Skocz do zawartości
IGNORED

kabel zasilający w cenie 500-600 pln czy wartko kupić do wzmacniacza

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

schowane?

wiesz co nas różni?

u mnie w domu miałem zaszczyt gościć wiele osób,w tym z tego forum.

nie mam potrzeby udawania,że jestem kim innym,wszyscy widzieli co mam,co słyszę.

Ty natomiast:wciągasz innych w jałowe dyskusje a potem lecisz na skargę.

Jaką masz satysfakcję z tego,że donosisz??????????

Jaką masz satysfakcję z tego,że doniosłeś na raffaela?-to mogę udowodnić

Czy tobie się wydaje,że to takie trudne założyć wątek o twoich złotych myślach?

tylko widzisz do takich jak ty,to mam stosunek ambiwalentny!

powtórzę:jesteś folklor tego forum i trzeba z tym żyć.

wiesz co nas różni?

u mnie w domu miałem zaszczyt gościć wiele osób,w tym z tego forum.

nie mam potrzeby udawania,że jestem kim innym,wszyscy widzieli co mam,co słyszę.

Ty natomiast:wciągasz innych w jałowe dyskusje a potem lecisz na skargę.

Jaką masz satysfakcję z tego,że donosisz??????????

Jaką masz satysfakcję z tego,że doniosłeś na raffaela?-to mogę udowodnić

Czy tobie się wydaje,że to takie trudne założyć wątek o twoich złotych myślach?

tylko widzisz do takich jak ty,to mam stosunek ambiwalentny!

powtórzę:jesteś folklor tego forum i trzeba z tym żyć.

Tak? A na kogo donisłem?

Z braku argumentów próbujesz mnie skompromitować?

A może sam użyłeś przycisku?

A Rafaelek tyle razy na mnie donosił, że wstydziłby się ....

I par innych osób też, więc może lepiej nie poruszać tej sprawy ;)

jak zwykle kazdy nowy temacik o sieciowce wywoluje dziesiatki stron przepychanek.... i niewazne, ze takich juz bylo od groma

na "dobrych" forach moderacja zamyka takie beblanie ..... tu moderacja w zamian kasuje niepochlebne posty w "firmowych " tematach o sieciowkach :)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Słucham sobie właśnie Younga przy pomocy słuchawek i macbooka pro i zastanawiam się co trzeba podlączyć by w tym nagraniu nie usłyszeć np. strun gitary ...

Co do muzyki akustycznej bez jakiejkolwiek amplifikacji, to uzyskanie brzmienia identycznego na zestawie domwym jest z wielu przyczyn trudne, o ile nie niemożliwe.

Przyczyna jest w gruncie rzeczy bardzo prosta i leży w geometrii, a ściślej mówiąc w wynikających z niej zależnościach. Pomijam tu nawet kwestię kompresji nagrań - bo przecież trudno znaleźć w tej chwili płytę, której dynamika przekraczałaby kilka, w porywach kilkanaście dB. Pomijam też wzorzec brzmieniowy.

Audio jest pod tym względem podobne do fotografii - fotografia to przecież odwzorowanie 3d w 2d, barwa jest przecież zależna od tego w jaki sposób przedmiot jest oświetlony, rozpiętość tonalna matrycy, filmu, papieru fotograficznego itp. a realna rozpiętość tonalna to zupełnie inne rzeczy.

Mówienie o dźwięku "live" wykreowanym w domu przy pomocy zestawu audio to bardzo duże przybliżenie.

Denerwujemy się? Dlaczego? Bo ktoś odważył się powiedzieć to co w gruncie rzeczy leży w tobie, tylko jest celowo głęboko schowane?

A no struny słyszysz a co z wibracją poszczególnych strun ? Słyszysz jak wibracją wznosi się i opada ?

Tak? A na kogo donisłem?

Z braku argumentów próbujesz mnie skompromitować?

A może sam użyłeś przycisku?

A Rafaelek tyle razy na mnie donosił, że wstydziłby się ....

I par innych osób też, więc może lepiej nie poruszać tej sprawy ;)

.......sam się ośmieszasz,więc nie muszę ci pomagać.

Neil Young jest zacny nawet z radia w garażu, proszę ja Was!:-)

To prawda brzmi dobrze nawet w samochodzie co nie zmienia faktu że wibracji strun się nie wyłapiesz ani w garażu ani na radyjku .

No widzicie Panowie - wrzucacie pliki do porownania i wychadza Wam inne wyniki - moze jednak faktycznie lepiej zaufac swojemu sluchowi?! Nie sluchowi kolegi tylko swojemu? Potestowac

Ależ nie ma tego złego bugi w prog się zdarzają. No ale skoro na słuch to kto chętny zrobić sobie test z tymi plikami i wkleić swój wynik tu na forum? Przypominam mój wynik jako dowód, że jeśli są różnice to da się je wykryć w tym teście

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

link do prog

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

edyną osobą, która ma tu nietykalne prawdy jesteś ty, na podstawie jakiejś 1 sieciówki w jakimś śmiesznym systemie, a grasz wyrocznię. Jak zobaczyłem jakie kable testowałeś stałeś się dla mnie nic nie wartym komediantem, który musi być w centrum wydarzeń, więc pisze cokolwiek. tyle.

nie jestem żadnym złotouchym "audiofilem", widać że się nie znasz, ale dużo z ciebie wychodzi komunikatów, nic nie znaczących, hasłowych, pustych. pisz se co chcesz, dla mnie to "śmieci"

Tyle razy prosiłem o techniczny kontrargument na Twoje grające kabelki - ani razu nie doczekałem się go.

Teraz to już po prostu piszesz tylko po to, żeby wylać z siebie żal w moją stronę - bo nic innego Ci nie zostało.

Brak logicznych argumentów, piana na ustach (w najlepszym wypadku wpis w formie żalu), słowna agresja.. jest dla mnie wystarczającą informacją o tym, jakie są Twoje możliwości dyskusji na techniczne argumentację :)

Jedyne co Ci zostało, to próba ośmieszenia mnie do zrzygania już "obcykanym" patentem, czyli: mam śmieciowy sprzęt :D

Wystarczy, że podważę rzetelność Twoich relacji odsłuchowych z testowanych sprzętów, bo nie testowałeś przy zachowaniu prawidłowych procedur testowych - wyniki odsłuchu są całkowicie przypadkowe.

Wystarczy, że widać jak ignorujesz (tchórzysz) na pytanie o to, czy poddałbyś się testowi ABX

Wystarczy, że ignorujesz (tchórzysz), na moją prośbę o przeprowadzenie testu na badanie słuchu ze strony tonometric.com i wklejenie wyników (tak jak ja to zrobiłem)

Wystarczy, że nie potrafisz znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, dlaczego ten sam sprzęt, testowany i opisywany w różnych recenzjach daje opis dźwięku jakby się słuchało kompletnie innego urządzenia.

Wystarczy, że nie będziesz wiedzieć czemu ten kabel:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) który posiadam, nie zmienia u mnie kompletnie nic w dźwięku?

Jak zresztą wszelkie inne kable z Nameless włącznie:

Ukryta Zawartość

Jak to się dzieje, że u złotouchych tyle poematów o zmianach w dźwięku poprzez kawałek kabelka Nameless, a u mnie jakbym się nie spinał, to gra tak samo jak zwykły RCA-RCA za 20 pln.

Jeżeli nie znasz odpowiedzi to zamilknij i zamiast szukać słów którymi by mi tu dogryźć, to zastanów się nad moimi pytaniami i spróbuj znaleźć na nie odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

To prawda brzmi dobrze nawet w samochodzie co nie zmienia faktu że wibracji strun się nie wyłapiesz ani w garażu ani na radyjku .

Owszem, ale radyjko ani też radio samochodowe w garażu to nie jest to o czym mówimy.

No ale skoro na słuch to kto chętny zrobić sobie test z tymi plikami i wkleić swój wynik tu na forum?

Już widzę ten las rąk :D

czytelność i stabilność źródeł pozornych

Co takiego?!

Co to jest stabilność źródeł pozornych?! o_O

To forum dla dorosłych a nie przedszkole.

Może spróbujesz? to całkiem proste - pobierasz dwa pliki i jazda. W końcu jak poważny producent zamieścił je na swojej stronie, to różnicę można wychwycić natychmiast.

Więc do boju ;)

Cyferki nie grają - liczy się odsłuch!

Co takiego?!

Co to jest stabilność źródeł pozornych?! o_O

Jak ktoś ma spaprane kolumny to mu na przykład flet skacze z jednego kanału do drugiego przy różnych wysokościach dźwięku - wtedy mamy niestabilność źródła pozornego ;)

@jar1, jak już się podejmiesz testu, to wskazówka przy ślepym odsłuchu: zwracaj uwagę na stabilność źródeł pozornych :D

Czasami te źródła przestają być stabilne i dochodzi reakcji łańcuchowej, co powoduje w efekcie końcowym że wychodzisz z pokoju odsłuchowego, idziesz opisać problem na forum, po czym po doradztwie kolegów audiofili zamawiasz nowy sprzęt :D (zazwyczaj droższy)

...... a potem boisz wróćić do domu, bo w kuchni czeka żona, a ty nie kupiłeś proszku do pieczenia, po który cię wysłala ;)

Nie chcę nic mówić, ale ta metodologia rejestrowania i odsłuchiwania plików została potwierdzona przez jara w audiomitach, a zatem to bułka z masłem ;)

Tyle razy prosiłem o techniczny kontrargument na Twoje grające kabelki - ani razu nie doczekałem się go.

Teraz to już po prostu piszesz tylko po to, żeby wylać z siebie żal w moją stronę - bo nic innego Ci nie zostało.

Brak logicznych argumentów, piana na ustach (w najlepszym wypadku wpis w formie żalu), słowna agresja.. jest dla mnie wystarczającą informacją o tym, jakie są Twoje możliwości dyskusji na techniczne argumentację :)

Jedyne co Ci zostało, to próba ośmieszenia mnie do zrzygania już "obcykanym" patentem, czyli: mam śmieciowy sprzęt :D

Wystarczy, że podważę rzetelność Twoich relacji odsłuchowych z testowanych sprzętów, bo nie testowałeś przy zachowaniu prawidłowych procedur testowych - wyniki odsłuchu są całkowicie przypadkowe.

Wystarczy, że widać jak ignorujesz (tchórzysz) na pytanie o to, czy poddałbyś się testowi ABX

Wystarczy, że ignorujesz (tchórzysz), na moją prośbę o przeprowadzenie testu na badanie słuchu ze strony tonometric.com i wklejenie wyników (tak jak ja to zrobiłem)

Wystarczy, że nie potrafisz znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, dlaczego ten sam sprzęt, testowany i opisywany w różnych recenzjach daje opis dźwięku jakby się słuchało kompletnie innego urządzenia.

Wystarczy, że nie będziesz wiedzieć czemu ten kabel:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) który posiadam, nie zmienia u mnie kompletnie nic w dźwięku?

Jak zresztą wszelkie inne kable z Nameless włącznie:

Ukryta Zawartość

Jak to się dzieje, że u złotouchych tyle poematów o zmianach w dźwięku poprzez kawałek kabelka Nameless, a u mnie jakbym się nie spinał, to gra tak samo jak zwykły RCA-RCA za 20 pln.

Jeżeli nie znasz odpowiedzi to zamilknij i zamiast szukać słów którymi by mi tu dogryźć, to zastanów się nad moimi pytaniami i spróbuj znaleźć na nie odpowiedzi.

Badaniami słuchu zajmuje się moja żona możesz zapomnieć że sobie zbadasz Słuch prawidlowo z tej strony co podałeś choćby ze względu na brak kabiny dzwiękoszczelnej a każdy szum zewnętrzny jest niepożądany i wpływa na badanie . To samo jest w Audio szumy mocno potrafią psuć dźwięk .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Badaniami słuchu zajmuje się moja żona możesz zapomnieć że sobie zbadasz Słuch prawidlowo z tej strony co podałeś choćby ze względu na brak kabiny dzwiękoszczelnej a każdy szum zewnętrzny jest niepożądany i wpływa na badanie . To samo jest w Audio szumy mocno potrafią psuć dźwięk .

Tak, ale parę osób opublikowało tu swoje rezultaty, całkiem niezłe zresztą jak na "niesłyszącyh". A dotyczyły one np. zdolności do rozpoznawania odchylki od wysokości tonu , zniekształceń nieliniowych itd.

Ależ nie ma tego złego bugi w prog się zdarzają. No ale skoro na słuch to kto chętny zrobić sobie test z tymi plikami i wkleić swój wynik tu na forum? Przypominam mój wynik jako dowód, że jeśli są różnice to da się je wykryć w tym teście

Ukryta Zawartość

link do prog

Ukryta Zawartość

Malikali jaki jest sens porwnywania roznych nagran? Przeciez to idiotyzm. Zeby sprawdzac roznice sprzetu trzeba to robic na TYM SAMYM utworze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@jar1, jak już się podejmiesz testu, to wskazówka przy ślepym odsłuchu: zwracaj uwagę na stabilność źródeł pozornych :D

Czasami te źródła przestają być stabilne i dochodzi reakcji łańcuchowej, co powoduje w efekcie końcowym że wychodzisz z pokoju odsłuchowego, idziesz opisać problem na forum, po czym po doradztwie kolegów audiofili zamawiasz nowy sprzęt :D (zazwyczaj droższy)

.......dla ciebie to jest zbyt trudne-więc po co się nadwyrężasz

dla Eksperta z twoim Doświadczeniem......w oglądaniu obrazków.

Malikali jaki jest sens porwnywania roznych nagran? Przeciez to idiotyzm. Zeby sprawdzac roznice sprzetu trzeba to robic na TYM SAMYM utworze

tu chodzi o ten sam utwór odtwarzany w tym samym środowisku z użyciem dwóch różnych sieciówek.

.......dla ciebie to jest zbyt trudne-więc po co się nadwyrężasz

dla Eksperta z twoim Doświadczeniem......w oglądaniu obrazków.

i czego ma dowieść ten wpis?

Nieudolności w ripoście?

Przecież jest ten sam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu chodzi o ten sam utwór odtwarzany w tym samym środowisku z użyciem dwóch różnych sieciówek.

Nieudolności w ripoście?

zgadnij?

Nieudolności w ripoście?

Czyli dwa rozne nagrania zadnego sensu w tym nie ma

Rozumiem ze mozna porwnywac to samo nagranie z roznym probkowaniem ale dwa rozne nagrania to jest oczywista oczywistosc

Czyli dwa rozne nagrania zadnego sensu w tym nie ma

Rozumiem ze mozna porwnywac to samo nagranie z roznym probkowaniem ale dwa rozne nagrania to jest oczywista oczywistosc

Nie wiem jak rejestrowano to nagranie, bo nic na ten temat nie napisano. w każdym razie odtworzono ten sam utwór dwukrotnie, po to by wykazać różnicę pomiędzy dwoma sieciowkami, więc jakaś różnica powinna się dać usłyszeć ;)

zgadnij?

Ja nie muszę, ty zdaje mi się nie wiesz. Ale może to i lepiej dla ciebie i twojego samopoczucia ;)

. Ale może to i lepiej dla ciebie i twojego samopoczucia ;)

...o moje samopoczucie jest świetne!

moja nowa sieciówka już wyleciała z Chin.

tracking to fajna rzecz.

Jako koledze z najlepszego forum świata - serdecznie współczuję.

Chyba, że już nie kumam tego szaleństwa...

Wtedy - komunikacja z 747 się zda.

Jaką koleżka ostatnio płytę wrzucił?

Tytuł i w co?

Tracy Chapman w Maka

Gerardzie, wytłumacz mi, proszę, na jakiej zasadzie działa to, że z sieciówką 3x4mm2 jest super, bez niej nie, a w ścianie nadal te same druty??? A może ta sieciówka jest podłączona do główmego przyłącza budynku?

A może sieciówka

DZIAŁA TYLKO WTEDY, GDY JĄ WIDAC???

Moze to jak z droga, jeżeli na odcinku zastosuje kawałek szerszej lepszej drogi to szybciej dojadę do domu ?,, nie wiem dlatego dyskutujemy o tym w co drugim wątku ;-)

Na pewno widzenie kabla nie ma nic wspólnego brzmieniem, mam kabel kilkanaście razy droższy lepiej wyglądający ale nadaje się tylko u mnie do źródła (ze srebra),

Jeżeli ma ktoś mocny system to taki 3x4mm może, nie musi, być lepszy od cieńszego, niby obciążenie powinno być z zapasem, jednak nie jest przy mocnych systemach

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.