Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Po obejrzeniu zdjęć wnętrza nic by mnie nie zmusiło do zakupu.

A co Ciebie zmusza do naganiania? Jak już ktoś wcześniej pisał, robisz tym firmie więcej szkody, jak pożytku.

Czy ktos Was zmusza do sluchania tych urzadzeń? A tym bardziej do zakupu?

A to trzeba tych urzadzen posluchac, albo ktores zakupic aby zauwazyc jaki u nich pod maska panuje burdel?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ale w czym problem? Ktoś karze ci to kupić i patrzeć "pod maske"?

A ktos zabrania? Jezeli ktos ma problem to Wile i jego wielbiciele. Trza bylo maske zaplombowac jak wstyd pokazac co pod nia jest i glupio potem komentarze czytac.

Edytowane przez szymon1977

Nudne to jest negowanie burdelu pod maska bo gra jak 3x drozszy. Moze i gra jak 3x drozszy, ale burdel pod maska ma bez cienia watpliwosci.

No i? Bo nie rozumiem? Kupiłeś wzmacniacz i poczules się oszukany jak zdjeles obudowę czy jak? Są zdjęcia, wątek można znaleźć nawet przez Google.

?👈

Po obejrzeniu zdjęć wnętrza nic by mnie nie zmusiło do zakupu.

A co Ciebie zmusza do naganiania? Jak już ktoś wcześniej pisał, robisz tym firmie więcej szkody, jak pożytku.

To ,ze bys nie kupil wiemy juz wszyscy. Jeszcze raz napisze,nikt do zakupu Cie nie zmusza wiec o co chodzi? Naganiania? To Twoje urojenia co najwyzej. Nie mam w tym zadnego interesu by pisac o Wile poza przyjemnoscia dzielenia sie satysfakcja z posiadania tego urzadzenia a zwlaszcza satysfakcją sluchania muzyki za jego pomocą. Jakbys tego jeszcze nie zauwazyl ,to zwracam Ci uwage ,ze watek ten zalozony zostal dla wszystkich pasjonatow urzadzen tej marki po to by dzielic sie swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniem zdobytym w trakcie uzytkowania tych jak i innych urzadzen.

Ale jaki Panowie macie problem, z "wybuchami" czy awariami GPZ-tów po włączeniu Wille. Jakoś nie słychać tragicznych wieści wieszczonych chociażby przez @porlick. Słabo uroki rzucaliście :) Lata mijają a Wille działają.

Zajmijcie się czymś pożytecznym, może swetry na drutach. Zima idzie.

A to trzeba tych urzadzen posluchac, albo ktores zakupic aby zauwazyc jaki u nich pod maska panuje burdel?

Oczywiscie ,ze nie ale napisales to juz 50 razy i zastanawiam sie jaki jest cel Twojego postepowania? Tylko nie pisz mi ,ze chcesz ustrzec wszystkich nieswiadomych i niedoswiadczonych przed zakupem tego ,,burdelu". Kazdy klient ktory kupuje urzadzenie za 30 tys zl robi to raczej z pelna swiadomoscia a jak widac Wile nie ukrywa wnetrznosci swoich urzadzen tak wiec Twoja krucjata ratowania nieswiadomych przed wywaleniem kasy na ten ,,burdel" jest raczej marnowaniem Twojego cennego czasu ;-)

...jaki jest cel Twojego postepowania?

Mnie tylko dziwi oburzenie fanów Wile na stwierdzenie wprost faktu "ma burdel pod maską". Nie można równie wprost odpowiedzieć, "tak ma burdel pod maską, ale za to jak gra"?

"tak ma burdel pod maską, ale za to jak gra"?

Znam przynajmniej kilka przykładów że pomimo nieładu, sprzęt gra b.dobrze. Nawet lokalna branża, która się tu mocno udzielała, początki miała słabe, delikatnie mówiąc.

Czy macie jakieś nowe, potwierdzone faktami uwagi? Kiedy ostatnio słuchaliście Wille? Kiedy ostatnio oddawaliście swój sprzęt do naprawy?:)

Edytowane przez hi_aro

A ktos zabrania? Jezeli ktos ma problem to Wile i jego wielbiciele. Trza bylo maske zaplombowac jak wstyd pokazac co pod nia jest i glupio potem komentarze czytac.

Zdaje sie ,ze rozumujesz na opak. Skoro nic sie nie plombuje to znaczy ,ze nikt niczego nie ukrywa i nikt niczego sie nie wstydzi. Nie sadzisz ,ze najlepsza oceną tych urzadzen jest fakt ,ze mimo ewidentnej negatywnej nagonki na Wile ,ich urzadzenia znajduja nabywców? A fakt ,ze czesto wypieraja one w ich systemach urzadzenia duzo drozsze,markowe daje do myslenia. Czesto tez laczone sa w tych systemach z innymi elementami konkurencji za dziesiatki a nawet setki tys zl. Rozumiem ,ze wszystkie te osoby to ludzie nie znajacy sie na rzeczy,nie majacy pojecia na tematy zwiazane z audio. Wydaja dziesiatki a nie rzadko i setki tys na urzadzenia audio raczkujac w temacie ,prawda?Daja sie nabrac,naciagnac firmie Wile. Jak to nas nazywacie? Frajerzy,jelenie? A moze i jedno i drugie ?

Mnie tylko dziwi oburzenie fanów Wile na stwierdzenie wprost faktu "ma burdel pod maską". Nie można równie wprost odpowiedzieć, "tak ma burdel pod maską, ale za to jak gra"?

Gdzie tu widzisz oburzenie? Wiem ,ze tego pragniesz ale u kazdego z nas nie jestes w stanie sprawic chocby drgniecia powieki. Nie myl znurzenia i pewnej dozy zniesmaczenia swoim postepowaniem ze wzburzeniem. Nie jestes w stanie wywolac u mnie jakichkolwiek emocji poza totalna obojętnością. Toleruje Cie i to co tu piszesz ,bo dzieki moderacji nie mam wyjscia. Na firme Wile i jej klientow masz taki sam wplyw jak zeszloroczny snieg na dorožkarstwo w Kenii. Edytowane przez dyzman69

Kłopot z oceną wartości takich firm butikowych jak m.in. WILE jest cena sprzętu używanego. Wiadomo audiofil choćby nie wiadomo jak się zarzekał, że to już na pewno ostatni zakup do końca życia, docelowy, jedyny etc. i tak prędzej czy później będzie chciał coś zmienić. Tu pojawia się obawa o cenę sprzedaży. Nawet najbardziej uznane marki w przypadku najdroższych urządzeń notują spore spadki wartości przy odsprzedaży, a co dopiero taka mało znana i niszowa marka jak WILE. Nawet jeśli ktoś zachwyci się brzmieniem urządzeń WILE to jak ma z portfela wyciągnąć 30 czy 50 tys. za wzmacniacz to ma obawę, że za kilka lat może go sprzedać za 1/3 wartości i trudno o decyzję. Jest na hifi.pl obecnie WILE Rock za 50% ceny i nikt się jakoś nie rzuca bo już bardzo długo wisi ogłoszenie, a to przecież najtańszy model z oferty. Podejrzewam, że sprzedanie dzisiaj używanego Jazza za więcej niż 10 tys. zł byłoby problemem.

Edytowane przez audiofan01

Witam,

Z racji, że poczytałem trochę ten wątek o WILE, postanowiłem wtrącić swoje 3 grosze na temat tego co tu się dzieje.

Żeby było jasne: nigdy nie słyszałem żadnego urządzenia marki WILE (mam nadzieje,że to się kiedyś zmieni, ponieważ jestem bardzo ciekawy jak grają). Jedyne co słyszałem to interkonekt WILE (w ostatniej wersji). Słyszałem go w swoim systemie jak i w 2 innych systemach (znam kogoś kto ma ten kabel i pożyczyłem go do testów.

W przedziale cenowym, w jakim chodzi ten kabel uważam, że jest rewelacyjny. Nie będę pisał, że jest to najlepszy kabel nawet w tym przedziale cenowym, ponieważ nie wiem który jest najlepszy (musiałbym posłuchać wszystkich, a wiadomo, że jest to niemożliwe). Kable z którymi miałem możliwość porównać, nie miały podjazdu do tego kabelka. Daleki jestem od wypisywania szczegółów i porównań bo to nie ma w tym momencie, żadnego znaczenia. Sam nie posiadam nic od Wile, jednak kabla będę bronił, ponieważ za te pieniądze jego wartość soniczna jest bezdyskusyjna (na + oczywiście).

Druga sprawa na swój chłopski rozum rozumuje tak: Jeżeli wzmacniacz Louis kosztuje około 50.000 zł to ktoś, kto decyduje się na zakup urządzenia za taką kwotę to:

1. Mało prawdopodobne aby był to jego pierwszy wzmacniacz w życiu

2. Na 100% słyszał lub zamierza posłuchać innych urządzeń za podobna kwotę, aby móc dokonać właściwego wyboru.

3. Będzie się kierował szeregiem względów które dla jednych są nieistotne, a dla innych decydujące (a takie względy również istnieją).

Podkreślam, że nie słyszałem żadnego wzmacniacza tej firmy, ale gdybym miał go kupić i okazałoby się że w tym przedziale cenowym gra lepiej od konstrukcji z którymi był porównywany, na pewno rozważył bym jego zakup. To jak jest zbudowany w środku mam gdzieś. Dla mnie najważniejsze jest jak gra, oczywiście fajnie jak wizualnie cieszy oko, ( ale to już rzecz gustu oczywiście).

Konkluzja:

Pisanie totalnie negatywnych opinii na temat sprzętu polskiego producenta przez Polaków uważam za lekkomyślne i bezsensowne (a już szczególnie przez osoby, które tego sprzętu nigdy nie słyszały). Ja jako Polak bardzo kibicuję takim rodzimym firmą jak WILE. Im więcej takich urządzeń firma sprzeda za granicą, tym lepiej dla polskiej gospodarki. Jeżeli komuś się nie podobają wyroby danej marki to ich po prostu nie kupuję, a nie wchodzi na fora aby wylewać żółć. "Nigdy nie pokocham dziewczyny, która słucha disco polo", czyli jeżeli nie cierpię disco polo, (a naprawdę taki rodzaj muzyki wzbudza we mnie wręcz agresję i złość), nie znaczy że wchodzę na fora dedykowanie tej muzyce i jadę po niej.

Może się zdarzyć, że ktoś za granicą rozważa zakup tych urządzeń i szuka info na ten temat. Wejdzie na to forum i mimo, że nie zna języka jakoś sobie poradzi, a tu pełno jadu. W interesie wszystkich Polaków jest aby polskie firmy rozwijały się jak najlepiej, a w szczególności export).

Na chwilę obecną posiadam wzmacniacz z którego jestem bardzo zadowolony (japoński jeżeli to kogoś ciekawi) i nie zamierzam go zmieniać. Z firmą WILE nic mnie nie łączy, poza słuchaniem pożyczonego RCA. Jednak kibicuję firmie i trzymam kciuki za rozwój. Jeżeli pozostałe wyroby są tak dobre jak wyżej wymieniony kabelek, to firma na pewno zasługuje na zainteresowanie. Natomiast co kupić, a co nie i tak każdy podejmuje indywidualnie i na finalną decyzję zawsze ma wpływ wiele czynników.

Miłego dnia wszystkim życzę i pozdrawiam,

Podejrzewam, że sprzedanie dzisiaj używanego Jazza za więcej niż 10 tys. zł byłoby problemem

A ile Jazzów widziałeś na rynku wtórnym? I w ogóle ile zostało wyprodukowanych urządzeń tej marki i ile zostało odsprzedanych. "Podejrzewam" że nie wiesz.

Takich i wiele innych podejrzeń, o uszkodzonych urządzeniach, spalonych domach jakoś nie słychać. Gdyby takie sytuacje miały miejsce, guru AS już by przeprowadził śledztwo i ujawnił "fakty".

Panowie widzę, że jest to wasze ulubione żródło "wiekowej teorii spiskowej", podobnie jest z kosmitami i strefą 51. Każdy coś podejrzewa, ale nie wie nic konkretnego.

Konkluzja:

Pisanie totalnie negatywnych opinii...

Ale stwierdzenie faktu, ze "ma burdel pod maska" to opinia negatywna ale nie totalnie a tylko czesciowo. Nie ma w niej przecierz ani slowa o brzmieniu, a to moze byc rewelacyjne. Nie na miejscu sa za to pseudoobiektywne opinie pelne zachwytu nad budowa.

Witam,

Może się zdarzyć, że ktoś za granicą rozważa zakup...

Rock za pol ceny? Hmmm... zastonowie sie. Nie juz sie zastanowilem: zbyt daleko mam do PL aby zaryzykowac wycieczki do serwisu. Firma Wile piwinna o tym pomyslec!

Firma Wile piwinna o tym pomyslec!

O czym powinna pomyśleć? O zamknięciu się? Czy wiesz jakie są ceny odsprzedaży polskich marek, które dopiero wkraczają na rynek? Jest to normalna sytuacja. Zaufanie rynku i klientów nabiera się latami.

A ile Jazzów widziałeś na rynku wtórnym? I w ogóle ile zostało wyprodukowanych urządzeń tej marki i ile zostało odsprzedanych. "Podejrzewam" że nie wiesz.

No właśnie o to chodzi. Moja uwaga jest szersza i nie dotyczy tylko firmy WILE. Chodzi o obawę o duży spadek wartości sprzętu niszowego. To, że takich sprzętów nie ma na rynku wtórnym zbyt wielu może świadczyć o tym, że są świetne i nikt nie zamierza ich sprzedawać, że ogólnie jest ich mało więc i ofert mało ale także też o tym, że nikt ich nie wystawia bo zdaje sobie sprawę, że strata byłaby bolesna. Co do Twojego pytania "ile Jazzów widziałem na rynku wtórnym" odpowiadam, że żadnego. Jeśli Ty znasz jakieś zrealizowane transakcje sprzedaży urządzeń WILE, które zaprzeczałyby tym moim podejrzeniom to podaj przykłady. Jeśli nie to zarówno moje jak i Twoje zdanie to tylko przypuszczenia, chyba to jeszcze można w tym wątku?

Edytowane przez audiofan01

Rock za pol ceny? Hmmm... zastonowie sie. Nie juz sie zastanowilem: zbyt daleko mam do PL aby zaryzykowac wycieczki do serwisu. Firma Wile piwinna o tym pomyslec!

Istnieją w Polsce firmy produkujące doskonały sprzęt audio i żyją głownie z exportu. Klienci potrafią kupować ich wyroby nawet z innych kontynentów (widocznie nie boją się o serwis)

O czym powinna pomyśleć? ... Zaufanie rynku i klientów nabiera się latami.

O zrobieniu porzadku pod maska. Jako fani Wile tez powinniscie sue tego domagac. No chyba, ze Wile zaufanie klientow zamierza zdobywac pseudo-obiektywnymi artykulami na Forum.

Firma istnieje już 16 lat, to dużo czy mało Twoim zdaniem do zbudowanie zaufania?

To zależy czy za fazy prototypów przeszła do seryjnej produkcji. Czy ktoś wie ile Wile sprzedaje rocznie wzmacniaczy i DAC? Kable pomijam, bo te pod maską burdelu nie mają.

Klienci potrafią kupować ich wyroby nawet z innych kontynentów (widocznie nie boją się o serwis)

Są i tacy co z mostu skaczą - czegoś to dowodzi? Mam brać przykład?

Jedno jest pewne - dzięki temu, że ten wątek nie wygasa i niektórzy koledzy ciągle bronią bałaganu pod maska wzmacniaczy Wille, wujek google ma pożywkę i pierwsze co zwraca w wynikach wyszukiwania to narzekania na jakość wykonania.

Edytowane przez wallace

Moze firma Wile to dostrzeze i zamiast w sponsorowanym watku banowac zrobi w swoich urzadzeniach porzedak? Fani marki nic na tym nie straca... no prawie nic, bo nie beda mogli napidac gra jak 3xdrozszy, a tylko jak 2x drozszy.

Więc może, zamiast patriotycznie zamknąć gębę, jak chciałby doktorek nun, trzeba wytykać ten błąd producentowi, by pod maską zrobił W końcu porządek?

Wtedy klocki Wile miałyby jakaś szansę, by na rynku wtórnym wreszcie mogły by być odsprzedawalne.

Zwlaszcza fani marki Wile powinni sie tym zajac bo to w ich interesie, z obiektywnym inaczej autorem watku na czele.

PS. Czekam na bana.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.