Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy warto kupić wzmacniacz używany w okolicach 300-400zł? Gwiazdka?

Hemisys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak się zastanawiam, czy najlepszym momentem na "okazje" będą okolice stycznia, do zakupu używanego wzmacniacza w cenie ok. 300zł? Podejrzewam, że ludzie mogą się pozaopatrywać w lepsze klocki i pozbywac się szrotu. Jakie macie doświadczenie lub wiedzę na ten temat?

Pozdrawiam

Na "gwiazdkę" zakupy w styczniu to trochę za późno..;)

.. lub zdecydowanie za wcześnie.. patrząc w drugą stronę..

..ale okazje zdarzają się przez cały rok tylko trzeba upolować..:)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Na "gwiazdkę" zakupy w styczniu to trochę za późno..;)

Z na gwiazdkę zaopatrują się "inni":), a to czego będą chcieli się pozbyć prawdopodobnie będzie w moich możliwościach finansowych. Taka była intencja mojego posta:)

Szroty cały czas są dostępne w ilościach sporych. Podaż szrotów w audio jest stała i znacznie przewyższa popyt na nie. Całe allegro jest nimi zasypane, zawsze jest w czym wybierać.

Z na gwiazdkę zaopatrują się "inni":), a to czego będą chcieli się pozbyć prawdopodobnie będzie w moich możliwościach finansowych. Taka była intencja mojego posta:)

Tutaj przyznaję rację.. jeśli kupią na Gwiazdkę nowe.. będą chcieli pozbyć się "starego"

..więc dobrze kombinujesz..:)

Albo sprzedaż szrota teraz żeby sobie dołożyć do czegoś lepszego na gwiazdkę :-P

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Szroty cały czas są dostępne w ilościach sporych. Podaż szrotów w audio jest stała i znacznie przewyższa popyt na nie. Całe allegro jest nimi zasypane, zawsze jest w czym wybierać.

Trafna recenzja wzmacniaczy na allegro --- 99% z nich to złom komputerowy...

Jeśli trafi się coś sensownego na pewno nie sprzeda się za 3 stówki.

Ten boom skończył się z 3 lata temu.... Teraz albo złom, które nikt nie chciał do tej pory, albo coś naprawdę własnego - ale już nie tanio...

99% to przesada. Za 300-500zł można kupić nieźle grający sprzęt, który pozamiata nowe wzmacniacze za 1000 a pewnie i więcej. Np. rotele już od 400pln grają super jak za te pieniądze.

I mieć nadzieję że posłuży .

W końcu każdy kto kupi na allegro piszę potem że miał szczęście , że ma nie grzebanego w oryginale itp itd .a szwaby się cieszą że im śmietniki Polacy czyszczą.

Ja ekspertem od elektroniki nie jestem, ale jak się zasadzałem na wzmacniacz to przez dobre 2 miesiące nie widziałem nic sensownego za 300 - szczególnie wzmacniacz stereo. Pojawiała się tylko Koda KD261, która ma świetne opinie. Łatwiej już kupić amplituner czy to stereo czy KD. Obecnie jest straszne parcie na STEREO.

Czegoś starszego nie ma sensu kupować, jak dla mnie, bo wiąże się to z koniecznością konserwacji itp. a to potrafi kosztować więcej niż 300 :/. Bardziej sensowne jest zsumowanie kosztu zakupu i serwisu i kupienie czegoś nowszego. Onkyo, Pioneer tutaj wypada najlepiej w stosunku cena do jakość.

Co do okazji to styczeń nie jest najlepszy, lepszy jest marzec.

Z doświadczenia, moje najlepsze zakupy używek to marzec i kwiecień.

Ale fakt że największe wyprzedaże nowych sprzętów to 27 grudzień - 7 styczeń.

W sumie nie wiem dlaczego, może ludzie po zakupie potrzebują trochę czasu na wystawienie sprzętu na sprzedaż.

Ale zgodzę się z przedmówcą, okazje są przez cały rok. Żeby to zrozumieć trzeba spojrzeć ze strony sprzedającego. Wiele osób kupujących nowy sprzęt, zakup z trzeciej ręki to już spore ryzyko, kupuje go bez znaczenia jaka to pora roku. Po dłuższym obyciu ze sprzętem przychodzi czas na zmiany.

Ale nie rozumiem tego strasznego parcia na ceny - dobry sprzęt używany kosztuje niewiele mniej niż nowy - zobaczmy NAD 356Bee używki chodzą po 2200, a nowy 2500. Czy jest sens ryzykować awarię za 300 i brak gwarancji. Sami wiemy jak obecnie produkowany sprzęt strasznie szybko się starzeje. To nie są świetne lata przełomu roku 2000, gdzie teraz sprzęt 20 letni wygląda i gra lepiej niż 2-3 letnie.

Nie wiem czy powinienem ale mam znajomego który lubuje się w Pionierach, Onkyo, Sony- hobbystycznie zajmuje sie serwisem ( czyszczenie konserwacją, ewentualnie na życzenie wymiana kondensatorów itp.) W mojej ocenie jest warty zaufania jeżeli ktoś szuka sprawdzonego i w dobrym stanie wzmacniacza z firm wyżej wymienionych.

By nie bylo prywaty zainteresowanych zapraszam na priv.

<br />W końcu każdy kto kupi na allegro piszę potem że miał szczęście , że ma nie grzebanego w oryginale itp itd .a szwaby się cieszą że im śmietniki Polacy czyszczą. <br />

Ale kochany, to jest właśnie proekologiczne.

Kupić i naprawić sprzęt który dla kogoś innego jest szrotem i wywala na śmietnik. A ty go przywracasz do życia. I w konsekwencji jeden mniej zostanie wyprodukowany i jeden mniej zanieczyszcza skład elektroniki.

A jak diyer kupi szrota nie do odzyskania, to jeszcze go rozbierze, wykorzysta co się dało, a co się nie dało będzie już po wstępnym sortowaniu :)

Z punktu widzenia ochrony środowyska, same zalety. Jedyna strona która ma w plecy to producent nowego sprzętu.

I ja to śmiertelnie poważnie piszę.

Tutaj przyznaję rację.. jeśli kupią na Gwiazdkę nowe.. będą chcieli pozbyć się "starego"

A może zanim kupią coś nowszego na gwiazdkę, najpierw będą chcieli sprzedać, aby mieć kasę? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A może zanim kupią coś nowszego na gwiazdkę, najpierw będą chcieli sprzedać, aby mieć kasę? :-)

Tak opcja pewnie też jest dostępna..:)

.. wniosek taki.. że dobrze polować 'przed'.. lub jak nie zdążymy 'przed' to polujemy 'po'.. ;)

Jedynie ryzyko..że cena 'przed' może być nieznacznie wyższa.. niż cena 'po'.. ale niekoniecznie..

:)

tak się zastanawiam

To sie nie zastanawiaj tylko ustaw strone startowa allegro i sprawdzaj co godzine. Lepszej opcji nie ma.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Chłopak jeszcze na zawał zejdzie....

486 wejście i jest !!!! Jest...

A tu buum i ktoś podbija....

I Kolega nam zejdzie....

To niech sobie Snajpera ustawi albo dogada ze sprzedawca poza aukcją.

To niech sobie Snajpera ustawi albo dogada ze sprzedawca poza aukcją.

..i odbiór osobisty w Wigilię.. albo Sylwestra po południu..;)

Przykro mi, ale zblizajaca sie zima to nie jest najlepszy okres na zakup uzywanych opon do żuka. Najlepsza jest wiosna, kiedy rolnicy szykuja żuki do sezonu i kupuja opony nowe, a sprzedaja stare.

Nie spodziewaj się niskich cen na używane opony do Żuka przed gwiazdką. Przecież teraz każdy tego poszukuje!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.