Skocz do zawartości
IGNORED

Oddajcie mulsa!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

muls został usuniety przez vlado wtedy gdy po banie w wątku o kościołach odezwał się z konta klona dlatego vlado go usunał na dobre. Była to natychmiastowa decyzja vlado. takie sa fakty. Nikt kto obchodzi bana nie powinien być przywracany na forum. Poręczenia innych uzytkowników to fikcja i dorabianie ideologii do tworzenia precedensów , które za chwile staną sie normą na tym forum.

vlado

Czy to oznacza,że wystarczy aby się pokajali i mogą wrócić?Poza tym nie rozumiem czemu ich sprawę traktujemy łącznie.Chodzi o jakąś symetrię?Bo reprezentują przeciwstawne poglądy?Czy ich stopień winy jest podobny?

Pokajali??? NIE! Jakim prawem wpadłeś na taki pomysł? Wystarczy że zasygnalizują, iż rozumieją powód dla którego zostali zawieszeni i potwierdza, że odstępują od takiej postawy.

To wszystko. Jedynie @diskomaniac pokajał się otwarcie na forum z własnej potrzeby. I co? Myślisz że wszyscy przyjęli to tak jak powinni? Nie, żadnego kajania się, każdy popełnia błędy.

W.

muls został usuniety przez vlado wtedy gdy po banie w wątku o kościołach odezwał się z konta klona dlatego vlado go usunał na dobre. Była to natychmiastowa decyzja vlado. takie sa fakty. Nikt kto obchodzi bana nie powinien być przywracany na forum. Poręczenia innych uzytkowników to fikcja i dorabianie ideologii do tworzenia precedensów , które za chwile staną sie normą na tym forum.

Sławku, proszę abyś nie ujawniał powodów usunięcia użytkowników, nawet jeśli posiadasz prawdziwa o tym wiedzę. To sprawa wyłącznie pomiędzy administracja forum a ukaranym.

W.

Poręczenia innych uzytkowników to fikcja i dorabianie ideologii do tworzenia precedensów , które za chwile staną sie normą na tym forum.

Nie Sławku, to nie fikcja i możesz to natychmiast zweryfikować. To jest drugi przypadek kiedy żądam poręczenia. Tylko w wypadku, kiedy usuniętych i zawieszonych userów Wy - forumowi koledzy, żądacie od nas aby przywrócić.

W.

Gość

(Konto usunięte)

Sławku, proszę abyś nie ujawniał powodów usunięcia użytkowników, nawet jeśli posiadasz prawdziwa o tym wiedzę. To sprawa wyłącznie pomiędzy administracja forum a ukaranym.

Jeśli działania , o których piszę sa jawne bo opisywane przez ciebie samego w wątku to nie jest to tajemnicą, kazdy uzytkownik moze sobie odszukać dokładny opis mojej relacji. Poza tym, twoja osobista wrogośc wobec mojej osoby jest wystarczającym powodem, bym nie wierzył w ani jedno słowo jakie kierujesz do mnie, chyba że znajdziesz 10 użytkowników , którzy poręczą za ciebie a ktorych ja uznam za autorytet

Nikt nie został przeze mnie zbanowany całkowicie za swoje poglądy wyrażane we wpisach. Wszyscy zawieszeni są za swe zachowanie w stosunku do userów, moderacji i Administracji forum. Prócz Mulsika, który wisi za utratę kontroli nad swym językiem w dyskusjach.

Ale Muls robił to z gracją i osobistym wdziękiem. Za takie coś chyba nie powinno się dawać takich mocnych wyroków ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Prosiliśmy o REGULAMINOWE uzasadnienie takiego postępowania.

Znów występujesz w roli trybuna? Kim są ci my?

Regulaminowe wyjaśnienie powodów zbanowania i zawieszenia na forum otrzymali wszyscy których taka forma kary spotkała. Obojętnie czy moja, czy innego moderatora decyzją.

Formę zawieszenia przyjąłem własnie z powodu swej niechęci do całkowitego banowania użytkowników. Dużo prościej i szybciej jest przywrócić zawieszonego kolegę, niż użytkownika z usuniętym kontem na forum.

Jeśli jesteście przeciwni takiej formie, zgłoś to do Administracji i zażądaj całkowitego usunięcia z forum zawieszonych, bo tylko taka możliwość wchodzi w grę z uwagi na ogrom punktów kar i powód ostatniego zawieszenia jaki posiadają na naszym forum.

Ale to sam wiesz najlepiej, wszak nic ci lepiej nie wychodzi na naszym forum od ciągłej krytyki moderacji i Administracji, oraz pisania skarg do Admina.

EOT.

Poza tym, twoja osobista wrogośc wobec mojej osoby jest wystarczającym powodem, bym nie wierzył w ani jedno słowo jakie kierujesz do mnie,

Najlepszym dowodem na Twoja perfidie i kłamstwo jest fakt, że cały czas piszesz sobie spokojnie na forum mimo mej jak twierdzisz osobistej wrogości. Ja dałem ci bana na watek kościelny, gdzie powodowany swym fanatyzmem usiłowałeś prowadzić działania misyjne i propagandowe, mimo wielu upomnień.

I to tylko tyle.

Nie znam Ciebie osobiście, wiec osobista wrogość wymyślona przez Ciebie jest idiotyzmem i zagrywką ofensywną w twojej walce ideologicznej.

Również to koniec dyskusji z Tobą na łamach wątku.

vlado uzurpuje sobie prawo do oceniania w sobie tylko znany sposób,

vlado dziekujemy ci za twoja funkcje,,,,opusc już to forum,zegnamy cie wszyscy!!!!

no chyba ze przykleiles się do tej funkcji dożywotnio,,,ale to tez da się zalatwic.sam się zrzeknij,

iloscia banowania mojej osoby pobiles rekord swiata

Sorry, bez mała bym pominął Twój żarliwy wpis. Juz odpowiadam.

Przeze mnie zostałeś zbanowany w wątku gdzie ilość zgłoszeń na panel powodowany Twoimi wpisami całkowicie tego wymagał.

Wszystkie kary jaki ci udzieliłem są opisane i ich powód Tobie wiadomy.

Kłamiesz co do mojej osoby. Nie znam Ciebie, nigdzie nie prowadzimy wzajemnej dyskusji ni sporu. Masz pakiet kar udzielanych przez wszystkich moderatorów a na wszystkie sumiennie zasłużyłeś.

Jeśli uważasz się za niesłusznie karanego, winieneś wnieść skargę do Administracji Forum na mnie, gdyż jak twierdzisz osobiście ciebie pacyfikuję a to jest niedozwolone. Administracja po przejrzeniu Twoich kar i ich opisów, rozstrzygnie czy masz rację, czy kierujesz się tak jak HQ150 czy Sławek zemstą za ukaranie.

Z racji że piszesz te kłamstwa nie po raz pierwszy, przez co godzisz w autorytet moderatora, udzielam ci kary regulaminowej.

Przedziwny z Ciebie człowiek.

Kłamiesz i obrażasz mnie osobiście. Żaden użytkownik forum nie został trwale usunięty z forum za swe wypowiedzi ani z powodów osobistych animozji ze mną! Nawet ci których wymieniłeś nie są trwale zbanowani, są zawieszeni. A są zawieszeni z powodu nagminnego łamania regulaminu forum! A "doktorek" i kilku innych z powodu tak karygodnego chamstwa kierowanego do moderatorów, włącznie z groźbami karalnymi, że NIGDY nie powinni znaleźć miejsca na żadnym forum gdzie piszą kulturalni ludzie!

Są zawieszeni, ponieważ ja wciąż czekam na reakcję od niuch wskazującą, że zrozumieli błąd swego zachowania i że chcą wrócić i zachowywać się zgodnie z rewgulaminem forum.

Chcecie wiedzieć co daje mi prawo takiego traktowania w/wym userów? Ilość punktów kary jakie zgromadzili przez czas swej aktywności na forum!

Może i jestem dziwny ale nie kłamię tylko tak to odbieram ale oczywiście mogę się mylić. Bardzo przepraszam jeśli poczułeś się obrażony moim stwierdzeniem, że działałeś z pobudek osobistych.

Co do jak to eufemistycznie nazwałes "zawieszenia" mulsa podtrzymuję swoją opinie, że nie działałeś w zgodzie z regulaminem:

REGULAMIN MODERACJI FORUM AUDIOSTEREO

§1

Restrykcje - definicje oraz punkty karne

W przypadku złamania reguł regulaminu Forum są stosowane następujące restrykcje oraz powiązane z nim punkty karne.

Restrykcja Nr 1: Ostrzeżenie - do 10 pkt.

Restrykcja Nr 2: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 10 dni - za przekroczenie 10 pkt.

Restrykcja Nr 3: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 30 dni - za przekroczenie 30 pkt.

Restrykcja Nr 4: Całkowita blokada konta użytkownika - za przekroczenie 35 pkt.

5. Restrykcja Nr 4, o której mowa w §2 pkt. 2, czyli blokada konta, jest nakładana wyłącznie przez Administrację, po analizie powodu przyznania restrykcji.

6. W szczególnych przypadkach restrykcja Nr 4. o której mowa w §2 pkt. 2, może być nałożona przez Administrację bez wymaganej ilości punktów karnych. Do takich należy blokada konta będącego klonem konta podstawowego i następuje natychmiast, a konto podstawowe otrzymuje restrykcję zgodnie z zasadą §2 Pkt. 2 do 4, nie niższą niż Nr.2

8. Moderator nie ma prawa do stosowania restrykcji dodatkowych, a także do dokonywania dodatkowych wpisów o charakterze polemiki z użytkownikiem, który otrzymał ostrzeżenie. Dopuszczalny jest wyłącznie wpis informacyjny o charakterze udzielonej restrykcji. I tylko we wpisie, którego ostrzeżenie dotyczy.

7. W uzasadnionych przypadkach Administrator może nałożyć czasowy lub stały tzw. nadzór moderacyjny (zatwierdzanie postów użytkownika) lub inne ograniczenia (np. blokada PW), dodatkowo lub zamiast restrykcji Nr 2, 3 i 4.

9. Moderatorzy mają obowiązek stosować się do wymienionych wyżej form porządkowych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gwoli wyjaśnienia powodów zbanowania mulsa to nie było to pisanie " z konta klona a ominięcie bana na wątek za pomocą błędu silnika forum, który takie coś umożliwiał i chyba nadal umożliwia.

A tak to wyglądało;

Koledze @muls dziękujemy za udział w wątku.

no i co

i nic.Moze werszcie ktos cos z tym zrobi bo inaczej dryn dryn.

Po co ci ta prowokacja? Znudziło ci sie pisać to odejdź spokojnie. Po tym zachowaniu przestaję traktować Ciebie jak forumowego kolegę i uznaje za podłego złośliwego trolla.

Zostajesz zbanowany.

W przypadku dalszego nękania Forum za pomocą obchodzenia bana, przekonam Adminów o wszczęcie postępowania na drodze prawnej.

I to jest owo dryń, dryń, którego sie tak uparcie domagasz.

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie to co wytłuściłem to mocno emocjonalna reakcja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Znów występujesz w roli trybuna? Kim są ci my?

Regulaminowe wyjaśnienie powodów zbanowania i zawieszenia na forum otrzymali wszyscy których taka forma kary spotkała. Obojętnie czy moja, czy innego moderatora decyzją.

Formę zawieszenia przyjąłem własnie z powodu swej niechęci do całkowitego banowania użytkowników. Dużo prościej i szybciej jest przywrócić zawieszonego kolegę, niż użytkownika z usuniętym kontem na forum.

Jeśli jesteście przeciwni takiej formie, zgłoś to do Administracji i zażądaj całkowitego usunięcia z forum zawieszonych, bo tylko taka możliwość wchodzi w grę z uwagi na ogrom punktów kar i powód ostatniego zawieszenia jaki posiadają na naszym forum.

Ale to sam wiesz najlepiej, wszak nic ci lepiej nie wychodzi na naszym forum od ciągłej krytyki moderacji i Administracji, oraz pisania skarg do Admina.

EOT.

Najlepszym dowodem na Twoja perfidie i kłamstwo jest fakt, że cały czas piszesz sobie spokojnie na forum mimo mej jak twierdzisz osobistej wrogości. Ja dałem ci bana na watek kościelny, gdzie powodowany swym fanatyzmem usiłowałeś prowadzić działania misyjne i propagandowe, mimo wielu upomnień.

I to tylko tyle.

Nie znam Ciebie osobiście, wiec osobista wrogość wymyślona przez Ciebie jest idiotyzmem i zagrywką ofensywną w twojej walce ideologicznej.

Również to koniec dyskusji z Tobą na łamach wątku.

Jasne, jak nie potrafisz podać regulaminowej podstawy swojego stanowiska to najlepiej pisać nie na temat i zakończyć swój wywód E.O.T.

Zresztą niczego innego się nie spodziewałem.

A ,,My'' to był m.in. witek_z, piramidon, fox733 jako osoby które zgłaszały wątpliwości co jakiegoś wymyślonego przez Ciebie ,, wstawiennictwa''.

Nikt kto obchodzi bana nie powinien być przywracany na forum. Poręczenia innych uzytkowników to fikcja i dorabianie ideologii do tworzenia precedensów , które za chwile staną sie normą na tym forum.

Dokładnie tak!

Najważniejszy jest regulamin. To podobnie jak konstytucja w kraju.

Najpierw ją zmieńcie i dopiszcie paragraf w jakiej sytuacji i jak działa ta instytucja ,, wstawiennictwa'' a potem ją stosujcie!

Dopóki obowiązuje regulamin obecny to należy się go trzymać a nie wprowadzać jakieś rozwiązania oparte tylko o widzimisię moderatora.

Bardzo dobrze, ze fox733 przypomniał m.in. punkt 9 paragrafu 1 regulaminu:

,, Moderatorzy mają obowiązek stosować się do wymienionych wyżej form porządkowych.''

Jak dla mnie to co wytłuściłem to mocno emocjonalna reakcja.

I co tym osiągnąłeś? Zabiłeś swój watek i szczerość swych intencji. Zatem wiesz, że @muls zgodnie z tym co napisał Sławek, został przeze mnie zawieszony za posłużenie się kontem swego klona pod wpływem zaślepienia w pyskówce.

Tak przyznaję, powinien zostać całkowicie i nieodwołanie usunięty z naszego forum. Tak kara jest przewidziana za posługiwanie się klonami przez przywróconych userów.

Za chwilę wystąpię o to oficjalnie do Admia. Przepraszam Was, że w przypadku @muls'a tak postąpiłem i chciałem dać mu jeszcze jedna szansę powrotu. Powodowałem się sympatia do Niego i zrozumieniem jego zapalczywego charakteru.

Nie wstydzę się tego, sam opiszę sprawę Adminowi i poddam się Jego weryfikacji.

I co tym osiągnąłeś? Zabiłeś swój watek i szczerość swych intencji. Zatem wiesz, że @muls zgodnie z tym co napisał Sławek, został przeze mnie zawieszony za posłużenie się kontem swego klona pod wpływem zaślepienia w pyskówc

Wybacz ale nie rozumiem. Gdzie jest ten klon mulsa? Dobrze wiesz, ze pomimo bana na wątek dalej można było pisać z tego samego konta wykorzystując lukę w forum za pomocą tapatalka.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

vlado

Cieszy to, że potrafisz się przyznać do nieregulaminowego zachowania.

Martwi to, ze mimo to nie potrafisz jednocześnie przeprosić osób, które wytknęły Ci zachowanie niezgodne z regulaminem i zostały przez Ciebie zbesztane.

Wybacz ale nie rozumiem. Gdzie jest ten klon mulsa? Dobrze wiesz, ze pomimo bana na wątek dalej można było pisać z tego samego konta wykorzystując lukę w forum za pomocą tapatalka.

Dokładnie tak.

W przytoczonej przez Ciebie rozmowie jak byk widać, że muls w dalszym ciągu pisał jako muls.

Gdzie tu jest klon?

To jest równoznaczne z pisaniem z klona i było jasno określone!

vlado

Cieszy to, że potrafisz się przyznać do nieregulaminowego zachowania.

Martwi to, ze mimo to nie potrafisz jednocześnie przeprosić osób, które wytknęły Ci zachowanie niezgodne z regulaminem i zostały przez Ciebie zbesztane.

Dokładnie tak.

W przytoczonej przez Ciebie rozmowie jak byk widać, że muls w dalszym ciągu pisał jako muls.

Gdzie tu jest klon?

Przecież przyznałem, nie zdążyłeś przeczytać?

W realnym świecie jest tak, że regulaminy i przepisy prawa służą do nakreślania norm zachowań, natomiast wykroczenie przeciw owym przepisom podlegają interpretacji indywidualnych przypadków przez ludzi (sędziów) którzy to orzekają niezawiśle o karze jaką uważają za adekwatna w danym przypadku. Inaczej człowiek popełniający wykroczenie podpadające pod dany paragraf szedłby z automatu na odbycie kary zapisanej w regulaminie. Do tego wystarczyłby czytnik w bramie wiezienia.

Ja nie złamałem regulaminu forum ani nie przekroczyłem uprawnień. Moderatorzy mają narzędzie czasowego banowania użytkowników i mogą je stosować. Ponadto, wszyscy będący przeze mnie zawieszeni wyczerpują z kilkukrotnym naddatkiem uzasadnienie całkowitego usunięcia z forum.

I dzięki Waszej postawie w tym wątku, tak własnie uczynię.

Wystąpię z uzasadnieniami o całkowite usuniecie z forum osób przeze mnie zawieszonych.

W temacie prowadzenia moderacji moderatorzy nie maja żadnego obowiązku dyskutowania z użytkownikami. To tylko moja osobista chęć traktowania użytkowników jako forumowych kolegów, skłania mnie do tego. Jak widzicie dzięki takim rozmowom wiem lepiej czego oczekujecie od prowadzących to forum.

Wiele takich zmian już uczyniliśmy i będą czynione nadal.

Powiem krótko i zrozumiale.

Forum służy ludziom do wzajemnych dyskusji w tematyce jaka przewiduje.

Forum nie jest miejscem do dyskutowania w temacie jego Właścicieli i Administracji.

Forum a w nim bocznica nie jest miejscem do atakowania kolegów pełniących funkcje moderatorów.

Skargi i zarzuty co do prowadzenia forum składacie do Administracji forum, w watkach jest to atak na moderacje i Administrację, prowadzony w celach destrukcji forum!

I to koniec w tym wątku.

Kurcze, wszyscy gdzieś byli lub są zbanowani, fajnie. To prawie jak na wojnie. Proszę zbanujcie mnie też, chociaż w tym temacie ! :)

Pozdrawiam

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

W temacie prowadzenia moderacji moderatorzy nie maja żadnego obowiązku dyskutowania z użytkownikami.

Uprzejmie informuję, że ja dyskutować z moderatorem o nicku "vlado" nie miałem zamiaru,tym bardziej atakować- z szacunku dla trudnej funkcji. Moderator jest powołany do zachowania regulaminowych zasad na tym Forum.

Poprosiłem o podstawę regulaminową jego postępowania.

Ale widzę, że zasady stosowania wewnętrznego prawa są adekwatne do zasad obecnie rządzących w państwie.

Niestety ryba zepsuła się od głowy.

Przykre!

Przeprosiny moderatora vlado nie zmieniają wniosków o braku praworządności na tym forum, mogą zmienić tylko wymiar kary.

Instytucja czynnego żalu istnieje tylko w prawie podatkowym.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Forum a w nim bocznica nie jest miejscem do atakowania kolegów pełniących funkcje moderatorów.

Skargi i zarzuty co do prowadzenia forum składacie do Administracji forum, w watkach jest to atak na moderacje i Administrację

cóż to za niedorzeczność?

Był kiedyś moderator który ustawiał jak mu się podobało wszystkich, miał gdzieś usherów i ich narzekania na jego "styl" moderowania, ja miałem wrażenie że nie ma siły na świecie aby go wykopać z funkcji i odziwo modły me zostały wysłuchane.

Niestety ryba zepsuła się od głowy

Powoli powoli, Kolego, daruj sobie te uwagi, to temat dotyczący przywrócenia osoby zawieszonej w prawach usera tego forum.

Zamiast wypowiedzi, przekraczasz regulamin.

Przykre!

Jeśli podobało się Szanownemu Koledze w państwie rządzonym przez poprzednią ekipę, to proszę to wyrazić w tematach do tego przeznaczonych i tam poszukiwać aprobaty, jest temat o KOD-dzie przykładowo - zapraszam.

obecnie rządzących

937e4718911c45fd8bc4a28585896a2e.png

Obecnie rządzący, służą przykładem, wypoczywając aktywnie w Polsce, zamiast w luxusowych apartamentach wielkiego świata..

Fotografię zamieszczam jako zgodną z tematem, gdyż z praktyki wiem, że Kolega muls, gdyby posiadał możliwość chętnie odniósł by się do jej treści.

Intelektualna zawartość wypowiedzi Kolegi (no cóż! na forum trudno sobie dobierać kolegów) jest adekwatna do długości nicka.

Powiem więc wprost: odnoszę się tylko do procedur dotyczących trybu przywracania kolegi z tematu.

Myślę, że zastosowana przeze mnie hiperbola zbyt poruszyła Kolegę i popchnęła w offtopic. Przepraszam!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Fotografię zamieszczam jako zgodną z tematem, gdyż z praktyki wiem, że Kolega muls, gdyby posiadał możliwość chętnie odniósł by się do jej treści.

No tak, ale na tym białym czymś ( ołtarzyk ) nie ma figurki św. Rydzyka. Kto buchnął ? Pewnie na Komorowskiego pójdzie :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Jakoś tu strasznie pro PO - PSL - ko zaśmierdziało...może to o tą głowę chodzi ...:)

A może obawa przed przyszłymi odzyskanymi " taśmami " - sam nie wiem :)

Niestety ryba zepsuła się od głowy.

ps.

cytowanie selektywne standardowo nie działa...

dlatego cytat tak wygląda jak widać...

To jest jakiś chichot historii!!! 747 Pisze sobie w najlepsze, wstawiają te swoje partyjne agitki a muls jest zbanowany, że niby pisał z klona - przecież to jest BZDURA! jakiego klona? VLADO, to jest tylko Twoja interpretacja.

Jak widzisz, raczej rzadko piszę na tym forum, ale teraz musiałem - Vlado przeginasz, może tego nie widzisz że przeginasz.

Nie wiem czy świadomie, ale w kontekście wypowiedzi 747, stawiasz się po jednej określonej stronie sceny politycznej.

To jest jakiś chichot historii!!! 747 Pisze sobie w najlepsze, wstawiają te swoje partyjne agitki a muls jest zbanowany, że niby pisał z klona - przecież to jest BZDURA! jakiego klona? VLADO, to jest tylko Twoja interpretacja.

Jak widzisz, raczej rzadko piszę na tym forum, ale teraz musiałem - Vlado przeginasz, może tego nie widzisz że przeginasz.

Nie wiem czy świadomie, ale w kontekście wypowiedzi 747, stawiasz się po jednej określonej stronie sceny politycznej.

Mylisz się. Nie znasz sprawy a pozwalasz sobie na ocenianie mojego działania na podstawie własnych konfabulacji.

Muls z powodu wielu zgłoszeń na panel, informujących o obrażaniu dyskutantów, został zbanowany w jednym z tematów, na co zareagował użyciem metod niedozwolonych umożliwiających obchodzenie BANA i ostentacyjnie zamieścił wpis odwetowy w wątku w którym pisać miał zabronione.

To było powodem uniemożliwienia mu dalszego pisania w całym forum.

Pora na konkluzje z naszej dyskusji w tym wątku.

Przyznaję, moje działanie polegające na stosowaniu zawieszenia w miejsce całkowitego zbanowania, budzi Wasze wątpliwości. Również moje dyskusje z Wami w temacie udzielanych kar i sposobu moderowania, również prowadzę na krawędzi akceptacji a właściwie na własna odpowiedzialność niezgodnie z literą regulaminu.

Dzisiaj wyraźnie utwierdziliście mnie, że najważniejszy dla wielu z was jest regulamin stosowany co do jednego swego słowa.

Ok. Wasze zdanie jest ważniejsze niż moje. Zmienię sposób moderowania na taki jak go dzisiaj przedstawiliście.

Zatem co do tematu wątku, jest on bezzasadny. Regulamin nie przewiduje żadnych plebiscytów, ani wezwań do przywracania zbanowanych userów. Każdy zbanowany wykazujący pragnienie powrotu, musi osobiście tę sprawę wnieść do Administracji forum.

Odstępuje od metody zawieszania użytkowników w sytuacji która wymaga całkowitego ich zbanowania. Zawieszenie w innych przypadkach będzie czasowe a czas trwania oficjalnie podany do wiadomości ukaranego.

Kończę wszelkie dyskusje z ukaranymi, oraz innymi użytkownikami na temat moderowania forum.

Temat wątku uważam za wyczerpany i zamknę go o godz 20tej.

Śmieszna sprawa z tym pisaniem ze zbanowanego konta za pomocą tapatalka i karaniem za to.

To raczej nie jest problem / przewina zbanowanego usera, a ułomność silnika forum.

Skoro można pisać, to user pisze. Proste.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ja szczerze mówiąc , to już nie wiem , za co Mulsowi zamknięto usta ?

Jedni utrzymują , że został zbanowany za niecenzuralne słownictwo , drudzy twierdzą , że miał /pisał z klona , jeszcze inni mówią , iż , nie był żadnym klonem , jeno wykorzystał (być może nieświadomie , w co osobiście wierzę ) lukę w oprogramowaniu .

Osobiście jestem przeciwnikiem dożywotniego banowania , gdyż to nie daje banowanemu szansy na resocjalizację , a ponadto zubaża intelektualnie to Forum .

I owszem , że za ewidentne i permanentne łamanie reguł i regulaminu tego Forum powinny być nakładane sankcje , ale na miły Bóg , nie dożywotnio , gdyż to , ani sprawiedliwe , ani mądre .

Poza tym , nikt z nas nie jest idealny , każdy z nas ma lepsze i gorsze dni , jednych dyskutantów lubimy , za innymi zwyczajnie nie przepadamy , i nie żebym szukał usprawiedliwienia i zrozumienia naszych postaw , ale nie godzę się na to , aby za całe zło tego Forum obwiniać tylko Mulsa , czy IDottore ,gdyż do tanga trzeba dwojga(pozostałych rozmówców) .

Mając świadomość powyższego , optuję za odbanowaniem Mulsa i IDottore .

Piotr

Precyzując nie chodzi o pisanie ze zbanowanego konta a o pisanie w temacie, w którym dostało się bana.

Temat wątku uważam za wyczerpany i zamknę go o godz 20tej.

Vlado proszę wstrzymaj się z zamknięciem wątku. Uważam, że w obecnej sytuacji powinien zająć stanowisko Admin. Możesz go o to poprosić?

Precyzując nie chodzi o pisanie ze zbanowanego konta a o pisanie w temacie, w którym dostało się bana.

Dokładnie tak. I jeszcze precyzyjniej. Pisanie z premedytacją i wyrażeniem kpiny z regulaminu, moderacji i nieszczęsnego silnika forum.

Proszę Was nie optujcie już za przywracaniem kogokolwiek. Przecież już się pokajałem. Odstępuję od nieregulaminowego moderowania forum. Żadnych przywracań nie będzie, a zawieszeni zostaną całkowicie usunięci z Forum.

Vlado proszę wstrzymaj się z zamknięciem wątku. Uważam, że w obecnej sytuacji powinien zająć stanowisko Admin. Możesz go o to poprosić?

Wątek zamknę, a Adminów poproszę jutro o dokładne zapoznanie się z wpisami z tego wątku i przedstawię własne wnioski w tej sprawie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.