Skocz do zawartości
IGNORED

Z jakiego źródła słuchasz muzyki ?

margaryna85

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Z jakiego źródła słuchasz muzyki

• CD
      19
    • Płyty winylowe
      3
    • Pliki
      10
    • Kasety magnetofonowe
      0
    • Ze szpuli
      0
    • inne
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo się czyta że cd umierają , winyle przeżywają drugą młodość a kto nie słucha plików ten nie jest na czasie.

A więc koledzy weźcie udział w ankiecie w celach poznawczych, na jakich nośnikach najwięcej słuchamy.

W przypadku jak ktoś słucha na paru niech wybierze ten używany najczęściej a w komentarzach może dopisać że jest coś jeszcze.

Niemal nikt nie słucha z jednego źródła.

Ja np. wg. częstości: Pliki, Internet, Radio klasyczne, CD, TV klasyczna (Mezzo...), SACD, BD (koncerty), Kasety magnetofonowe analogowe.

Z Winylu i Szelaku okazjonalnie.

Zła ankieta. Gdzie serwisy jak tidal. Trzeba bylo dopisać streaming. Zaznaczam inne bo teraz to głównie tidal.

I wybór jednego zrodla tez wykaże błędy w ankiecie bo będzie głównie cd. A to dlatego ze na cd zazwyczaj ma sie ulubioną muzykę która słucha się najczęściej.

chwilowy brak działalności w audio.

Ja zaznaczyłem pliki, pomimo iż wszystkie nowości (nowe nabytki) słucham póki co z CD - obecne PC jest w formie schowanego pod półką laptopa i jak na razie nie ma opcji zgrywania płyt na HDD.

Ale za to wszystkie starsze niż rok...półtora zakupy są zgrane i słuchane z plików.

Czasem tak fajnie i oldschoolowo wysunąć tackę odtwarzacza, położyć na niej płytę i wcisnąć PLAY. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ja CD, Radio Internetowe, serwisy muzyczne typu Spotify, radio FM i radio DAB. Niestety ankieta umożliwia wybór tylko jednej opcji. Zaznaczyłem więc główne źródło.

Należałoby jeszcze zadać pytanie co to znaczy słuchasz?Bo dla mnie to oznacza słuchanie w całości.w skupieniu i świadomie.To nie to co jakaś ściana dżwiękowa czy fragmenty utworów puszczane jak popadnie.

Jak jest tak fajnie to czemu tylko czasami?...

Na tym polega wyjątkowość, że tylko czasami.

A gdy płyt (względnie) dużo to z plików wygodniej wybrać żądany album.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Był tu taki co w ciągu miesiąca wyciągał, jak twierdził w skupieniu, kilkaset płyt CD (nie pamiętam czy było to 300).

Czasami Wojciechu to trzeba uczciwie popracować 8 godz (z dojazdami będzie z 10 godz), pospać 8 godz, pobyć z rodziną...

Jakby nie patrzeć, codziennie zostanie niewiele czasu na skupiony odbiór muzyki.

Nie ma co dezawuować słuchania muzyki w nieskupieniu ;-).

Co w przypadku jeśli ktoś słucha w równym stopniu z kilku rodzajów źródeł?

Nie lepiej zamiast inne wstawić "kilka źródeł" tym bardziej, że nie ma uwzględnionego np. radia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co w przypadku jeśli ktoś słucha w równym stopniu z kilku rodzajów źródeł?

Nie lepiej zamiast inne wstawić "kilka źródeł" tym bardziej, że nie ma uwzględnionego np. radia.

Dokładnie!

pliki dla wygody , winyle dla jakości i magii

Jak to zaznaczyć?:)

Można polemizować z jakością tych źródeł.

Dobrze zrealizowane pliki z dobrego transportu zagrają lepiej niż vinyle, zjechane, kiepsko wydane lub z badziewnego gramofonu.

Najlepiej jak się czyta, że gościo ma gramofon z wkładką za tysiaka , wkłada płyte z Pronitu i już się cieszy najwyższą jakością dźwięku. BO ma Vinyla!

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Dobrze zrealizowane pliki z dobrego transportu zagrają lepiej niż vinyle, zjechane, kiepsko wydane lub z badziewnego gramofonu.

na pewno

a dobrze zrealizowane winyle z dobrego gramofonu ,dobrego pre zagrają lepiej niż kiepsko zrobione pliki z badziewnego laptopa:)

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

zaznaczyłem pliki ale tak naprawdę to streaming. CD na drugim i ostatnim miejscu.

Jakby nie patrzeć, codziennie zostanie niewiele czasu na skupiony odbiór muzyki.

Nie ma co dezawuować słuchania muzyki w nieskupieniu ;-).

to ja w takim razie prawie nie słucham w ogóle. Te wyjątkowo rzadkie chwile gdy jestem sam w domu i mam wolny czas to książka i muza. Siedzieć jak przykuty do fotela i tylko słuchać? e tam.

Ja głównie CD i cały czas kupuję kolejne. Potem winyle ale nowych nie kupuję ( poza kilkoma z biedronkowej promocji) tylko stara kolekcja. W samochodzie radio i ipod. Bez plików i streamingów póki co się obywam i oby tak pozostało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.