Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie udało mi się nic kupić w promocji do dziś. Jeden sprzedawca pouczył mnie, że nowy rzut jest od jutra, a jak mi da dziś to naliczy się rabat, a tego zrobić nie może. W innych też odmawiano sprzedaży płyt już dziś. Niestety... .

26 minut temu, RobArt napisał:

Mi też niestety nie udało się nic kupić.. ?

Trzeba trochę pojeździć po okolicznych biedronkach, szczególnie tych większych. W niektórych towar jest dostępny od daty z gazetki, a w niektórych już od soboty i nie ma problemów z naliczeniem rabatu.

W dniu 11.12.2020 o 10:24, agmar2 napisał:

A tymczasem w Auchanie po 39,99 zł można kupić winyle z serii LIVE LEGENDS zawierające zestaw  koncertów różnych wykonawców na kolorowych 180g winylach - zakupiłem Igiego Popa i Nicka Cave - jeszcze nie słuchałem tak więc nie wypowiem się do jakości tłoczenia...

Byłem dziś, cena 45,99 z 49,99 sporo albumów nigdy tyle nie widziałem w trzech Stonkach razem wziętych. Janis, Whitney, Bob, Adams Iggie, Cave Scorpions i wielu innych, kupiłem jeden album. Vinyl biało przezroczysty nie wiem jak gra bo nie słuchałem.

Słucham właśnie Roxy Music - Avalon

Master pod winyl moim zdaniem ten sam jak wydaniu z 1982, raczej nie remasterowany (nie ma też o tym wzmianki).

Kiedyś miałem to na winylu, mam ponownie, zawsze to nagranie brzmiało idealnie i na szczęście nic się nie zmieniło.

(nośnik prosty, czysty, bez szmerów, trzasków - no, i tak ma być)

Edit do Avalon.

Wokół labelu "wydrapane" MILES ABBEY ROAD 1/2 SPEED (tak więc jest techniczna różnica bo wyd. z "epoki" nie było tak nacinane)

Największe zaskoczenie (gdy już po-napawałem się zapachem i widokiem obrazka na okładce, eeeeeh miłe wspomnienia)

Otóż okładka a właściwie jej wymiary to trochę "dziwak", po wstawieniu między inne płyty jest większa o 1cm na wysokości i głębokości.

Zauważył już ktoś tą anomalię?

W sumie mi to niespecjalnie przeszkadza, półki zaplanowałem z zapasem 2cm (boxy są z reguły o 1 cm większe)...no i łatwiej ją wypatrzyć oraz wyjąć  ?

O tym Abbey Road to nie wiedziałem,dzięki iro. Zaraz rozpieczętuję moją,co mnie ją małżonka kupując bułeczki nabyła ? 

W istocie wszystko się zgadza iro. Na dead wax jest info o Abbey a okładka faktycznie wyższa,ale jest sztywna jak porządna  tektura i lakierowana. W ogóle trzymając to w rękach mam wrażenie,że trzymam płyty z dekady lat 70-tych. Edytorsko piękna robota. Wrzucam na talerz i posłuchamy ? 

Edytowane przez Jamówię
W dniu 12.12.2020 o 18:27, agmar2 napisał:

Auchan w Opolu na dziale z książkami.

potwierdzam, były trochę schowane,ale były.Wziąłem Micheal Jackson i Dire Straits po 49 zł

3 godziny temu, Ipodziak napisał:

potwierdzam, były trochę schowane,ale były.Wziąłem Micheal Jackson i Dire Straits po 49 zł

Michael Jackson? Ani nie było go w gazetce ani nie widziałem w żadnej z kilku odwiedzonych Biedronek.

Godzinę temu, Mickey6 napisał:

Michael Jackson? Ani nie było go w gazetce ani nie widziałem w żadnej z kilku odwiedzonych Biedronek.

No bo to było w oszołomie?

No właśnie,kilka tygodni temu też była niby promocja,więc zapodałem parę CD i sru do kasy,a pani mówi to w promocji niet.Wziąłem pomimo tego,bo za 2 dychy dwie płytki  Hans Zimmer w Pradze to niewiele,także może być to samo z LP.

10 godzin temu, Hubert 9999 napisał:

lp tez?

Wydaję mi się, że tak. Niestety przed chwilą wróciłem ze stonki do której mam 1500m i nie było nic ani CD ani LP.  Po południu ruszę na inne robaki.

Potwierdzam,jest zniżka na LP .Za podwójną Dire Straits i  Cranberries zapłaciłem 90 zł zamiast 120 zł Opole ul.Woj.Polskiego 

Było jeszcze kilka fajnych innych, ale lepsze te dwie niż żadna ?

Gość

(Konto usunięte)

Stoję w Biedronce patrzę na winyle. Deep Purple - Made In Japan - 2LP. Cena 69,90 zł.

Tydzień temu, ta sama Biedronka, tylko pomieszczenie obok, tzw Towaroteka, akcja promocyjna 2 szt w cenie jednej.

Biorę 2 sztuki, wydanie na CD, Deep Purple - Made In Japan. Cena za sztukę 9.99 złotych.

Tylko debile kupują winyle?

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, iro III napisał:

Człowieku ogarnij się - CD to kopia w porównaniu do winyla, szczególnie takiego, którego 1 wydanie przypada na początek lat 70.

Oba wydania to kopie, oryginał, o ile jeszcze istnieje, to taśma magnetofonowa. Obie kopie to współczesne wydania, jedno kosztuje 10 złotych a drugie 7 razy tyle ?    

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, bolo_senor napisał:

to co ty tu robisz ?

Mnie to zastanawia, dlaczego to samo wydanie, tej samej płyty ,w tym samym sklepie, na nośniku winylowym jest 7 (SIEDM) razy droższe od wydania na nośniku CD. Czy ludzie w Polsce oczadzieli, czy jeszcze nie?

Przejeżdżam granicę.- 50 km, Niemcy  - sklep Media Markt. Płyty CD, w promocji, pełne kosze, można by łopatą ładować. 4 EUR za sztukę, dla Niemca to jak 4 złote dla Polaka. Obok półka z winylami stoi może 15 pozycji. Ceny po 15-20 EUR, czyli dla Niemca, to jak 15-20 złotych dla Polaka. Zainteresowanych nie widać. ?

Edytowane przez Gość
  • Pokaż nowe odpowiedzi