Skocz do zawartości
IGNORED

Album, z którym jesteście najbardziej zżyci

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość papageno

(Konto usunięte)

Po dłuższym przypominaniu sobie, z którą płytą najczęściej obcuję, mam wynik. To ten album.

Piękna poezja, przepiękna muzyka, cudowne wykonanie. Polskość, rdzenność, korzenność.

post-20349-0-18432100-1474049823_thumb.jpg

No to i ja cos skrobne, moje magiczne plytki:

1. Kate Bush - the kick inside;

2. Anne Bisson - blue mind.

Piekna muzyka, polecam.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość numik

(Konto usunięte)

No to i ja cos skrobne, moje magiczne plytki:

1. Kate Bush - the kick inside;

2. Anne Bisson - blue mind.

Piekna muzyka, polecam.

ooooo :), ja zawsze byłem "The Whole Story" man jeśli chodzi o Kate Bush - uwielbiam też Sensual World, a właśnie niedawno The Kick Inside mnie oczarował. Anne Bisson nie znam, posłucham sobie

od pierwszego wejrzenia

1. Jethro Tull - Thick as a Brick

2. Colosseum - Live

ach ten Jethro Tull, a tak, TAAB jest doskonały, choć Aqualung, Benefit, Heavy Horses czy Stand Up lub Catfish Rising też nic nie brakuje ;)

tylko te ich albumy z początku lat 80-tych...dla mnie tragedyja

Gość numik

(Konto usunięte)

wszystkie lubiłem do " too old to rock...." a w tym jestem zakochany do dziś.

ja bez This Was i nie przyjęły się też od 3 albumy od War Child, potem Songs i Heavy uwielbiam. Z późniejszych tylko ten Catfish

Od zawsze moje ulubione granie..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Nevermind wyszło chyba tego samego dnia.

W ogóle ciekawy był ten 1991. I wychodziły, jak dla mnie, ważniejsze płyty :)

Ukryta Zawartość

post-26538-0-68509300-1474212858_thumb.jpg

post-26538-0-87878900-1474212874_thumb.jpg

post-26538-0-28353200-1474212893_thumb.jpg

Ta ostatnia wydana co prawda oficjalnie w 1992. Ale nagrana na początku 91 i w tym samym rozprowadzana w bardzo ograniczonej dystrybucji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze z tego samego rocznika. Swego czasu słuchałem tego na okrągło

Ukryta Zawartość

Koszmar przeciwników używek :)

Ukryta Zawartość

Bez wątpliwości, od ponad trzydziestu lat i niezmiennie:

The The "Soul Mining".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Czyli kolejny wątek o ulubionych płytach, tylko pod innym tytułem. ;-)

Ja potraktowałem zżycie w kategorii bardziej refleksyjnej, nie, że ulubiony, ale związany z jakimiś przeżyciami, wspomnieniami ;).

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

ale związany z jakimiś przeżyciami, wspomnieniami ;).

Jak tak, to tak - mam takie. Pamiętam pierwszy sex i muzykę podczas jego uprawiania - "No No No" Purpli - czyli album Fireball.

Parker's Mood

Jak tak, to tak - mam takie. Pamiętam pierwszy sex i muzykę podczas jego uprawiania - "No No No" Purpli - czyli album Fireball.

Autoerotyzm się nie liczy ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Właśnie ten wątek byłby ciekawy gdyby przy podaniu pozycji opisać krótko historię z nimi związaną np..

Jestem zżyty z Metallica 'Master of Puppets' ponieważ w latach młodości pomagałem w teatrze zajmując się rekwizytami scenicznymi a na uszach słuchawki i ulubiona płyta Metalliki czyli Władca lalek..;)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Właśnie ten wątek byłby ciekawy gdyby przy podaniu pozycji opisać krótko historię z nimi związaną np..

Jestem zżyty z Metallica 'Master of Puppets' ponieważ w latach młodości pomagałem w teatrze zajmując się rekwizytami scenicznymi a na uszach słuchawki i ulubiona płyta Metalliki czyli Władca lalek..;)

Wydawało mi się,ze zżyty to jednak trochę więcej.

Wydawało mi się,ze zżyty to jednak trochę więcej

Może się tak wydawać.. niech ktoś inny napisze coś więcej..:)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Ja natomiast pamiętam swój pierwszy seks przy muzyce Maanam: Kocham Cię kochanie moje. Ale bynajmniej nie jestem z tego powodu za bardzo zżyty z muzyką tego zespołu. ;-)

P.S. wcześniej seks też był, ale bez muzyki. ;-)

Gość numik

(Konto usunięte)

czemu Frankie?

Byłem wtedy na etapie odkrywania, że jest coś więcej niż Jackson, Kombi czy Franek Kimono :), a i tak byłem z siebie dumny, bo siostra słuchała Młodych Tłoków i Miłe Wanilie ;). Miałem z 9 lat pewnie, jeszcze nie znałem prawdziwego rocka tak poważniej i usłyszałem Power of Love (zobaczyłem też). Potem Black Night White Light...Krisco Kisses, Relax, Welcome.....i cała płyta mnie olśniła!!, to był idealny czas na nią, jest i dobra i zabawna i magiczna ;).

Frankie, Atari 800xl, Gremlinsy+Gwiezdne Wojny+Indiana+Neverending Story i inne Arabelle to magiczny okres mojego dzieciństwa i ta płyta jest zapisana w tych rejestrach :)

To był mój pierwszy muzyczny zachwyt i tak już zostanie, choć rok później odkryłem Queen, Doorsów, Led Zeppelin, Gabriela, Camela, ELP i Dead Can Dance....magia tego pierwszego "mojego" albumu trwa do dziś

Jeden album w moim przypadku brzmi jak żart. Mam taki zestaw, zawsze i wszędzie jest pod ręką. Poza domem w samochodzie i w pracy. Jeszcze w telefonie też :)

1. Secret Story - Pat Metheny

2. Synchronicity - The Police

3. Presto - Rush

4. Signals - Rush

5. Clutchnig At Straws - Marillion

6. Gabrieli Consort - Road To Paradise

7. Dark Side Of The Moon - Pink Floyd

8. Pod niebem czas ... - Quidam

9. Europa Galante - Cztery pory roku

10. Macalla - Clannad

11. Eye of the Beholder - Chick Corea Elektric Band

12. Led Zeppelin I

13. Close to the Edge - Yes

14. Gulity - Barbra Streisand

15. In Absentia - Porcupine Tree

16. Miłość - Miłość

Znam je wszystkie na wylot i słuchać będę tak długo jak zdrowie pozwoli. Najgorsze jest to, że zestaw będzie się powiększał, jest kilka kandydatur :-P

Nie myśl - słuchaj.

Jednego album nie da rady wybrać. Jest ich kilka. Może kilkanaście???

Podzielę się dzisiejszą refleksją na temat jednej z nich.

Do poniższego tekstu mocno przyczyniło się nowe źródło w moim systemie. ;)

Puściłem sobie dzisiaj jedną z płyt które najdłużej znam i słucham.

Grana już na Radmorze, gramofonie Daniel i poczciwych ZG 40. Zdobycie wtedy tego winyla to był cud.

Potem był to jeden z pierwszych albumów skopiowanych z CD na kasetę. Można to było robić w CMR Digital przy moście Poniatowskiego.

Jest to również jedna z pierwszych płyt CD którą kupiłem, bo tak musiało być.

W każdym razie puściłem sobie Equinoxe'a Mistrza Jarra i coś ścisnęło mi gardło ze wzruszenia. Tyle razy ją słuchałem i teraz usłyszałem ją na nowo. Jest piękna. Nie wiem - może się starzeje, a może to Eximus DP1?

P.S.

Ten rozmazany tusz to moje łzy..... ;)

"To co teraz, ha?"

W każdym razie puściłem sobie Equinoxe'a Mistrza Jarra i coś ścisnęło mi gardło ze wzruszenia. Tyle razy ją słuchałem i teraz usłyszałem ją na nowo. Jest piękna

Czemu akurat Equinoxe, uboższy brat Oxygene?

Czemu akurat Equinoxe, uboższy brat Oxygene?

Chcialem posłuchać rowniez Oxygene, ale chusteczek mi zabrakło.... ;)

Tak serio to uwielbiam wszystko Jarra do Revolutions wlacznie.

No moze z mocniejszym akcentem przy Equinoxe, Zoolook, Oxygene i The Concerts In China.

"To co teraz, ha?"

Grana już na Radmorze, gramofonie Daniel i poczciwych ZG 40. Zdobycie wtedy tego winyla to był cud.

Troszku nie rozumiem, nawet w tydzień po premierze tej płyty była ona dostępna na wszelkich giełdach, po olśnieniu całego świata debiutem, equinoxe - to już był przecież mainstream.

Podaż była w normie, więc "zdobycie" mogło być cudem ale wyłącznie jeśli chodzi o cenę.

Gość numik

(Konto usunięte)

Chcialem posłuchać rowniez Oxygene, ale chusteczek mi zabrakło.... ;)

Tak serio to uwielbiam wszystko Jarra do Revolutions wlacznie.

No moze z mocniejszym akcentem przy Equinoxe, Zoolook, Oxygene i The Concerts In China.

mam identycznie :), po Revolutions to "już nie to", Chronologie ma momenty, Waiting for Cousteau, ale czegoś brakuje. A Oxygene2 dobre, ale trochę odtwórcze

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.