Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator dac jaki wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

[moderacja tematu]

Panowie, proszę na temat.

A temat nie jest o Lampizatorze jako takim, lecz o wyborze konkretnego modelu DAC-a tego ostatniego.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

[moderacja tematu]

Panowie, proszę na temat.

A temat nie jest o Lampizatorze jako takim, lecz o wyborze konkretnego modelu DAC-a tego ostatniego.

Temat w zasadzie został wyczerpany w dwóch pierwszych odpowiedziach.

Moim zdaniem najlepszym dakiem lampizatora jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny jest Der Siebener. To w gruncie rzeczy Golden Gate bez DSD i lampy w zasilaniu. Ten dac gra bosko i kosztuje 50% tego co Golden Gate.

Edytowane przez rochu
treść niezgodna z tematem wątku

A jak ktos nie ma sily, checi ani czasu sie tak bawic? I chce sobie raz na tydzien przy winku posluchac spokojnego plumkania z Tidala na w miare porzadnym poziomie? To co byscie polecili?

Myslalelm ze ten ANK 5.1 zalatwi sprawe ale widze ze tez sliski temat... A moze Metronome C8 (bez plusa)?

Zgadzam sie , ze temat jest sliski . Audio Note UK odcielo sie od jakiegokolwiek zwiazku z ANK (kity) poza tym, ze sprzedaja im czesci. Slyszalem plotki , ze P.Q nie ma najlepszego zdania o transformatorach stosowanych w kitach choc wciaz projektuje je Andy Grove . Brian nie za bardzo sie zna na elektronice i sprzecie i ma raczej nieskomplikowany gust jesli chodzi o muzyke .Jest to mily facet ale w gruncie rzeczy dyletant no i brzmnienie kitow nijak sie ma do sprzetu fabrycznego co nie znaczy, ze jest zle, po prostu kity graja inaczej i polowa radosci to fakt zlozenia czegos co dziala samodzielnie. Zdaje sie, ze fakt ten bardzo poprawia subiektywna ocene jakosci brzmienia i zadowolenie z odsluchow []

Bylem na spotkaniu audiofilskim , ktorego celem bylo porownanie Dac'ow Mytek Manhattan i sredniego modelu Lampizatora (nie pamietam modelu , tyle tylko ze mial na wyjsciu prosty uklad lampowy i raczej malej wartosci kondensator sprzegajacy (0.47uF) co w polaczeniu z tranzystorowa amplifikacja powodowalo pewne braki na basie. Musze przyznac , ze bardzo mi bylo przyjemnie ,ze na amerykanskim "zadupiu" centrum uwagi stanowily polskie produkty audio a nie kielbasa i pierogi. Osobiscie, bardziej podobal mi sie Mytek . Neutralne brzmienie bez eufonicznego upiekszania i solidny bass, ale musze przyznac, ze nieomal wszyscy obecni preferowali Dac Lampiego ktory po prostu brzmial "ladniej"

Co do innego postu ktory przytoczy link do recenzji dac'a Golden Gate z kolumnami Vapor audio , to sluchalem tego systemu na Axponie w Chicago i bylo fatalnie . Bylo mi troche zal p. Fikusa z korym mialem okazje zamienic pare slow i ktory usprawiedliwial sie tym , ze czasami trzeba isc na kompromis jesli ktos finansuje pokoj na wystawie , samo zycie. Widzialem go pozniej otoczonego przez obecnych i potencjalnych klientow i zadaje sie , ze jego pozycja na amerykanskim rynku jest ugruntowana . Szczerze zycze mu sukcesow !

• 2 tygodnie później...

Poproś Łukasza aby ci sprzedał z obudową od Golden Atlantic (miedzianą) - jest dużo ładniejsza. Trzeba go tylko trochę pomęczyć :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Kupuje Lampizator Atlantic Plus. Pozostałe odpadają ze względu na wielkość

Jak oisałem to bardzo dobry DAC. Jak wypadł w porównaniu z Majtkiem?

Poproś Łukasza aby ci sprzedał z obudową od Golden Atlantic (miedzianą) - jest dużo ładniejsza. Trzeba go tylko trochę pomęczyć :)

Przecież to wielka obudowa, a On chce małą.

Muszę przewietrzyć mój system…

cały sprzęt mam w czerni łączenie ze stolikiem i nie chce tego psuć, aczkolwiek wygląda ciekawie :)

Przecież to wielka obudowa, a On chce małą.

Atlantic ma wersje Atlantic, Atlantic + i Atlantic Golden Gate. Wszystko w tej samej obudowie, GG ma miedzianą górę.

Atlantic ma wersje Atlantic, Atlantic + i Atlantic Golden Gate. Wszystko w tej samej obudowie, GG ma miedzianą górę.

Wygląda to tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mhm

I pewnie dostał sprzęt gratis w zamian za umieszczenie tych artefaktów u siebie na stronie

Bo to przecież naiwny klient prywatny, a nie uznany producent kolumn w USA. Stereotypowa amerykańska naiwność.

Pewnie też dlatego, że w USA nie ma żadnego przyzwoitego producenta dac-ów, więc biorą co popadnie na jedną z ważniejszych wystaw w US z Bolandy, byle w gratisie..

I tak możemy bez końca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Co to ma za znaczenie. Lampizator daje radę.

Panowie

A jaki DAC polecacie do systemu Electrocompaniet'a ? Wzmacniacz to ECI-5, a odtwarzacz EMC-1UP. Co sądzicie o DAC'u w tym odtwarzaczu. Czy zmiana na Lampizatora będzie korzystna, czy iść w innym kierunku?

Golden Atlantic ma obudowę o tych samych wymiarach co Atlantic i Atlantic Plus, tyle że wykonaną z miedzi. W realu wygląda to obłędnie. Front możesz mieć czarny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Golden Atlantic ma obudowę o tych samych wymiarach co Atlantic i Atlantic Plus, tyle że wykonaną z miedzi. W realu wygląda to obłędnie. Front możesz mieć czarny.

Aaaaa. Dzięki. Myślałem, że to bebechy przełożone do dużej obudowy.

Muszę przewietrzyć mój system…

Hej, co jest? Nikt nie pomoże w sprawie DACa do Electrocompanieta?

takiego jak mój mogę polecić, miałem niedawno dzielonego topowego Abrahamsena wieć podobna szkoła do EC...

• 2 tygodnie później...

Lampi Atlantis Plus zbalansowany juz u mnie. Jakość wykonania bardzo wysoka. Teraz sie wygrzewa. Wyobrażałem sobie ze ciut mniejszy będzie a to kawał sprzętu.

Powiedziałbym raczej że : same dobre opinie zbiera lampizator .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mówić można,wierzyć się powinno.Ale wiedzieć trzeba!

Lampi Atlantis Plus zbalansowany juz u mnie. Jakość wykonania bardzo wysoka. Teraz sie wygrzewa. Wyobrażałem sobie ze ciut mniejszy będzie a to kawał sprzętu.

Wrzucisz fotki z przodu i tyłu? :)

Ukryta Zawartość

Podpisuję się pod tym tekstem. Mam podobny gust. Porównałem mój ulubiony level4 gen5 z Atlantic i Big7. Zostawiłem level 4 i doplacilem do Lite7+ (big 7 z budżetowymi komponentami ale z lampą prostowniczą) Wspaniały, analogowy dźwięk.

Ukryta Zawartość

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

http://www.audioshark.org/showthread.php?t=11309&page=4&p=193534&viewfull=1#post193534

Podpisuję się pod tym tekstem. Mam podobny gust. Porównałem mój ulubiony level4 gen5 z Atlantic i Big7. Zostawiłem level 4 i doplacilem do Lite7+ (big 7 z budżetowymi komponentami ale z lampą prostowniczą) Wspaniały, analogowy dźwięk.

Tiaaaa...analogowy ...;((((

Diogenesie, oczywiscie masz prawo do innego zdania. Dla mnie zmiana barwy jest zasadnicza. Właśnie na analogową. Na ile analogową i czy zmiana ta jest wystarczająca, to już indywidualne preferencje. Ten dac może mieć użytych wiele rodzajów lamp i w stopniu końcowym i w prostowniczym. Sam już sie przekonałem ile zmienia wymiana lampy prostowniczej. W lampach w stopniu końcowym mogę zastosować 300b - ponoć gęste brzmienie. Zabawa przede mną. Wpadnij do mnie kiedyś.

Jako że mam wersję zbalansowaną to lamp w stopniu końcowym trzeba 4 sztuki. Prostowniczą tylko jedną sztukę a możliwości mogą przyprawić o zawrót głowy : 5C3S /5U4G / GZ34 / 274B . Jesteś doświadczony w lampach więc może masz jakieś pod ręką ? Fajnie byłoby popróbować.

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Diogenesie, oczywiscie masz prawo do innego zdania. Dla mnie zmiana barwy jest zasadnicza. Właśnie na analogową. Na ile analogową i czy zmiana ta jest wystarczająca, to już indywidualne preferencje. Ten dac może mieć użytych wiele rodzajów lamp i w stopniu końcowym i w prostowniczym. Sam już sie przekonałem ile zmienia wymiana lampy prostowniczej. W lampach w stopniu końcowym mogę zastosować 300b - ponoć gęste brzmienie. Zabawa przede mną. Wpadnij do mnie kiedyś.

Jako że mam wersję zbalansowaną to lamp w stopniu końcowym trzeba 4 sztuki. Prostowniczą tylko jedną sztukę a możliwości mogą przyprawić o zawrót głowy : 5C3S /5U4G / GZ34 / 274B . Jesteś doświadczony w lampach więc może masz jakieś pod ręką ? Fajnie byłoby popróbować.

Kusi mnie to porównanie Atlantica do prawdziwego analogu ..

Poważnie .

Kusi mnie to porównanie Atlantica do prawdziwego analogu ..

Poważnie .

Mnie też zwłaszcza na prawdziwej klasyce i dużych składach a nie popierdywaniu kuchennym do herbatki :)

Z tzw ładnego granka już dawno wyrosłem.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mnie też zwłaszcza na prawdziwej klasyce i dużych składach a nie popierdywaniu kuchennym do herbatki :)

Ja dopiero wchodzę w wiek popierdywania do herbatki ;)

Hibiscus plus SF plus 845 ...zakochałem się ;)

Duże składy plus wielki rozmiar to nie dla mnie ...

Koledzy portrafią tak zamiatać na żywo ... a mnie trzeba ukojenia.

Adrew mnie olał więc zamówiłem mini Ongaku .

Głośniki się już budują wg, mojej specyfikcji od 20 Hz ;) ...szczęściaż jestem ;)

Ileż można się prosić o sprzedaż ....

Granie live i to mocno wyrafinowane to mam w filharmonii albo w krakowskich klubach jazzowych .

Edytowane przez Diogenes
  • Pokaż nowe odpowiedzi