Skocz do zawartości
IGNORED

Państwo prawa - luuz nie u nas.

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

W niedzielę byłem w Lipnicy Murowanej. Karawana którą odjeżdał Duda iście bizantyńska. W PiSowskim mateczniku Duda nie wyszedł do ludzi, nie zrobił nawet pięciu kroków między straganami. W komfortowych warunkach, czyli zero KOD-u i jakiejkolwiek innej dezaprobaty miejscowe kmiotki czekały z godzinę, żeby zobaczyć jego wyjazd. Mogli podziwiać jedynie słabo widoczne przez szybę machanie rączek Pierwszej Damy i tej spracowanej od nocnego machania długopisem.

Jestem Europejczykiem.

Więzień pisze do Ministra:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szefowie BOR wiedzieli o tym, że w prezydenckiej limuzynie założono starą oponę jeszcze przed konferencją prasową, na której o zaniedbania oskarżali swoich poprzedników.

Jestem Europejczykiem.

Po raz kolejny potwierdza się, że Tusk to @!#$#@!

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

<p>

Naiwny, naiwny - tytułu piosenki nie pamiętam dośpiewaj sobie patrząc w lustro...

Tu masz wypowiedz prawnika jakim bublem był artykuł 168a Obejście go było łatwiejsze niż wmówienie Tobie że ziemia jest płaska...

Ukryta Zawartość

Natomiast kończąc dyskusję o art. 168a przytoczę jego treść:

niedopuszczalne jest przeprowadzenie i wykorzystanie dowodu uzyskanego do celów postępowania karnego za pomocą czynu zabronionego, o którym mowa w art. 1 § 1 k.k.

A tenże artykuł stanowi:

Art. 1. § 1. Odpowiedzialności karnej podlega ten tylko, kto popełnia czyn zabroniony pod groźbą kary przez ustawę obowiązującą w czasie jego popełnienia.

§ 2. Nie stanowi przestępstwa czyn zabroniony, którego społeczna szkodliwość jest znikoma.

§ 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego, jeżeli nie można mu przypisać winy w czasie czynu.

(oba artykuły w pełnej treści, nic nie uciąłem, nie skróciłem i nie dołożyłem - Amen)

Proste jak drut.....

To sie zdecyduj czy był takim bublem łatwym do obchodzenia, czy był tak skuteczny, że teraz trzeba płakać nad jego zmianą. Logika zobowiązuje :)

Ukryta Zawartość

Gość A&T

(Konto usunięte)

Sekretarz stanu zwolniony za jazdę po trawniku - tylko za to.

http://motoryzacja.i...campaign=chrome

Nie wiem jak to jest z prawami autorskimi, dlatego podaję tylko link...

A to sprawca (cy - bo i auto i trawnik) owego zwolnienia...

0005410KEESUTOU9-C116-F4.jpg

A jak to byłoby w Polsce (nie ważne za PO, czy PIS-u)

Podejrzewam iż policja i straż miejska intensywnie by poszukiwała...... autora zdjęcia, żeby w najlepszym razie sprawdzić czy miał prawo stać na chodniku, czy aby na pewno nie stał na trawniku, czy wolno mu było zrobić zdjęcie rządowego auta, czy......... x 99999...................

Jednym słowem szukałoby jakiegokolwiek pretekstu żeby dokopać obywatelowi który śmiał władzy na ręce spojrzeć...

Tak daleko uciekły nam światowe standardy normalnego państwa. A warte podkreślenia iż cała rzecz działa się w.... Bułgarii...

Czyli można być cywilizowanym państwem mimo post komunistycznej przeszłości - ehhhh rozmarzyłem się....

Może ta limuzuna została zaparkowana prawidłowo? Ktoś nie życzliwy go przepchną.

• 8 miesięcy później...

Wójt z zemsty (?) zabrał policji komputery :

''Wójt podwarszawskiego Nadarzyna odebrał komisariatowi policji komputery, drukarki, niszczarki i modem z internetem...wójt zabrał je z powrotem. Niewykluczone, że to zemsta za zatrzymanie w wakacje jego zastępcy Tomasza M., który pijany prowadził samochód''

''Chcieliśmy zapytać wójta wprost czy zabranie komputerów jest w rewanżu za zatrzymanie jego zastępcy. Jednak w sekretariacie Janusz Grzyba dowiedzieliśmy się, że przez cały dzień będzie nieobecny.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

tego goscia ktory siedzial w monitoringu i wydawal rozkazy zeby lapac bezbronnych, niewinnych ludzi - pod sad idiote!

Ukryta Zawartość

Oglądałem i jestem przerażony bezwzględnościa policji.Mała litera celowo pisana.

W rewanżu Wszystkich w to zamieszanych podłączyć do paralizatora i wywalić z 3 baterie na każdego sadystę i idiotę ..

I film z tego pokazywać wszystkim policjantom.

Ku przestrodze.

.

Ospali debilni prokuratorzy również .

Jezeli PIS jest takie sprawiedliwe to razem z Ziobrem na czele, powinni wszystkie ososby odpowiedzialne z tego komisariatu, wojewodzctwa i jeszcze wyzej wyrzucic na zbity pysk!

To jest szokujace ze policjanci nie umieja czytac! przeciez kontrolowali dowod osobisty tego chlopaka!

Oglądałem i jestem przerażony bezwzględnościa policji.Mała litera celowo pisana.

Od kiedy policja pisze się wielką literą? To że członki tego organu przymusu piszą wielką literą nie znaczy że tak jest poprawnie.

Od kiedy policja pisze się wielką literą? To że członki tego organu przymusu piszą wielką literą nie znaczy że tak jest poprawnie.

Domyślam się, że kochając tę instytucję miłością kibolską masz nieodpartą skłonniość do używania w tej nazwie małej litery, lecz zgodnie z zasadami języka polskiego jest to nazwa własna instytucji państwowej, zatem obowiązuje wielka litera, podobnie jak w przypadku Sądu, Sejmu, Wojska Polskiego etc.

Podobno waszej kibolskiej miłości wypada teraz rozciągać się także i na język polski, zatem przestrzegaj zasad zawsze i wszędzie :)

wow ! wczoraj na forum o 22:39 napisalem ze maja wszystkich powyrzucac i dzisiaj juz wszystkich z policji wywalili.

Ale te Forum ma moc !! :)))

Pewno Jarek tu zaglada....

wow ! wczoraj na forum o 22:39 napisalem ze maja wszystkich powyrzucac i dzisiaj juz wszystkich z policji wywalili.

Sam widzisz, że w PiS-ie są mądrzy, uczciwi i sprawiedliwi ludzie.

Wszystkich, oprócz ówczesnego komendanta posterunku, na którym owe rzeczy się działy. A wśród owych wszystkich gość, który w trakcie wydarzeń we Wrocławiu był komendantem w Oławie.

A w prokuraturze, która przez rok prowadziła śledztwo - zapewne mając także owe nagranie z paralizatora?

Cicho sza...

Sam widzisz, że w PiS-ie są mądrzy, uczciwi i sprawiedliwi ludzie.

Którzy przez rok zamiatali sprawę pod dywan tylko wredne TVN pokrzyżowało szyki...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.