Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej jakości przewody

hajfaj11

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny czekają na kabelki, ok. trzy i pół metrowe, dobrej jakości, ale nie za drogie. Zadanie jedno - skomunikować Marantza 2285 i ProAc Response One S. To pierwsze.

Drugie - polecicie jakiś dobry 2 metrowy interkonekt do połączenia piecyka z odtwarzaczem CD w rozsądnej cenie?

https://www.audiostereo.pl/topic/139696-dobrej-jako%C5%9Bci-przewody/

PROMO kabel RCA Prolink FTC101 2m - sklep Wrocław

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głośnikowe jak kolega wyżej , interkonekt

Ukryta Zawartość

Coś tam może jeszcze utargujesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli masz lutownicę namawiam do DIY, a za rozsądne pieniądze do tych klocków kabli taniej nie kupisz.

Proac'i się na pewno odwdzięczą, chyba, że chcesz je przygasić czy też "ocieplić" ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

a za rozsądne pieniądze do tych klocków kabli taniej nie kupisz.

A co sądzisz o tych Kimber 4PR albo Kimber 4VS? Z tego, co poczytałem, to są w porządku. Przestawiłem trochę Marantza i zyskałem dobre pół metra, więc będę kupował 3 metrowe. DIY dla mnie odpada. Nie mam lutownicy, a jeśli kupiłbym lutownicę, to nigdy nie lutowałem, więc ryzyko jest :D

Maksymalnie mogę wydać 400zł na głośnikowe, więcej nie dam rady. Interkonekt - 200zł. Jeżeli coś ma pomóc, to odtwarzacz mam Marantza CD-63 (odpowiednik Philips CD100).

Z Kimbera 4 PR może będziesz już zadowolony a cena za nieco ponad 3m do przyjęcia.

Zresztą to całkiem dobry poziom na start.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Maksymalnie mogę wydać 400zł na głośnikowe, więcej nie dam rady. Interkonekt - 200zł. Jeżeli coś ma pomóc, to odtwarzacz mam Marantza CD-63 (odpowiednik Philips CD100).

Z głośnikowymi nie przesadzaj. Lepiej kupić lepszy interkonekt.

To w takim razie Kimber 4PR.

Myślisz, że warto dać więcej niż 150-200zł za interkonekt dla tych Marantazów?

Myślę, że lepiej przeznaczyć więcej na interkonekt niż zwiększać budżet na głośnikowe. Takie moje zdanie.

Albo poprostu kup to co margaryna wkleił w linkach z olx

Kimber 4PR kupię nowe w poniedziałek, znalazłem blisko domu salon, gdzie mają je od ręki za 49zł/m. 6m * 49zł/m = 294zł. Zmieszczą się w budżecie :)

Poszukaj Chord , a już szczytem są Duelund to zawodowe przewody wyglądają niewinnie wręcz badziewnie

Znalazłem na olx DCA 16GA i DCA 20GA. No wyglądają niepozornie, a to akurat mi się podoba. Jedyny szkopuł: interkonekt o długości 2 x 1 metr - 395 zł. Muszę się zastanowić, bo za jakieś 2 msc będę potrzebował jeszcze jeden.

Pewnie wybiorę ten Luna 7 lub chord c-line 2m

Duelund to zawodowe przewody wyglądają niewinnie wręcz badziewnie . Ale to klasa sama w sobie metr około 7 funtów .

Ukryta Zawartość

Wysyłka z Hong Kongu. Myślisz, że to może być podróbka?

Ukryta Zawartość

Z Kimbera 4 PR może będziesz już zadowolony a cena za nieco ponad 3m do przyjęcia.

Zaproponuję ci następujące rozwiązanie: ponieważ budżet masz dość skromny (Załóżmy głośnikowe do 200-300 zł za parę. Interkonekt ok. 100-150 zł.), w sumie to około 500 zł, podziel go nierównomiernie przeznaczając nieco więcej na jeden z nich. Ten lepszy stanowić on będzie coś w rodzaju "referencji" w Twoim systemie (proponuję lepszy interkonekt, ale krótszy niż 2m - to też będzie nieco taniej). Spróbuj dobrać przewody tej samej firmy i tu KIMBER wydaje się dobrą podpowiedzią. Ta firma przewody praktycznie w każdej cenie. Jeśli przeszukasz jakiś portal aukcyjny, bez trudu znajdziesz odpowiedni dla Ciebie cenowo. Używane będą tańsze, przyzwyczaisz się do marki i gdy będziesz zmieniał i polubisz ich "sygnaturę", być może zdecydujesz się na coś droższego z oferty KIMBER. W Maranzt 2285 nie masz zacisków dla przewodów głośnikowych, więc interesują cię gołe przewody z metra - to będzie nieco taniej, b konfekcja zazwyczaj kosztuje. Ten Amplituner Marantz-a i monitory ProAc, które posiadasz nie są bardzo wymagające i w tym budżecie nie ma co oczekiwać, że podniesiesz znacząco jakość brzmienia.

Powodzenia.

Lepszego IC za rozsądne pieniądze ( skoro już jesteśmy przy źródłach zewnętrznych ) na pewno nie kupisz.

To jest na pewno podróbka, ale ta konstrukcja wielu kolegom świetnie zagrała

nawet na bardzo ryzykownych gratach ;-)

Ukryta Zawartość

długość wybierasz; tyle, że trzeba czekać ....

Ukryta Zawartość

Do hajfaj11

Kabelki kupione?

Ze swojej strony zaproponuję QED Balanced Design Concept 2,5 mmkw z widełkami po stronie kolumn. Używam ich i jestem zadowolony.

Tanio, poniżej ceny sklepowej- jeśli Cię zainteresowałem, po szczegóły pisz na PW.

A z których to jesteś nie zadowolony ?

Nie mówię, że jestem niezadowolony, bo jest wręcz przeciwnie. Więcej propozycji to gorszy wybór. Jednak zawsze mógłbym jeszcze coś obejrzeć i osłuchać :)

Zwykła Melodika załatwi temat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie ta Melodika Purple rain jest warta uwagi (2x RCA łączące DAC ze wzmacniaczem) czy może jednak dołożyć choćby 2x więcej i mieć coś dużo lepszego ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wypożycz, możesz to załatwić u nas. Zadzwoń, dogadamy się co i jak.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.