Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  248 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Cyrus Klub

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.01.2023 o 19:11, Nikonman napisał:

CD-xt Sig            7999 >8999 > 6999 > 9999

To już EOL, niedostępny od połowy 2022 zarówno u producenta jak i polskiego dystrybutora.

W dniu 19.01.2023 o 19:11, Nikonman napisał:

DAC X Sig        12999 >14999 > 14999 > 14999

Tu podobnie.

W dniu 20.01.2023 o 08:49, Nikonman napisał:

Stereo 200 12999 !

To cena urządzenia w specjalnym lakierowaniu Phantom Black ( jak nowe XR ), nie wersji standardowej.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

W dniu 20.01.2023 o 08:49, Nikonman napisał:

Stereo 200 12999 !

Grubo, to poziom w okolicy Hypexa za 2,5... 

Nawet z ładniejszym kolorkiem 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Za lakier 3k mają rozmach.

https://drive.google.com/file/d/1GtyDwrk5fcv2y5h93gLRl39IwT3vBvlh/view

Co to za wytwór Pre2DacQX a nie QXR ? QX to staroć jest.

42 minuty temu, Na Temat Audio napisał:

Pozdrawiam,

Michał

Panie Michale.Mam Pre2DAC od nowości.

Czy jest szansa abym do Was podesłał mojego PRE2DAC i zainstalowalibyście mi kartę QXR wraz z softem za ludzkie pieniądze? Czy po tym upgrade jest drastyczna przepaść między PRE2DAC a Classic PRE? Jeśli macie ciekawą ofertę proszę o info na priv

Mam sprzęt opisany na profilu.

Edytowane przez Nikonman
W dniu 21.01.2023 o 11:45, Nikonman napisał:

Co to za wytwór Pre2DacQX a nie QXR ? QX to staroć jest.

Zgadza się, jest jeszcze jedna sztuka w takiej archiwalnej wersji 🙂

Czy jest szansa abym do Was podesłał mojego PRE2DAC i zainstalowalibyście mi kartę QXR wraz z softem za ludzkie pieniądze?

Oczywiście, że jest szansa, przesłałem szczegóły na priv.

Czy po tym upgrade jest drastyczna przepaść między PRE2DAC a Classic PRE?

Doposażenie Pre2DAC nie uczyni z niego niestety PRE Classic. Pomijając już kwestię modułów DAC, PRE Classic ma QXR drugiej generacji opracowanego specjalnie dla serii XR, PRE Classic ma zupełnie inny projekt przedwzmacniacza bazujący na XP DAC Signature. Nie ma technicznej możliwości aby dociągnąć PRE2DAC do PRE Classic.

Pozdrawiam,

Michał

11 minut temu, Na Temat Audio napisał:

Zgadza się, jest jeszcze jedna sztuka w takiej archiwalnej wersji 🙂

Oczywiście, że jest szansa, przesłałem szczegóły na priv.

Doposażenie Pre2DAC nie uczyni z niego niestety PRE Classic. Pomijając już kwestię modułów DAC, PRE Classic ma QXR drugiej generacji opracowanego specjalnie dla serii XR, PRE Classic ma zupełnie inny projekt przedwzmacniacza bazujący na XP DAC Signature. Nie ma technicznej możliwości aby dociągnąć PRE2DAC do PRE Classic.

Pozdrawiam,

Michał

Różnice sprzętowe znam. Chodzi mi o sygnaturę dzwiekową PRE2DAC QXR  a  CLASSIC PRE. Po prostu QXR to taki złoty środek cena/dzwięk.

2 minuty temu, Nikonman napisał:

Różnice sprzętowe znam. Chodzi mi o sygnaturę dzwiekową PRE2DAC QXR  a  CLASSIC PRE. Po prostu QXR to taki złoty środek cena/dzwięk.

Oba nowe urządzenia serii Classic grają bardziej rozdzielczym dźwiękiem w górze pasma, są szybsze również na dole. Widać tu ewidentnie wpływ serii XR, która gra właśnie w ten sposób. Niemniej zarówno Classic AMP jak i PRE mocniej dociążają brzmienie od XR. Jest to pewnego rodzaju hybryda dla grania starego Cyrusa i brzmienia nowych XR. Dołożenie modułu QXR względem fabrycznego daca otworzy górę, poprawi kontrolę dźwięku, da więcej powietrza. Bas będzie miał lepszą definicję i kontrolę. To tyle z moich obserwacji PRE2DAC QXR, którego mieliśmy w salonie.

Pozdrawiam,

Michał

W dniu 23.01.2023 o 13:25, Nikonman napisał:

Zgłębiłem jeszcze temat i bije się w pierś! W Classic PRE mamy QXR pierwszej generacji, pozbawiono go jednak wejścia USB. Od strony cyfrowej upgrade PRE2DAC pozwoli zbliżyć się do Classic PRE.

Pozdrawiam,

Michał

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Kupiłem sobie dawno poszukiwanego FM6.

image0.jpg

image12.jpg

W dniu 7.02.2023 o 21:12, DJU1972 napisał:

Święta racja szczególnie w kontekście tego, że np. CD XT Sig nie jest produkowany od ilu już lat?

Produkcja 2013-2020

45 minut temu, Nikonman napisał:

Popatrzcie na EIC Cyrus wieeeelka obniżka cen!!!!!!

Edytowane 31 minut temu przez Nikonman

Jakoś milej się zrobiło. 🙂 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Szykują wyprzedaże pod nową serie Classic.

Już teraz na oficjalnej stronie mają część gratów dostępnych.

https://www.cyrusaudio.com/products/

Mam jeszcze trochę miejsca na drugi rząd.....

Cyrus.jpg

Dzwięk z FM6 jest milszy dla ucha niż z StreamX Signature... minus taki ,że tu mam 13stacji a tam 100 000....Ale porównując takie jak Jedynka ,Trójka to FM wygrywa...lepsze wrażenie stereo i ocieplenie .

Edytowane przez Nikonman

A co w końcu z modelem i7xr. Było info, że wycofany z produkcji bo jest w tej samej cenie co Classic AMP i Cyrus wycofuje i7xr. Przez chwilę nawet nie było go już na stronie Cyrusa a tu znowu jest. To jest wycofany ale już nie jest ? Ktoś coś ?

Pisali niedawno na oficjalnej stronie ,że i7XR jest sprzedawany do wyczerpania zapasów.

Znajde linka to wkleję.

Być może się im odmieniło i jest best buy of the world.

Edytowane przez Nikonman

Czyli nic się nie zmieniło. Jak ktoś szuka szybko grającego pieca to brać, jest szybki jak błyskawica. 

W dniu 14.03.2023 o 16:14, Nikonman napisał:

Dzwięk z FM6 jest milszy dla ucha niż z StreamX Signature... minus taki ,że tu mam 13stacji a tam 100 000....

Liczba stacji do zaprogramowania w tunerach Cyrusa to w ogóle nieporozumienie 😞

W starym Cyrusie (do modelu I i II) było kilkadziesiąt stacji, potem w nowszych modelach pasujących do serii III i nowszych było tylko kilka. Długo by można pisać na ten temat...

Pozdrawiam

FM6 ma pamięć 32 stacji.Ja odbieram 11 polskich i z 5 czeskich.Mnie to wystarczy.A i tak tuner kupilem bardziej jako uzupelnienie XStreama jakby awaria netu byla. Ps. W czasie wojny komunikaty na fm beda.A neta wyłącza jak co.

Edytowane przez Nikonman
1 godzinę temu, baltfan napisał:

A prąd skąd ? 

Chciałem kupić tuner,jednak odpuściłem .

Można zasilać z agregatu prądotwórczego.Ale to extremum jak już. 

Podobno FMX dobrze brzmi ale ich praktycznie nie ma czarnych.

Jeśli ktoś będzie kupował jakikolwiek tuner Cyrusa to koniecznie z pilotem.

Systemowy iR14 to tylko załącz/wyłacz ,wygaszanie ekranu,tuning.

Edytowane przez Nikonman
  • 3 tygodnie później...

Dotarły do mnie wczoraj końcówki mocy, mono aPA 7.5, zastąpiły Integrę 8XPd (teraz gra jako pre).

W przyszłym tygodniu kupuję Pre2Dac.

Jakie interconnecty polecicie  między pre a końcówkami? Obecnie wpięte są Linn Analog Silver.

Edytowane przez belami

Poszukam coś z chorda (dzięki Nikonman) lub wireworlda.

Chord Anthem 2 czy Wireworld Eclipse 5.2?

Mam głośnikowy chord Epic Twin od kilku lat i jest naprawdę dobrze.

Tak na marginesie, to zmieniam sprzęty na coraz lepsze, a monitory ciągle te same: RLC Callisto 3. Teraz dopiero pokazują co potrafią. Jeśli ktoś jest ograniczony miejscem i metrażem, to miniaturowe rozmiary Callisto nijak się nie mają do prezentowanego dźwięku.

Edytowane przez belami
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.