Skocz do zawartości
IGNORED

Routery w służbie hi-end audio

americano

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie doświadczenia w kwestii wpływu routera na brzmienie? Skoro kabel ethernet ponoć ma wpływ to tym bardziej powinien mieć router, wiadomo - zasilanie, jakość wyjścia i pewnie inne aspekty...

Jakie macie doświadczenia w kwestii wpływu routera na brzmienie? Skoro kabel ethernet ponoć ma wpływ to tym bardziej powinien mieć router, wiadomo - zasilanie, jakość wyjścia i pewnie inne aspekty...

Gigantyczne, u mnie dociążył brzmienie, poprawił barwę, lokalizację instrumentów, separację, sprawił że tło jest czarne jak smoła. To wszystko za 99zł + vat!

Upał, czy opary absurdu?

I to i to + rozdęte audiofilne ego.

W sumie to tak naprawdę (po cichutku, po cichutku) zazdraszczam samej wizji takiego HajRoutera - przy jego zastosowaniu...

(tak mi się marzy tylko, bo nawet jak powstanie to tylko ze zdjęć w necie go będę znał...)

... już widzę to logowanie do mojego banku na moje konto - robię przelew z jednego rachunku x zł na drugi, następnie na drugim pojawia się "wartość" dodana przez Hajend.

Ile? No myślę, że tak co najmniej x + 30-40%

Gigantyczne, u mnie dociążył brzmienie, poprawił barwę, lokalizację instrumentów, separację, sprawił że tło jest czarne jak smoła. To wszystko za 99zł + vat!

Z pewnością użyłeś również do uzyskania takich spektakularnych audiofilskich efektów platform antywibracyjnych , odpowiednich "nóżek" antywibracyjnych oraz zaaplikowałeś audiofilski bezpiecznik.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Z pewnością użyłeś również do uzyskania takich spektakularnych audiofilskich efektów platform antywibracyjnych , odpowiednich "nóżek" antywibracyjnych oraz zaaplikowałeś audiofilski bezpiecznik.

Czy nie lepiej domagać się spełnienia prośby o skasowanie konta?

Forum wyewakuowało :-)

Ktoś musi uzupełniać statystykę :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

czyli jak zwykle wszyscy na temat...

ptaszek2007 wspominał na tym forum, że kabel ethernetowy audioquest cinnamon poprawił "wszystko" u niego. Ja używam zwykły cat6 i do tego tani router tp-linka. Temat jest zasadny bo skoro kabel to i poprzedzający go router powinien mieć znaczenie. Temat jest w formie pytania, niczego nie przesądzam, kieruje mną ciekawość a nie "ego" czy "upał", którego zresztą jeszcze rano nie było ;-)

747

Ale większość zadawala się tym co jest. Nie potrzebują nic lepszego, nawet gdyby nie miało być droższe.

A gdyby było tylko trochę droższe - byłby to dla nich ewidentny sygnał, że nie może być lepsze :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Nie chce już mnie się polemizować z "większością"..

Wyglądają na preferujących wygodę, na temat jakości dźwięku wiedzą...tyle ile..

Hi End wydaje się być statusem materialnym..

a poważnie, w miejscu gdzie mam audio nie mam poprowadzonego kabla Ethernet i router jest konieczny. Niektórzy dołączają giga switcha do routera, ale czy to ma sens? Router ma własnego switcha, można dać dobre zasilanie do niego. Na pewno są dobre routery i na pewno są dobre zasilacze liniowe.

Americano, streaming to w wiekszosci pakiety UDP, ktore nie sa retransmitowane. Router nic nie pomoze, bo nie jest w stanie, takiej mozliwosci nie przewidziano projektujac siec Internet :)

Dalej - router i switch to dwa rozne urzadzenia przeznaczone do innych celow. Router ma czesto wbudowany switch. Pewnie wymieniajac w nich zasilacze mozna obnizyc ilosc smieci w Twojej instalacji energetycznej. Tyle, ze sa inne urzadzenia w domu, ktore z reguly sieja o wiele mocniej, typu sciemniacze, lodowka, telewizor. Powinienes wiec zaczac od zaaudiofilizowania lodowki. Mysle ze kilka dobrych win i kratka piwa podniesie jakosc Twojego sprzetu na niespotykany dotad poziom :)

Takie rzeczy są możliwe tylko na audiostereo w zakładce hiend...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

dlaczego tak sądzisz? O routerach i kablach Ethernet piszą na forach zagranicznych.

<br /> Mysle ze kilka dobrych win i kratka piwa podniesie jakosc Twojego sprzetu na niespotykany dotad poziom :)<br /> <br /> <br />

Teraz jestem na etapie nalewek z wiśni ;-)

A moze ktos napisac cos konkretnego, tzn jaki router, co zmienil, i w stosunku do czego, bo takie ogolnikowe stwierdzenia jak dotychczas maja raczej zerowa wartosc. Jeden napisze, ze nie moze miec wplywu, bo tak wynika z teorii, drugi napisze, ze musi miec wplyw, bo wszystko ma wplyw. A czy jest ktos kto to kiedykolwiek w jakikolwiek sposob sprawdzil?.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jeden napisze, ze nie moze miec wplywu, bo tak wynika z teorii

I z teorii i z praktyki i z techniki - przesyłu danych cyfrowych - muzyka zakodowana w domenie cyfrowej - to też dane cyfrowe, nic więcej.

To może jeszcze hiendowe stałe łącze do routera oczywiście światłowodowe od hiendowego operatora internetu, który korzysta tylko z hiendowych technologii, bo bez tego hiend ruter nic nie wniesie.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Ery już nie ma to takie rzeczy tylko w audiostereo.

Kabel ethernet nic nie wniesie tak samo jak gęste przesyłanie sygnału wifi hahah

Głośno nie gadajcie bo zaraz się pojawi router hi-end no i taki speed 50mb/s to już haj end jest?

Najgorsze jest to w tym wszystkim że są ludzie którzy są w stanie zapłacić za takie rozwiązanie i to boli najbardziej.Bo muzyka schodzi na drugi plan.

Byle mieć kable ze złota,bezpieczniki z platyny a gość ślepy jak nietoperz

Łokmen Saba

Proszę o wpisy na temat i nie życzę sobie bluźnierczych fotografii! Poza tym ile można się podniecać tym kto ile wydaje pieniędzy?

"Drogi" router kosztuje 1000-1500 zł, kable zasilające potrafią kosztować 10 razy więcej.

Router to dziś podstawa, już o tym pisałem kiedyś.

Bez najdoskonalszego z możliwych zasilania, okablowania oraz tunningu nie ma mowy o żadnej jakości.

747

Ale większość zadawala się tym co jest. Nie potrzebują nic lepszego...

Czy w routerze tuninguje się tylko sprzęt, czy także firmware?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Dawno wspominalem o audiofilskich routerach. Dziwne ze jeszcze żaden oswiecony na to nie wpadł i nie robi na tym kasy. Ale ten dzień już nadchodzi. Damy złote antenki i napisy i będzie gitara.

?👈

Proszę o wpisy na temat i nie życzę sobie bluźnierczych fotografii! Poza tym ile można się podniecać tym kto ile wydaje pieniędzy?

"Drogi" router kosztuje 1000-1500 zł, kable zasilające potrafią kosztować 10 razy więcej.

Wyluzuj,nie poważny temat to i rozmowa na luzie jest prowadzona :)

Łokmen Saba

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.