Skocz do zawartości
IGNORED

AMPLIFON SET140

Szymon1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to możliwe przy takich gigantach?

Tak jak pisałem wyżej. Nie chcę tu w żadnym wypadku skrzywdzić właściciela systemu bo słuchaliśmy tylko jednego przypadkowego kawałka. SVART tam więcej metalu słuchał to powie coś więcej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lepiej się nie przyznawaj, bo ostatnio koledzy stawiając Ciebie jako przykład jechali po Trennerach jak po burej suce. ;-)

Pozdro.

Jacek znasz mnie przecież :-) ja to Grzegorz :-)

Mnie się Twój system 2,5 roku temu bardzo podobał a było to już na Trenerach bez beryla jeszcze jako super tweteer . Pamiętam rozmowę jak mówiłeś ze chłopaki stwierdzili że nośności przydałoby się więcej ,tego im brakowało . Mnie się taki przekaz podobał , to był 2014 rok. Tym bardziej jestem ciekaw wrażeń po doszlifowani systemu . Przez ten czas wiele się zmieniło w moich zabawkach ,punkt odniesienia zmienia się także . Pamiętam doskonale jak podłączałeś po Reimyo wzmacniacz Accuphase 550 czy 560 ,w każdym razie A klasowy Accu .Rożnica spora i wyraźna na korzyść Twojego .

Pytałeś jak granie u pmcomp ,sam wiesz ze mnie prezentacja przekonała ,stwierdziłeś że niemożliwe żeby przekaz pmcompa mi się podobał i Twój także .Tym bardziej chcę Twojego doszlifowanego systemu posłuchać ,szczery jestem to wiesz .Jak się ogarnę z robotą bo tej jest sporo to wybieram się na 3 dni do stolicy ,albo zarezerwują hotel i tydzień spędzę ,posłucham więcej u kolegów ze stolicy :-)

Tzw. "monobloki pana Maćka" na lampach GM70. Z czasem okazało się, że ich rzeczywistym konstruktorem (elektroniki) był/jest pan Waldek (a pan Maciek robił obudowy i nawijał trafa głośnikowe) i stąd zmiana nazwy na MPW. Jest o nich kilka wątków na forum, ale dość starych, więc pewnie nie znajdziesz przez wyszukiwarkę...

Piotrek osobiście bodaj w 2003 lub 2004 roku zawitałem do Kaim-u z McGyverem ,wizyta na zaproszenie Andrzeja i kupiłem osobiście z rąk Maćka W. monobloki na 6C33 .Już wtedy stały monobloki na GM70 .

Całą historię kto robił obudowy a kto elektronikę znam od tamtego czasu :-) Nie czytam dokładnie wszystkiego nie wiedziałem że zostały przechrzczone ,trzymałem się pierwotnych nazw MPM, a produkty w całości p.Waldka łącznie z obudowami nazywałem MPW .Przecież dla moich klientów chyba 3lub 4 preampy zamówiłem od p.Waldka którego bardzo cenię i On to wie,to człowiek jak Amplifon skromny z ogromną wiedzą i jak doprecyzowałem czego oczekuje od jego preampu wysłuchał i zrobił to co chciałem .A konsultacje są z nim szybkie i to człowiek z talentem.

A nie pod "Super-Faberami"? Coś tak mi kołacze w głowie. 3.7 grały częściej właśnie na tych monoblokach lampowych (z tymi grały bardzo dobrze i wiele osób tak twierdzi, chyba najlepiej właśnie z nimi), ale nie GM'kach - chłopaki być może potwierdzą lub sprostują.

Darek masz na myśli te Fabery w obudowach TDL RTL3 robione przez Sonus Olivę na 18-tkach Revelatora i 9700 ?

Tak Stary najczęściej monobloki na 6B4G podłączył pod nie ,jako ze były relatywnie łatwym obciążeniem dla nich . Monobloki zanim je Stary używał były u nas na Śląsku na przeglądzie w Katowicach ,serwisant znany .

Darek masz na myśli te Fabery w obudowach TDL RTL3 robione przez Sonus Olivę na 18-tkach Revelatora i 9700 ?

Tak Stary najczęściej monobloki na 6B4G podłączył pod nie ,jako ze były relatywnie łatwym obciążeniem dla nich . Monobloki zanim je Stary używał były u nas na Śląsku na przeglądzie w Katowicach ,serwisant znany .

SVARTowi raczej chodziło o moje olbrzymie Szymon Fabery :)

O monoblokach na 6B4G nie musisz mu mówić bo ma je obecnie u Siebie.

Ale miało być o SET 140 . To produkt wyczynowy w zasadzie z dużym sukcesem wodę z ogniem łączy .Przecież to nie produkt komercyjny ,gdzie ktoś powie ,można to samo zrobić z kilkunastu lamp KT 150 na kanał . Nic bardziej mylnego ,Andrzej wypożycza SET-a ,jeżeli macie dobry system możecie posłuchać SET-a 140 .Dynamika bardzo dobra ,choć to SET i porównywaliśmy bezpośrednio do Amplifona WM 300 ,to te drugie w istocie dynamit ,ale dynamika i szybkość oraz wypełnienie basu SET 140 jest bardzo dobre .Prawdziwość średnicy ,jej gładkość i wysycenie lekko ale była po stronie SET 140 ,to jednak SE a takie układy grają muzykę najwierniej.

Z oczywistych względów porównanie WM300 i SET140 w jednym systemie mogło mieć miejsce wyłącznie u mnie. Także proszę się odnieść do brzmienia całości systemu. Granie prawie jak z Trennerów :)

No tak. Ale chyba nie powiesz, że u Rafała na WM300 system jest zestrojony pod "określony rodzaj muzyki". Tam właściwie gra (prawie) wszystko. Gdy byłem u niego na odsłuchu to tylko metal się wysypał.

Niczego takiego nie napisałem. Moje wrażenia z gościny u Rafała możecie przeczytać w wątku S16hz. Powtórzę, że grało baaaardzo dobrze i nie zauważyłem, aby na czymś się specjalnie wyłożyło.

SVART tam więcej metalu słuchał to powie coś więcej.

Metal grał z mięsem, masą, dynamiką, czyli tak, jak powinien. Rush niezbyt lubię, ale i takt są słabo nagrani.

Nie, Szymon-Fabery, które teraz posiada inny forumowicz, zresztą Szymon, który zdaje się mieć wiedzę o wszystkim i wszystkich :) ... już widzę to napisał. TDL grały na górze głównie z Phastami.

Nie, Szymon-Fabery, które teraz posiada inny forumowicz. TDL grały na górze głównie z Phastami.

Moja ostatnia wizyta u Starego była wtedy kiedy nie było jeszcze Szymon Faberów ,potem przyjechały i umawiałem się ze dwa razy z Piotrem na odsłuch ,czasu nie było a potem PIotra już nie było wśród nas.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Lepiej się nie przyznawaj, bo ostatnio koledzy stawiając Ciebie jako przykład jechali po Trennerach jak po burej suce. ;-)

Pozdro.

Ojtam , tylko obrazowo zwróciliśmy uwagę na braki w Dziale Kontroli Jakości T&F ;))

Chyba Sly;) i powoli tnie je scyzorykiem ..hi, hi .

Coś sugerujesz? :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie, Grynio, ale on nie lubi już ostatnio pomysłodawcy Szymon Faberów.

Zaraz dostaniesz ban za atak personalny na założyciela wątku :)

Do tego jak zwykle wkopałeś kolejnego kolegę. Z Gryniem gadam na pw więc proszę się nie wcinać.

Dobrze, że do Maków 601 dołączyły kolumny. To zgrany tandem.

U ciebie niski bas jest?

Skolka ugodna. Mam dwa moduły niskotonowe i mogę się w nim kąpać :)))

Akurat obfite basiszcze to najtańsza i najprostsza część systemu.

Moźe się teraz zemścić na Szymonie ..wysłać mu scyzoryk ?;)

Już się boję żeby nie zaczął strzelać z gumek maskownicy.

Skolka ugodna. Mam dwa moduły niskotonowe i mogę się w nim kąpać :)))

Akurat obfite basiszcze to najtańsza i najprostsza część systemu.

Ale czy gra spójnie z elektrostatami? Oto jest pytanie.

Nie sugeruję ja to wiem...hi, hi .

A wiesz, że dzisiaj mnie zaczęło łupać w kolanie hahaha

Ale czy gra spójnie z elektrostatami? Oto jest pytanie.

Nie wiem nie znam się, nie zwracam uwagi na spójność. Przecież to rzecz ogólnie wiadoma :)

Słucham głownie disco w polo.

Wybacz ale czy mój system ma dla Ciebie jakieś szczególne znaczenie? Może na początek zajmij się własnym hajendem bo ponoć cinko to śpiewa :)

Nawiązuję tylko do wyśmiewania się z basu Trennerów. ;-)

To nawet z analogu nie gra :)

U mnie najlepiej słucha się Rush w samochodzie ;)

No Ok, Ok. Myślałem jednak, że taki wypasiony system załatwi sprawę.

Oczywiście realizacji skopanej nie da się uratować (chyba, że remasteringiem).

A wiesz, że dzisiaj mnie zaczęło łupać w kolanie hahaha

.

Bo wiosna idzie Panie Kapitanie :)

,stwierdziłeś że niemożliwe żeby przekaz pmcompa mi się podobał i Twój także

Wiesz dlaczego? To są dość różne w domenie nasycenia dźwięku, oparte o papier światy i akceptacja obydwu świadczy tylko o tym, iż masz bardzo szeroki margines akceptacji. ;-) My z Piotrkiem (pmcomp) podczas spotkań natychmiast proponujemy sobie nawzajem drobne korekty, ale i tak każdy idzie swoją drogą. Mało tego, nawet się tolerujemy. ;-)

Ok. Koniec rozmywania tematu.

Pozdro.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.