Skocz do zawartości
IGNORED

Co do Sapphire 25 w 16 m kw....?

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem nowy wątek, bo kolumny już wybrane- Sapphiry25...Tam kolega proponował:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale już się sprzedał...CO jeszcze moglibyście zaproponować? Najchętniej z używek w nieprzekraczalnym budżecie 2000. Najchętniej gdyby trafiło się coś w podobnej cenie jak ten w linku... YBA Audio Refinement za 1360 zł. Ciągle rozważam tego Audiolaba

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale odradzano mi go wcześniej...Aha mile widziane wejście na gramofon (w planach zakup za jakiś czas) i DAC, ( mam kablówkę NETII, a dekoder Netiaplayer nie ma wyjścia analogowego). Aha, nie chcę NADA...;) Słyszałem 326 co prawda z innymi kolumnami i nie podobało mi się...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

https://www.audiostereo.pl/topic/127866-co-do-sapphire-25-w-16-m-kw/

Dzień dobry.

A jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Aha, nie chcę NADA...;) Słyszałem 326 co prawda z innymi kolumnami i nie podobało mi się...

Czyli z Sapphire 25 NADa nie słyszałeś, ale i tak Ci się nie podoba.... dobre podejście ;)

Słucham rock,pop, konkretnie: Floydów, Marillion, Genesis, Skunk Anansie, Metallica, polski rock, to tak na szybko, no i żona jeszcze: Michael Jackson, Queen...

Co powiecie o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Dziękuję za odpowiedź,

z mojej strony jednak namawiałbym na posłuchanie wzmacniacza Nad, ale konkretnie na kolumnach Pylon Audio Sapphire 25.

Warto także spróbować Onkyo A-9050 (http://q21.pl/onkyo-a-9050.html), to bardzo dobry, często niedoceniany wzmacniacz, który jest bardzo dobrym uzupełnieniem kolumn Pylon Audio.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Od siebie polecę AMC XIA, bądź słabszy XIA30, takie połączenie daje naturalność dźwięku bez skrajnego pasma. W nieco wyższym przedziale cenowym Atoll in30 ew.50 który poprawi dynamikę oraz doda precyzji basu Sapphire-ą

Co powiecie o tym:

Raczej w zakładanej cenie się nie zmieścisz ;)

Z używanych jest duży wybór ale każdy trzeba posłuchać na wybranych już kolumnach.

Wzmacniacze np: Audiolab 8..S lub 82..A, Primare A20 czy Cambridge Audio C740, C840.. itd. wszystko zależy od preferencji brzmieniowych.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Aktualnie słucham na tym i jestem bardzo zadowolony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . na allegro poszedł baltlab epoca 1v3 na licytacji za niecałe 1500 .Jednak jak kolega wyżej wszystko zależy od preferencji brzmieniowych i tego co test dla ciebie najważniejsze.

być może też propozycja warta zainteresowania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli nie boisz się starszych konstrukcji to polecam wzmacniacz od Restek:

Ukryta Zawartość

Brzmienie pod każdym względem lepsze od YBA Audio Refinement.

Ukryta Zawartość

Podrzućcie proszę namiary na polecane salony audio w Warszawie. Gdzieś był taki wątek na forum, ale nie mogę znaleźć. Mieszkam na Ursynowie, więc najchętniej coś najbliżej. Ciągle szukam coś do Sapphirów 25, wiem, że polecacie używki, ale sprawdzę też nowe do 2000-2200max-tyle, że chciałbym posłuchać i ewentualnie wtedy podjąć decyzję...Aha w Audiopunkcie nie mają 25 na stanie, więc tam nie posłucham.

Gość Junior_AudioMix_Konin

(Konto usunięte)

Dobrym połączeniem dla Sapphire 25 jest ONKYO9050 albo, jeśli ktoś chce funkcjonalności, amplituner stereo - Onkyo 8150. Przystępne pieniądze, przystępne brzmienie.

Zapraszam na www.audio-mix.pl

Co powiecie o Rega Brio-R do ww głośników?

Skoro chcesz DAC do telewizora i wejście phono i dodatkowo sluchasz głównie z plików lub streamingu zerknij na Polk Audio OMNI A1 - tutaj masz recenzje użytkowników

http://www.audiostereo.pl/polk-audio_omni-a1_wzmacniacze-stereo-295-5664-2.html

http://www.klub.audiostereo.pl/recenzje-wzmacniacze/polk-audio-omni-a1-art520.html

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Dzięki wszystkim za propozycję. Poleciałem "trochę" z budżetem i wybrałem Regę. W salonie na odsłuchu bardziej mi się podobało, ale było pewnie lepsze źródło...Pytanko do Was, jak głowa powoli stygnie zaczynam dostrzegać niedostatki...W tej chwili pożyczyłem od kolegi odtwarzacz Yamahy z funkcjami sieciowymi CD-N301. Chodzi mi o wysokie tony, w zasadzie tam gdzie dźwięki powinny mieć ssss, cccc... jest szszsz i czczcz ;) np talerze w Metallica z orkiestrą symfoniczną już totalnie nie słychać czy talerz czy miotły po pokrywce...Najwięcej takich złych efektów jest kiedy gra dużo instrumentów. Nie wiem czy tak ma być, czy może to wina źródła...Ogólnie to całkiem fajnie gra zestaw jest ładny w niedużym pokoju, bas bardzo nisko schodzi i nie dudni, czego się obawiałem, tylko ta górka jakaś niewyraźna...Nie oczekiwałem dźwięku ostrego kłującego w uszy, żebym został dobrze zrozumiany...A może coś z akustyką nie tak...?Czy po wygrzaniu coś się zmieni...? Sorry za ubogi zasób onomatopei, ale nie mam doświadczenia w opisywaniu dźwięków, mam nadzieję, że mnie zrozumiecie...

Ta Rega, to przyzwoity wzmacniacz. Nie sądzę, żeby to była jego wina...

Tak mi się wydaje, pytanie czy nie za mało prądu...? Do tych kolumn, z tego co zrobiłem rekonesans, wymagają trochę prądu...

A jak długo trwa osławione "wygrzewanie"...? I czy to mit czy prawda w tranzystorze?

• 2 tygodnie później...

Wzmacniacz rega brio r z rownym graniem nie ma nic wspolnego, do tego brak niskiego basu a ten co jest, jest wyjatkowo niskich lotow - rozlazly. Oj trzeba bylo brac te onkyo ew. C 326/356.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Sapphiry mają lekko wygładzone wysokie tony, ale jak odsłuchiwałem w połączenie z Fezz Audio to zjawisko, które opisuje fido920 nie występowało. Za źródło robił "plikowiec" Pioneera.

Brio-R odsłuchiwałem już jakiś czas temu, ale zapamiętałem go jako "słodko" grającego, po cieplejszej stronie. Zaokrąglał on skraje pasm. Może to być przyczyna.

Jeśli góra w Saphirach jest nie taka to odtwarzacz cdn 300 w tym jakiś mały udział ma, bo to jaskrawo i surowo grające cd.

Z onkyo możesz mieć troche zimną średnicę, choć ogólnie ok.podobnie z pioneer a30, ale ten ma mocnniejszy twardy bas. Potestuj z Nad te kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.