Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka integra do Heco Statement ?

Aligator85

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jeden problem, możesz szukać, lecz tych modułów już nie ma w sprzedaży. Zdecydowanie lepiej budować system na osobnych komponentach. Finalnie prowadzi to do znacznie bardziej dopasowanego systemu względem twoich preferencji.

Jestem laikiem w kwestii audio stąd tak wiele pytań z mojej strony,czyli z tego co piszecie to muszę szukać NAD375 a nie 375bee???tak?

Koledzy udało mi się w końcu upchnąć foto moich kolumn w rozmiar zalacznika

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-66356-0-63413300-1538563802_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NAD C375 ma tyle, w trybie dwukanałowym dostarcza równiutkie 2 x 200 W przy 8 omach i 2 x 307 W przy 4 omach.

Pozdrawiam.

Pytanie do Was czy denon 2020 pociągnie te kolumny i jak one razem z nim dla was zagrają w 26m2 (salon 4,7/5,5m)

Jest to całkiem ciekawe polączenie, skraje pasm bedą mocno wyraźne przy cichym odsłuchu to będzie się świetnie sprawdzać lecz przy głośnym będzie mocno dawało po uszach. Jeśli lubisz wyrażne brzmienie jak najbardziej będzie to dobre połaczenie dla Ciebie.

Mocy wystarczy by napędzić Heco The New Statment lecz starszy model Statment będzie potrzebował więcej mocy by mogły 100% wybrzmieć.

Pozdrawiam.

Koledzy udało mi się w końcu upchnąć foto moich kolumn w rozmiar zalacznika

coś mi się wydaje ze skrzynkę masz od nowszej wersji, zaokrąglone boki ku tyłowy a nie od razu przełamane?

Kształt obudowy jest taki jak w zalaczniku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest to całkiem ciekawe polączenie, skraje pasm bedą mocno wyraźne przy cichym odsłuchu to będzie się świetnie sprawdzać lecz przy głośnym będzie mocno dawało po uszach. Jeśli lubisz wyrażne brzmienie jak najbardziej będzie to dobre połaczenie dla Ciebie.

Mocy wystarczy by napędzić Heco The New Statment lecz starszy model Statment będzie potrzebował więcej mocy by mogły 100% wybrzmieć.

Pozdrawiam.

Obecie posiadam heco music style 900 i one bardzo mi się podobają jak grają, właśnie ta góra jest dla mnie najlepsza tj: czysto ale nie natarczliwe. Struny gitar brzmią przepięknie. Teraz chcąc przejść na poziom wyżej myślałem o New Statement. Tylko czy one nie będą za duże do 26m.

Szerokość pomiędzy kolumnami 3m a do miejsca odsłuchu 3.5m?

Miałem przez kilka lat te kolumny i się ich pozbyłem z powodu przewalonego basu. Próbowałem z kilkoma wzmacniaczami w tym z mocnym tranzystorem i w końcu odpuściłem. Może tobie się uda. Osobiście skłaniałbym się jednak ku opinii, że one są nie do ogarnięcia pod tym względem, tzn. nawet bardzo dobry i mocny tranzystor nie ujarzmi tego basu bo ta kolumna tak ma, podobnie jak Celan 700, które miałem wcześniej. Oczywiście to moja subiektywna opinia, może też kwestia akustyki, jednak z obecnie posiadanymi kolumnami tych problemów nie mam.

Testy podają, że wg producenta starsze Heco Statement ma 93db tak jak nowsze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nasze audio zmierzyło że faktycznie mają 86db (producent deklarował inaczej) co tylko pokazuje że producenci często naciągają parametry.

Pytanie ile faktycznie w pomiarach mają te nowe ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obecie posiadam heco music style 900 i one bardzo mi się podobają jak grają, właśnie ta góra jest dla mnie najlepsza tj: czysto ale nie natarczliwe. Struny gitar brzmią przepięknie. Teraz chcąc przejść na poziom wyżej myślałem o New Statement. Tylko czy one nie będą za duże do 26m.

U nas grają na 18m2 i jest dobrze. Brzmienie jest wyraziste, bezpośrednie, klarowne, z szybkim basem.

Zapraszam na odsłuch :)

U nas grają na 18m2 i jest dobrze. Brzmienie jest wyraziste, bezpośrednie, klarowne, z szybkim basem.

Zapraszam na odsłuch :)

Z Wawy trochę daleko... :-)

Ja ostatnio właśnie mam ochotę jeszcze bardziej dociążyć dół... :-) Odsłuchiwałem nie dawno focal arie 926 i tu było ok. Jak na Statement będzie jeszcze lepiej z basem tym lepiej dla mnie ale nichcialbym ruszać góry aby nie przedobrzyć... :-)

Pytanie bo ja słucham max do godz 9tej, jak one radzą sobie z cichym odsłuchem?

Z Wawy trochę daleko... :-)

Możemy ci je udostępnić na odsłuch domowy, nie ma problemu.

Odsłuchiwałem nie dawno focal arie 926 i tu było ok. Jak na Statement będzie jeszcze lepiej z basem tym lepiej dla mnie ale nichcialbym ruszać góry aby nie przedobrzyć... :-)

Będzie o wiele lepiej z podstawą basową, Heco dysponuje poteżnym dołem! :)

Pytanie bo ja słucham max do godz 9tej, jak one radzą sobie z cichym odsłuchem?

Przy cichym odsłuchu kolumna jest wyraźna, szczegółowa i co najważniejsze nadal są odczuwalne dolne pasma.

Pozdrawiam.

Witajcie potrzebuje małej pomocy zamierzam się z zakupem integry do moich kolumn Heco Statement te starsze co maja niby 86dB co polecacie???

Dzieki za wszelkie podpowiedzi

Oj, zdecydowanie Musical Fidelity, to zupełnie inna klasa niż NAD C375 BEE. Zresztą to bardzo dobre połączenie z Heco Statement.

Ewentualnie inne opcje - podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jak duży masz salon odsłuchowym, w jakim budżecie możemy poruszać się.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kolumny mają nieką skuteczność, więc z założenia celujesz w dobre wzmacniacze, które zapewnią odpowiednie ciśnienie wewnątrz obudowy pozwalające na popchnięcie tymi sporymi membranami, a jeszcze przecież litraż tej obidowy nie jest mały. Napisz więcej o o pomieszczeniu, tym czego słuchasz, jakiego finalnie brzmienia oczekujesz i na jakim okablowaniu obecnie działasz.

Muzyka to głównie jakiś pop,dance,house i inne jakieś tam pospolite nuty co lecą w radiu a pomieszczenie to ok 30m2 salon + otwarta kuchnia 15m2 a budżet ok 5tys i myśle bardziej nad używanym sprzętem

Pozdrawiam

Jeśli szukasz czystej mocy to bierz NADa. Jeśli połączenia wyrafinowanego dźwięku i mocy to Musicala

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zdecydowanie obie konstrukcje dadzą radę tym kolumną. Reszta to tylko jakiego brzmienia oczekujesz. Według mnie to MF M6i to inna pólka wzmacniacza więc porównanie tego jest taki kiepskie, chyba że w porównaniu mocy z jaką potrafią napędzać kolumny.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

Oba są w podobnej cenie MF nowy jeszcze nie dopakowany ale bez gwarancji itp tak jakby stał komuś na strychu mam za 5000 a NAD z gwarancja i nowy ok 4 i teraz nie wiem czy warto dokładać ????kolejne pytanie czy brać NAD z wbudowanym już DAC w komplecie czy gołego i dokupić DAC zewnetrznego może lepszego niż ten z NAD ????

Dzieki za odp

A tak gdyby faktycznie mocowo je porównać to który silniejszy???pewnie MF co ???

Chyba ze możecie polecić mi coś zupełnie innego co będzie miało odpowiedni zasób prądu żeby napędzić moje kolumny???

Czekam na wasze propozycje ale myśle ze muszę szukać czegoś co ma ok 200W przy 8ohm na kanał

Q21 mam pytanie.

A jaka to inna klasa w tym Musicalu M6?

Przecież ta firma umknęła w miejscu. Poprzedni dystrybutor tej firmy miał ten wzmacniacz w detalu za około 7 tysięcy złotych. Więc trochę więcej A niż detal w tym czasie w Trimexie za 375 (6 tys)

- to ta sama półka :)

"Nowa" wersja Musicala z literką "i"różni się od starej chyba tylko 30% ceną ^^

Jeśli MF ze strychu i bez gwarancji to ja stawiam na nowego NADa.. może nawet uda się kupić go taniej, popatrz na Amazon.de. Spójrz też na końcówki mocy Rotela + do tego jakiś DAC z regulowanym wyjściem.

Aha, i przestańcie już z tymi półkami bo to kompletnie nic nie znaczy, zwłaszcza w przypadku wzmacniaczy.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

A tak gdyby faktycznie mocowo je porównać to który silniejszy???pewnie MF co ???

Niekoniecznie. NAD chlubi się swoimi mocami szczytowymi, w 375 nawet do 600W na kanał.

Kup nowego NADa w internecie, jak nie będzie pasował odeślesz i kupisz MF.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Niekoniecznie. NAD chlubi się swoimi mocami szczytowymi, w 375 nawet do 600W na kanał.

Kup nowego NADa w internecie, jak nie będzie pasował odeślesz i kupisz MF.

Według pomiarów w Audio moce NADa 375BEE i MF M6i są identyczne: 200W/8Ohm i trochę ponad 300W/4Ohm przy obu kanałach wysterowanych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Natomiast tzw. moce muzyczne czy szczytowe podawane przez producentów w katalogach można sobie w buty wsadzić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Natomiast tzw. moce muzyczne czy szczytowe podawane przez producentów w katalogach można sobie w buty wsadzić.

Akurat NAD jest wiarygodny, co z resztą potwierdzają powyższe pomiary.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.