Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  70 członków

Dayens Klub
IGNORED

Klub DAYENS

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Baltlab, Leema, Audia Flight, Norma, Monrio, Haiku, NAD, AMC, Music Hall (w 3 ostatnich przypadkach najwyższe modele), starsze Creeki, Rogue, Octave, Triode, Parasound, starsze lub obecne wyższe Rotele - każdy oczywiście w swoim stylu gra rocka wg mnie lepiej

Dla mnie Naim to płaskie i nudne walenie środkiem na twarz klienta, tak, rytm trzyma, ale to oszustwo - tam nie ma całego przekazu, to jakaś wersja prawdy tylko. Atoll jest wg mnie jego ciekawszą odmianą.

Edytowane przez numik

W takim razie Dayens do rocka odpada, a z drugiej strony kolega numik chyba nie słuchał Naima lub miał zły nastrój

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość numik

(Konto usunięte)

Dayens nie odpada, nie wymieniłem go w tym wątku, bo to chyba oczywiste. A Naima słuchałem wiele razy w takim samym nastroju jak wszystkie inne wzamcniacze danego dnia :)

Do rocka nie nadaje się też Caspian m-2 moim zdaniem i nie dlatego, że miałem jakiś nastrój. Nie jestem odosobniony w krytyce Naima, to trochę napompowane w 1 zakresie granie - ja za każdym razem usypiałem z nudów

Na Ciebie Naim działa usypiajaco, dla Ciebie Naim gra kiepsko a dla innych zupełnie inaczej, widać więc jak ta nasza zabawa w audio jest subiektywna

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość numik

(Konto usunięte)

dokładnie tak jest :)

w Naimie brakuje mi czegoś rockowego właśnie w górnych rejestrach, to on właśnie...pierwszy odpadał w rocku. Uwielbiany przeze mnie Audiolab odpada jako pierszwy dla innych i biznes się kręci ;p

Z czym kolega Numik słuchał Naima,że takie obserwacje? Ja miałem u siebie XS2 i własnie w rocku była petarda,System of Down w super formie... Mi głebi brakowało i to głowny mój zarzut Ale w porównaniu xs2 do Baltlaba Ep2 w rocku to sporo szybszy wzmacniacz i to raczej powszechna opinia :) ale wiadomo graja systemy. Generalizowanie takie jest krzywdzace wobec Naima.

Gość numik

(Konto usunięte)

słuchałem go wiele razy, oferowano mi go (wciskano) w kilku salonach, grał w zestawach polecanych, różnych w zależności od salonu - nic, nie przypomnę sobie tych zestawień. Jak pisałem, tempo tak, ale ani barwy, ani podtrzymania wybrzmień, głównie środek - to dla mnie najbardziej przereklamowana marka, nie moje granie, bardzo mało uniwersalny.

Baltlab Epoca 2 przy Naimie to magik muzyki - uwielbiam ten wzmacniacz, tylko dobrze okablowany, na to jest czuły

Gość numik

(Konto usunięte)

ogólnie Dayens jest mało znany, a to co pokazał mi zwykły Menuetto z Zensorami to był opad szczeny. Po prostu postanowiłem pójść 2 półki wyżej z kolumnami, ale jeśli dziś wspominam jakieś wzmacniacze z tęsknotą, to Baltlab Epoca 2 dobrze ułożony w torze i Dayens właśnie

Nie chcę wiedzieć co potrafi Ecstasy, a przez jego cenę+nieznaną markę pewnie się mniej sprzedaje. A przypuszczam, że za jego cenę można mieć granie oferowane przez znane marki w cenach...15.000 i wzwyż

Miałem ampino podstawowa wersje, która sprzedaje nasz dystrybutor. Zmieniłem na ampino Custom co prawda 5,5pln to bardzo dużo kasy w porównaniu do wersji standard 2,5pln ale było warto ta wersja spokojnie może stanąć w szranki z piecykami do 10k. a nawet droższymi i niejednego zawstydzi. U mnie gra z harbeth p3esr, mam zamiar jeszcze posłuchać studio 16hz canto one new.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 1 rok później...

Wesolych Swiat wszystkim milosnikom muzyki i malych rozmiarem ale wielkich muzycznym sercem wzmacniaczy Dayens!

Chociaz nie mam swojego Menuetto, to wlasnie ten maluszek dal mi najwiecej wzruszen przy muzyce.

pzdr

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Audiofilia nervosa Adamie cię dopadła i szukanie dziury w całym :)

Menuetto to zacny piecyk ale bardziej mnie się podobał ten malutki taniutki Ampino. Potrzebuje on jednak łatwiejszych kolumn. Z  Harbethami p3esr , m30 ładnie grał .

Zdrowych , Pogodnych Świat !

Edytowane przez Luk77

Dla mnie (obecnie) barwa wokali bez zadnej wlasnej koloryzacji (podgrzewania) na styl angielski (rega, cyrus, podobno bo nie sluchalem naim tez) jak to ma miejsce z Menuetto to ideal do moich Dynaudio x14, do tego jego wyborna plastyka i to cos. A ze audiofilia nervosa kwitnie nawet zima - no inaczej nie byloby nas tylu na forum. Na szczescie, nie jest to choroba smiertelna Luk i zalecza sie skutecznie wraz z wyczyszczeniem portfela, rozwodem i takie tam hah.

• 3 tygodnie później...

Dobre pytanie. Niestety pewnie tak jak w przypadku wzmacniaczy Dayensa 99,9% użytkowników forum nie ma pojęcia o ich istnieniu. Tak naprawdę, gdyby Numik nie założył tego klubu sam nigdy bym nie miał u siebie Menuetto (co ma też plusy ujemne bo chociaż mój Cyrus jest super to Menuetto chociaż tak inny to niczym mu nie ustępuje, żeby nie napisać więcej - domyślacie się...). 

Ciekawe czemu tylko Q21 ma Dayensa u siebie, czyżby tylko Goliat  poznał się na tym wybitnie grającym sprzęcie, do tego wycenionym tak, że cała reszta powinna brać przykład. Dziwny ten nasz świat audio...

Miałem kiedyś u siebie Menuetto
Fajny wzmacniacz za rozsądne pieniądze.
Odsłuchy robiłem wtedy z konfrontacji z A70 Cayina oczywiście tu różnica klas była dobitna ale w tej cenie Menuetto jest bardzo wysoko w hierarchii.
Te wszystkie Marantz PM7004 inne podobne bije na łeb na szyję. Bardzo ciepły i muzykalny wzmacniacz

Muzykalny bardzo, do tego rozdzielczy, detaliczny i dynamiczny, natomiast czy ciepło grający?  To raczej zależy od reszty toru bo akurat u mnie nic nie ocieplał i chyba przez to tak świetnie zgrywał się z resztą moich "cieplaków" :) Wręcz na jego tle mój Cyrus 8-2, Hegel H90, Haiku Audio Sol 2, Soul Note SA300, Heed Obelisk, Rega Brio R czy Atoll 100 to klamoty mniej lub bardziej  ale skręcające w ocieplenie czego Menuetto u mnie nie robił a już na pewno zero ocieplenia na wokalach, dla mnie barwa środka idealnie neutralna. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.