Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz strumieniowy wybrać na tą chwilę?

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Jest ale to nie jest najlepsze jakosciowo rozwiazanie.

A żeby wyjść z hifi berry digi do daca lub konwertera i do daca to bedzie dobrze?

A żeby wyjść z hifi berry digi do daca lub konwertera i do daca to bedzie dobrze?

Lepiej :)- najlepiej wyjsc z Maliny bezposrednio po I2S do daca albo dobrego konwertera I2s - usb (amanero?)

To pojawiła się cena na Oppo jednak 4500 dużo chyba nie kupię

Ja nie kupię za tą cenę na pewno. Zdecydowanie za drogo w porównaniu do cen w US. Kumpel w stanach będzie zamawiał na dniach, ma dać znać co to warte.

Lepiej :)- najlepiej wyjsc z Maliny bezposrednio po I2S do daca albo dobrego konwertera I2s - usb (amanero?)

ma wyjście i2s czy trzeba robić jakieś kombinacje alpejskie?:)

Amanero działa w drugą stronę USB->I2S

Tak przepraszam mialo byc odwrotnie.

Malina ma wyjscie I2S dlatego wlasnie wygrywa pod tym wzgledem.

zeby zakonczyc ten offtop: jakosciowo wygrywa I2S - mozna do tego jescze dolozyc dedykowany recloker jak ktos slyszy jitter :)

Różnica 1000 zł na naszą niekorzyść

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

ceny w us podawane są bez podatku jak doliczysz VAT i 5% cła to wyjdzie na to samo

Można informować o tym bez końca ale i tak nie przynosi efektu. Wystarczy zalogować się do Amazona i dodać produkt do koszyka oraz wskazać swój adres w Polsce. Wtedy jest prawdziwa cena.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

ceny w us podawane są bez podatku jak doliczysz VAT i 5% cła to wyjdzie na to samo

nawet jak są podawane ceny finalne to zwyczajnie tam są niższe podatki, vat nie 23% itd itd, ale ludzie nie rozumieją i zagłosują na tych co zadeklarują zrównanie płac na całym świecie, żeby było jak hameryce.

4495 zł za Sonica DAC w RP to naprawdę miła niespodzianka i jest znacznie taniej niż się spodziewałem, myślałem, że będzie ok. 5500 zł. Teraz żałuję, że zamówiłem z USA bo na przesyłkę będę czekać jeszcze ze 2 tygodnie a tak już bym miał :( (wg Q21 1-3 dni).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nie powiesz przecież, że nie spotkałeś się z płytami, na których utwory są po prostu połączone ze sobą...

Np Mike Oldfield "The Songs of Distant Earth" :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

zeby zakonczyc ten offtop: jakosciowo wygrywa I2S - mozna do tego jescze dolozyc dedykowany recloker jak ktos slyszy jitter :)

Albo kartę Digi+pro z lepszymi zegarami:-)

Tak :)

Ja ma Soekrisa ktory dziala ppdobnie jak digi pro i inne daci z zegarem - retaktuje sygnal Maliny pozbywajac sie jitteru - oczywiscie nie mozna callowicie sie pozbyc jitteru ale minimalizuje jego wplyw znaczaco.

• 2 tygodnie później...

A ja mam pewien zgryz, co kupić. Wcześniej miałem chrapkę na Oppo Sonica Dac, ale w sprzedaży pojawił się amplituner Onkyo TX-8270

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki któremu mógłbym w jedno połączyć swoje odtwarzacze - bluray Pioneera oraz sieciowca Dune BD Prime, a także dekoder i Chromecasta - przez złącza HDMI, których w telewizorze zaczyna brakować. Dźwiękiem z tych odtwarzaczy i dekodera zająłby się DAC w Amplitunerze. Ma odtwarzać także pliki Flac i DSD, także przez dlna, co mnie bardzo interesuje, ale z opisu wynikają pewne ograniczenia, np:

"Współpracuje z plikami: DSD 5.6 MHz*4/2.8 MHz, 192 kHz/24-bit FLAC, WAV, AIFF, ALAC i Dolby® TrueHD

*4 Po konwersji do PCM."

"Odtwarza pliki Hi-Res Audio z sieci (DSD 5.6 MHz*4 and 192/24 PCM*5)

*5 Odtwarzanie nie jest dostępne przez sieć bezprzewodową lub USB."

Ma wejścia cyfrowe optyk/koaksjal, ale brak USB-Audio, które posiada Oppo Sonica Dac (transport plików bez ograniczeń odnośnie parametrów). Kolejna kwestia to różnica w brzmieniu obydwu DACów - Oppo to najnowsze Sabre, w Onkyo siedzi przetwornik AKM (AK4438) 384 kHz/32-bit. Ja znam uboższą wersję AK4430 z Chromecasta Audio. I jeszcze zastanawiam się nad barwą samego wzmacniacza w Onkyo - czy w porównaniu do mojego obecnego wzmacniacza Denona PMA-500V jest na przykład bardziej neutralna. Denon ma delikatny, ocieplony dźwięk, nie jest tak strasznie analityczny, aczkolwiek góra w moim odczuciu nie cierpi. Nie chciałbym bezdusznego, chłodnego grania.

Co do Onkyo - nie wiadomo nic na temat gapless.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę, że (wzorem odtwarzaczy ) ten amplituner nie będzie miał gapless

Natomiast co do dac'a - już kilka razy było powiedziane, że nie każdemu podchodzi sygnatura przetwornika sabreEdit:A jak się sprawuje akm w chromcast?

Joseph K. Jeśli dźwiękowo 8150 Ci odpowiadał to 8270 także będzie.

ale brak USB-Audio

Myślę żę jest to świadomy zabieg, możesz stremować pliki po sieci przecież. Po co mu to?

Myślę że jeśli soft będzie podobny do starszego modelu to nie będzie miał gapless, do sprawdzenia wkrótce.

Pozdrawiam

Jak pisałem, to jeszcze tego nie wiedziałem. ������ Od pewnego czasu nastała jasność.

Jasność w pełnym tego słowa znaczeniu. :)

Wiem wiem, marne porównanie, ale do Polk Omni, to po prostu przepaść. Wszystko wyszło do przodu, oderwało się od głośników.Czysto, jasno i przejrzyście. Super stereo, przestrzeń, basiszcze jak trzeba, krótko za mordę czymie... :)

Podłączone bezpośrednio do końcufki HPA2. Łośniki - Dynki 1.8 mk2.

Wszystko byłoby fajnie, tylko to sterowanie głośnością porażka, ale ogólnie za tę cenę jestem mega zadowolony.

Póki co, sprzęt zostaje na dłużej. :)

Ło matko.... słyszę rzeczy, których wcześniej nie słyszałem na poprzednim sprzęcie. :)

To co to w kocu masz???

To co to w kocu masz???

Miało być w końcu,

Ja proponuję jako transport strumieniowy kupić to co po prostu jest najwygodniejsze w użyciu. Sam mam QNAP HS-251 - bez wiatraków, dwa dyski, wyjście HDMI, jako odtwarzacz hula KODI - fajnie się spisuje. Dla mnie super wygoda - centrum multimedialne - filmy i muza w jednym. Są z pewnością inne tego typu pudełka, ale QNAP robi wg. mnie świetnej jakości soft i przy okazji może przydać się się do innych rzeczy (jako NAS).

Nie zwracaj uwagi w ogóle na jakość wyjść, wpinasz w pudełko konwerter USB/SPDIF - i tu też nie ma co przesadzać z inwestycją, ja mam taki za 500 zł, można wywalić za parę tysi (z własnym zegarem i separacją galwaniczną) ale imho nie warto, bo ostatecznie sygnał ląduje w DACu który ma własny bufor, zegar i separację. A jak nie ma separacji to łączysz TOSLINKiem i już sepearację masz :)

Generalnie nie jestem fanem łączenia funkcji DACa i streamera, łatwo w ten sposób utopić kupę forsy a ostatecznie można zostać np. z niezłym DACiem ale ograniczonym softem streamującym (np. Linn). Dużo taniej/optymalniej to tani streamer (ale z dobrym softem) + dobry DAC.

Ja proponuję jako transport strumieniowy kupić to co po prostu jest najwygodniejsze w użyciu. Sam mam QNAP HS-251 - bez wiatraków, dwa dyski, wyjście HDMI, jako odtwarzacz hula KODI - fajnie się spisuje. Dla mnie super wygoda - centrum multimedialne - filmy i muza w jednym. Są z pewnością inne tego typu pudełka, ale QNAP robi wg. mnie świetnej jakości soft i przy okazji może przydać się się do innych rzeczy (jako NAS).

Nie zwracaj uwagi w ogóle na jakość wyjść, wpinasz w pudełko konwerter USB/SPDIF - i tu też nie ma co przesadzać z inwestycją, ja mam taki za 500 zł, można wywalić za parę tysi (z własnym zegarem i separacją galwaniczną) ale imho nie warto, bo ostatecznie sygnał ląduje w DACu który ma własny bufor, zegar i separację. A jak nie ma separacji to łączysz TOSLINKiem i już sepearację masz :)

Generalnie nie jestem fanem łączenia funkcji DACa i streamera, łatwo w ten sposób utopić kupę forsy a ostatecznie można zostać np. z niezłym DACiem ale ograniczonym softem streamującym (np. Linn). Dużo taniej/optymalniej to tani streamer (ale z dobrym softem) + dobry DAC.

HMMMMM. Może i coś w tym jest.

Witam

Mam problem z odtwarzaczem HiMedia H8 octa Plus, mianowicie nie odtwarza mi filmów mkv w 4k 2160p, a powinien, w specyfikacji jasno napisane, że odtwarza w 60 kl/s i w ogóle.

Pobrałem 2 filmy w mkv.

Przełęcz Ocalonych / Hacksaw Ridge 2016 MULTi V2 2160p 4K UHD BluRay HDR X265 Atmos 7.1

oraz

Arrival.2016.MULTi.2160p.4K.BluRay.HDR.X265.DTS-HD.MA.7.1

Filmy kopiowałem wpierw na dysk SSD , później na HDD 2.5 SATA II

Oba próbuje uruchomić w playerze standardowym czy też w KODI i cisza. czarny ekran, filmy w ogóle nie startują, ktoś może mi pomóc, co mam zrobić? Kupiłem boxa specjalnie aby oglądać 4k i lipa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.