Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, przmor napisał:

U mnie Kiwanuka czwarta strona między utworami dużo trzasków. Pozostałe strony w porządku.

U mnie obydwie, najbardziej na początkach obie strony i na końcach, a i w środku płyt także zdarzają się trzaski.. Płyty czyste, umyte..

Nie wiem czy zwrócić do Biedronki, czy dystrybutora..

Czy komuś zdarzył się zwrot płyty do Biedronki?

9 minut temu, RobArt napisał:

Czy komuś zdarzył się zwrot płyty do Biedronki?

Owszem ,  była to  jedna z płyt CD podwójnego  wydania The Police .

Edytowane przez KALIBER

KALIBER vel rydz .

14 godzin temu, RobArt napisał:

Mam pytanie, jak w odsłuchu ta płyta?

Kupiłem Kiwanukę, The Police i Billie Eilish, umyłem w myjce, dałem nowe koszulki, ale Kiwanuka ma tyle trzasków, że aż staje się to irytujące. Płyty z tego albumu nie są proste, jedna z nich ma dość duży "garbusek", co widać na talerzu. Trzasków najwięcej na początku w pierwszych minutach, a paluchami nie dotykałem.. ?

Zastanawiam się "jak żyć"?, reklamować, oddać, czy wymienić? 

Surface noise u mnie jest ok,natomiast sam artysta nagrywa płyty w określonej manierze. W procesie realizacji celowo zostawia się sporo "brudu" taki quasi Motawn i ja akurat to lubię,natomiast jakość współczesnego granulatu to czysta loteria,pisałem już o tym w kontekście stare vs nowe tłoczenia. Spróbuj jeszcze poszorować,może coś jeszcze się uda usunąć ? 

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Jamówię napisał:

U mnie na wsi Biedronka ma tzw Towarotekę, osobne pomieszczenie, z kasą, gdzie sprzedają wszystko w zestawach po 2 sztuki, za 50%, za obie sztuki.  Sprzedają głównie to co nie znalazło nabywcy w regularnej cenie.

20-25 złotych za nową płytę winylową to byłaby już godziwa cena, gdy nie fakt, że obok leża kartony w których można, czasem, znaleźć wydania na CD tej samej płyty, w cenie po 9 złotych, a bywa, ale rzadko, że po 5 złotych.       

Edytowane przez Gość

Byłem w Gorzowie w MM, też płyty od 25 zł... Miałem nawet nie oglądać, ale pociągnęło wilka do lasu. Więc, byłem w lesie, przerzuciłem stertę "badziewia", nawet odłożyłem sobie takie, które ewentualnie kupię i... I zdałem sobie sprawę, że przecież tego nigdy nie będę słuchał. Uciekłem???

Za to dzisiaj w wiadomym sklepie kupiłem jogurty, bułki, The Police i Nirvanę, taką czarną. Nie wytrzymalem????

Edytowane przez Piotr Seb

Właśnie przesłuchałem the Police, nie żałuję ani złotówki. Jest bardzo dobrze, jest wszystko i zrobione ze smakiem. 

Słucham Nirvany, no nic, kolejna płyta na półkę. Never ever jakiś "45rpm audiophile". Tak jak wyleczyłem się z picture disc'ów, tak już nie kupię 45rpm.

4 minuty temu, Piotr Seb napisał:

Właśnie przesłuchałem the Police, nie żałuję ani złotówki. Jest bardzo dobrze, jest wszystko i zrobione ze smakiem. 

Słucham Nirvany, no nic, kolejna płyta na półkę. Never ever jakiś "45rpm audiophile". Tak jak wyleczyłem się z picture disc'ów, tak już nie kupię 45rpm.

To jest Abbey Road master?(Police)

Samo 45 rpm nie czyni płyty ani dobrze zrealizowanej,ani poprawnie wyprodukowanej,niestety.

Edytowane przez Jamówię
2 godziny temu, Jamówię napisał:

To jest Abbey Road master?(Police)

Samo 45 rpm nie czyni płyty ani dobrze zrealizowanej,ani poprawnie wyprodukowanej,niestety.

"Nie wszystko złoto , co się świeci z góry."

A tymczasem w Auchanie po 39,99 zł można kupić winyle z serii LIVE LEGENDS zawierające zestaw  koncertów różnych wykonawców na kolorowych 180g winylach - zakupiłem Igiego Popa i Nicka Cave - jeszcze nie słuchałem tak więc nie wypowiem się do jakości tłoczenia...

W owadzie od 14 grudnia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mają kosztować standardowo, czyli od 49 zeta.

BON JOVI – NEW JERSEY

CLAPTON, ERIC – ERIC CLAPTON & FRIENDS: THE BREEZE – AN APPRECIATION OF JJ CALE

DEL REY, LANA – ULTRAVIOLENCE

DR. DRE – COMPTON

EMINEM – THE MARSHALL MATHERS

KRAVITZ, LENNY – ARE YOU GONNA GO MY WAY

KRAVITZ, LENNY – MAMA SAID

NOSOWSKA, KASIA – SUSHI

ROXY MUSIC – AVALON

STING – MYSONGS

SOUNDTRACK – MAMMA MIA!

DEEP PURPLE – BURN

DIRE STRAITS – DIRE STRAITS

EMINEM – THE MARSHALL MATHERS  

GUNS N’ ROSES – APPETITE FOR DESTRUCTION

NIRVANA – NEVERMIND

POLICE – REGGATTA DE BLANC

POLICE – ZENYATTA MONDATTA

RAINBOW – RISING

SCORPIONS – LONESOME CROW

SOUNDGARDEN – BADMOTORFINGER

VARIOUS – SMOOTH JAZZ CAFE – MUSIC SELECTED BY MAREK NIEDZWIECKI

ABBA – VOULEZ-VOUS

CLAPTON, ERIC – SLOWHAND 35TH ANNIVERSARY

COLTRANE, JOHN – BLUE TRAIN LTD.

DEEP PURPLE – MACHINE HEAD

DIRE STRAITS – MAKING MOVIES

FLORENCE & THE MACHINE – LUNGS 

NIRVANA – MTV UNPLUGGED IN NEW YORK

OLDFIELD, MIKE – TUBULAR BELLS

POLICE – OUTLANDOS D’AMOUR

R.E.M. – OUT OF TIME

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, foscarino napisał:

Mają kosztować standardowo, czyli od 49 zeta.

A nawet od 39.99 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, agmar2 napisał:

A tymczasem w Auchanie po 39,99 zł można kupić winyle z serii LIVE LEGENDS zawierające zestaw  koncertów różnych wykonawców na kolorowych 180g winylach - zakupiłem Igiego Popa i Nicka Cave - jeszcze nie słuchałem tak więc nie wypowiem się do jakości tłoczenia...

Przesłuchane i jest bardzo dobrze ... polecam - zwłaszcza Nicka Cave - odżywają emocje i ciarki po plecach - byłem na kliku koncertach Nicka ale ten z Open'era sprzed 3 lat -  magia !!!! - zachód słońca odbijający się na scenie , mrużący oczy z tego powodu Nick i te dźwięki płynące ze sceny - poezja powróciła wraz z tą płytą ... wprawdzie całkiem inny repertuar - koncerty oddzielają ponad dwie dekady ale dla Where the Wild Roses Grow czy też The Weeping Song naprawdę warto .... może po butelce Chateauneuf'a Du Pape z 2012 nie jestem zbyt obiektywny ale co tam ? polecam płytę i wino ?  Igiego też ... ? 

W dniu 11.12.2020 o 10:24, agmar2 napisał:

Byłem dzisiaj w Auchanie, Pytałem osobę tam parującą, ŻADNYCH płyt nie mają. Nie pomyliłeś czasem hipermarketów ???

W dniu 10.12.2020 o 21:33, Piotr Seb napisał:

Tak.

Niestety nie udało mi się zanabyć tego w biedronie. A od pon już nowe rozdanie...

38 minut temu, knerazk napisał:

Byłem dzisiaj w Auchanie, Pytałem osobę tam parującą, ŻADNYCH płyt nie mają. Nie pomyliłeś czasem hipermarketów ???

Są na dziale kultura.

2 godziny temu, knerazk napisał:

Auchan w Opolu na dziale z książkami.

19 godzin temu, broniasz napisał:

Avalon 70zeta,skandal.

Myślę, że ktoś z Biedronki to przeczytał, usłyszał tyle zachwytów nad płytą i..... masz 70 zł.

Do jutra jest 50 % na drugą rzecz przy zakupie 2. Wiele sklepów wystawia nowy rzut dzień wcześniej zatem płyty z nowego rzutu mogą wejść w tę promocję.

Kupilem fajny almum w Biedrze ale z jakims wprasowanym babolem w srodku - na jednym kawalku wkurzajace 4 czy 5 pierdniec przez to.... szkoda bo album naprawde spoczko... trzeba reklamowac...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, awietek napisał:

Kupilem fajny almum w Biedrze ale z jakims wprasowanym babolem w srodku - na jednym kawalku wkurzajace 4 czy 5 pierdniec przez to.... szkoda bo album naprawde spoczko... trzeba reklamowac...

Ukryta Zawartość

Reklamuj. Alternatywnie weź igłę w dłoń i babola wydziargaj.

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, Ricambi napisał:

Reklamuj. Alternatywnie weź igłę w dłoń i babola wydziargaj.

Lepiej wykałaczką najpierw spróbuj  

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

3 godziny temu, daru0105 napisał:

Lepiej wykałaczką najpierw spróbuj  

Babol wprasowany ewidentnie - na babolu nawet sciezke widac ? - do reklamacji

Właśnie wróciłem z zakupów w Stonce. W pierwszej ktoś mnie ubiegł i nie było już tego czego szukałem, mimo że płyty pracownica wypakowała kilkanaście minut wcześniej. W drugiej udało się kupić Roxy Music i Claptona. Jak grają nie wiem, jeszcze nie słuchałem.

9 minut temu, Ricambi napisał:

Właśnie wróciłem z zakupów w Stonce. (...)

Rabat -50% na drugi/tańszy się nalicza za "nowy rzut" winyli?

Edytowane przez RobArt
  • Pokaż nowe odpowiedzi