Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

SOTM w wersji Ultra z SPS ma fenomenalną rozdzielczość co moze nie pasować do stereotypowego brzmienia gramofonowego. Ew musialbys poszukac jakiegos analogowo brzmiacego DAC-a. Gramofon to raczej kierunek na Luminy.

Teraz, barni napisał:

SOTM w wersji Ultra z SPS ma fenomenalną rozdzielczość co moze nie pasować do stereotypowego brzmienia gramofonowego. Ew musialbys poszukac jakiegos analogowo brzmiacego DAC-a. Gramofon to raczej kierunek na Luminy.

Chodziło mi o zwykłego sotm neo. Ale dzięki za zainteresowanie. ? 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Hej,

Planuję zakup sotm 200 ultra neo.

Czy orientujecie się może jak wygląda sterowanie z poziomu iPad, przez Audirvana ?  

Roon ze względu na koszty na chwilę obecną odpada.

Harpia... Moon...Sinusaudio...

Da się grać przez sotm w aplikacji desktop tidala na Windows? Bez żadnych roon ów audirvan itd? 

Gość

(Konto usunięte)
35 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Da się grać przez sotm w aplikacji desktop tidala na Windows? Bez żadnych roon ów audirvan itd? 

Na iPadzie przez shairport działa z natywnej apki Tidala.

4 minuty temu, paul klacska napisał:

Na iPadzie przez shairport działa z natywnej apki Tidala.

To sobie chyba przeproszę z Apple i kupię sobie ajpada. ? 

Żartowałem 

Edytowane przez staropolanka2000

8 minut temu, paul klacska napisał:

Ja ci nie sprzedam ????

Ajpada może nie, ale jakiegoś daca albo końcówkę kto wie ? ? ? 

A poprzez dedykowaną aplikację? Nie podejmuję się przepisania nazwy. Dlatego leci link z informacją o aktualizacji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, piotrek7 napisał:

A poprzez dedykowaną aplikację? Nie podejmuję się przepisania nazwy. Dlatego leci link z informacją o aktualizacji

https://www.sotm-audio.com/sotmwp/english/fw4-9/

W ustawieniach mpd jest opcja wpisania login i hasła do Tidala i qobuza ale nie mam pojęcia po co to tam jest.?

1 minutę temu, paul klacska napisał:

W ustawieniach mpd jest opcja wpisania login i hasła do Tidala i qobuza ale nie mam pojęcia po co to tam jest.?

Zrób dobry uczynek i zainstaluj na lapku apke tidal i sprawdź czy to jakoś da radę odpalić przez sotm. Dla potomnych. ? 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, staropolanka2000 napisał:

Zrób dobry uczynek i zainstaluj na lapku apke tidal i sprawdź czy to jakoś da radę odpalić przez sotm. Dla potomnych. ? 

Sprawdzałem, apka na Windzie nie widzi Sotma.

A gdy w pasku przeglądarki odpalonej na komputerze wpiszesz adres IP SotMa? Trochę strzelam bo sporo czasu upłynęło, odkąd interesowałem się tym sprzętem

7 minut temu, paul klacska napisał:

Sprawdzałem, apka na Windzie nie widzi Sotma.

To jest trochę porażka, bo sotm oficjalnie wspiera tidal i odwrotnie. 

2 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

To jest trochę porażka, bo sotm oficjalnie wspiera tidal i odwrotnie. 

wspiera ale nie przez akpe tidala pod Winde. Ta apka na Windzie widzi tylko to co jest bezpośrednio podpięte pod Winde.
Sotm sms-200 to linux i wykorzysuje dodatek do MPD czyli upmpdcli. Chyba, że uruchomimy LMSa na SOTM i dodamy wtyczkę tidala.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, piotrek7 napisał:

A gdy w pasku przeglądarki odpalonej na komputerze wpiszesz adres IP SotMa? Trochę strzelam bo sporo czasu upłynęło, odkąd interesowałem się tym sprzętem

Też nie. To działa całkiem inaczej.

Wpisujesz login i hasło w sotma do Tidala. Uruchamiasz mod i dalej z mconnecta wychodzisz w Media serwer sotma i tam jest już gotowy Tidal. Problem w tym, że dostaje informacje o błędnym logowaniu by i nic w ten sposób nie działa. Nie wiem jak qobuz, teraz nie chce mi się klepać loginu vi hasła do tego serwera. 

Tak, wystarczy appka mconnect lub mconnectHD na IOS, Tidala konfigurujesz w aplikacji mconnect a na liscie PlayTo wskazujesz SOTM. Dziala wszystko wlacznie z MQA

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, barni napisał:

Tak, wystarczy appka mconnect lub mconnectHD na IOS, Tidala konfigurujesz w aplikacji mconnect a na liscie PlayTo wskazujesz SOTM. Dziala wszystko wlacznie z MQA

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Problem ze zrozumieniem tekstu pisanego? Kolega nie pyta o mconnecta tylko o natywną apka na Windzie.

Od siebie polecam jeszcze bardzo fajny 

Ukryta Zawartość

Poniżej screeny konfiguracji MPD i BubbleUPnP ?

Eunhasu4.54.jpg

mpd.png

Screenshot_20200704-164219_BubbleUPnP.jpg

Screenshot_20200704-164206_BubbleUPnP.jpg

Screenshot_20200704-164155_BubbleUPnP.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

W dniu 3.07.2020 o 11:33, Dawid Hare napisał:

Hej,

Planuję zakup sotm 200 ultra neo.

Czy orientujecie się może jak wygląda sterowanie z poziomu iPad, przez Audirvana ?  

Roon ze względu na koszty na chwilę obecną odpada.

Świetny streamer, koniecznie dokup z czasem SPS-500. 
Ja grałem z Roon i byłem zachwycony. Niestety odkąd nie gram z Roon myślę tylko, że chyba będe musiał go nabyć mimo tej dosc niemałej ceny... 

pozostaje tylko wybór między Sotm ultra neo + dac, a Lumin D2

spróbuję odsłuchać obie opcje

no i ten Roon...

Edytowane przez Dawid Hare

Harpia... Moon...Sinusaudio...

A czy często w waszych Sotmach też pada karta sd? Mi zdążyło się to już drugi raz w ciągu dwóch lat. Muszę wgrać na nową kartę obraz ze strony Sotm i jest ok, ale trochę to dziwne. Może jakieś karty felerne mi się trafiły.

16 minut temu, Arek80 napisał:

A czy często w waszych Sotmach też pada karta sd? Mi zdążyło się to już drugi raz w ciągu dwóch lat. Muszę wgrać na nową kartę obraz ze strony Sotm i jest ok, ale trochę to dziwne. Może jakieś karty felerne mi się trafiły.

W malinie ten sam problem. Takie karty dziś robią.

Edytowane przez DAWH

Ja kiedyś wymieniałem kartę w SOTM i dalej po wymianie był "głuchy" na wyjściu USB. Po czym okazało się, że testując kable USB wpiąłem kabel z SOTM-a w gniazdo USB w Meitnerze  tyle, że serwisowe ?

Ja kiedyś wymieniałem kartę w SOTM i dalej po wymianie był "głuchy" na wyjściu USB. Po czym okazało się, że testując kable USB wpiąłem kabel z SOTM-a w gniazdo USB w Meitnerze  tyle, że serwisowe

Jak jestes z Łodzi mozemy zrobic KSW SOTM POWER SUPPLY:-) Moznaby jeszcze doprosić zawodników z jakiejs federacji DIY i chińskiego sumo.

Gość

(Konto usunięte)
Ja używam tego:

Ukryta Zawartość

Mam jeszcze taki i jest ok:

Ukryta Zawartość

Nic nie rwie? Stabilnie jest? Cały czas masz sotma włączonego, czy może go wyłączasz? Po takim wyłączeniu trzeba ponownie konfigurować Wi-Fi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi