Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  101 członków

Albedo Klub
IGNORED

Klub albedo

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Krzysztof_56775 napisał:

I jak ściągnąłeś te węże ogrodowe z jednej z pierwszych wersji Monolitha,

to ukazały się te paski srebra, ale w tym zielonym termokurczu czy srebrne golaski ?

Ukazały się zielone paski ze sreberkiem w całej krasie 🙂 Grubość paska srebra to może 0,3mm

Ostatnio rozmawiałem z gościem co sie zajmuje właśnie przerabianiem sieciówek z aliexpress np wziała odemnie taka ala siltech miedz cynowana i oskórował je całkowicie z izolacji i owija w bawełne i nasącza jakimś olejem , tłumaczył mi to tak "uwalniam te kable z kurtek kożuchów i pytał mnie jak sie lepiej czuje w kurtce zimowej czy w podkoszulce 😉 wtyki daje wattgate lub iego ,twierdzi że leją kable do 30tys i ludzie oddaja mu shunyaty anakondy itp za te kable 😉

27 minut temu, lemo napisał:

A wg Ciebie jak się spisują?

Nie wiem ja ich nie miałem ,biorę już poprawke na takie gadanie bo magików już się nasłuchałem w życiu ,ale nie neguje bo może i jest w tym trochę prawdy ,z natury w sieciówkach zuważam pewną tendencje że im grubszy napompowany izolacjami kabel ,gra ciemniej i z dociążonym dołem czego nie lubię,ale nie uważam też tego za regułę.

Edytowane przez freju
5 godzin temu, freju napisał:

Nie wiem ja ich nie miałem ,biorę już poprawke na takie gadanie bo magików już się nasłuchałem w życiu ,ale nie neguje bo może i jest w tym trochę prawdy ,z natury w sieciówkach zuważam pewną tendencje że im grubszy napompowany izolacjami kabel ,gra ciemniej i z dociążonym dołem czego nie lubię,ale nie uważam też tego za regułę.

Nieprawda. Poza tym zależy z czego są te izolacje i dielektryki oraz wypełnienia między żyłami. 

Przykładem może być ten z foto, jest rozdzielczy, konturowy, powiedziałbym neutralny przy np Oyaide, ale nie ma tego czegoś co ma Tunami.

Poza tym ogromne znaczenie mają wtyki, czy to się komuś podoba, czy nie.

IMG20221228215319_20221228235909.jpg

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

16 godzin temu, Krzysztof_56775 napisał:

To fakt, nie wygląda na rurkę termokurczliwą, tylko skąd ta płaskowatość 😀.

Ładny wypchany wąż z zewnątrz, a w środku zwykła srebra taśma w gumie. Przypomnijcie mi ile kosztuje taki interkonekt?

Dlatego też przewody robie sam...

Edytowane przez Robert84
9 godzin temu, naczesany napisał:

Ukazały się zielone paski ze sreberkiem w całej krasie 🙂 Grubość paska srebra to może 0,3mm

Rozumiem.
Dziękuję za odpowiedź.

A z przylutowaniem srebrnych tasiemek do WBT-ów nie było problemów ?

Pytam, bo myślę o takiej operacji, WBT 0110 i 0102 Ag już mam 😎

1 godzinę temu, sir.jax napisał:

Nieprawda. Poza tym zależy z czego są te izolacje i dielektryki oraz wypełnienia między żyłami. 

Przykładem może być ten z foto, jest rozdzielczy, konturowy, powiedziałbym neutralny przy np Oyaide, ale nie ma tego czegoś co ma Tunami.

Poza tym ogromne znaczenie mają wtyki, czy to się komuś podoba, czy nie.

IMG20221228215319_20221228235909.jpg

Napisałem"że nie uważam to za regułę" ,ale wiekszość które testowałem taką tendencje miały ,przeważnie takie wynalazki jak bazodrut ,wile ,mam też np kabel kalicki.lab i ten pomimo że jest gruby takiej tendencji nie posiada ,tak samo power roots srebrny jest lekki przejrzysty otwarty

11 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

A z przylutowaniem srebrnych tasiemek do WBT-ów nie było problemów ?

Pytam, bo myślę o takiej operacji, WBT 0110 i 0102 Ag już mam

Myślę, że warto użyć dobrej cyny (w końcu to jednorazowy zabieg), topnika i całość pięknie się zespala. Jeden koniec tasiemki na długości ok. 8mm uformowałem na kształt rurki - to do bolca, a drugi w kształcie półokręgu do masy. Ważne, żeby wcześniej dobrać odpowiednio długość obu tasiemek i przed lutowaniem przymierzyć. Dobrze spasowane i przylutowane nie wymagało u mnie nawet jakiejś dodatkowej izolacji na wypadek zwarć. Można też potem delikatnie pilniczkiem przeszlifować. Pomocna była lampa kosmetyczna z lupą - zresztą polecam ją do wszelkich tego typu prac.
No i pamiętać trzeba żeby nie pomylić kierunku jaki wcześniej był na kablu, żeby molekuły nie musiały się na nowo układać 🙂

4 godziny temu, freju napisał:

Napisałem"że nie uważam to za regułę" ,ale wiekszość które testowałem taką tendencje miały ,przeważnie takie wynalazki jak bazodrut ,wile ,mam też np kabel kalicki.lab i ten pomimo że jest gruby takiej tendencji nie posiada ,tak samo power roots srebrny jest lekki przejrzysty otwarty

Akurat tych kabli zawsze unikałem, kiedyś miałem StandArt Moc III bardzo dociążone brzmienie, na tyle ze resztę przykrywało.

Na Bazodruta jestem uczulony i to bardzo, widziałem zdjęcia jego kabli zasilających z wiwisekcji.

Piotrka lubię, dlatego nie skomentuje jego sposobu oprawiania.

Pzdr

3 minuty temu, lemo napisał:

Uznowy

Kiedy podłączyłem rca zrobione na ytdy 0,5 po oryginalnej furukawie też jestem w stanie uwierzyć .

Ale to już pisałeś, a coś więcej?

Teraz, lemo napisał:

Sory coś się kochali 

Kiedy podłączyłem rca zrobione na ytdy 0,5 po oryginalnej furukawie też jestem w stanie uwierzyć .

Chyba za dużo dziś alkoholu już o tej godzinie widzę 😁

Teraz, lemo napisał:

Trzeba samemu posłuchać ciekewe doświadczenie dla mnie szok.

Szok to za mało.

Mnie interesuje jak brzmi system po tym zabiegu.

1 godzinę temu, mztv napisał:

nie nic nie kupiłem....takie poglądowe fotki nowego kabelka albedo.....klub to chyba odpowiednie miejsce na takie newsy 🙂

Eee myślałem że coś opiszesz jakaś recka i będę miał finisz ?🤭

• 2 miesiące później...

Panowie zastanawiam się nad zmianą Albedo Monolith Monocrystal na wersję Reference. Mam ewentualnie do oddania za pieniążki:

2x2 m głośnikowe BFA

2x2,5 m głośnikowe BFA

2x1m XLR 2 komplety

2x1m RCA 1 komplet

Wszystko w oryginale, stan perfect z kolorowymi otulinami na emblematach i pudełkami. Zakup Koris i Q21. Zakupy 2021, 2022. Będzie ktoś chętny? Cena do ustalenia indywidualnie 😊

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

Ja niestety nie wiem. Nie testowałem. 

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.