Skocz do zawartości
IGNORED

Policja na zwolnieniu lekarskim - przyczynek do dyskusji

szaman777

Rekomendowane odpowiedzi

Nauczyciele czy inne grupy zawodowe chyba nie narażają życia?

Otóż narażają. A na pewno moja Małżonka, która pracuje w przedszkolu integracyjnym - wiele razy pogryziona, podrapana i opluta, już nie mówiąc o wyzwiskach... i to od "zdrowych" dzieci. Aha, obecnie panuje tam mikroepidemia ospy wietrznej i grypy jelitówki, no ale to standard ;)

Natomiast emerytury mundurowe, sędziowskie itp. nie mają nic wspólnego ze składkami bo ich nie ma.

. Składki na zus policjantom są ściągane, natomiast sędziowie i prokuratorzy nie przechodzą na emeryturę tylko w stan spoczynku i zachowują 100% uposażenia. Natomiast policjant który teoretycznie może po 15 latach przejść na emeryturę dostaje 40%, ale uwaga nie pensji tylko podstawy z której ta pensja jest naliczana. W praktyce mało kto odchodzi po tych 15 latach, bo za bardzo nie ma z czym. Po prostu są to śmieszne pieniądze. Normalne pieniądze w tej instytucji zaczynają się od stanowiska naczelnika w górę. Cała reszta bo białe murzynki tej karuzeli jak to w psiarni zarabiający psie pieniądze. Wiem to z pierwszej ręki. Uważam, że nie ma o co bić piany. Każdy aktualnie nawet pseudo zdrowy może wstapić i korzystać z tych wielkich dobrobytów... Co zaś tyczy się protestów to między nami mogli protestować jak poprzednia wierchuszka z PO zabrała im te przywileje a nie teraz jak już budżet zamknięty i z gumy też nie jest.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

A taksiarze, a piloci?

Zresztą, wiadomo, ze praca niszczy człowieka :) Każda.

A lekarze?

Mój serdeczny Przyjaciel - stomatolog, zaraził się od pacjenta jakąś cholerną odmianą żółtaczki. I już do końca życia nie może się napić gorzały.

To jest dopiero nieszczęście...

Ale 4-6 godzinny dzień pracy i 3 miesiące płatnych wakacji w roku to jest przywilej niedostępny dla innych grup społecznych.

Ale 4-6 godzinny dzień pracy i 3 miesiące płatnych wakacji w roku to jest przywilej niedostępny dla innych grup społecznych.

Moja żona uczy polskiego w dwóch liceach (żeby mieć etat) ma dwa wychowawstwa, w domu codziennie 3-4 godziny po południu czasami do nocy pracuje, jak przychodzą wajacje czy ferie to jest ledwo żywa, oprócz tego na wakacje czy ferie od ponad dwudziestu lat możem jeździć wyłącznie w tzw. wysokim sezonie po najwyższych cenach, uwierz mi nie chciałbyś się zamienić.

To musi być faktycznie ból... Cholera, dobrze, że jeszcze to mogę:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Moja żona uczy polskiego w dwóch liceach (żeby mieć etat) ma dwa wychowawstwa, w domu codziennie 3-4 godziny po południu czasami do nocy pracuje, jak przychodzą wajacje czy ferie to jest ledwo żywa, oprócz tego na wakacje czy ferie od ponad dwudziestu lat możem jeździć wyłącznie w tzw. wysokim sezonie po najwyższych cenach, uwierz mi nie chciałbyś się zamienić.

Nie narzekaj.

Glosowałeś za "reformą" Zalewskiej, to teraz nie psiocz, że są dwa etaty.

Do tego podnosisz, że ma wakacje w najdroższym okresie. Każdy by chciał tyle wolnego.

A moja kobieta? Chętnie by się zamieniła ze szwagierką, która jest nauczycielką.

Ciągnie etat i do tego pracuje w 3 firmach - "no limit". Dziennie ok. 10 godz. w biurze, soboty też. To wszystko, żeby mieć podobne pieniądze.

Jest pięknie, aż chce się ryczeć...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A moja kobieta? Chętnie by się zamieniła ze szwagierką, która jest nauczycielką.

Z tym, to jak wiem, nie powinno być problemu. Nauczycieli brakuje.

Najlepiej to pracować tam, gdzie się chce, zarabiać najwięcej i mieć wszystkie możliwe przywileje ;)

Niech choruja, na drogi niech lepiej wogole nie wyjezdzaja chyba, ze pomierzyc po wypadku i sprzatnac wraki. Bedzie duzo bezpieczniej, zreszta juz jest.....pensje powinni podnosic tylko tym, co potrafia pisac, czytac i spisac zeznania....jest to niewielka grupa tzw. Mundurowych czy jak tam ci smieciarze na siebie dumnie mowia....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Z tym, to jak wiem, nie powinno być problemu. Nauczycieli brakuje.

Najlepiej to pracować tam, gdzie się chce, zarabiać najwięcej i mieć wszystkie możliwe przywileje ;)

Fajnie.

Tyje, że jak się ma ponad 25 lat stażu w innym zawodzie, to może być "mały" problem, żeby się przebranżowić na nauczyciela.

Podobnie jak większość w tym wątku zazdrości i wytyka policjantom oraz innym mundurowym.

O! Następny jest - proszę..

A trzeba było IŚĆ i zaciągnąć się w swoim czasie.

Niektórym się udało:)

Napisałem w kontrze, bo ktoś, kto ma żonę nauczycielkę, marudził co nieco...

Tyje, że jak się ma ponad 25 lat stażu w innym zawodzie, to może być "mały" problem, żeby się przebranżowić na nauczyciela.

Ale pozazdrościć można zawsze. Szczególnie przywilejów. ;)

Akurat moja żona wykonała dawno temu ruch zupełnie odwrotny. Do zawodu nauczycielki nigdy nie wróciła ani takiej chęci nie nawet nie miała.

Gość

(Konto usunięte)

A taksiarze, a piloci?

Zresztą, wiadomo, ze praca niszczy człowieka :) Każda.

Jarek, nie tak głośno bo dzieciaki i tak już nic robić nie chcą ;-)

Niech choruja, na drogi niech lepiej wogole nie wyjezdzaja chyba, ze pomierzyc po wypadku i sprzatnac wraki. Bedzie duzo bezpieczniej, zreszta juz jest.....pensje powinni podnosic tylko tym, co potrafia pisac, czytac i spisac zeznania....jest to niewielka grupa tzw. Mundurowych czy jak tam ci smieciarze na siebie dumnie mowia....

Dobrze, że Ty umiesz pisać...

czy ktoś zadał sobie pytanie o zasadnośc tych zwolnień ? W ciągu 27 lat pracy nie miałem żadnego zwolnienia wiec pewnie się nie znam .

Już jesteśmy tak ogłupieni polskim cwaniactwem ze nie zadajemy sobie podstawowych pytań . A dla mnie to poświadczenie nieprawdy a nawet oszustwo .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ale pozazdrościć można zawsze. Szczególnie przywilejów. ;)

Tyle, że to tylko jedna, ta super strona medalu.

Znam tą zdecydowanie gorszę, o której zazdrośnicy nie wiedzą, a raczej nie mają pojęcia...

Jest takie powiedzenie:

"Wszędzie dobrze, tam gdzie nas nie ma".

czy ktoś zadał sobie pytanie o zasadnośc tych zwolnień ?

Przecież to proste.

Robią i w trąbę (dłuższy czas). To i oni postanowili w końcu zagrać w tą nutę..

Krotkie zwolnienia sa trudne do sprawdzenia, ich zasadnosc nie jest latwa do podwazenia. Setki tysiecy obibokow, nie tylko z policji korzysta z takich zwolnien. Walka z procederem to ciagle kontrole wypisujacych lekarzy czyli nadzor, ktory w naszym kraju istniee tylko w stosunku do uczciwych i pracowitych. Milicjanci do tej grupy nigdy nie nalezeli....

Ciekawszym dla mnie jest, ale watpie czy ktos sie odwazy na przedstawienie badan, na ile brak patroli policjantow czajacych sie na prostych odcinkach drogi poprawil bezpieczenstwo ruchu drogowego.

Zatrzymałeś się w czasie?

Nie slyszalem o lustracji tej grupy zawodowej, jesli te zbieranine imbecyli mozna nazwac grupa, a juz wogole zawodem. Zauwazylem oczywiscie, ze po 89tym lacza sie w dwojki, w ktorych jeden powoli czyta, a drugi powoli pisze, ale pisze fonetycznie najczesciej. Nie widzi roznicy miedzu rz i ż, ch i h itd. No juz nie chce pisac o nie rozrozniajacych slow k.rwa i kulson....

Gość

(Konto usunięte)

Nie slyszalem o lustracji tej grupy zawodowej, jesli te zbieranine imbecyli mozna nazwac grupa, a juz wogole zawodem. Zauwazylem oczywiscie, ze po 89tym lacza sie w dwojki, w ktorych jeden powoli czyta, a drugi powoli pisze, ale pisze fonetycznie najczesciej. Nie widzi roznicy miedzu rz i ż, ch i h itd. No juz nie chce pisac o nie rozrozniajacych slow k.rwa i kulson....

Brawo...

Gdyby 1/4 moich pracownikow w momencie kiedy sa najbardziej potrzebni zachorowala mialbym pewnosc, ze nie sa to moi pracownicy, zrobilbym wiec wszystko zeby jak najszybciej sie ich pozbyc. Np. Bylaby to okazja zeby zastapic ich umiejacymi czytac i pisac i nie podlegajacymi osrodkom wladzy niezwiazanym bezposrednio z osrodkiem, ktory reprezentuje. Ale to nie jest dyskusja na poziom tego forum....

Gość

(Konto usunięte)

Nikogo z żadnych grup zawodowych się nie czepiam jeśli chodzi o zarobki i przywileje . Nurtuję mnie polska zawiść i wzajemna zazdrość tego że ktoś coś ma , a inny tego nie ma i skoro tego inny tego nie ma to ten ktoś w zamian za to nie powinien mieć nic . Załóżmy że polska wadzuchna się mocno wkuźwiła i uchwaliła ustawę że wszyscy Polacy mają harować za darmo przez 24 godziny na dobę i przez 7 dni w tygodniu . W zamian za wynagrodzenie pieniężne Polacy będą dostawać z MOPSU paczki żywnościowe , tyle tylko że to też przy polskiej zawiści i zazdrości nic nie da , bo każdy Polak będzie zaglądał do paczki innego Polaka co łun dostał , czy była szynka , czy kiełbasa , kilo cukru , a ja tego nie miałem , dostałem tylko suchy chleb + kostkę zjełczałej margaryny , dlatego uważam że dyskusje na tematy zarobkowe w Polsce są bez sensu i trzeba zrobić wszystko żeby zarobki nie były nędzne tak jak teraz są .

7 tysięcy to zarabia byle grafik komputerowy albo cienki programista.

Co się czepiasz że zarabia 7 tysięcy ? To też ciężka praca . Co , wolał byś pracować za paczkę z MOPSA ?

Zapamiętaj , w tym super niestabilnym kraju wszystko jest możliwe .

Wy tu gadu gadu , a nie wiecie że są proponowane zmiany w kodeksie pracy dotyczące płacy za nadgodziny . Polegają one na tym że wynagrodzenie za nadgodziny przelewane będzie na specjalne konto z którym pracodawca będzie mógł robić co chce . Pracownik tych pieniędzy nie dostanie od ręki .

A taksiarze, a piloci?

Gdyby wszyscy dużo zarabiali to pan Zbyszek nie był by ministrem .

A czy moralne jest płacenie człowiekowi 2000 zł na rękę?

Policja nie może strajkować.

Moralne to jest dostać zapomogę z MOPSA , oczywiście po wypełnieniu odpowiednich formularzy . Moralne w tym kraju to jest życie na kredyt bo za głodowe pensje nie da się przeżyć .

Policja nie może strajkować

Może , może , stosując włoski strajk .

Mój serdeczny Przyjaciel - stomatolog, zaraził się od pacjenta jakąś cholerną odmianą żółtaczki. I już do końca życia nie może się napić gorzały.

Skąd wie że od pacjenta i skąd wie kiedy?

P.S. W dzisiejszych czasach na wirusa B są szczepionki a C można skutecznie leczyć dostępnymi lekami. Jeżeli nie zaszczepił się na B to nierozsądny a C można wyleczyć z praktyczną skutecznością 95%.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

Skąd wie że od pacjenta i skąd wie kiedy?

Nic Bezlitosna Niusia nie pisała na temat kiedy . Zaraził się i już jak to przy chorobach zakaźnych bywa .

Jak dużo ich leczył to niby skąd ?

Zadajesz pytania jak dziecko z przedszkola .

"W 2017 roku podczas marszu rannych zostało 176 osób, z czego 22 to policjanci. Trzech z nich w ciężkim stanie trafiło do szpitala."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie dziwi, że wolą L4, jeśli państwo promuje i chroni bandytów...

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

P.S. W dzisiejszych czasach na wirusa B są szczepionki a C można skutecznie leczyć dostępnymi lekami. Jeżeli nie zaszczepił się na B to nierozsądny a C można wyleczyć z praktyczną skutecznością 95%.

Oczywiście jak zrobione będą poprawnie technicznie . Teraz są ale wtedy kiedy się zaraził być może nie było .

Nic Bezlitosna Niusia nie pisała na temat kiedy . Zaraził się i już jak to przy chorobach zakaźnych bywa .

Jak dużo ich leczył to niby skąd ?

Ale skąd wie że od pacjenta. Innych możliwości nie było?

To refleksja "dziecka z przedszkola".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

He,he. Dzięki za troskę o mego kumpla Bogusia Wyrwizęba. On się tym ścierwem zaraził dooobre 25 lat temu. Tak przywykłem do jego abstynencji, żem go od lat o to nie pytał. Kto wie? Może już zarzucił ten zgubny nałóg niekonsumowania? Zapytam przy okazji.

Pozdrawiam. Jacek.

A! Od pacjenta. Pacjent poniewczasie sam przyznał.

A! Od pacjenta. Pacjent poniewczasie sam przyznał.

Niech będzie że od pacjenta 25 lat temu ;-). Wirus B czy C?

... C można skutecznie leczyć dostępnymi lekami. Jeżeli nie zaszczepił się na B to nierozsądny a C można wyleczyć z praktyczną skutecznością 95%.

Szczerze gratuluję optymizmu !

A poza tym ( z Wikipedii)

"Cena w USA za 12-tygodniową dawkę sofosbuwiru produkowanego przez Gilead Sciences Inc. (marzec, 2016 r.) wynosi 84.000,00 USD (1.000,00 USD za jedną pigułkę), więcej za kombinacje leków opartych na sofosbuwirze[43]. W Indiach, Gilead podpisał umowy z dwunastoma producentami leków generycznych na sprzedaż tego leku w Indiach, wyceniając ten lek na 900 USD za 12-tygodniową kurację[44]. Gilead wycenia sofosbuwir w danym państwie na podstawie procentu zarażenia oraz dochodu danego kraju. Organizacja Lekarze bez Granic w 2013 roku szacunkowo wyceniła koszty produkcji sofosbuwiru na 68-136 USD za 12-tygodniową kurację.

Kombinacja leków elbaswir+grazoprewir (produkowany przez Merck) wprowadzona na początku roku 2016 roku kosztuje w USA 54.000,00 USD za 12-tygodniową kurację (marzec 2016)"

Szczerze gratuluję optymizmu !

Znam osobiście przypadek wyleczenia indyjskim generykiem. Koszt sprowadzenia wyniósł ca. 3000 zł. Hindusi sprzedają ten lek osobom indywidualnym. Jest nawet polska strona internetowa dotycząca tego sposobu działania z instrukcjami jak lek zamawiać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.