Skocz do zawartości
IGNORED

Dyskretne wzmacniacze operacyjne Staccato Audio OSC OpAmp

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Koszt 2 szt. OPM3320D SE to 70$ ( 2 * 35$) zwykła przesyłka (wolna) 9$
Dual ?

Ukryta Zawartość

OPM3320D SE - to jest dual -  u mnie zastąpi OPA1612 (jeśli wygra ze Staccato, które gra aktualnie)

Edytowane przez payong
  • 2 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)
Przecież są dostępne:

Ukryta Zawartość

Przecież i niekoniecznie przez Allegro. :)

Ukryta Zawartość

9 minut temu, rambo54 napisał:

Ja byn się chętnie zamienił na tydzień dwa, moje Staccato na układy Muzga. 

Można chyba wypożyczyć od Muzga?

W dniu 8.10.2020 o 09:04, PolTor napisał:

Przecież i niekoniecznie przez Allegro. ?

Mam jedną sztukę, o której pisałem w tym wątku ok. 18 str. Mogę odsprzedać. Po testach zalega zbyteczna. 

Panowie czy ktoś z uczestników wątku posiada Cocktail Audio X45 i wymienił w nim opampy ? są tam podstawki DIP8 więc prosty zabieg i rozważam (za poradą) :

Burson V6 Classic 

Staccato

muszą być dual i trochę ciasno na płycie ale da sie powalczyć . Bursona znam ze wzmaka słuchawkowego Burson Conductor V2 (tam jest v5) . dlaczego Classic a nie vivid ? bo uwazam ze opamp jest ważny bardzo ale ważna jest aplikacja tj. z czym gra  - w Cocktail X45 na pokładzie w DAC jest Sabre 9018 które jak dla mnie jest detaliczne i ciut zimne wiec szukam ocieplenia / łagodności i dlatego uważam że Burson classic to moze byc dobry kierunek. co wy na to?

ale... nie ukrywam ze nasze polskie Stacatto bardzo kusi. wiele dobrego czytałem ale nie słyszałem . jeśli Staccato to czeka mnie gimnastyka żeby je wsadzić (bliskość kondow itp ale dodatkowa podstawka powinna rozwiązać problem) no i widzę solidność budowy - m.in. radiatory. 

co myślicie Burson V6 Classic vs. Staccato ? próbował ktoś ? 

Burson i ocieplenie?Mam v4 i by to uzyskać musiałem parę rezystorów wymienić.Burson ma swoją wizję na dżwięk.

Burson i ocieplenie?Mam v4 i by to uzyskać musiałem parę rezystorów wymienić.Burson ma swoją wizję na dżwięk.

Dlatego myślę o Classic. Ponoć jest bardziej analogowy ? Dlatego pytam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
4 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Dlatego myślę o Classic. Ponoć jest bardziej analogowy ? Dlatego pytam

W stosunku do V6 Vivid można to tak ująć. Jest cieplejszy, gra bliżej, bardziej wciągająco i mniej szczegółowo. Wykresy słupkowe porównujące te opampy są na ich stronie i oddają prawdę o ich różnicy. Bursony sobie podaruj, to nie jest mistrzostwo świata. Jeśli nie zmieścisz Staccato, kup opampy od kolegi @Muzg. Rewelacyjny stosunek jakość/cena/wielkość.

Edytowane przez slawsim
W dniu 28.09.2020 o 09:29, payong napisał:

OPM3320D SE - to jest dual -  u mnie zastąpi OPA1612 (jeśli wygra ze Staccato, które gra aktualnie)

Połknie to Staccato nawet nie uronisz jednej łezki po nim. O cenie już nie wspominam bo kosztuje prawie tyle co muse01. 

Edytowane przez gustwao
20 minut temu, gustwao napisał:

Połknie to Staccato nawet nie uronisz jednej łezki po nim. O cenie już nie wspominam bo kosztuje prawie tyle co muse01. 

Nie byłbym taki pewny. Jeszcze nie wystawiam oceny, pracujemy z Panem Oksangiem nad rozwiązaniem problemów logistycznych.

Cenowo jest rzeczywiście spora różnica.

Edytowane przez payong
7 minut temu, payong napisał:

Nie byłbym taki pewny. Jeszcze nie wystawiam oceny, pracujemy z Panem Oksangiem nad rozwiązanie problemów logistycznych.

Cenowo jest rzeczywiście spora różnica.

Lubię takich sceptyków, szkoda że nie będę świadkiem jak usłyszy pierwszą muzykę u siebie. Lubię zobaczyć tą minę. 

1 minutę temu, gustwao napisał:

Lubię takich sceptyków, szkoda że nie będę świadkiem jak usłyszy pierwszą muzykę u siebie. Lubię zobaczyć tą minę. 

Zrobię zdjęcie i tu umieszczę, jeśli OPM  pokona Staccato, słowo daję ?

6 minut temu, payong napisał:

Zrobię zdjęcie i tu umieszczę, jeśli OPM  pokona Staccato, słowo daję ?

Trzymam za słowo ??

Spodziewam się przesyłki FEDEX-em we wtorek plus 2 tygodnie wygrzewania i wtedy zawody.

Niestety dochodzi chyba cło i VAT - dostałem dzisiaj jakieś papiery do wypełnienia ?

Tak więc różnica cenowa się minimalizuje.

Edytowane przez payong
2 minuty temu, payong napisał:

Spodziewam się przesyłki FEDEX-em we wtorek plus 2 tygodnie wygrzewania i wtedy zawody.

Niestety dochodzi chyba cło i VAT - dostałem dzisiaj jakieś papiery do wypełnienia ?

Tak więc różnica cenowa się minimalizuje.

Cła nie dostaniesz bo tylko powyżej 150€, więc tego nie przekroczysz. Jak fedex to prawdopodobnie zapłacisz VAT. Jeśli byłaby zwykła przesyłka (3 tyg) czekania, to na 80% byłoby bez podatku. 

FedEx to dziadostwo, ale szybko dostarczają i szybko podatki odprowadzają. ? Taka wada.

One od razu grają po wygrzaniu tylko lepiej. 

Gustwao czekam na opinie bo tez nie chce mi sie wierzyc, ze oksiang bedzie lepszy od staccato, ze w ogole mozna lepiej. U mnie staccato pozamiatal, jeszcze sie nie wygrzal (gra dopiero ok 20 godz.) a i tak jest kosmos.

14 minut temu, Łysy76 napisał:

Gustwao czekam na opinie bo tez nie chce mi sie wierzyc, ze oksiang bedzie lepszy od staccato, ze w ogole mozna lepiej. U mnie staccato pozamiatal, jeszcze sie nie wygrzal (gra dopiero ok 20 godz.) a i tak jest kosmos.

O tych dyskretnych było pisane bardzo bardzo dużo, wystarczy poszukać. Nie ma sensu powtarzać kolejny i kolejny raz. Kiedys dawno, dawno temu też jak miałem Staccato to świat wydawał się taki prosty i wydalaloby się nieskazitelny, aż dostałem OPM i świat stanął na głowie. Teraz chodzę do góry nogami ?

Edytowane przez gustwao

Też byłbym ciekawy jak poradzą sobie w konfrontacji z Bursonem V6 Vivid . Które będą lepsze OPM3320D SE czy OPM401 DUAL?

• Pokaż nowe odpowiedzi