Skocz do zawartości
IGNORED

Brzydka i mądra czy ładna i głupia?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Równowaga, złoty środek musi być.

Czyli znowu wychodzi na to, że wszechobecny balans jest najważniejszy - wszędzie! W przyrodzie, muzyce, obrazie, fotografii, jedzeniu... i jak najbardziej w życiu - życiu Marsjanina i Wenusjanki.

'Bo tak w ogóle mężczyżni są z Marsa, kobiety z Wenus. Marsjanie cenią siłę, kompetencję, skuteczność i osiąganie celów. Robią wszystko, by tę swoją siłę i umiejętność udowodnić i by je rozwinąć. Wenusjanki mają inną skalę wartości - cenią piękno, miłość, porozumienie i związki. Spędzają mnóstwo czasu, wspomagając i wzbogacając się wzajemnie. Ich samopoczucie jest uzależnione od stanu uczuć i jakości związków. Spełnienie uzyskują przez dzielenie się z kimś i w odniesieniu do kogoś.

Parker's Mood

A ja widzę w kobietach coś czego większość chyba nie widzi.Chociaż sam nie wiem co.Jak rozmawiam z kumplami o babkach to oni wybierają te piękne na pierwszy rzut oka.Ja zawsze wybieram inaczej.Mogę porównać to z wyborem audio.To co na pierwszy słuch jest "wow",później okazuje się ,że męczy.Z kobietami to samo.Ciężko znaleźć kobitkę,która zawsze ma to "wow".Ale są takie

Bo ja wiem ? Raczej kompleksy (bez urazy)

Bo co jak zgrabna, ładna to musi byś idiotka ??? Sorry, ale to głupotka roku... Albo w/w kompleks roku.

Ładna, zgrabna zna po prostu swoją wartość, na niej nie robi wrażenia iż facet na nią spojrzy. Wie że to faceci za nią biegają... Ona nie musi ;)

A często i gęsto to te grube i brzydkie są wredne. Widzieliście kiedyś zlot feministek ??? Wypatrzeć na nim ładną kobietę to jak znaleźć 100$ na placu czerwonym w Moskwie ;P

Poza tym jeśli dzieci z to z ładną - genetyki się nie oszuka ;P

A z brzydką - jeny jak takie rzeczy można własnym dzieciom chcieć zrobić ;P

Bo co jak zgrabna, ładna to musi byś idiotka ???

A kto tak napisał?Przecież nie napisałem,że mi się "pasztety"podobają.Chodzi o to,że każdy ma swój gust.A ja mam taki,że "pospolicie piekna"nie musi być dla mnie piękna.Ona musi mieć to "coś".Jakiś szczegół...oczy,usta,fryzura.Osobiście wolę kobietki z "ciałkiem",co większości może nie przypaść do gustu.Ty może preferujesz "szkieletorty" i ja to rozumiem.

Zalezy czy ladna jest bardzo glupia czy tylko srednio glupia

Hah :)

Zdarzają się mądre, piękne i dobre, ale rzadko. Kilka na ponad pół wieku, ale to i tak całkiem niezły wynik. ;)

Generalnie powiedziałbym że tak u kobiet jak i mężczyzn, problemy człowiecze(hihi) zaczynają się od ewidentnego braku dobrze rozumianej pokory i dystansu do samego siebie. Ta pierwsza cecha została dziś zapomniana, a jeśli jest przytaczana towarzyszy jej z reguły uśmiech politowania. Mam wrażenie że dlatego coraz bardziej śmiesznie i jednocześnie straszno robi się na świecie. ;)

No i udalo mi sie zobaczyc ta Diane Krall w sasiednim miasteczku i nawet miejsce przy scenie ,I ladna i efektowna no i zdaje sie nieglupia a przy tym skromna . Glosu za bardzo nie ma , na fortepianie raczej plumka a nie gra a kariere zrobila oszalmiajaca dzieki temu , ze zna swoje zalety a wady czy tez ograniczenia chrakteryzuja jej "unikalny" styl. Fakt , ze towarzyszy jej doborowy zespolik fachowcow na najwyzszym swiatowym poziomie na pewno nie przeszkadza. Super "babka", zadna tam plastikowa cizencia , jestem pod wrazeniem. Moze to i nie ma wielkiego zwiazku z tematem watku a moze i ma ...

Po prostu ładne kobiety i ładni mężczyźni (nie ma tu akcentu homo) są demoralizowani od małego.

ładne dziewczynki od przedszkola są rozpieszczane, obsypywane prezentami. W domu są powodem dumy rodziców, cioć, wujków (bez podtekstów) Ślini się do nich cała rodzina - brzydale stoją w kącie.

Później są w grupie alfa w szkole. W filmach nazywanych plastikami. Chłopcy są na każde ich skinienie...

To z jednej strony demoralizuje z drugiej buduje ego...

Także ładna kobieta (już) na znaczną część populacji męskiej nie spojrzy, a jak się trafi odważny to usłyszy bajkę o wężu - s......laj ;)

Stąd u znacznej części samczej populacji lęk przed pięknymi kobietami i dorabianie do tego legendy jakie one są błeeee i że nie warto Normalna reakcja obronna odrzuconego homo sapiens....

Z ładnymi i przystojnymi facetami jest dokładnie tak samo...

I jak będąc ślicznym mieć pokorę i dystans do siebie jak płeć piękna leci jak ćma do miodu....

Ładni mają tez lepiej w pracy i w normalnym życiu....

No weźmy jednego ślicznego ogra - tylko jeden z naszego gatunku wystąpił w filmie i cały świat się w nim zakochał... A może nie ? ;P

Osobiście wolę kobietki z "ciałkiem",co większości może nie przypaść do gustu.Ty może preferujesz "szkieletorty" i ja to rozumiem.

A co ja pies żebym na kości poleciał ??? Jam Ogr - dumny drapieżnik - acz w tym temacie coraz więcej gawędziarz - i nie chodzi o możliwości, a o zwykłe lenistwo już...

Ja kocham wręcz kobiece krągłości - ale normalne. Szkieletory mnie nie kręcą - nie lubię się domyślać czy to biust czy pryszcz. Z drugiej strony kompleks małych rąk to też nie moje klimaty....

Ale wolałbym szkieletora od wieloryba. Sorry Ale jak sobie wyobrażę takiego wieloryba na plaży, spoconego, zlanego litrami potu, przewalającego zwały tłuszczu - nieeeeeeeee.

W sypialni nie będę sobie wyobrażał bo to grozi trwałą impotencją...

I panowie nie namawiam do lekceważenia poprawności politycznej (na co mi konkurencja) ale nie bądźcie tak obrzydliwie poprawni politycznie, to nie konkurs na plebana gminy :)

Glosu za bardzo nie ma , na fortepianie raczej plumka a nie gra a kariere zrobila oszalmiajaca dzieki temu , ze zna swoje zalety a wady czy tez ograniczenia chrakteryzuja jej "unikalny" styl.

I to wszystko sam wymyśliłeś?

Parker's Mood

Często te naprawdę ładne najłatwiej wyrwać ze wzgl. na ich brak "popularności" u Marsjan z powodu obaw przed oscentacyjnym koszem. Zresztą trudno się dziwić większość facetów przy pięknych kobietach zachowuje się jak kretyni. Piękno onieśmiela.

Tak tylko zapytałem, ponieważ nie wiem na jakiej podstawie znalazłeś te wady u Krall? KIedy taka artystka jak DK chce plumkać, to plumka - ale jak chce przyłoić, to zasuwa jak rasowa pianistka jazzowa, czego przykładem mogą być jej wczesne nagrania, zresztą nie tylko wczesne. Poza tym jest tyle różnych koncertów Krall wydanych w formie video, że naprawdę pisanie o niej 'plumka' jest jedynie plumkaniem userów tego forum. Oprócz tego, że potrafi przysolić, to potrafi też i świetnie improwizować - choćby na przykład w konfiguracji z Claytonem i Hamiltonem. Przecież wystarczy posłuchać? No chyba, że twoja wypowiedż dotyczy tego konkretnego koncertu, który widziałeś w sąsiednim miasteczku. I rozumiem też to, że się może nie podobać, ale pisanie w autorytatywny sposób o braku warsztatu Diany Krall jest kuriozalne.

Parker's Mood

Ich samopoczucie jest uzależnione od stanu uczuć i jakości związków. Spełnienie uzyskują przez dzielenie się z kimś i w odniesieniu do kogoś.

Kasa misiu, kasa...

Moniki są gorsze, uwierz.

O czym mówisz? Jak można nie tolerować tych pięknych zwierząt?

Każde, co malutkie, to przepiękne.

Nawet człowiek.

Każde, co malutkie, to przepiękne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co z Krystynami i Bożenami? Mądre kobiety to są? Miałem i Krystynę i Bożenę i nie chcę już ich mieć. Nawet swój zjazd mają - świat nie widział!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

Pewien człowiek szukał żony. Swat mu proponował kobietę ładną, ale głupią. Mężczyzna mówi: nie szkodzi, ja jestem mądry, ona nie musi. Ale ja jestem brzydki, więc niech ona będzie ładna. I rozmarzył się: będziemy mieli dzieci, które będą po mnie mądre, a po niej ładne...

Tfu! A jak będą po mnie ładne, a po niej mądre?

• 3 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.