Skocz do zawartości
IGNORED

Nad c375 jak to faktycznie z nim jest

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, sul76 napisał:

Najnowszy n130 jest teraz (nowy) w promo za 2333.

Starszy 2i, jeszcze starszy 2 to rynek wtórny.

Aaa, czyli samo NODE to najnowsza wersja, dzięki.

Mogę kupić uzywkę nada c375 bee za 2800 w fajnym stanie bądź nowy za 4400 z gw

Pytanie czy jest sens wymieniać moją attessę streaming na c375 + node..

Głośniki Pylon Diamond 28

Edytowane przez Hubert099
21 minutes ago, Hubert099 said:

Czytając to forum od ładnych kilku lat mogę Ci powiedzieć tak: posłuchaj i zdecyduj sam.

To TOBIE ma się podobać, a nie nam. Nie oglądaj się na opinie i osądy innych, że to gra, a tamto nie gra.

Posłuchaj sam, podejmij męską decyzję i nie szukaj potem jej potwierdzenie na tym czy innym forum.

1 godzinę temu, sul76 napisał:

Witam,

właśnie czekałem na opinie mającego mnóstwo czasu serwisanta (ciągle na forum aktywnie walczy z biednym nadem), który słuchał uszkodzonych wzmacniaczy ( złomu od bogatego Duńczyka) i wyciągnął wnioski, że słabo grają.

Jeszcze czekam na opinie eksperta, który nie zdążył posłuchać, ale wie najlepiej...

Masakra.

Bluesound?

Dwa w jednym:)

Chlopie ogarnij sie i nie pisz do mnie-o mnie bo sobie tego nie zycze ,nazwalbym cie tu po imieniu ale dam upust nerwom bo ludzie to czytaja

9 minut temu, wojtek1234 napisał:

Chlopie ogarnij sie i nie pisz do mnie-o mnie bo sobie tego nie zycze ,nazwalbym cie tu po imieniu ale dam upust nerwom bo ludzie to czytaja

Witam,

po imieniu to byś mnie nie nazwał, bo nie znasz mojego imienia.

Ewentualnie chciałbyś użyć jakiś epitetów i próbować mnie obrazić, bo znowu skoczyło Ci ciśnienie.

Nie sądzę jednak, żebym napisał jakąś nie prawdę, ale faktycznie nie będę już pisał "do Ciebie o Tobie", żeby Cię nie denerwować.

Spokojnego wieczoru.

1 godzinę temu, Hubert099 napisał:

Wszystko zależy od warunków lokalowych.

Słuchałem tego zestawu. To bardzo dobry set.

41 minut temu, miki450 napisał:

Wszystko zależy od warunków lokalowych.

Słuchałem tego zestawu. To bardzo dobry set.

Na Roksanie wydaje mi się ciut ostro w kwestii wysokich 

1 minutę temu, Hubert099 napisał:

Negocjuj, kupuj i testuj u siebie.

Wzmacniacz wart sprawdzenia.

Pozdrawiam 

3 godziny temu, Hubert099 napisał:

Aaa, czyli samo NODE to najnowsza wersja, dzięki.

Ja bym nie wymieniał tego wzmacniacza.

O ile obydwa modele lubię dźwiękowo to roksan zdecydowanie bardziej do mnie przemawia.

23 minuty temu, Hubert099 napisał:

No to wypożycz tego nada i zobaczysz.

Aczkolwiek pytanie czy to nie jest kwestia kolumn bo roksany jest nieco bardziej otwarty od modelu 375 ale to wciąż nie jest wzmacniacz grający ostrą górą

Piotr 

Kupuj Panie Nada C375 jeśli jeszcze gdzieś da się zakupić. Za 4400 zł jak piszesz to dalej nie dużo jak za tak poprawną, dużą i ciężką maszynę!

11 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Kupuj Panie Nada C375 jeśli jeszcze gdzieś da się zakupić. Za 4400 zł jak piszesz to dalej nie dużo jak za tak poprawną, dużą i ciężką maszynę!

Do pylonów w sam raz? Ma korektę tonów, co przy slabej akustyce zawsze moze pomoc. W teorii wiadomo nie powinno sie ruszac

Ps. Klasa AB.. wow.. , byłem ciągle przekonany, ze to klasa D jak obecne..

Edytowane przez Hubert099
23 minuty temu, Hubert099 napisał:

Do pylonów w sam raz? Ma korektę tonów, co przy slabej akustyce zawsze moze pomoc. W teorii wiadomo nie powinno sie ruszac

Ps. Klasa AB.. wow.. , byłem ciągle przekonany, ze to klasa D jak obecne..

Msz racje kup Nada jak nie masz kasy dozbieraj ,gwiazdka idzie a jak to nieda rady zawsze mozesz dom pod zastaw dac ale pamietaj NAD 375

5 minut temu, wojtek1234 napisał:

Msz racje kup Nada jak nie masz kasy dozbieraj ,gwiazdka idzie a jak to nieda rady zawsze mozesz dom pod zastaw dac ale pamietaj NAD 375

Witam,

czy Ty też Kolego zastawiłeś dom kupując ten szrot za 700pln od bogatego Duńczyka?

Mam nadzieję, że po sprzedaży wyszedłeś z długów:)

Pozdrawiam 

5 godzin temu, sul76 napisał:

Witam,

czy Ty też Kolego zastawiłeś dom kupując ten szrot za 700pln od bogatego Duńczyka?

Mam nadzieję, że po sprzedaży wyszedłeś z długów:)

Pozdrawiam 

Nie ,ja oprucz lazienki mam wychodek zewnetrzny on poszedl w zastaw....

Witam, miałem przez jakis czas wzmacniacz NAD c375 bee więc tez sie wypowiem na jego temat. Po pierwsze kompletnie nie rozumiem niektórych postów, w których ludzie twierdzą,  ze ten wzmacniacz nie gra i nie da sie go słuchac. Wzmacniacz GRA i to nie byle jak. W ciągu roku gościłem u siebie 4 wzmacniacze w podobnej cenie. Exposure 2010s2, Denon pma 1510ae oraz NAD c356 oryginał i mod Muda oraz Harman HK680. Nie wnikając w to jak grają poszczególne wzmaki, dla mnie, z moimi kolumnami (Dynaudio x32) najlepiej zagrał NAD c375bee. Wyraźnie górował nad pozostalymi klasą brzmienia. Dźwięk dostojny, dociazony, bas potężny, zróżnicowany i swietnie kontrolowany. Średnica ładnie dociazona i o dobrej barwie. Wysokie tony nie wychodziły przed szereg, a mimo tego przekazywały wiele szczegółów. W kwestii brzmienia był kompletny i niczego mu nie brakowało. Słuchanie tego wzmacniacza dawało wiele przyjemności i nigdy nie męczyło. Imponujaca była przestrzeń i scena 3D jaka potrafił wygenerować. Wszystkie poprzednie wzmacniacze albo grały do przodu albo na boki, czasem w głąb. NAD z tymi Dynaudio budował wyraźnie słyszalna scenę 3D i nie było to tylko moje dostrzeżenie. Szwagier, który czasem wpada posłuchać u mnie muzyki powiedział to samo.   Wzmacniacz w zależności od utworu potrafił budować scenę w głąb lub do przodu itd. Instrumenty wyraźnie rozlokowane na scenie i nic się nie zlewalo. Potężna moc i wydajność prądowa dawały o sobie znać. Watpie czy są kolumny do zastosowan domowych, z którymi by sobie nie poradził. Jedyne co można mu było zarzucić to regulacje głośności pilotem oraz czułość potencjometru. Bardzo szybko narastająca głośność powodowała, ze w swoim ustawieniu nie dało sie go słuchac cicho. Jedyna opcja było przepięcie zworek pod pre out 2 i stłumienie tylnym potencjometrem. On potrzebuje mocnych kolumn i dużej przestrzeni aby moc docenić to co potrafi. U mnie jest ciasno i blisko do kolumn. Zaznacze, ze pomimo tego, ze basu ma on sporo to nie zalewał reszty pasma i wszystko było czytelne. Muzyka jazzowa na tym wzmacniaczu była dla mnie poezją. Brzmienie potężne, uniwersalne, niemęczące ale wymagajace tez doboru odpowiednich kolumn - jak zawsze. Ja sprzedałem ostatnio swojego NADa i od tygodnia za nim tęsknie bo w tej cenie nic lepszego nie kupię… będę musiał wyłożyć sporo więcej i póki co kompletnie nie mam pomysłu co zagra w takim stylu jak ten NAD ale jeszcze lepiej 🙂  Dla tych, którzy zastanawiają się nad kupnem C375,  nie czytajcie głupot wylewanych na ten wzmacniacz przez niektórych, tylko odsluchajcie go bo warto. 

Godzinę temu, Szymek_47295 napisał:

Witam, miałem przez jakis czas wzmacniacz NAD c375 bee więc tez sie wypowiem na jego temat. Po pierwsze kompletnie nie rozumiem niektórych postów, w których ludzie twierdzą,  ze ten wzmacniacz nie gra i nie da sie go słuchac. Wzmacniacz GRA i to nie byle jak. W ciągu roku gościłem u siebie 4 wzmacniacze w podobnej cenie. Exposure 2010s2, Denon pma 1510ae oraz NAD c356 oryginał i mod Muda oraz Harman HK680. Nie wnikając w to jak grają poszczególne wzmaki, dla mnie, z moimi kolumnami (Dynaudio x32) najlepiej zagrał NAD c375bee. Wyraźnie górował nad pozostalymi klasą brzmienia. Dźwięk dostojny, dociazony, bas potężny, zróżnicowany i swietnie kontrolowany. Średnica ładnie dociazona i o dobrej barwie. Wysokie tony nie wychodziły przed szereg, a mimo tego przekazywały wiele szczegółów. W kwestii brzmienia był kompletny i niczego mu nie brakowało. Słuchanie tego wzmacniacza dawało wiele przyjemności i nigdy nie męczyło. Imponujaca była przestrzeń i scena 3D jaka potrafił wygenerować. Wszystkie poprzednie wzmacniacze albo grały do przodu albo na boki, czasem w głąb. NAD z tymi Dynaudio budował wyraźnie słyszalna scenę 3D i nie było to tylko moje dostrzeżenie. Szwagier, który czasem wpada posłuchać u mnie muzyki powiedział to samo.   Wzmacniacz w zależności od utworu potrafił budować scenę w głąb lub do przodu itd. Instrumenty wyraźnie rozlokowane na scenie i nic się nie zlewalo. Potężna moc i wydajność prądowa dawały o sobie znać. Watpie czy są kolumny do zastosowan domowych, z którymi by sobie nie poradził. Jedyne co można mu było zarzucić to regulacje głośności pilotem oraz czułość potencjometru. Bardzo szybko narastająca głośność powodowała, ze w swoim ustawieniu nie dało sie go słuchac cicho. Jedyna opcja było przepięcie zworek pod pre out 2 i stłumienie tylnym potencjometrem. On potrzebuje mocnych kolumn i dużej przestrzeni aby moc docenić to co potrafi. U mnie jest ciasno i blisko do kolumn. Zaznacze, ze pomimo tego, ze basu ma on sporo to nie zalewał reszty pasma i wszystko było czytelne. Muzyka jazzowa na tym wzmacniaczu była dla mnie poezją. Brzmienie potężne, uniwersalne, niemęczące ale wymagajace tez doboru odpowiednich kolumn - jak zawsze. Ja sprzedałem ostatnio swojego NADa i od tygodnia za nim tęsknie bo w tej cenie nic lepszego nie kupię… będę musiał wyłożyć sporo więcej i póki co kompletnie nie mam pomysłu co zagra w takim stylu jak ten NAD ale jeszcze lepiej 🙂  Dla tych, którzy zastanawiają się nad kupnem C375,  nie czytajcie głupot wylewanych na ten wzmacniacz przez niektórych, tylko odsluchajcie go bo warto. 

Kolego wzmacniacz grajacy do przodu i na boki TO JEST WLASNIE TO.Nad niema ani rozdzielczej gory-zaden z Nadow,ani kontrolowanego basu.Malo widocznie sluchales i malo wiesz ,kogos kto Nad zadowala nie slucha sie to sa niskie loty tzw zadowolenie byle czym .

Edytowane przez Marcinus
8 minut temu, Allmr napisał:

Nad 375 i x32 to dopiero musi być buła na basie. Co kto lubi.

Słuchałeś? Bule to można kupić w spożywczym. Niajbardziej lubię komentarze w stylu - to musi być 😄 ktoś nie słuchał danego sprzętu w danym pokoju ale się wypowiada, ze musi być  🙂

Edytowane przez Szymek_47295

Nada miałem na testach. Całą serię x znam bardzo dobrze, nawet teraz używam x44.

Napisałem wyraźnie co kto lubi. Jeżeli tobie to pasuje to ok. Nie każdy musi słuchać tego samego, na szczęście.

51 minut temu, wojtek1234 napisał:

Kolego wzmacniacz grajacy do przodu i na boki TO JEST WLASNIE TO.Nad niema ani rozdzielczej gory-zaden z Nadow,ani kontrolowanego basu.Malo widocznie sluchales i malo wiesz ,kogos kto Nad zadowala nie slucha sie to sa niskie loty tzw zadowolenie byle czym .Jak to mowia murzyn i blaszka sie cieszy

Kurde, a myślałem, ze coś tam już w życiu posłuchałem… teraz to mi wbiles ćwieka… Co polecasz w takim razie zamiast NAD c375 to moich kolumn? Widzę, ze sporo wiesz. Bardzo liczę na dobra radę, szczerze bez uszczypliwości. Jestem otwarty na propozycje tylko w podobnej cenie, ewentualnie max 10k. 

Godzinę temu, Szymek_47295 napisał:

Kurde, a myślałem, ze coś tam już w życiu posłuchałem… teraz to mi wbiles ćwieka… Co polecasz w takim razie zamiast NAD c375 to moich kolumn? Widzę, ze sporo wiesz. Bardzo liczę na dobra radę, szczerze bez uszczypliwości. Jestem otwarty na propozycje tylko w podobnej cenie, ewentualnie max 10k. 

Osobiscie twierdze ze nowe Dynaudio to juz niestety nie to co starsze ale ok moze byc .Nad i Dynaudio?nie nie to jak  Mercedes i kola od Syrenki -te kola to Nad.Nie wiem jaki moze cos ze starych Naimow ale koniecznie starszych,nowe juz nie to.Mnie Dynaudio Audience 62 bardzo dobrze zagraly z Vincentem SV233 super kontrola ,piekny bas i cala reszta.Co do samych Nadow nawet te z ukladem PE nie wysterowaly mi dyn,bylo blado na dole ,cherlawo wrecz.Ten z tematu tu tzn 375 nie jest wbrew pozorom i papierkom mocarzem .To tak jak z Heglem niby watow w cholere ale na papierze w realu juz cienko .Mialem H1 mk 2 chyba to bylo ,licho ,anemicznie bez kopa.W Nadach sekcja pre strasznie psuje barwe cala gore zjada,dzwiek ma sie oderwac nie klic,muzycy nie stoja obok siebie to gra zespol .Powietrze ,tego Nada zaden niema

Panowie dziwne jest to forum i jego moderatorzy,za slowo murzyn dostalem ostrzezenie a przecie ktos kiedys napisal wierszyk i uczyli tego w szkole tzn ---murzynek Bambo w Afryce mieszkal itd widocznie PAN moderator do szkoly nie chodzil ................

Teraz, wojtek1234 napisał:

Panowie dziwne jest to forum i jego moderatorzy,za slowo murzyn dostalem ostrzezenie a przecie ktos kiedys napisal wierszyk i uczyli tego w szkole tzn ---murzynek Bambo w Afryce mieszkal itd widocznie PAN moderator do szkoly nie chodzil ................

Murzyn- taki ciemny człowiek, ciemny Pan 

Teraz, Bukaj napisał:

Murzyn- taki ciemny człowiek, ciemny Pan 

Podciagniete pod rasizm.......no tak niebieski,zolty czy bialy to tez rasizm .Brak slow

1 minutę temu, wojtek1234 napisał:

Podciagniete pod rasizm.......no tak niebieski,zolty czy bialy to tez rasizm .Brak slow

Nie wiem co ćpiesz, ale tak się godo u nos na Śląsku

Edytowane przez Bukaj
2 minuty temu, Bukaj napisał:

Nie wiem co ćpiesz, ale tak się godo u nos na Śląsku

Ziolko,ziolko

Teraz, wojtek1234 napisał:

Ziolko,ziolko

W sumie to napisz zrozumiale po polsku bo nie wiem o co kaman

6 minut temu, wojtek1234 napisał:

Czytam to forum w wolnych chwilach i potwierdzam slowa jednego z ludzi ktory przestal to czytac ,jego slowa-tam sa sami guwniarze.Moze i znajdzie sie ktos z glowa i kultura ,pewnie tak ale wiekszosc to lebki,takie male trole.I pewnie znow ostrzezenie.....

Witam,

chciałoby się zapytać, co to są ci "guwniarze"..

Masz bardzo dużo wolnych chwil i ogromne parcie do pisania,  powinieneś poprosić Mikołaja o słownik.

Oczy bolą od czytania.

I Ty piszesz o kulturze, dorosłości?

Zbierasz złom od bogatych Duńczyków i jeszcze o tym piszesz.

Może dla dobra języka pójdziesz w ślady osoby, z której słowami się zgadzasz.

Weź też pod uwagę, że są tu ludzie, którzy mają sprawne i działające wzmacniacze, mogą się wypowiedzieć o nich po jakimś czasie użytkowania, a nie szrot z darów.

Pozdrawiam 

27 minut temu, sul76 napisał:

Witam,

chciałoby się zapytać, co to są ci "guwniarze"..

Masz bardzo dużo wolnych chwil i ogromne parcie do pisania,  powinieneś poprosić Mikołaja o słownik.

Oczy bolą od czytania.

I Ty piszesz o kulturze, dorosłości?

Zbierasz złom od bogatych Duńczyków i jeszcze o tym piszesz.

Może dla dobra języka pójdziesz w ślady osoby, z której słowami się zgadzasz.

Weź też pod uwagę, że są tu ludzie, którzy mają sprawne i działające wzmacniacze, mogą się wypowiedzieć o nich po jakimś czasie użytkowania, a nie szrot z darów.

Pozdrawiam 

Przysrales sie do mnie i tak ci leci,napisz do prezydenta co???

9 minut temu, wojtek1234 napisał:

Przysrales sie do mnie i tak ci leci,napisz do prezydenta co???

Skoro odpowiadasz, to znaczy że umiesz czytać.

Tylko z pisaniem Ci nie idzie.

Przeczytaj więc swoje wypociny i nie pisz więcej o braku kultury w wątkach.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi