Skocz do zawartości
IGNORED

Grupa Krakowska KLUB II

Rekomendowane odpowiedzi

....ło Jezu....znaczy się - jestem tym najgorszym sortem....;-) ;-)

...naprawdę tak o Nas mówią ?

zdecydwanie tak , prawdziwi hiendowi audiofile wyniesli się wraz z salonikiem- czytam co jakis czas takie oświadczenia :)

cóż trzeba jakos z tym żyć dalej

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Z tym jednak ciągłym parciem, że AS upada i został tu już tylko najgorszy sort userów,

Widzisz, ja jestem zupełnie odmiennego zdania. Myślę, że forum odradza się na nowo. Ze "starych pierdów" i tak już nie było pożytku bo obrośli w piórka.

Być może masz (tylko) odrobinę racji, że to forum nigdy nie będzie takie jak dawniej.

Na szczęście są zagraniczne fora, gdzie bez zgrzytów można czerpać haktary wiedzy.

Zawsze możesz też pójść na to drugie forum. Tam gdzie uciekli stąd najwięksi Guru forumowi.

Jak widzisz alternatyw jest sporo, więc nie jęcz - Chłopaki nie płaczą :)

Jakie kurna forum?

musisz troche wiecej pisac , zadawać pytania po tematach , szukac swojej drogi w audio, więcej energii :)

uwaga naszykuj zdjęcia swojego systemu

Jak widzisz alternatyw jest sporo, więc nie jęcz - Chłopaki nie płaczą :)

Duchem jestem raczej w hifi, a nie HIEND, tak wiec dla mnie i tak jest tutaj nadal więcej alternatyw niż pozwalają na to moje możliwości poznawcze i finansowe :)

Duchem jestem raczej w hifi, a nie HIEND, tak wiec dla mnie i tak jest tutaj nadal więcej alternatyw niż pozwalają na to moje możliwości poznawcze i finansowe :)

Czyli to forum jest dla Ciebie. Koniec i kropka :)

zdecydwanie tak , prawdziwi hiendowi audiofile wyniesli się wraz z salonikiem- czytam co jakis czas takie oświadczenia :)

cóż trzeba jakos z tym żyć dalej

...nie ma wyjścia, trza z tym jakoś zyć ;-)

Pozdrawiam

Ale czemu akurat po mnie?

...bo ONI wiedzą że jesteś najsłabszym ogniwem - dlatego przyjdą po Ciebie

nie znasz dnia ani godziny kiedy to nastąpi, decyzja już zapadła

ONI są straszni, bezwzględni i okrutni nie będą mieli litości dla Ciebie

powinieneś już się bać ;-)

Ale czemu akurat po mnie?

Złożą propozycję uczestnictwa w rytualnym odsłuchu sieciówek i zegarów atomowych. Jeśli tego nie wiesz, to się dowiesz, że największe znaczenie w audio mają elemnty, które w ogóle nie mają znaczenia, bo nie wpływają w żaden sposób na zmienę brzmienia. Ale rytuał voodoo wszystko zmienia :D

Nie martw się. Wkrótce cię zaproszą. Czytają to forum nonstop i pewnie zauważą zbłąkaną owieczekę.

Zbierają cały czas userów bo teraz jest (strzelam) około 200, 300 :)

A czym oni ich - nęcą?

Prócz próśb na priva?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Złożą propozycję uczestnictwa w rytualnym odsłuchu sieciówek i zegarów atomowych. Jeśli tego nie wiesz, to się dowiesz, że największe znaczenie w audio mają elemnty, które w ogóle nie mają znaczenia, bo nie wpływają w żaden sposób na zmienę brzmienia. Ale rytuał voodoo wszystko zmienia :D

jest jeszcze druga grupa która prowadzi rytualne odsłuchy Wielkiego Przełacznika Kabli w zbiorowym tescie ABX

Złożą propozycję

nie składaj propozycji, bo jak oboje wiemy, ich nie dotrzymujesz...

Jacy Oni?

Zbanowane zło....

lub..paru użytkowników o duuuużych ambicjach...

przy okazji - odeszło wiele bardzo fajnych, zaangażowanych i znających temat osób, więc teraz trzeba pisać o niczym..

w sumie to był myślę wielki błąd Tego Forum..

przy okazji - odeszło wiele bardzo fajnych, zaangażowanych i znających temat osób, więc teraz trzeba pisać o niczym..

Zbanowanych jest tylko kilka osób. Znakomita większość aktywnych do 2017 userów celowo nie pisze na AS. A już szczególnie w hiend.

Natomiast całkiem inna sprawa i to dużo ważniejsza jest taka, że od wielu lat duży procent zarejestrowanych użytkowników wykazywała znikomą aktywność. Być może wymagałoby to większej inicjatywy ze strony AS w zakresie samej treści, czy innych nowych rozwiązań. Czynników na to wpływających jest wiele :) Nich się admin z modami martwią :)

Gość

(Konto usunięte)

I jeszcze, że zmiany hałasu docierającego zewsząd też nie mają wpływu na dźwięk...

Znakomita większość aktywnych do 2017 userów celowo nie pisze na AS. A już szczególnie w hiend.

Natomiast całkiem inna sprawa i to dużo ważniejsza jest taka, że od wielu lat duży procent zarejestrowanych użytkowników wykazywała znikomą aktywność

Nie ma co się dziwić..... zaraz wpadnie ktoś z silnej grupy i będzie tłumaczył, że nie gra, że to bez sensu, że dałeś się naciągnąć itd.... - może gdyby tego nie było (ale jak widać takie działania nikomu nie przeszkadzają) to może ludzie chętniej by coś sensownego pisali....

może gdyby tego nie było (ale jak widać takie działania nikomu nie przeszkadzają) to może ludzie chętniej by coś sensownego pisali....

Internet ogólnie przez ostatnie lata cieszy się złą sławą niestety.... Nie dotyczy to tylko tego forum ale wszystkich dziedzin niestety. Dlatego "stanowcza" moderacja jest konieczna, której przez lata na tym forum zabrakło, a jak już jest, to z Vlada robi się pierwszego wroga :) Trzeba by zmniejszyć poziom anonimizacji w wybranych działach, to ukróciłoby bezkarność.

+++

nie składaj propozycji, bo jak oboje wiemy, ich nie dotrzymujesz...

Zbanowane zło....

lub..paru użytkowników o duuuużych ambicjach...

w sumie to był myślę wielki błąd Tego Forum..

Wielu zaangażowanych nie odeszło a jedynie mniej, lub wcale już nie piszą. A powodem jest również fakt, że odejście tych o "duuuuzych ambicjach" jest niestety fikcją i nadal pod nowymi wcieleniami zatruwają tutaj atmosferę tym, którzy maja w głębokim poważaniu ich perfidię i agresywne chamstwo. Ten stan rzeczy jest niestety nierozwiązywalny bez narzędzia skutecznej eliminacji personalnej z Forum tych "odejszłych" :-)

Nie ma co się dziwić..... zaraz wpadnie ktoś z silnej grupy i będzie tłumaczył, że nie gra, że to bez sensu, że dałeś się naciągnąć itd.... - może gdyby tego nie było (ale jak widać takie działania nikomu nie przeszkadzają) to może ludzie chętniej by coś sensownego pisali....

Czyli najsensowniej o cudownym wpływie na brzmienie zestawu HiEnd ( bo te tanie są zbyt słabe aby wykazały) bezpieczników topikowych w ich zasilaczach. No i oczywiście sieciówki która oddaje prąd do elektrowni i kuwet z kocim żwirem? :-)))

Odmiana przez przypadki rzeczownika perfidia

Przypadek Liczba pojedyncza Liczba mnoga

Mianownik (kto? co?): perfidia perfidie

Dopełniacz (kogo? czego?): perfidii perfidii

Celownik (komu? czemu?): perfidii perfidiom

Biernik (kogo? co?): perfidię perfidie

Narzędnik (z kim? z czym?): perfidią perfidiami

Miejscownik (o kim? o czym?): perfidii perfidiach

Wołacz (hej!): perfidio perfidie

Co za perfidia:)

Serdecznosci i pozdrowienia

B

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czyli najsensowniej o cudownym wpływie na brzmienie zestawu HiEnd ( bo te tanie są zbyt słabe aby wykazały) bezpieczników topikowych w ich zasilaczach. No i oczywiście sieciówki która oddaje prąd do elektrowni i kuwet z kocim żwirem? :-)))

Vlado nie przesadzaj , hi-end to mnóstwo fajnego dobrego sprzetu ale zakładka bywa zdominowana przez polski i nie tylko garażowy hi-end zwykłym marketingiem stad takie wrażenie

oczywisicie tym samym zachwalaczom nie przeszkadza brak jakiejkolwiek adaptacji akustycznej w swoich pokojach audio a od firm audio najczesciej słysze ze to masakra jakas co niektórzy hiendowi audiofile w tym temacie prezentują

kuwet z kocim żwirem? :-)))

Z tym, że audiofile są trochę jak dzieci i lubimy takie bajki różne kolorowe. Ja też lubię czasem poczytać jak ktoś taki piękny opis napisze i jeszcze zagra z innej kategorii cenowej. Apeluje do Ciebie Vlado nie zwalczaj na tym forum takich mitów bo stajesz w opozycji do tej pasji :) Gdyby przyjąć taką strefę wolną od krytyki i złośliwych komentarzy, to forum tylko by na tym zyskało !!! :) Tego właśnie chce wielu użytkowników tego forum. Nie wiem czemu to jest takie trudne do zrozumienia. Nawet jeśli to wbrew zdrowemu rozsądkowi, to marzą o tym userzy o których odejściu często mowa :)

Co za perfidia:)

Znajdź mi wobec tego synonim określenia uporczywego powracania po usunięciu konta za działania destrukcyjne na Forum AS, w celu dalszego jego szkalowania i opluwania włascieieli i Administracji. Z checia wymienie perfidie na to co zaproponujesz jesli bedzie równie dokładnie okreslac takie działania.

I pozostaje jeszcze jedno od strony moderacyjnej.

Jak mam zakwalifikować Twój wpis?

Jako trolling w dyskusji? Czy perfidny atak na moderatora, lub atak personalny na Twojego starego druha vlado?

Jak widzisz mam dylemat, podpowiedz proszę.

serdecznie jak zawsze :-)

Z tym, że audiofile są trochę jak dzieci i lubimy takie bajki różne kolorowe.

Aby być audiofilem koniecznym jest spory zasób wiedzy nie tylko z zakresu muzykologii ale również fizyki. Baśnie jak je nazywasz nie są baśniami, ponieważ nie tworzą ich poeci i bardowie, ale branżowi hochsztaplerzy w celu uzyskania konkretnych przychodów materialnych na niewiedzy i zamiłowaniu do baśni audiofilów. A to nie jest fair, kiedy tematyczne Forum z AUDIO w swej nazwie, godzi sie na propagowanie baśni i dowolnym tworzeniu pseudo fizyki przez osobników, których marketingowym dowodom prawdziwości owej "fizyki" powinni zainteresować sie psychiatrzy i bezwartościowy jak widać Urząd Ochrony Konsumentów!

Audiofile dający wiarę w te marketingowe brednie to nie audiofile a imbecyle. Bo tak określa sie niemożność osobniczą do odróżniania prawdy rzeczywistej od bzdur i urojeń.

Gdyby przyjąć taką strefę wolną od krytyki i złośliwych komentarzy, to forum tylko by na tym zyskało !!! :)

I znów nie zauważasz, że piszesz właśnie w takiej enklawie - zakładce KLUBY, gdzie pisać może każdy co tylko chce bez ingerencji moderacji. I z dyskusji może usuwać kogo tylko chce bez zgody moderacji. Ale to takim handlarzom i kręcącym druty jak np.ASURA za mało. I nękają swą namolna autoreklama technicznych idiotyzmów, wszystkie watki tego Forum. A na to zgody nie będzie! Jest jeszcze dział BLOGI na naszym Forum i watki sponsorowane, zatem nie pisz nieprawdy, że na AS bajkopisarze są szykanowani i pozbawiani możliwości publikacji swych bajek.

Nawet jeśli to wbrew zdrowemu rozsądkowi, to marzą o tym userzy o których odejściu często mowa :)

Chyba sporej części niepiszących tutaj Audiofilów w tym momencie ubliżyłeś? :-( Niemała rzesza nie pisze tutaj własnie przez zalew wątków tego forum, owym agresywnym i bezczelnym z powodu kłamstwa marketingowego spamem.

Znajdź mi wobec tego synonim określenia uporczywego powracania po usunięciu konta za działania destrukcyjne na Forum AS, w celu dalszego jego szkalowania i opluwania włascieieli i Administracji.

to nagła niepohamowana potrzeba czynienia ekscesów w miejscu publicznym :)

Vlado nie przesadzaj , hi-end to mnóstwo fajnego dobrego sprzetu

Ależ to oczywiste. Przecież ja nie ganie techniki HiEnd, jedynie ganie tutejszych guru-handlarzy, za sposób i manierę jakie wyrobili sobie na tym forum w zwalczaniu konkurencji i autopromocji. Nie ma niczego takiego na zagranicznych Forach o renomie minimum takiej jak AS.

to nagła niepohamowana potrzeba czynienia ekscesów w miejscu publicznym :)

Narcyzm zaspokajany agresywnym ekshibicjonizmem? :-))))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.