Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego PiS nienawidzi Romana Polańkiego?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

to samo co gdyby ksiądz pedofil był twoim synem

bezlitośnie chamski buraczek

No. Już się podpisałeś.

A gdzie treść?

Polański to bogaty, wspaniały i dramatyczny życiorys,twórca wielkich dzieł kinematografii,ofiara nazizmu i sekty Ch.Mansona,zamożny,piękne żony,wolny umysł,światowe życie,światowe koneksje-to chodzące zaprzeczenie ujednoliconego,szarego,sterowalnego,zacietrzewionego,bogobojnego,biernego, nieaktywnego,z genem nienawiści do świata,często ubogiego-elektoratu.

Kiedyś czytałem, że SSmanów i nazistów może nie warto już ścigac bo to przecież już starszukowie, czasem nawet i wzyciu po wojnie cos tam zmienli w sobnie itd. - ale gdziś tam pamietam zdanie, że rozliczamy za to co zrobili wtedy a nie za to kim potem byli albo co stworzyli... w sprawie RPolanskiego mam mieszanae uczucia - ale fakt chyba jest niezaprzeczalny co zrobił ....

ale fakt chyba jest niezaprzeczalny co zrobił .

Co zrobił? Zgwałcił malutką dziewczynkę?

Porównanie przypadku R. Polańskiego do zbrodni SS-manów jest co najmniej nie na miejscu.

Co zrobił? Zgwałcił malutką dziewczynkę?

Porównanie przypadku R. Polańskiego do zbrodni SS-manów jest co najmniej nie na miejscu.

Zapytam najpierw z ciekawości - masz córkę może?

Bez egzaltacji - nie porównuję tego że bogaty młody reżyser w liberalnym Hollywood się naćpał i zmusił młodą dziewczynkę do seksu do zbrodni nazistowskich. Ale proszę też bez wybielania itd. Co u licha ma do rzeczy to jakim jest artystą czy jak znanym Polakiem na świecie jest. Mandatów za przekraczanie prędkości też może nie płacić? Albo inaczej - to za jakie czyny powinna taka osoba ponosić odpowiedzialność a za jakie nie bo jest wielkim artystą itd. Proszę o wyłożenie bo pokręciło mnie się ;)

Też kiedyś stanąłem myślami nad problemem adopcji dzieci przez środowiska gejowskie - mogę nawet powiedzieć, że byłem temu przeciwny - jednak zferyfikowałem poglądy i obecnie nie widzę w tym zjawisku problemu, a nawet widzę pod wieloma względami same zalety. Problem natomiast widzę u mocno wierzących, świętojebliwych idiotów, którzy w przypływie furii i nienawiści wyrzucają niemowlę przez okno, albo gwałcą! I to wszystko dzieje się wśród mających o sobie najlepsze zdanie i posiadających magnackie spojrzenie, nowoczesnych, heteroseksualnych, białych katolików - tu widzę problem.

Muszę przyznać, że czegoś tak głupiego już dość dawno nie czytałem. No ale zawsze człowieka coś zaskoczy. A te "same zalety" to sam wydumałeś czy opierasz na jakichś badaniach, faktach - tylko proszę nie z manstreamowych pro-gejowskich i politycznie pooprawnych źrodeł ;) Jakie ewidentne zalety są w adopcji dziecka przez pary homoseksualne? Co mówią badania psychiatryczne i psychologów nt rozwoju osobowego dzieci wychowywanych (np od wieku niemowlęcego) przez rodziców tej samej płci i jak wplywa to na ich późniejsze życie rodzinne i seksualne - zwłaszcza gdy w większości zapewne te dzieci jednak będą heteroseksualne (jesli przyjmiemy lansowaną przez środowiska homoseksualne tezę o wrodzonych preferencjach a nie nabytych w drodze doświadczeń seksulanych, dewiacji albo po prostu zaburzeń wychowawczych w zakresie relacji w rodzinie). Jak rodzice homoseksualni mają wychować stabilną emocjonalnie i gotową do życia w rodzinie jednostkę heteroseksualną? Musze przyznac, że w całej dyskusji o homoseksualistach pragnących mieć prawo do adpocji skupiamy się na ich "chęci posiadania dzieci" a nie na dzieciach będących przedmiotem tejże. A ja bym chciał mieć skrzydła jak nietoperz i latać ale cholerna natura nie stworzyła mnie takim - i co teraz...

Mandatów za przekraczanie prędkości też może nie płacić? Albo inaczej - to za jakie czyny powinna taka osoba ponosić odpowiedzialność a za jakie nie bo jest wielkim artystą itd. Proszę o wyłożenie bo pokręciło mnie się ;)

W niemal wszystkich systemach prawnych dla niemal wszystkich wykroczeń i przestępstw istnieje instytucja przedawnienia - najwidoczniej Ci nieznana.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Zapytam najpierw z ciekawości - masz córkę może?

A co to ma do rzeczy? Przecież to nie ojciec pokrzywdzonej ściga R.P., tylko organa państwowe. Nie widzisz różnicy?

Ale proszę też bez wybielania itd.

A kto tutaj wybiela?

Jak rodzice homoseksualni mają wychować stabilną emocjonalnie i gotową do życia w rodzinie jednostkę heteroseksualną?

Rodzicom heteroseksualnym, mającym dziecko homoseksualne jakoś to się udaje.

w całej dyskusji o homoseksualistach pragnących mieć prawo do adpocji skupiamy się na ich "chęci posiadania dzieci"

Tak samo jak w przypadku heteroseksualistów.

nie porównuję tego że bogaty młody reżyser w liberalnym Hollywood się naćpał i zmusił młodą dziewczynkę do seksu do zbrodni nazistowskich

Ależ porównujesz. Twój post #62.

Muszę przyznać, że czegoś tak głupiego już dość dawno nie czytałem. No ale zawsze człowieka coś zaskoczy. A te "same zalety" to sam wydumałeś czy opierasz na jakichś badaniach, faktach - tylko proszę nie z manstreamowych pro-gejowskich i politycznie pooprawnych źrodeł ;) Jakie ewidentne zalety są w adopcji dziecka przez pary homoseksualne? Co mówią badania psychiatryczne i psychologów nt rozwoju osobowego dzieci wychowywanych (np od wieku niemowlęcego) przez rodziców tej samej płci i jak wplywa to na ich późniejsze życie rodzinne i seksualne - zwłaszcza gdy w większości zapewne te dzieci jednak będą heteroseksualne (jesli przyjmiemy lansowaną przez środowiska homoseksualne tezę o wrodzonych preferencjach a nie nabytych w drodze doświadczeń seksulanych, dewiacji albo po prostu zaburzeń wychowawczych w zakresie relacji w rodzinie). Jak rodzice homoseksualni mają wychować stabilną emocjonalnie i gotową do życia w rodzinie jednostkę heteroseksualną? Musze przyznac, że w całej dyskusji o homoseksualistach pragnących mieć prawo do adpocji skupiamy się na ich "chęci posiadania dzieci" a nie na dzieciach będących przedmiotem tejże. A ja bym chciał mieć skrzydła jak nietoperz i latać ale cholerna natura nie stworzyła mnie takim - i co teraz...

a cóż to wszystko ma wspólnego z Romanem Polańskim?

Polecam kilku userom systematyczny maintenance organizmu. Gdybyś jeden z drugim inteligieńcie dobry człowieku chociaż trochę pomyślał i zastanowił się, to byś wiedział, że nie porównuję ani nie stawiam znaków zapytania ani stopni jakości pomiędzy zdrową rodziną heteroseksualną, a gejowską. Stawiam tylko znak zapytania nad problemem, dlaczego gejowska rodzina nie może wychować w normalnych warunkach dzieci, a hetero-zdemoralizowana rodzina w nienormalnych może? Tutaj był mój point, moi drodzy nieudacznicy, niedorobieni w wirtualu. Zastanów się jeden z drugim, zanim otworzsz klapę. Nie poznałem większych hipokrytów niż świętojebliwi prawidłowi wyznawcy jedynych swoich słusznych teorii. To jest tzw. tolerancja u bogobojnych, tak? Zalecam baranka - dwie kuracje dziennie!

Parker's Mood

Chicago geje nie mogą wychowywać dzieci bo dziecko może pedalstwem się zarazić,chyba logiczne nie,jak chcą dziecko niech se urodza,nie można stawiać na równi normalnej rodziny hetero z parą pederastow, to nie jest normalne

Chicago geje nie mogą wychowywać dzieci bo dziecko może pedalstwem się zarazić,chyba logiczne nie,jak chcą dziecko niech se urodza,nie można stawiać na równi normalnej rodziny hetero z parą pederastow, to nie jest normalne

Znakomite.

A pytają mnie tu i ówdzie, czemu Audiostereo/ Bocznica zwłaszcza - umiera i wije się w drgawkach przedśmiertnych?

Ano - przylezie taka menda, jak ten cymbał @caleb i - bredzi po swojemu.

Smuta.

Wielka Smuta.

Zdejmij rajstopki jak do mnie mowisz

Chodzę bez.

Czy ktoś do ciebie, w twym marnym życiu - cośkolwiek zagadał?:)

Śmiem wątpić, bo ciebie (nawet, gdyś wlazł na Forum) - wypierdo..ii pierwszego dnia.

Bucu.

Ja cie nie pierdykam, chodzisz bez rajstopek w taką pogodę a co na małżonek,ja tylko chciałem się z tobą zaprzyjaźnić nic więcej a ty zaraz od bucow mnie wyzywasz i że mam wogole przesrane, oj niusiek niusiek coś z tobą nie tak agresywny jestes

Miałeś strasznie długą przerwę na Forum, Khakeb, hakeb, czyś się tam jakoś po arabsku przezwał...

Przy okazji - czy Szanowna Moderacja już tam kiedyś nie usunęła była tego kretyna wraz z jego "logo", tudzież cymbalstwa, które na priv ludziom wypisuje?

Tak tylko pytam...

W niemal wszystkich systemach prawnych dla niemal wszystkich wykroczeń i przestępstw istnieje instytucja przedawnienia - najwidoczniej Ci nieznana.

Znana. Ale czy w kraju popełnienia przestępstwa przez Romana nastąpiło przedawnienie? bo rozumiem, że kierujemy się prawem kraju gdzie popełniono przestępstwo a nie kraju gdzie ktoś przebywa potem?

bo rozumiem, że kierujemy się prawem kraju gdzie popełniono przestępstwo a nie kraju gdzie ktoś przebywa potem?

Rozumiesz niewłaściwe.

Tymczasem argumentów, by Polańskiego nie wydawać, jest całe mnóstwo. Ten najważniejszy oparty jest na polskiej konstytucji - mówi karnista doktor Łukasz Chojniak. "Ekstradycja polskiego obywatela jest możliwa, ale tylko wtedy, jeżeli to przestępstwo kwalifikowane w USA stanowiłoby przestępstwo na gruncie prawa polskiego, w chwili gdy decyzja o ekstradycji jest podejmowana" - powiedział.

Na marginesie: Amerykanie chyba mają zasadę niewydawania swoich obywateli nikomu. Niezależnie od okoliczności. Podoba mi się.

Tymczasem dumny podobno naród polski, zewsząd histerycznie upatrujący zagrożenia dla swojej niezależności (kondominium), zamerda ogonem i wyda swojego wybitnego obywatela, tylko po to, żeby dołożyć lepszemu od siebie, światowemu, bogatemu żydowi, bo mu za dobrze i nie z naszej jest opcji.

Less is more

rozumiem że dotyczy ona też księży ???

A leży coś księdzu na sumieniu?

lewacy domagają się by księży ścigać dożywotnio dlatego się zapytałem

ja uważam, że pedofilia powinna być ścigana dożywotnio a polański wiedział z kim idzie do wyra i jakie jest prawo, sławny reżyserek chyba nie był niespełna rozumu

ja uważam, że pedofilia powinna być ścigana dożywotnio

To tylko ty tak uważasz.

Bez względu na wiek poszkodowanej lub "poszkodowanej"?

Pedofilia wobec niemowlęcia, 3-latki i 13-latki to samo? Czy w ostatnim przypadku to nadal pedofilia?

Ponieważ Pismo Święte Nowego Testamentu nie rozstrzygało

kwestii, w jakim wieku można zawrzeć małżeństwo, niepodzielony Kościół chrześ-

cijański oparł się na prawie rzymskim 5 . Przyjmowało ono jako wiek gotowości do

małżeństwa ukończonych 12 lat dla dziewcząt i 14 lat dla chłopców. Ustalenia

te zostały powtórzone w Kodeksie Justyniana 8 . W późniejszym okresie, na krótko,

podwyższono ten wiek. Mocą swej Ekologi Leon Izauryjczyk i Konstanty Kopronim

uznali, że powinien on wynosić 13 lat dla dziewcząt i 15 lat dla chłopców. Jednak

już Bazyli Macedończyk, cesarz od 867 roku, w wydanych nowych zwodach prawa

cofnął te zmiany i powrócono do, odpowiednio, 12 i 14 lat.

Wiek uprawniający do współżycia seksualnego jest przedmiotem wielu kontrowersji, m.in. ze względu na znaczne różnice jego wysokości w różnych krajach oraz ze względu na problem obustronnej zgody osób współżyjących seksualnie.

Wiek przyzwolenia na świecie

Meksyk, Filipiny, Watykan 12 lat

Hiszpania, Argentyna, Nigeria, Korea Południowa, Japonia 13 lat

Litwa, Niemcy, Włochy, Austria, Węgry, Chiny, Chile, Brazylia 14 lat

Polska, Czechy, Słowacja, Francja, Szwecja, Maroko, Tajlandia, Etiopia,15 lat

Państwa Beneluxu, Australia, Nowa Zelandia, Rosja, Uzbekistan, Indie, Kenia, Algieria, Kanada, Alaska, Michigan, Pensylwania, New Jersey 16 lat

Irlandia, Honduras, Tasmania, Teksas, Illinois, Kolorado, Luizjana 17 lat

Turcja, Malta, Egipt, Irak, Wietnam, Kalifornia, Floryda, Arizona 18 lat

Less is more

Równie uważam że przedawnienia wcale nie powinno byc .

Każdy kolejny rok poszukiwań to kolejny rok paki.I oczywiście zwrot kosztów poszukiwań przez poszukiwanego.

Zero przedawnienia.

Znana. Ale czy w kraju popełnienia przestępstwa przez Romana nastąpiło przedawnienie? bo rozumiem, że kierujemy się prawem kraju gdzie popełniono przestępstwo a nie kraju gdzie ktoś przebywa potem?

Jak na osobę bioraca aktywny udział w dyskusji zadajesz strasznie głupie pytania.

Odpowiedz na nie możesz znależć w uzasadnieniu polskiego sądu który odmówił ekstradycji Polańskiego.

Tak, jak przy różnych okazjach można mieć pretensje do naszych sądów, tak tutaj panowie w togach naprawdę sie przyłożyli i dogłębnie i wyczerpująco uzasadnili swoje postanowienie.

Aha, ostatnie zdanie świadczy o tym, że jednak niewiele rozumiesz. Zamiast łapać sie na populistyczne hasła zapoznaj się z tematem.

Jestem Europejczykiem.

Najbardziej podoba mi się pomysł aby poszukiwany przestępca sam opłacał koszty swego poszukiwania.To nowa i genialna myśl i nasz twórczy wkład w światowe prawodawstwo.Proponuję pójść dalej.Kosztami egzekucji obciążyć skazańca.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.