Skocz do zawartości
IGNORED

JADIS JD3 jak zagra z Audio Note DAC4?

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Nie słuchałem ale wydaje mi się patrząc na to jak ten klocek jest zbudowany, ze on startu do Jay's nawet CDT-1 mieć nie będzie.

Zależy na co zwrócić uwagę-czy na bajery czy na zasilacz.

Rubidowy zegar zawsze można dokupić.

Bez dwóch zdań jesli chodzi o części najlepszy jest CDT-3.

Sam porównaj, to ten referencyjny CD

TB25m1YiFXXXXb_XpXXXXXXXXXX_!!42027374.jpg

Po lewej wszystko to samo co w CDT-3.

Po prawej wywalono zasilanie rubidowego zegara, sam rubiidowy zegar oraz tą dodatkową płytkę nazwaną jako unikalny zegar wysokiej precyzji kształtowaniu przebiegu.

Zamiast tego pod spód wsadzono płytkę kompletnego DACa na płytce z analogowym stopniem wyjściowym):

TB2NDyZiFXXXXbYXpXXXXXXXXXX_!!42027374.jpg

Amanero (widać w samiutkim prawym górnym rogu):

TB2S.2eiFXXXXcSXXXXXXXXXXXX_!!42027374.jpg

na DACa wsadzono płytke zasilania DACa (lepiej widać od góry na całej płycie, ja tu fajerwerków nie widzę):

TB2PkPxiFXXXXXkXXXXXXXXXXXX_!!42027374.jpg

Ponieważ ja mam DACa własnie to mnie nie interesuje i preferuję wersję transportu CDT-3.

Ale to moje zdanie. Jak ktoś chce spróbować CDka ma szansę ;).

Tu masz zasilanie modułów zegara w CDT-3, od razu wymieniłbym te dwa elektrolity także na Mundorfy o ile pasowały by wysokością. Nad tym zasilaczem jest pudełko zegara:

TB2622kipXXXXclXpXXXXXXXXXX_!!42027374.jpg

Pozdro

w porównaniu do tego jak jest zbudowany Shigaraki, to Xindak jest lotniskowcem a Shigaraki tratwą default_biggrin.png

To prawda.

To w takim razie Jay's Audio jest promem kosmicznym :).

Czy ten Jay's jeszcze istnieje? Jest dystrybutor?

Jay ma w czterech literach USA i Europę. Podobno nie może nastarczyć dla Chińczyków.

Import prywatny pozostaje. Ja tak mam zamiar zrobić.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

odbanuj 747 to może CI poopowiada o użytych elementach :)

On zawsze sam może założyć swój wątek o tym transporcie czy CD playerze.

Ale przedtem przydałby się odsłuch. O swoich wrażeniach napisałem.

Nie chcę ci psuć zabawy-ale widzimy różne rzeczy.

Pierwsze co się rzuca w oczy to amatorski montaż i kity z HK.

Na szczęście nie stoję przed takim dylematem.

Na szczęście to służy do ... słuchania ;), a nie do patrzenia.

Nie wiem skąd co jest. Wiem jak CDT-1 zagrał w moim systemie. I to się liczy. Wiem też jak zagrał Metronome CD8. I wiem jaki mam założony budget.

Przecież nie ma po co się kłócić który producent co i gdzie kupuje oraz jak montuje. Pamiętam mnóstwo sytuacji gdy do znanych audiofilskich obudów wsadzano bebechy "gorszego sortu", a kasowano za swój wielki brand. A karawana jak zwykle jedzie dalej.

To nie jest mój produkt, ja nie biorę tego osobiście.

Ale dzięki za zwrócenie uwagi. Wszelkie uwagi i komentarze zostają dla potomności.

Pozdro

Nie chcę ci psuć zabawy-ale widzimy różne rzeczy.

Pierwsze co się rzuca w oczy to amatorski montaż i kity z HK.

Na szczęście nie stoję przed takim dylematem.

Gdzie masz ten amatorski montaż i kity z HK?

Wiem jak CDT-1 zagrał w moim systemie. I to się liczy. Wiem też jak zagrał Metronome CD8. I wiem jaki mam założony budget.

...ten CDT-1 rzeczywiście prezentuje się okazale i na pewno gra wyśmienicie, nie wątpię - sami zweryfikowaliście w praktyce na duży plus, a to się tylko liczy! - ale jestem ciekawy co powiesz pmcomp po półrocznym użytkowaniu i jak się sprawdzi na przestrzeni czasu u Ciebie - czas i spokój ducha jest przecież najważniejszy w tym hobby ;-))

Gdzie masz ten amatorski montaż i kity z HK?

zobacz na trafo z lewej strony-a potem z prawej.

Widoczna na zdjęciu płytka to projekt diy-jak wklepiesz w google --r2r dac-- to znajdziesz.

Trzeba jeszcze sprostować sprawę cen.Ten transport kosztuje 10800 CNY co według NBP stanowi 1660usd.

sciągnięty do Polski jakoś sensownie,będzie kosztował ,w zależności od kursu 9-10tys.To zmienia postać rzeczy.

Takich urządzeń na rynku jest mało i kosztują inne pieniądze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ciekawy jest też ten chińczyk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak ten Azjata wypada w porównaniu z Metronomem, którego miałeś?

Opisałem.

...ten CDT-1 rzeczywiście prezentuje się okazale i na pewno gra wyśmienicie, nie wątpię - sami zweryfikowaliście w praktyce na duży plus, a to się tylko liczy! - ale jestem ciekawy co powiesz pmcomp po półrocznym użytkowaniu i jak się sprawdzi na przestrzeni czasu u Ciebie - czas i spokój ducha jest przecież najważniejszy w tym hobby ;-))

Tego nie wiem ... ;)

pmcomp,

bądź chodź trochę "fair" w stosunku do nas, userów tego forum i zamieść tutaj przynajmniej swoje połowiczne spostrzeżenia.

Uważam, że takie bezpardonowe przekierowanie na twojego bloga zniechęca do kliknięcia (nie wiem czy innych także) i poczytania go. Robi również Tobie krzywdę PR-ową.

Piszę Ci to wszystko, jako miłośnik "wiekowych" lampowych końcówek mocy ;)

pzdr

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

pmcomp,

bądź chodź trochę "fair" w stosunku do nas, userów tego forum i zamieść tutaj przynajmniej swoje połowiczne spostrzeżenia.

Uważam, że takie bezpardonowe przekierowanie na twojego bloga zniechęca do kliknięcia (nie wiem czy innych także) i poczytania go. Robi również Tobie krzywdę PR-ową.

Piszę Ci to wszystko, jako miłośnik "wiekowych" lampowych końcówek mocy ;)

pzdr

Wu

Proszę bardzo ... na wyraźną prośbę bo ja na AS już nie pisuję.

CDT-1 zgrał się niesamowicie z Audio Note. Zagrał dużo lepiej niż Metronome CD8 który grał jako transport. Zagrał też lepiej od Metronomea grającego jako CD. A pamietajmy że w AN nrzmienie mozna doszlifować pod swoje upodobania odpowienimi lampami.

Jay do ogromnej muzykalności dołożył rozdzelczość. I nie popsuł przekazu w stronę detaliczności. Naszym zdaniem odpowiada za to ten superprecyzyjny zegar. Po prostu dolożył. Jak kucharz dokłada odpowiednia przyprawę. Blachy perkusji na nig bandach brzmialy jak na żywo. I to jest najlepsze określenie przekazu dźwiękowego ... na żywo. Bas grał w porównaniu do Metronoma. Był żywy i kolorowy. Średnica najwyższej proby. Bubusi bardzo podobal się fortepian. Ja nie mam wielkiego doświadczenia z tym instrumentem. Dla mnie perkusja i sekcja brass były żywe i prawdziwe. Ostre kiedy trzeba ale nie kłujące. Metronome łagodził przekaz. Za bardzo. A na koniec niech rekomendacją będzie, że koncert symfoniczny ta cyfra zagrała w jakości analogu z gramofonu Zontek + Colibri VdH + Klyne. Nigdy wczesniej cyfra nie zagrała u mnie jak analog. A teraz to się zdarzyło.

Zdjęc przeklejać nie będę, kto chce to znajdzie.

Pozdro

Widoczna na zdjęciu płytka to projekt diy-jak wklepiesz w google --r2r dac-- to znajdziesz.

Trzeba jeszcze sprostować sprawę cen.Ten transport kosztuje 10800 CNY co według NBP stanowi 1660usd.

sciągnięty do Polski jakoś sensownie,będzie kosztował ,w zależności od kursu 9-10tys.To zmienia postać rzeczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie pogardziłbym taki DACkiem za 240 USD :).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie pogardziłbym taki DACkiem za 240 USD :).

Coś o czym pisałem w nieco innym miejscu czyli:

Holo Audio Spring jest dokładnie takim dac-iem, i ma DSD.

Kosztuje ok.9000CNY.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ma obudowę, zasilanie, DSD i kosztuje ponad piątke plus 14% cła plus VAT. I widzimy tylko grafikę i pomiary :).

To ja wolę 240 USD bez zasilania i obudowy i wiemy, że jest gdzieś zaimplementowane i gra :).

Proponuję kup, posłuchaj i opisz.

Ja tego nie zrobię bo DACa mam i zmieniać nie zamierzam, nawet na 384 kHz czy DSD. Bity i herze nie grają.

w każdym razie wygląda na to, że Chinole przeszli już etap kopiowania 1:1 i zaczynają kombinować mózgiem. Co ma bezposrednie pozytywne przełożenie na to co my słyszymy w naszych głośnikach. I na dziś kosztuje to baaardzo akceptowalne pieniądze. Za kilka, kilkanaście lat moze się okazać, że to azjaci będą wiedli prym w audio hi-end ale już za "normalnie" duże pieniądze.

Dlaczego? Bo mają wielki wewnętrzny rynek i popyt i ..co najważniejsze ... IM SIĘ CHCE !!! A reszcie świata już chyba nie za bardzo.

Bity i herze nie grają.

Święta prawda...

że to azjaci będą wiedli prym

Może się okazać, że za jakiś czas sygnaturka 'MADE IN CHINA" będzie synonimem jakości , jak już zaczną w celu redukcji kosztów przenosić produkcje do Afryki.....

Proponuję kup, posłuchaj i opisz.

wypatrzyłem i kupiłem takie rzeczy,które dopiero odkrywasz.

Jedyny dac,który na dzisiaj mnie interesuje to Musical Paradise mp-d2....i to pod warunkiem ,że jest wersja custom.

Dużo wody upłynie zanim zaprogramujesz fpga i zasilanie do r2r dac.

Może się okazać, że za jakiś czas sygnaturka 'MADE IN CHINA" będzie synonimem jakości , jak już zaczną w celu redukcji kosztów przenosić produkcje do Afryki.....

W końcu tak samo było z Japonią. Kiedyś produkowali syf.

wypatrzyłem i kupiłem takie rzeczy,które dopiero odkrywasz.

Jedyny dac,który na dzisiaj mnie interesuje to Musical Paradise mp-d2....i to pod warunkiem ,że jest wersja custom.

Dużo wody upłynie zanim zaprogramujesz fpga i zasilanie do r2r dac.

rozumiem,że wersja "custom" bez tych bezsensownych "baniek" zamulających? ;-)

ups, sorry, nie zauważyłem, że to wątek dla lampizujących źródło...

to wklejam coś co was zainteresuje - DAC 5.1 signature - NOS R-2R digital to analogue converter dostępny na Audio Note kits

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rozumiem,że wersja "custom" bez tych bezsensownych "baniek" zamulających? ;-)

.....cała uroda tego dac-a jest w lampach i ich różnorodności.

Potrzebna jest dla mojego systemu regulacja głośności na xlr-i kilka drobnych zmian.

Cenę i jakość AN stanowią firmowe trafa,znakomite zresztą.

5500usd=bilet do raju.

Ten dac wygląda jak marzenie!

triode, nie wiem czy zauważyłeś (penie tak) że w tym musical paradise masz możliwość szybkiej wymiany nie tylko lamp ale i kondensatorów (niezły patent z tymi zaciskami) więz zabawy trochę jest, można kombinować z NOS-ami, wsadzać delundy, mundorfly olejowe, v-capy itd... Jak się komuś chce ;) Jednakowoż nie sądzę aby efekt końcowy na jakiejkolwiek kombinacji lamp i kondów mógł zagrozić dobrej konstrukcji nie lampowej o nieporównywalnie mniejszych zniekształceniach...

mp-d2 jest taki.........audiofilski.....

modyfikujesz,zmieniasz,kształtujesz !

lampy vs krzem =każda opinia będzie prawdziwa.

urządzenie jest dobrze zrobione lub nie-technologia nie ma znaczenia.moim zdaniem,rzecz jasna.

tanie tranzystory na papierze wyglądają dobrze.

Dlaczego? Bo mają wielki wewnętrzny rynek i popyt i ..co najważniejsze ... IM SIĘ CHCE !!! A reszcie świata już chyba nie za bardzo.

Jest tylko jedno ale istotne ALE....w Chinach nie mają dobrego zdania o własnej produkcji i dla siebie nie chcą sprzętu rodzimego, za to zabijają się za sprzętami z USA i Europy.

Zamożni ludzie na całym świecie są tacy sami-kupują aby być trendy.

Nobilitować ma cena,logo i unikatowość.

Wracając do transportu cd,o którym mowa-w ostatnim czasie sprzedano 18szt droższego cdt-3 a tylko 2szt tańszego cdt-1.

Według mnie-tańszy powędrował do Europy,droższe zostały na rynku lokalnym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.