Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, iro III napisał:

Uciekaj więc, nowoczesnych hipo-hopów czy mniej nowoczesnych panków nie doczekasz się. 

No tak, znów powalajaca siła argumentów.

1 minutę temu, jezz napisał:

No tak, znów powalajaca siła argumentów.

Nie miało być żadnych argumentów!

Zwykłe stwierdzenie faktów. 

Nie szukaj wielkości w każdym moim wpisie, czasem pozwalam sobie looozik. 😁

Póki co Trójka próbuje się zmienić ale jeżeli Pan Żołądkowski trzyma stery muzyki radio to upadnie niestety… Muzyka to podstawa 

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

17 godzin temu, iro III napisał:
19 godzin temu, Maju napisał:

Słuchałem raczej do 16, w pracy, stąd moje rozczarowanie wynikało.....w domu na lepszym sprzęcie bardziej drażniła kiepska jakość. Dlatego  radio odstawiłem kompletnie.

Czyli nie znałeś starej Trójki.

Wychodzi na to że takiej którą opisujecie nie znałem.

Podkreślę że głównym powodem dla którego odrzuciłem radio (fizycznie tuner pożegnał zestaw audio) to była kiepska jakość z jaką nadawano niektóre programy. Wyglądało jakby pasmo szło przez jakiś filtr, być może tak się działo tylko na terenie w którym zamieszkiwałem.

17 godzin temu, iro III napisał:

Jakość przy zachowaniu minimum wymogów anteny i jakości tunera była wystarczająco dobra, by słuchać muzyki z przyjemnością.

Tu nie chodziło o to że ja zaniedbałem te wymogi, po stronie nadawcy był problem.

W czasach gdy wchodziło stereo zbudowałem układ anten na dachu mojego domu by z odległego nadajnika (Lublin) audycji Janiszewskiego i  "wieczorów płytowych" w stereo bez szumów słuchać.
Co z tego, że potem UKF z druta dawał się słuchać (nadajnik 2 km od domu) skoro pasmo nadawania, jakość Trójki pozostała jak za PRL.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, Maju napisał:

Wychodzi na to że takiej którą opisujecie nie znałem.

Podkreślę że głównym powodem dla którego odrzuciłem radio (fizycznie tuner pożegnał zestaw audio) to była kiepska jakość z jaką nadawano niektóre programy. Wyglądało jakby pasmo szło przez jakiś filtr, być może tak się działo tylko na terenie w którym zamieszkiwałem.

Tu nie chodziło o to że ja zaniedbałem te wymogi, po stronie nadawcy był problem.

W czasach gdy wchodziło stereo zbudowałem układ anten na dachu mojego domu by z odległego nadajnika (Lublin) audycji Janiszewskiego i  "wieczorów płytowych" w stereo bez szumów słuchać.
Co z tego, że potem UKF z druta dawał się słuchać (nadajnik 2 km od domu) skoro pasmo nadawania, jakość Trójki pozostała jak za PRL.

Coś mi tu nie pasuje. Przez wiele wiele lat słuchałem starej trójki i nigdy nie zauważyłem złej jakości przekazu. 
Dziennie leciała 8h bo takie miałem zmiany w pracy. Zawsze słuchałem na słuchawkach oraz na Sony Ericsson w910. Gdyby były jakieś wtopy jakościowe usłyszałbym je. 

Na tamte czasy byłem zachwycony jakością. Brzmiała jak prawdziwy analog. 
Nie można było się oderwać. 

42 minuty temu, kwasior21 napisał:

Na tamte czasy byłem zachwycony jakością. Brzmiała jak prawdziwy analog. 
Nie można było się oderwać. 

To zazdroszczę, tam gdzie mieszkam tak jak opisujesz brzmiał tylko program (drugi, czy czwarty) gdzie nadawano np. "Wieczór płytowy"....Trójka do późnych lat 90-tych (nawet w początkach tego wieku) brzmiała tak jak za głębokiego PRR, jakby ją puszczono przez jakiś filtr dolno-przepustowy, kompletnie bez blasku nie tylko na wysokich tonach.
Jak jest teraz nie wiem, tuner (Hi-Fi Diora) gdzieś jeszcze leży, jak się będę nudzić może sprawdzę.....nie mam wiele czasu, bo podobno cyfra (DAB+) ma tradycyjny UKF wyprzeć.  🙂

Ps.
Rzucę raz jeszcze "uchem" jak jest w samochodzie, ale pamiętam że tam czuję wyraźną różnicę między CD a radiem.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

4 godziny temu, Maju napisał:

odrzuciłem radio (fizycznie tuner pożegnał zestaw audio

W dniu 2.03.2024 o 10:15, Maju napisał:

Już w latach 90 "repertuar",  jakość nadawania i wkurzające reklamy spowodowały że w ogóle przestałem słuchać jakiegokolwiek radia

W dniu 2.03.2024 o 10:15, Maju napisał:

Też tak to widzę....wszystkie te radia niewiele się różnią

Typowe, nie wiem, ale się wypowiem.

Może choć odrobina wysiłku.

Posłuchałbyś, to może wtedy wiedziałbyś, o czym jest dyskusja.

• Moderatorzy

Antyradio redukuje kulinarno-muzyczne audycje Pawła Lorocha. Niedziela wylatuje. Szkoda. Niby wsp słuchalności ale tak w ogóle to ile osób słucha radia w niedzielę. Teraz to już w ogóle można nie włączać.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Kiedyś się słuchało niedzielnej Sjesty. A po 20 powtarzali chyba stare koncerty trójkowe.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Hm, ja wczoraj, znaczy w niedzielę, słuchałem „La Pausa Italiana” (15:00) w 357, potem (16:00) jeszcze załapałem się na godzinę „Sjesty” w Nowy Świat, następnie znowu w 357 (20:00-22:00) - „MiniMax” Piotra Kaczkowskiego…

Ale teraz, już trzecią godzinę (od 23:00) słucham Leszka Adamczyka w analogowo-tunerowej Trójce. Audycja „Dym na wodzie”.

Dla mnie brzmi dobrze, choć myślę o założeniu zewnętrznej anteny. No i odnoszę wrażenie, że nocne audycje w PR2 brzmią lepiej, niż w PR3:

Właśnie leciała nowa płyta Davida Knopflera…

Edytowane przez TAtomicus

40 lat - i wystarczy! Nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

44 minuty temu, il Dottore napisał:

wystarczy

"Kulturalnemu" pałkownikowi nie wystarczy powrót do starego....przy okazji "przywracania normalności" polecą z mediów nie tylko ci co z obecną władzą nie współpracowali, tez ci co ostentacyjnie nie odeszli gdy PiS rządził, polecą też ci co będą chcieli zachować neutralność, których stać będzie na zadawanie trudnych pytań obecnej władzy.

Media mają wyglądać jak "Bez retuszu" w TVP, czyż nie chodzi o to by przedstawicielkę prezydenta tak w programie ustawić, tak przerywać, by mówiła to co Marek chce usłyszeć, by nawet nie próbowała mówić o tym co obecnej władzy nie na rękę.
Czyż Marek takim "znamienitym dziennikarzem" jest.....zastępca Michniewicz powinien być jego kopią by było jak dawniej.....a nawet "lepiej".   🙂

Edytowane przez Maju

8 minut temu, Maju napisał:

Kulturalnemu" pałkownikowi nie wystarczy powrót do starego....

A co z tą kaszaną z siłowni, jakieś przykłady?

A Kodymowski jeszcze jest w trójce, czy już wyleciał?

6 godzin temu, TAtomicus napisał:

Właśnie leciała nowa płyta Davida Knopflera…

Muzyka młodych.

23 minuty temu, Maju napisał:

tez ci co ostentacyjnie nie odeszli gdy PiS rządził, polecą też ci co będą chcieli zachować neutralność, których stać będzie na zadawanie trudnych pytań obecnej władzy.

Możesz mi przypomnieć swoje wpisy, krytykujące hurtowe zwalnianie ludzi z mediów, gdy przejomwał je PIS?

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Czas odpocząć na emeryturze.

30 minut temu, Maju napisał:

Czyż Marek takim "znamienitym dziennikarzem" jest.....zastępca Michniewicz powinien być jego kopią by było jak dawniej.....a nawet "lepiej

A w czym masz problem? Sam pisałeś, że nie słuchasz radia od lat 90, czyli Michniewicz też nie słuchałeś.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Ukryta Zawartość

Zmieniło się stado świń ale koryto i styl żerowania pozostały te same. Myliłby się ten, kto oczekiwałby wraz z odejściem PIS nastania normalności w Polsce

Ukryta Zawartość

W dniu 1.03.2024 o 13:20, iro III napisał:

Aplikacja rockserwis

Znalazłem lepsze: Rock Progresywny RMF. 😉
Albo Jazzkultura. Mnóstwo tego jest...

44 minuty temu, soundchaser napisał:

Znalazłem lepsze: Rock Progresywny RMF. 😉
Albo Jazzkultura. Mnóstwo tego jest...

A co ta informacja wniosla do wątku o trójce, że poslużę się cytatem?

13 minut temu, jezz napisał:

To, że miejsce trupów (Program III) jest na cmentarzu. Tak samo jak dla wszystkich pogrobowców czy innych zombie w rodzaju 357. Bez trudu można znaleźć dla nich o wiele ciekawsze alternatywy. Muzyczne, gadane czy muzyczno-gadane. 

W dniu 3.03.2024 o 09:32, Maju napisał:

płytowy"....Trójka do późnych lat 90-tych (

...była nadawana wyłącznie w mono.

18 minut temu, piotrek7 napisał:

To, że miejsce trupów (Program III) jest na cmentarzu. Tak samo jak dla wszystkich pogrobowców czy innych zombie w rodzaju 357

Acha, to znaczy, ze mam zaprzestać patronowania jak i słuchania 357...bo jakiś pardon, piortek tak powiedział mi tu na forum?

Weź ty się prdolnij, raz, ale tak porzadnie w czółko.

25 minut temu, piotrek7 napisał:

To, że miejsce trupów (Program III) jest na cmentarzu. Tak samo jak dla wszystkich pogrobowców czy innych zombie w rodzaju 357. Bez trudu można znaleźć dla nich o wiele ciekawsze alternatywy. Muzyczne, gadane czy muzyczno-gadane. 

Ja dla odmiany, jestem ciekaw zmian w trójce. 

To, że mozna znaleźć, wiem doskonale.

10 minut temu, iro III napisał:

Weź ty się prdolnij, raz, ale tak porzadnie w czółko.

A może ty sam to zrób? Czy ja ci zabraniam słuchania tego radia? Nie odpowiada mi więc wyrażam MOJĄ opinię na jego temat. Nie pasuje? To jeszcze raz się pierdolnij  aby było w stereo 😘

13 minut temu, iro III napisał:

Acha, to znaczy, ze mam zaprzestać patronowania jak i słuchania 357...bo jakiś pardon, piortek tak powiedział mi tu na forum?

Weź ty się prdolnij, raz, ale tak porzadnie w czółko

Ty przecież możesz robić to, co ci się podoba.

Każdy może wyrazić swoje zdanie, no ale ty reagujesz na to agresją.

2 minuty temu, jezz napisał:

Ja dla odmiany, jestem ciekaw zmian w trójce. 

To, że mozna znaleźć, wiem doskonale.

Słuchałem ostatnio przez kilka dni. Nie znalazłem tam niczego, co wzbudziłoby we mnie zaciekawienie i chęć powrotu 

2 minuty temu, jezz napisał:

Każdy może wyrazić swoje zdanie, no ale ty reagujesz na to agresją.

Tylko wtedy gdy ktoś, nawet pośrednio "wysyła" mnie na cmantarz.

14 minut temu, iro III napisał:

Idź ty może na długi spacer i spuść z wentyla. Nie wysyłam cię bezpośrednio ani nawet pośrednio na cmentarz a że ty doszukujesz się zamachu na twą osobę tam gdzie go nie ma, świadczy jedynie o twoim zdrowiu psychicznym. Lub jego braku. Pomijam poziom kultury bo jakim prawem każesz mi napierdalać się w czoło gdy wyrażam swoją negatywną opinię o jakiejś rozgłośni radiowej? Tak bardzo lubisz obrażać innych i wykrywasz u nich różne problemy. A może najwyższy czas abyś ty sam skorzystał z pomocy specjalisty? Najlepiej prywatnie bo szkoda abyś zajmował kolejkę na NFZ innym, którym przyda się pomoc. I dla których jest jeszcze nadzieja

54 minuty temu, piotrek7 napisał:

W dobie serwisów streamingowych i YT radio to przeżytek. Martwe medium.

Nie słucham już radia wcale, za wyjątkiem okresu Bożego Narodzenia, kiedy to w aucie odpalam sezonową stację Xmas FM.

Tyle.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

31 minut temu, piotrek7 napisał:

Słuchałem ostatnio przez kilka dni. Nie znalazłem tam niczego, co wzbudziłoby we mnie zaciekawienie i chęć powrotu 

Ja włączyłem w sobotę po 21, od nagrania Jazzanova i radio grało prawie do 3 nad ranem.

W zasadzie wszystko mi odpowiadało.

Ukryta Zawartość

31 minut temu, iro III napisał:

Ciebie?

Nie zauważyłem.

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, piotrek7 napisał:

Tak bardzo lubisz obrażać innych i wykrywasz u nich różne problemy. A może najwyższy czas abyś ty sam skorzystał z pomocy specjalisty? Najlepiej prywatnie bo szkoda abyś zajmował kolejkę na NFZ innym, którym przyda się pomoc. I dla których jest jeszcze nadzieja

Pierwsze zdanie - "ujawniam".

Drugie zdanie - robię to samo ale bardziej.

eot

23 minuty temu, jezz napisał:

Ja włączyłem w sobotę po 21, od nagrania Jazzanova i radio grało prawie do 3 nad ranem.

W zasadzie wszystko mi odpowiadało.

Ukryta Zawartość

Ciebie?

Nie zauważyłem.

To też moja "wina"?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, jezz napisał:

Mam założyć niepotrzebnie nowy wątek dla kilku dygresji na temat innych stacji radiowych i Twojego widzimisię?

14 minut temu, iro III napisał:

Pierwsze zdanie - "ujawniam".

To stań przed lustrem. Ciekawe co "ujawnisz".

15 minut temu, iro III napisał:

Drugie zdanie - robię to samo ale bardziej.

Co bardziej? Jesteś pod stałą opieką??? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.