budowlance.

Kanał "Ruch Oporu Elektryk w UK" na "YT" omawia na przykładach niuanse nieszczelności, on akurat gawędzi o instalacjach energetycznych, bo to praktycznie składa w odwrotnej kolejności do czynności  rozbiórkowych.

https://www.elektrycy.uk/#:~:text=Ruch Oporu jest zrzeszoną i,z uprawnieniami inspektora instalacji elektrycznych.

1. /przykład na zachętę/:

https://youtu.be/GOgXvq18zso

2./inna kultura/: "Polski elektryk w UK opowiada o trudnej drodze Wielkiej Brytanii do adaptacji technologii XXI wieku, Pani Grażynce co wieszała obrazek i dlaczego brytyjskie “jednostki konsumenckie” (czyli skrzynki bezpiecznikowe) w 2020 roku są metalowe."

/Oni nawet inaczej mierzą i liczą/

Mniej troli tam:

https://www.audiostereo.pl/topic/135870-naim-nait-5si-brumi-bzyczy/

Czy to film z wypadu do muzeum rakiet i podziemnej bazy na Ukrainie?

Czasem niestety zbyt rozwlekłe, ale dzięki.

Za bardzo się staram nadążyć zapisać to co pomyślę (stąd składnia jest marna). Poszczególne akapity tworzą też czasem niezbyt logiczna całość.

Za dużo Lema czytałem. (Ten to dopiero lubił zdania wielokrotnie złożone). Kiedyś trafiłem na opowiadanie "Maska". Odrzuciło mnie.

http://encyklopediafantastyki.pl/index.php?title=Maska

https://www.audiostereo.pl/topic/135870-naim-nait-5si-brumi-bzyczy/

#212 - > Mój numer posta gdzie uzupełniłem polemikę . 

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Odnośnie innych wymiarów, oglądałem kiedyś film „The Fourth Kind”. To właściwie nie wymiar ale stopień, czwarty, który to dla wierzących w ufoludków odwiedzających ziemię oznacza porwania ludzi. Podobno na faktach. Dla samej Milusi warto obejrzeć 😍

Dla niepoznaki montują do, z wyglądu, zwykłych listew. 
I żeby nie wzbudzać podejrzeń sprzedają w marketach budowlanych. 

22 godziny temu, Lech36 napisał:

O cholera - straszne. Mam nadzieję że to Photoshop 🙂.

Nie da się unikać obecności sztućców i igieł do szycia (chyba że poza zasięgiem wspinania).

W zasadzie parę razy zgryzl mi skórę potencjał energetyczny sieci i nie zamierzam tego powtórzyć ale to tylko dlatego było mało dokuczliwe bo:

-jedynie jedna ręka

-sucha podłoga 

-suchaskóra

(Łazienka, kuchnia - tylko 2klasa ochronności lub- doraźnie -nierozbieralny sprzęt bezbolcowy)

Tak czy siak, nawet potencjał 12, 24 v może być niebezpieczny (choćby  przy okazji ładowania akumulatorów, i potencjał i opary).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

10 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Dla niepoznaki montują do, z wyglądu, zwykłych listew. 
I żeby nie wzbudzać podejrzeń sprzedają w marketach budowlanych. 

Z OBI i z Castoramy odsłuchiwałem. Kiepskie brzmienie. Kiedy z PSB Mrówka posłuchałem, aż mi w kroczu zamrowiło z wrażenia. Jakby 7 klas lepszy dźwięk 🙂

12 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

aż dziwne jak do tej pory nie wymarliśmy 🙂.

Bo nie jesteśmy mamutami 😁

1 godzinę temu, Kostucha napisał:

Dla kogo przepraszam?

25 minut temu, Tajitsu napisał:

Dla kogo przepraszam?

Ukryta Zawartość

Dla tej Pani 😍 😛

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kostucha
4 minuty temu, Kostucha napisał:

Ukryta Zawartość

Dla tej Pani 😍 😛

Też bym ją poprzewracał... yyy... przepraszał😁

Ukryta Zawartość

Odkąd mi się zaczął amplituner wyłączać i zobaczyłem jak są zrobione te cudowne kable to już nie chcę żadnych lepszych. Dziwię się, że mi chaty nie spaliło przez tyle czasu. Naście lat temu kupiłem sobie lepszy kabel zasilający... Miał być porządny, audiofilski 😅 wtedy była mega moda na takie czary mary, każdy trąbił, że bez kabla zasilającego dla audiofila to nie zagra sprzęt 🙂 teraz jest na odwrót. Pewnie najbardziej krzyczą Ci, którym minął szał audiofila i dotarlo po kilku ładnych wydanych tysiącach złotych, że to tylko placebo. Nawet pamięta jak zostałem zrównany z Ziemia kiedy się śmiałem z listwy i kabli. 

Najlepsze są porządne czarne grube kable zasilające od komputera 🙂 zalane, zlutowane, przynajmniej jest pewność, że nic się nie odkręci, nie będzie zwary, nie rozłączy, że prawidłowo podłączone, że jest uziemienie w ogóle 🙂

Edytowane przez raiwan
14 minut temu, raiwan napisał:

Odkąd mi się zaczął amplituner wyłączać i zobaczyłem jak są zrobione te cudowne kable to już nie chcę żadnych lepszych. Dziwię się, że mi chaty nie spaliło przez tyle czasu. Naście lat temu kupiłem sobie lepszy kabel zasilający... Miał być porządny, audiofilski 😅 wtedy była mega moda na takie czary mary, każdy trąbił, że bez kabla zasilającego dla audiofila to nie zagra sprzęt 🙂 teraz jest na odwrót. Pewnie najbardziej krzyczą Ci, którym minął szał audiofila i dotarlo po kilku ładnych wydanych tysiącach złotych, że to tylko placebo. Nawet pamięta jak zostałem zrównany z Ziemia kiedy się śmiałem z listwy i kabli. 

Najlepsze są porządne czarne grube kable zasilające od komputera 🙂 zalane, zlutowane, przynajmniej jest pewność, że nic się nie odkręci, nie będzie zwary, nie rozłączy, że prawidłowo podłączone, że jest uziemienie w ogóle 🙂

Proszę Pana, no wie Pan co…

• Pokaż nowe odpowiedzi