Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - pomysły na rozwój

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

DD6, to wszystko co piszesz to prawda, ale ciężko jest obarczać właścicieli oraz moderację o wszystkie problemy tego forum - i po jednej i po drugiej stronie potrzebne jest działanie, a nie ciągła walka o własną egzystencję...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

DD6, to wszystko co piszesz to prawda, ale ciężko jest obarczać właścicieli oraz moderację o wszystkie problemy tego forum - i po jednej i po drugiej stronie potrzebne jest działanie, a nie ciągła walka o własną egzystencję...

No i jedna strona zadziałała radykalnie. Ale stało się to po wielu latach innych bezowocnych prób. Czyja to wina to teraz już nie ma znaczenia natomiast bardzo bym podkreślał, że tu chodzi tylko i wyłącznie o możliwość komfortowej wymiany doświadczeń w audio, z dużym naciskiem na słowo "doświadczeń".

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

No i jedna strona zadziałała radykalnie. Ale stało się to po wielu latach innych bezowocnych prób. Czyja to wina to teraz już nie ma znaczenia natomiast bardzo bym podkreślał, że tu chodzi tylko i wyłącznie o możliwość komfortowej wymiany doświadczeń w audio, z dużym naciskiem na słowo "doświadczeń".

Problemem wcale nie jest brak chęci wymiany daświadczeń, ale ich brak ze względu na niską sprzedaż. Pojawiła się okazja "przepisania" forum pod nowym szyldem i zmiany władzy, to tak się stało. Tu jest wszystko, od opisów swoich samochodów prywatnych, żon, systemów, wakacji itd. Nastąpiła zwykła zmiana ekipy ale jakoś trzeba to umotywować, bo nikt przy zdrowych zmysłach otwarcie nie napisze, że teraz to on chce mieć władze nad innymi userami i decydować o tym co jest ok, a co nie.

Problemem wcale nie jest brak chęci wymiany daświadczeń, ale ich brak ze względu na niską sprzedaż. Pojawiła się okazja "przepisania" forum pod nowym szyldem i zmiany władzy, to tak się stało.

Zapominasz, że ci poważniejsi użytkownicy nie są anonimowi. Ci ludzie znają się osobiści, odwiedzają się nawzajem, dzwonią do siebie i dokładnie wiedzą kto co i jak. A Ty masz tylko teorie bez pokrycia.

Problemem wcale nie jest brak chęci wymiany daświadczeń, ale ich brak ze względu na niską sprzedaż. Pojawiła się okazja "przepisania" forum pod nowym szyldem i zmiany władzy, to tak się stało. Tu jest wszystko, od opisów swoich samochodów prywatnych, żon, systemów, wakacji itd. Nastąpiła zwykła zmiana ekipy ale jakoś trzeba to umotywować, bo nikt przy zdrowych zmysłach otwarcie nie napisze, że teraz to on chce mieć władze nad innymi userami i decydować o tym co jest ok, a co nie.

Sorry, ale nic nie zrozumiałem. Mógłbyś trochę jaśniej?

Jak w muzyce, albo w trumnie - klasyka czyli poważna i cała reszta, czyli niepoważna.

Poważniejsi użytkownicy to ci, którzy się w to piękne hobby poważnie angażują, a nie tylko na forum.

OK. Proponuję wrócić do tematu za kilka miesięcy.

Jeszcze jedno.

Rację masz nikt nie ucieka z AS.

Metoda jest inna.

Sam odebrałem kilka telefonów z namowami abym zapisał się na to nowe forum.

Ojejku ja poczułbym się że tak powiem bardzo dowartościowany :)

Co zresztą widać !!!

Poważniejsi użytkownicy to ci, którzy się w to piękne hobby poważnie angażują, a nie tylko na forum.

A ty jesteś userem poważnym czy niepoważnym?

Parker's Mood

A ty jesteś userem poważnym czy niepoważnym?

Ja jestem userem stosunkowo mało poważnym, ale to nie znaczy, że nikogo nie znam :)

Mój wpis nie był po to, aby tworzyć podziały, ale aby dać do zrozumienia, że mało w tej dyskusji liczą się domysły wyniesione z forum. Ludzie znają się od dawna prywatnie.

Mój wpis nie był po to, aby tworzyć podziały

Oczywiście.

Ojejku ja poczułbym się że tak powiem bardzo dowartościowany :)

Co zresztą widać !!!

Słychać i ...

Vlado ,

Próbuję ja , próbuje Twonk i paru innych kolegów ale bezskutecznie jak widać.

Wiesz jak ja nazywam kogoś takiego ? Chodząca teoria spiskowa :)

Do Ciebie nie dociera to co mówimy że to co się stało to była reakcja na to co się działo.

O jakiej wojnie, o jakiej dywersji, o jakim planie Barbarossa Ty mówisz ?

Przecież już za niedługo za chwileczkę będziesz musiał pogodzić się z pokrzywdzonym i zdradzonym Paltonem :)

Tylko jestem ciekaw jak wtedy będą wyglądać Twoi najnowsi przyboczni ?

Jestem członkiem 4 forów krajowych i 3 zagranicznych i co mi Włodku zrobisz ? Zabronisz ?

Wybacz Józku, ale ja z tych Twoich wynurzeń niczego co ma związek z obecna rzeczywistością nie znajduję.

Zatem EOT.

W.

Ja jestem userem stosunkowo mało poważnym, ale to nie znaczy, że nikogo nie znam :)

Wiedziałem, że chłopaki z miasta stosują tą zasadę, ale że z audiofilski jest podobnie ?

Cały konflikt to była tylko walka użytkowników o możliwość sensownego uczestnictwa w forum, na odpowiednim merytorycznym poziomie.

To żart? Prawda? :-)))

Dla osób, które zapragnęły utworzenia PRYWATNEGO forum w prywatnym forum, w celu całkowitego przejęcia władzy nad tym kto i co ma w nim pisać, oraz zachowania dla siebie możliwości pacyfikowania wszystkich, których sami ocenią jako trolli, nie tylko w tym sub-forum, ale na obszarze całego AS, było przedziwnym pomysłem.

Przedziwnym ze względu na fakt posiadania takich uprawnień, w postaci możliwości banowania uznaniowego i prewencyjnego w zakładce HiEnd, oraz w Klubach.

Zatem, nie o to chodziło a potwierdza to rzeczywistość saloniku w postaci postawy elity saloniku, kiedy otrzymali do ręki narzędzie banowania i wykluczania użytkowników. Sami siebie wzajemnie spacyfikowali do poziomu całkowitego paraliżu swego dzieła :-))) To co zrobili doskonale świadczy, czym według nich miał być salonik!

Piszecie że vlado przyczynił się do stworzenia nowego forum i ucieczki elity As. A cóz takiego ów vlado uczynił salonikowi, że aż tak drastycznego postępowania to wymagało?

Otóż moderator ukarał "króla" saloniku i kilku przybocznych karami regulaminowymi za ataki personalne na użytkowników a następnie na moderacje i administrację forum.

Poziom agresji i chamskich ataków na Administracje tego forum, nie ma odpowiednika w netcie. Po furii i atakach elity saloniku, Administracja zdecydowała wprowadzić zmiany w regulaminie saloniku, a przecież salonik miał być azylem niedostępnym dla administracji. A działania założycieli nietykalne przez moderację.

Ale takie wymogi spełnić może jedynie własne oddzielne forum, prowadzone tak jak sobie tego założyciel zażyczy. I tak się stało. I nic mi do tego. Tylko to co wyprawiają niektórzy aby jak najdotkliwiej zaszkodzić AS mnie zajmuje, bo od tego tutaj jestem.

Zarzuty że vlado w jakimś stopniu szkodził elicie Hi End jest kłamstwem. Od początku swej drogi jako moderator kategorycznie odmówiłem moderowania zakładki HiEnd. Tam władze niepodzielnie sprawował Palton.

Cały ten młyn rozpoczął "koń trojański" zwany salonikiem i szkodzi on teraz obu stronom. Jednak uważam, że najbardziej szkodzi userom uwiedzionym nimbem tej samozwańczej elity, a najbardziej tym, którzy będąc związani z branża audio dadzą się wyprowadzić z AS.

Takie jest moje prywatne zdanie.

A to co najbardziej szkodzi AS. To Wasza postawa kochani. Wasza postawa w stosunku do wszystkich, którzy chcą do AS dołączyć i tych, którzy zaczynają przygodę z audio. Wy chyba boicie się tych młodych i od startu czujecie potrzebę przygniecenia ich swą wielkością, wiedzą i potęgą???

A to najlepszy przykład tego o czym mówię. Jeden z dziejących się tutaj na porządku dziennym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I to jest mój ostatni wpis w temacie tego co teraz się dzieje na forum.

I proszę nie piszcie do mnie, jakbym na tym forum znalazł się w tym roku:-) Dalsze zakłamywanie rzeczywistości przez salonikowych apologetów mnie nie interesuje. Bicie piany w kółko również nie. Róbmy swoje. To co dotyczy działań w saloniku zostanie przedstawione wszystkim użytkownikom, możecie mi zaufać.

W.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tylko nie rozumiem jednego. Skoro już się tu jeden moderator tak ochoczo wypowiada, to gdzie są inni? No bo trudno uznać głos jednego moderatora za reprezentatywny, to już bardziej milczenie innych dziesięciu moderatorów daje do myślenia.

No właśnie. Ale możesz się już przestać zamartwiać. Ten ostatni, który jeszcze z Wami rozmawiał, również musiał uznać bezcelowość takiego postępowania.

No właśnie. Ale możesz się już przestać zamartwiać. Ten ostatni, który jeszcze z Wami rozmawiał, również musiał uznać bezcelowość takiego postępowania.

A kto to są ci "Wy" ? Bardzo jestem ciekaw do jakiej to grupy mnie zaliczyłeś ?

Do "poważnych użytkowników tego forum"

Dziękuję za wartościowe i błyskotliwe riposty, w tym i w innych wątkach, zwłaszcza merytorycznych.

Najbardziej merytoryczne są wpisy o grających bezpiecznikach.

Ty się tak nie ciesz, bo wygląda na to, że nie będziesz miał tu partnerów do polemiki. Innymi słowy stracisz racje bytu.

Gość

(Konto usunięte)

Piszecie że vlado przyczynił się do stworzenia nowego forum i ucieczki elity As. A cóz takiego ów vlado uczynił salonikowi, że aż tak drastycznego postępowania to wymagało?

Otóż moderator ukarał "króla" saloniku i kilku przybocznych karami regulaminowymi za ataki personalne na użytkowników a następnie na moderacje i administrację forum.

około 20 uczestników saloniku przez własne wpisy lub za pomoca lajkowania wpisów kolegów , z róznych "obozów " i o róznych poglądach prosiło cie o wyjasnienia twojej postawy lub o zmiane nastawienia , i nie były to osoby z jednej jak to nazywasz "koterii", dlatego twoja teoria spiskowa niestety nie trzyma się kupy

Ty się tak nie ciesz, bo wygląda na to, że nie będziesz miał tu partnerów do polemiki. Innymi słowy stracisz racje bytu.

Wreszcie będę mógł odpocząć ;)

Nie nudź.

Wzajemnie.

Nic Sławek się tu kupy nie trzyma. Powtarzane są jakieś bzdury o teorii spiskowej, a salonik nadal zamknięty. Mozliwe że za zamkniętymi wrotami salonu następuje fabrykowanie dowodów. :D

Sorry, ale nic nie zrozumiałem. Mógłbyś trochę jaśniej?

Ty akurat jesteś pogodny i nieszkodliwy gość :) wiec dla Ciebie może to się wydawać niezozumiałe. Zapewniam Cię, że innym ludziom rzeczywistość rysuje się w Innych barwach. Oczywiście znam wersję w której wilkiem jest moderator Vlado, a kilku userów robi za czerwonego kapturka... ktôry szukał sobie tylko spokojnej piaskownicy. Osobiście wierzę bardziej w bajki dla dorosłych w stylu "folwark zwierzęcy" :)

Co do meritum - autorowi tematu :

Wprowadziłbym jednak różne kryteria oceny każdego usera

[.. ]

W kategoriach

- wiedza techniczna

- muzyczna

- posiadany sprzęt

- recenzje

- pomocny dla innych

- wiarygodność / niewiarygodność

[.. ]

Takie coś można w jeden dzień ogarnąć z programista.

[.. ]

Do tego ocena sumaryczna i pozycja w ranking.

"Elita" szczególnie doceniona podczas forumowego spotkania...

[.. ]

Znam realistyczne wdrożenia takich rozwiązań,

Zapraszam do wpisywania ciekawych pomysłów bez bicia piany i postaramy się admina do tego przekonać .

Niedoczekanie- sam to ogarniaj, jak taki przekonany jestes - ranking ? - realistyczne wdrozenia ?- zbiorowo to w tej sprawie nie ze mna

Tym niemniej pozdrawiam - niezla rozrywka jest w tym temacie

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ty akurat jesteś pogodny i nieszkodliwy gość :)

Nieszkodliwy? Twonk z misiomorem to duet, który może zachwiać polskim światkiem audio i nie tylko!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość

(Konto usunięte)

Nic Sławek się tu kupy nie trzyma. Powtarzane są jakieś bzdury o teorii spiskowej, a salonik nadal zamknięty. Mozliwe że za zamkniętymi wrotami salonu następuje fabrykowanie dowodów. :D

W saloniku aktualnie obowiązuja poręczenia od trzech użytkowników dla nowego członka. Wiekszośc użytkowników saloniku ma punkty karne , ktore nie pozwalają akceptowac nowych członków, na razie jest pat i cisza jak w grobie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.