Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupować odtwarzacz CD?

azimut

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co Jezz . Ty jesteś jednym wielkim atakiem personalnym . Nie wiem czy napisałeś jakiś wątek .

Jakoś tego nie zauważyłem . Zamiast jak wściekły ratlerek biegać i obszczekiwać wszystkich szukając czy można kogoś złapać zębami za nogawkę poruszył byś jakiś ciekawy wątek . Czekasz aż ktoś ci przywali mocniej słownym kijem nie wyciągając z tego żadnych wniosków . Lepiej jest metodą wściekłego ratlerka skubać forumowiczów za przysłowiowe nogawki i obrywać . Dobranoc Jezz

Bardzo proszę, znajdź mi miejsce żebym tak napisał o kimś na tym forum. I takim językiem. Dziękuję.

nie chcę zadzierać z nikim,

Ja też nie chcę . Tu nie o to chodzi. Jeśli ktos pisze, że jest zadowolony ze sprzętu jaki ma, nie będzie pewnie nigdy kolekcjonerem płyt na "skale przemysłową", lubi muzykę, którą ma pod ręką w streamie i na plikach, a do tego i tak od czasu do czasu kupuje płytę, którą tez ma na czym posłuchać to po co ma się pchać w cedek za 2 tys, który i tak niewiele zmieni ( ja zrozumiałem, ze to ma być raczej nowe niż używane).

Ciesz się autorze wątku muzyką bo teraz jest jej tyle , że życia nie starczy, żeby przesłuchać ułamek tego. Tak wiem, teraz nie ma dobrej muzyki. Ani Piwo Jasne ani Huberto 1984 nie musi mi o tym przypominać.

Ale nie, musi zaraz się pojawić, że pliki są be, stream zabija muzykę, artyści przez to głodują , pokolenie głuchych z domiodowymi słuchawkami pochylone nad srajfonami, tylko dotyk i wąchanie płyty powoduje długotrwałą erekcję, sprzęt poniżej 5 tysi nie gra. Czy o czymś zapomniałem ?

Może czasem wejść w oczekiwania innych a nie tylko wmawiać, że moje jest najmojsze. Nie jest i nigdy nie będzie dla drugiej osoby.

Potem się okazuje, że jeśli tak uważasz to słuchasz hip hopu ze streamu albo z jednego głośnika ;).

Audio Analogue Paganini MkII

192 kHz / 24 bit

A to i ja kupiłem dziś cd.

Marantza cd5005. W sumie jak patrzę na dane sprzętu to mój dvd sony 15 letni z wyjściem audio 5.1 i 2.0 ma prawie takie same parametry jak ten Marantz. No ale chyba Marantz gorszy nie będzie ☺

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Bardzo proszę, znajdź mi miejsce żebym tak napisał o kimś na tym forum. I takim językiem. Dziękuję.

Dobranoc Jezz idź spać.

nie chcę zadzierać z nikim, ale "bezmyślność", "mentalność rzepa" itp. to są te sformułowania, przez które tracisz nawet jeśli masz rację, bo jak piszę, nie znam Was obu :)

Gdzie ciebie tej nowomowy uczyli skoro przez słowo bezmyślność i powiedzenie mentalność rzepa się dużo traci . Jednak bronisz trolla. Widać że nie warto z tobą rozmawiać . W dwójkę razem z Jezzem lepiej będzie mnie zaczepiać . Prawda ?

Zaczęło się fajnie, a kończy jak zwykle...

To prawda ale Piwo Jasne ma chyba jeszcze ze mną problem z wątku o trójce na bocznicy. Żebym nie wiem co napisał to przepuści na mnie atak personalny. Tu miałem swoje zdanie odpowiadając na pytanie autora wątku co nie spodobało się niektórym forumowym "chomikom płytowym"

Tam miałem swoje zdanie na temat programu trzeciego i muzyki w nim prezentowanej.

Żeby nie wiem co pan Piwo Jasne napisał to podtrzymuje swoje zdanie w tym wątku. I pisze to z perspektywy osoby niezainteresowanej kupnem plików.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

To jest związane z kupnem cd bądź nie, czy jeszcze z czymś innym ?

Słuchaj Jezz ja już parę razy odpowiedziałem w tym wątku odnośnie kupna CDka .

Dobranoc Jezz

Panowie proszę powstrzymać się od osobistych wycieczek. Wyjaśnijcie wszystko sobie poprzez PW, temat nie jest miejscem do rozgrzebywania starych i tworzenia nowych osobistych animozji.

Pozdrawiam.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość numik

(Konto usunięte)

Dobranoc Jezz idź spać.

Gdzie ciebie tej nowomowy uczyli skoro przez słowo bezmyślność i powiedzenie mentalność rzepa się dużo traci . Jednak bronisz trolla. Widać że nie warto z tobą rozmawiać . W dwójkę razem z Jezzem lepiej będzie mnie zaczepiać . Prawda ?

uff, co za ulga :)

Panowie,

Dalej uważam że odtwarzacz CD w dzisiejszych czasach nie jest niezbędne, ale ktoś może sobie pozwolić to czemu nie? Tym bardziej, że nie wszystko jest dostępne w steamingu. Np. teraz nie ma nowego albumu KULT - Wstyd, a na płytach już jest :(

Więc jednak skłaniam się ku nabyciu odtwarzacza. Tym bardziej że korzystając ze skutków ubocznych brexitu można kupić niektóre sprzęty w dobrej cenie.

Co myślicie o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warto w to wejść za takie pieniądze z darmową wysyłką do Polski?

No i czy ten Marantz będzie grał lepiej niż np. Pioneer pd-50?

Ukryta Zawartość

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Panowie,

Dalej uważam że odtwarzacz CD w dzisiejszych czasach nie jest niezbędne, ale ktoś może sobie pozwolić to czemu nie? Tym bardziej, że nie wszystko jest dostępne w steamingu. Np. teraz nie ma nowego albumu KULT - Wstyd, a na płytach już jest :(

Więc jednak skłaniam się ku nabyciu odtwarzacza. Tym bardziej że korzystając ze skutków ubocznych brexitu można kupić niektóre sprzęty w dobrej cenie.

Co myślicie o tym:

http://petertyson.co.uk/index.php/marantz-sa8005-sacd-player.html

Mądra decyzja . Jestem za.

Dalej uważam że odtwarzacz CD w dzisiejszych czasach nie jest niezbędne, ale ktoś może sobie pozwolić to czemu nie?

Jak ktoś może sobie pozwolić to jasne, że czemu nie. Ja bez odtwarzacza cd już sobie nie wyobrażam funkcjonowania ale może mam za dużo płyt.

I dalej też uważam jak ty, że cd w dzisiejszych czasach nie jest niezbędne.

teraz nie ma nowego albumu KULT - Wstyd

Kultu i pozostałych wydawnictw SP Records jeszcze do niedawna w ogóle nie było w streamingu.

Co myślicie o tym:

Ukryta Zawartość

Cena w UK 2665 zł, cena w Polsce 4999 zł.

Wypożycz w Polsce, kup w UK. Wiem że polski serwis, że utrzymanie sklepu w Polsce kosztuje, że trzeba być patriotą, ale bez jaj. Za tą cenę w UK można kupić 2 sztuki.

Ukryta Zawartość

Ja dalej choruję na Elecrocompaniet EMC1, jest jeden do chapnięcia z uszkodzonym napędem za 2500 pln ale naprawa 3500 :-)

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Gość numik

(Konto usunięte)

Panowie,

Co myślicie o tym:

http://petertyson.co.uk/index.php/marantz-sa8005-sacd-player.html

wypożycz, odsłuchaj. Marantze nie każdemu pasują, grają trochę lekko. Ewentualnie posłuchaj kilku w salonie w najbliższej do domowej konfiguracji - Exposure, Atoll, Marantz, Audiolab, Roksan, Creek i potem poluj na mega okazję

Cena będzie tu miała ogromne znaczenie. Ja jednak wolę coś co mogę dotknąć, coś co cieszy oko i coś co mogę później odsprzedać czy podarować. Mam na myśli płyty cd.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Panowie,

Co myślicie o tym:

Ukryta Zawartość

Mialem tego Marantza pol roku. Za te pieniadze to dobry odtwarzacz, ale dosc cieply i brak mu szczegolow przy odtwarzaniu. Pd50 wcale lepszy nie byl jak sluchalem w salonie u dilera.

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

Mialem tego Marantza pol roku. Za te pieniadze to dobry odtwarzacz, ale dosc cieply i brak mu szczegolow przy odtwarzaniu. Pd50 wcale lepszy nie byl jak sluchalem w salonie u dilera.

hm, dziwne bo w testach piszą:

"Odtwarzacz gra bardzo precyzyjnie, rześko, a więc chłodno... nie ma w tym metalicznego zimna ani szklistości, jest niezmącona różnorodność, która potrzebuje czystości. Jeżeli już jednak szukać gdzieś śladów ciepła, to we wzmacniaczu."

Pewnie zależy to od zestawu w którym gra

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Poczytaj inne testy :)

Zestaw w ktorym gral:

Caspian m2, tannoy precision 6.4, chord signature.

Troche mi zajelo znalezc odtwarzacz, ktory gra cieplo, by wypelnic sucho-jasna luke w systemie. Zreszta poczytaj moje wpisy na forum (I nie tylko moje) o serii 8005.

Wieza STEREO Technics :)

Panowie, trzeba uważać, żeby nie wpadać czasem w absurd pod tytułem "wszystko gra tak samo, co najwyżej inaczej". W kolumnach jest jednak straszna różnica, nie ustawiałbym jej jednak na granicy wymienionych powyżej 5 tyś złotych. Niemniej mam jakieś tam doświadczenie odsłuchowe i powiem Wam, że po odsłuchu kolumn z zakresu 30-40 tyś już nie chce się wracać do tych za przysłowiowe 5 tyś, ale między tym co by człowiek chciał, a co może mieć jest oczywiście zasadnicza różnica - myślącemu człowiekowi nie trzeba tego tłumaczyć. Każdy zna swoje możliwości przecież.

Tak a propos nowych odtwarzaczy CD, rozmawiałem ostatnio z gościem (takie dresiarskie słowo) z poznańskiego salonu audio i bardzo chwalił urządzenia Yamahy, praktycznie nic nie wraca do serwisu - to jego słowa - mam nadzieję, że prawdziwe.

"Praktycznie..."

Już kiedyś pisałem, jak to onegdaj moja Luba wymyśliła do sypialni - małą Yamaszkę. W dwóch kawałkach, lecz wciąż niedużą.

Przytargałem, podłączam - wszystko gra.

Miłość mego życia wtyka ajchona (czy tam innego ajpoda) - rzęzi, chrzęści i na ścianach pokoju rysy się pojawiają...

Spakowałem, zawiozłem do sklepu; cała obsługa się zleciała, bo nie pamiętają podobnego przypadku:-)

A maść na lumbago marnie działa.

Musiałem się dowlec do gramofonu, by sobie zapodać JJ Cale'a.

A ten mi - Carry On!!!:-)

Widać ten marantz cd5005 musi być bardzo marny, bo zero komentarza do mojego info o zakupie tegoż.

W przyszłości mam zamiar dokupić mu pm80005 do kompletu.

A co z odtwarzaczami które mają wbudowane DACi albo dodane funkcje sieciowe?

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

a jak to gra? Drogie to nie jest, wygląda dobrze, wyposażony też dobrze, tylko czy ktoś może powiedzieć jak to gra?

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

a jak to gra? Drogie to nie jest, wygląda dobrze, wyposażony też dobrze, tylko czy ktoś może powiedzieć jak to gra?

O tego Tascama ci chodzi ? Ja mam Trochę inny model Tascam CD 200 SB z możliwością czytania kart SD . Bardzo dobry Player z możliwością montażu w racku . Co do CD 240 to Teac robi identyczny player tylko bardziej udomowiony bez złącz symetrycznych XLR . Jeśli chodzi o czystego CDKa czytającego wszystkie formaty z płyt "nie ma żadnych peryferiów typu lan czy usb" to polecam TEACA PD 501 HR . Kosztuje około 3800 złociszy i odtwarza surowe pliki DSD z rozszerzeniem .dsf

eeeee tam 3.800 zł, za 3.000 w UK można zamówić

Ukryta Zawartość

Ale wygląd mi ani się nie podoba ani nie pasuje

Ukryta Zawartość

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

eeeee tam 3.800 zł, za 3.000 w UK można zamówić

https://www.audiovisualonline.co.uk/product/6013/teac-pd-501hr-black-cd-player/

Ale wygląd mi ani się nie podoba ani nie pasuje

Wygląd o niczym nie świadczy . Przymierzam się do jego kupna ponieważ czasami przegrywam vinyle na CD a ten player czyta płyty DSD wypalone na płytkach DVD. Nie wygląd a możliwości decydują . Może trochę mały i nie pasuje do całej reszty ale to że mały jest nieistotne. Ale to twoja droga i twój CDek .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.