Skocz do zawartości
IGNORED

Ucho Prezesa - nowy kabaret !

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, to właśnie mówię. Pincet plus przełknąłem jak kielich goryczy, jak jeszcze mocniej i jeszcze mocniej mnie rozczarują, to nie zostawię na nich suchej nitki. Tylko że każda tempa bańka wie, że na rezultaty trzeba czekać, więc jeszcze nie czas żeby robić sobie mocne kabarety z tej kadencji, a pewnie i jeszcze będzie następna, a na rezultaty poczekamy jeszcze kilka lat. Jak nie ma z czego żartować, to żartuje się z tego, że ma kota, albo że Kaczyński nie ma żony, albo że jest niski, ja pier**lę, kabaret boki zrywać.

Nie rozumiem twojego pesymizmu, przecież rezultaty już są!

Trybunał Konstytucyjny spacyfikowany, profesor odszedł, nasza Pani Magister rządzi, poszło szybciutko!

W Sejmie bezczelnym posłom rzucającym kłody pod nogi zatkano gęby, w Senacie to samo, a ledwie rok minął.

Jeszcze się przegoni polskojęzycznych pismaków i telewizje idące na pasku imperialistów i bońskich odwetowców i będzie super, nareszcie Naród dowie się prawdy.

Jest dobrze Piotrze, już są rezultaty, a przecież będzie jeszcze lepiej. Żeby nam sie tylko od tych sukcesów we łbach nie poprzewracało!

Jestem Europejczykiem.

Dobrze się dzieje! Sojusz z Węgrami umacnia się, wstajemy z kolan i stajemy się regionalnym mocarstwem.

Ostatnio niespodziewanie okazało się, że nawet przegoniliśmy Chiny. Wprawdzie tylko jeżeli chodzi o stężenie smogu, i to nie wszędzie, ale przecież to dopiero początek - od czegoś trzeba zacząć!

Jestem Europejczykiem.

Ciekawy temat właśnie. Nasza energetyka, to nasze dziedzictwo. A jakie to dziedzictwo? Żal się zagłębiać, chyba że ktoś lubi wkładać dłoń do kibla po łokieć i sięgać rury kanalizacyjnej. Nie można zaprzeczyć, że nasza energetyka nie jest dorobkiem obecnej ekpiy.

Piszesz,że na satyrę jest za wcześnie,że nie ma z czego żartować,że na rezultaty dobrej zmiany należy poczekać.

Czyli jak zwykle Polak musi być mądry po szkodzie?I jednocześnie zarzucasz innym brak samodzielnego myślenia.

Naprawdę nie widzisz,że rządzą nami szaleńcy i nieudacznicy?Że trwa niszczenie państwa i bezsensowne rozdawnictwo?Że buduje się zręby państwa wyznaniowego?Że to wszystko prowadzi to totalnego chaosu za który wszyscy zapłacimy?

Nie rozumiem zarzutu,że na satyrę jest za wcześnie.Na satyrę nigdy nie jest za wcześnie.Zwłaszcza gdy władza sama się podkłada.Nie ma dnia ani godziny aby władza nie dostarczała powodów do śmiechu.Niestety ten śmiech okaże się gorzki ale wtedy będzie już po herbacie.

Jak to nic? A rozwałka TK, film "Smoleńsk", min. Zalewska, Pani Szydło z mężem, państwo prezydentowstwo, pani Kempa i Piotrowicze i cała ta kamaryla - to jest nic?

To jest Wielkie Nic!

Świetne te Ucho Prezesa. Jeszcze nikt nie ocieplił tak jego wizerunku. Tak trzymać!

Jest ten wizerunek ciepły jak Łukaszenko wg opinii jednego z naszych ministrów.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ciekawy temat właśnie. Nasza energetyka, to nasze dziedzictwo. A jakie to dziedzictwo? Żal się zagłębiać, chyba że ktoś lubi wkładać dłoń do kibla po łokieć i sięgać rury kanalizacyjnej. Nie można zaprzeczyć, że nasza energetyka nie jest dorobkiem obecnej ekpiy.

A co ma energetyka do smogu? Smog powodują gospodarstwa domowe i pojazdy.

Ognisko powiększa smog.

Zarządzanie kryzysowe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jest już drugi odcinek:

Lepsze to! Niezłe miny robi za tym biurkiem :) Fajnie tą mimikę robi, choć miny rzeźnika jako sprzedawcy drzwi były nie wiem czy nie lepsze.

Nie można odmówić Górskiemu staranności i warsztatu. Mnie najbardziej bawią akcenty PRLowskie, np. herbata w szklance z koszyczkiem i cukiernica bez własnej łyżeczki co się kończy jej nieuchronnym oblizywaniem. Tekst "Pan tylko siedział w więzieniu podczas gdy on rozsadzał PZPR od środka" też dobry. Jednak cały problem z wyśmiewaniem PiS polega na tym, że PiS najśmieszniejszy jest sam na żywo:

Nie można odmówić Górskiemu staranności i warsztatu. Mnie najbardziej bawią akcenty PRLowskie, np. herbata w szklance z koszyczkiem i cukiernica bez własnej łyżeczki co się kończy jej nieuchronnym oblizywaniem. Tekst "Pan tylko siedział w więzieniu podczas gdy on rozsadzał PZPR od środka" też dobry. Jednak cały problem z wyśmiewaniem PiS polega na tym, że PiS najśmieszniejszy jest sam na żywo:

Ukryta Zawartość

No nie, właśnie opozycja jest najśmieszniejsza na żywo, do tego już doszliśmy wcześniej. Właśnie dlatego ambitny kabaret wybrał sobie Prezesa, bo kogo innego, skoro naśmiewać się z czegoś, co same z siebie robi kabaret, jest za mało ambitnym!

I skoro ten filmik z sejmu jest śmieszny, to chyba nie rozumiesz po polsku, czyli co tam mówią, bo co tam śmiesznego? Reporter, który zachowuje się jak pajac i też nie rozumie po polsku? Może to on jest śmieszny?

Ukryta Zawartość

Właśnie dlatego ambitny kabaret

To nie jest ambitny kabaret, nigdy nie był.

wybrał sobie Prezesa, bo kogo innego, skoro naśmiewać się z czegoś, co same z siebie robi kabaret, jest za mało ambitnym!

No tak, prezes w przeciwieństwie do swoich przydupasów nie jest śmieszny, raczej groteskowo-surrealistyczny.

I skoro ten filmik z sejmu jest śmieszny, to chyba nie rozumiesz po polsku, czyli co tam mówią, bo co tam śmiesznego?

To czego nie obejmuje Twoje poczucie humoru.

Reporter, który zachowuje się jak pajac

Pewnie choroba zawodowa spowodowana długotrwałym przebywaniem w pobliżu polityków.

do tego już doszliśmy wcześniej.

To ilu was tam jest?

A tak, abstrahując od Górskiego, w tym wątku bezapelacyjnie najśmieszniejszy jesteś Ty.

Gratulacje.

To czego nie obejmuje Twoje poczucie humoru.

A nie obejmuje tego, że postępowania w takich międzynarodowych sprawach nie muszą być upubliczniane, wręcz lepiej jak czasem będą tajne. No ale oczywiście, jak zostaną upublicznione, to powiesz że na katastrofie, na czyjejś śmierci i nieszczęściu próbuje się ugrać polityczny zysk. Tak czy siak będzie kabaret, co?

To ilu was tam jest?

A tak, abstrahując od Górskiego, w tym wątku bezapelacyjnie najśmieszniejszy jesteś Ty.

Gratulacje.

Dziękuję za to wyróżnienie... niespecjalnie.

Bardziej bym się przejął, gdyby mi je przyznała jakaś bardziej zacna postać, ale co tam, nie wypada chyba tak grymasić. Oj oj, ale mi dopiekłeś, chyba będę już bardziej rozważny teraz.

To nie jest ambitny kabaret, nigdy nie był.

Dziękuję za ekspertyzę, jestem pod wrażeniem tego "minimalnego poziomu" który uważasz za ambitny. Pewnie niełatwo się tam wspiąć.

Dziękuję za ekspertyzę, jestem pod wrażeniem tego "minimalnego poziomu" który uważasz za ambitny.

A skąd niby wiesz co uważam za ambitne?

Pewnie niełatwo się tam wspiąć.

Pewnie nie

Ja w radiu słyszałem jak Schetyna się wypowiada o ustawie "dezubekizacyjnej". Myślałem że spadnę z krzesła! Albo świetny humor, albo choroba, a z chorych nie wypada się śmiać. Więc to jeszcze kabaret czy już szpital. I szukałem i proszę, znalazłem:

Szef PO Grzegorz Schetyna odnosząc się w czwartek do projektu zaznaczył, że dezubekizacja została już raz przeprowadzona, za rządów Platformy.

" To wymaga bardzo spokojnej rozmowy i analizy. Nie znam tego projektu, ale wydaje mi się, że to jest taka polityczna dintojra, bo jeżeli widzę i słyszę polityków PiS, którzy mówią o takiej zemście i o odegraniu się na tych, którzy nawet jeden dzień, czy godzinę byli przed 1990 rokiem w formacjach policyjnych, czy służbach, to mam do tego dystans"

A skąd niby wiesz co uważam za ambitne?

No powiedziałeś że KMN to nie jest ambitny kabaret, więc mogę domniemać z twoich słów, że minimalna granica ambitności kabaretu leży gdzieś wyżej. Nie wiem jak wysoko. W każdym razie ja widziałem wiele ambitnych kawałków, do których się naprawdę przyłożyli na poziomie.

A nie obejmuje tego, że postępowania w takich międzynarodowych sprawach nie muszą być upubliczniane, wręcz lepiej jak czasem będą tajne.

Pewnie że lepiej. Są przecieki że Waszczu negocjuje w tej sprawie korzystając z pośrednictwa San Escobar.

No ale oczywiście, jak zostaną upublicznione, to powiesz że na katastrofie, na czyjejś śmierci i nieszczęściu próbuje się ugrać polityczny zysk.

Nie powiem. PiS próbuje ugrać od początku i wszyscy to wiedzą, a ja nie mam w zwyczaju sadzić odgrzewanych kotletów.

Nie powiem. PiS próbuje ugrać od początku i wszyscy to wiedzą, a ja nie mam w zwyczaju sadzić odgrzewanych kotletów.

Kto wszyscy to wiedzą? Próba wyjaśnienia tak ważnej i zagadkowej sprawy jest ich obowiązkiem wobec narodu, a nie żadną polityczną grą. Równie dobrze możesz powiedzieć że prokurator z policją gania za przestępcami, bo ma kompleksy i w ogóle chce się popisać przed narzeczoną. Pewnie! Niech mordercy chodzą po ulicy i mordują, a prokurator za biurkiem niech się zbytnio nie wychyla.

Kto wszyscy to wiedzą? Próba wyjaśnienia tak ważnej i zagadkowej sprawy jest ich obowiązkiem wobec narodu, a nie żadną polityczną grą. Równie dobrze możesz powiedzieć że prokurator z policją gania za przestępcami, bo ma kompleksy i w ogóle chce się popisać przed narzeczoną. Pewnie! Niech mordercy chodzą po ulicy i mordują, a prokurator za biurkiem niech się zbytnio nie wychyla.

Dobranoc Piotrze

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.