Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z brakiem optymalnej formy to chyba chodzi o cały turniej? To najważniejsze zwyciestwo bo nie przyszło łatwo. W dodatku finał nie był tak jednostronny jak poprzednie.

Na AO przyjdzie czas. Tym bardziej, że kolejka pucharów chętnych na całusa się wydłuża. Trofeum WTAF też pewnie jest całuśne...

Na razie liczę na jakąś fajowską kreację do sesji zdjęciowej w NY.

6 minut temu, dzarro napisał:

Z brakiem optymalnej formy to chyba chodzi o cały turniej? To najważniejsze zwyciestwo bo nie przyszło łatwo. W dodatku finał nie był tak jednostronny jak poprzednie.

Dokładnie tak.I nie chodzi o wyniki, tylko o to, jakie miała problemy po drodze. Dlatego pisałem, że największym pozytywem jest to, jak Iga udźwignęła ten turniej mentalnie, że nie poddawała się mimo że jej nie szło. Przecież były takie mecze, że jej forehand co chwilę zawodził a mimo to potrafiła wygrać. Ale na finał potrafiła wyregulować celownik, ustabilizować grę a pierwszy set był wręcz genialny.

Jestem Europejczykiem.

41 minutes ago, jackk said:

Świątek daleka od swojej optymalnej formy wygrała z drugą tenisistką w dwóch setach. Jak odzyska spokój i pewność siebie z pierwszej połowy roku to tytuł w Australian Open jest jak najbardziej możliwy.

Nic nie napisałeś ze ci chodziło o poprzednie mecze. Jej forma rosła. Z meczu na mecz. To jest tenis na najwyższym poziomie. Ma wygrywać wszystko 6-1 6-2? Dzisiaj zagrała pierwszy set genialnie a drugi w dalszym ciągu na wys poziomie.

Ciekawe podsumowanie meczy Igi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Tak swoją drogą - Iga już całymi seriami doprowadza swoje przeciwniczki do płaczu. Niemeyer, Sabalenka, teraz Jabeur.

Dwóm pierwszym wydawało się że zwycięstwo jest na wyciągnięcie ręki, Jabeur szybko zorientowała się, że to nie dzisiaj. Nadzieja wróciła jej na chwilę żeby szybciutko uciec.

Jestem Europejczykiem.

Na początku pomyślałem sobie: Wystarczy że Iga dobrze serwuje i przeciwniczki nie istnieją. 

Najlepszy set by Świątek Ever?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

6 godzin temu, Ajothe napisał:

Radwanska poza tym wpisera pis i oblała się gównem....strasznie śmierdzi, żal pisać o Idze pod takim szyldem 😒

To jest wątek z TENSEM jeżeli chcesz politykować to nie to miejsce a jeżeli chcesz używać  wulgarnych słów to udaj się na mecz największych wrogów.Jeszcze jedno wulgarne słowo i odpoczniesz sobie od pisania na forum.

13 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jabeur jest przemotywowana i czuje ogromną presję. Jeżeli nie pójdzie jej kilka pierwszych gemów to zacznie się denerwować, psuć i to pogłębi jej frustrację. Jeżeli Iga zachowa spokój i będzie ją cierpliwie rozrzucać po kątach to powinno być dobrze.

😳

Prorok?

Prorok!

5 godzin temu, jackk napisał:

Nic nie napisałeś ze ci chodziło o poprzednie mecze. Jej forma rosła. Z meczu na mecz. To jest tenis na najwyższym poziomie. Ma wygrywać wszystko 6-1 6-2? Dzisiaj zagrała pierwszy set genialnie a drugi w dalszym ciągu na wys poziomie.

W aplikacji nie chce mi pokazać statystyk z podziałem na sety ale 79% pierwszego serwisu to chyba jeden z lepszych wyników Igi jeśli nie najlepszy ever.

To był wielki dzień polskiego tenisa i polskiego sportu w ogóle. Przypomnijmy ,że siatkarze wygrali z Brazylią a Lewandowski strzelił kolejnego gola. Iga dokonała wielkiego wyczynu tym cenniejszego ,że nie szło jej od początku turnieju  tak jakby chciała. To świadczy też o mocnej psychice i odpowiedniej roli jej teamu . Jestem pod wrażeniem jej wystąpienia po meczu. Tego co powiedziała i jak to powiedziała. To wielka klasa. To bardzo inteligentna osoba.

Cóż piękny dzień ( a może noc ).

7 godzin temu, dzarro napisał:

Na razie liczę na jakąś fajowską kreację do sesji zdjęciowej w NY.

...i zmianę fryzury!

Reszta genialna.

Nie wiadomo jeszcze czego słuchała przed ale musiało być mocne.

Ja sobie zadałem przed "We..."

Po, też na "We..." od Queen dla Queen of Tennis !GA

Led Zeppelin i Guns N'Roses – to muzykę tych zespołów ma w słuchawkach Iga Świątek, gdy wchodzi na kort.

Nawet gustem muzycznym deklasuje Radwańską, która słuchała rapu 🤣

2 godziny temu, djedryk napisał:

To jest wątek z TENSEM jeżeli chcesz politykować to nie to miejsce a jeżeli chcesz używać  wulgarnych słów to udaj się na mecz największych wrogów.Jeszcze jedno wulgarne słowo i odpoczniesz sobie od pisania na forum.

Właśnie dlatego proszę administrację @Espectroo zmianę nazwy tematu na Polski tenis IGI ŚWIĄTEK, ponieważ pani Radwanska nie jest apolityczna 🙂

Iga osiągnęła już o wiele więcej i w dodatku ma lepszy gust muzyczny 😁

Edytowane przez Ajothe
25 minut temu, Ajothe napisał:

Led Zeppelin i Guns N'Roses – to muzykę tych zespołów ma w słuchawkach Iga Świątek, gdy wchodzi na kort.

Niekoniecznie, to się zmienia, ostatnio np. było AC/DC i Pearl Jam,

LZ i Gorillaz.

P.S. ciekawostak historyczna -

W erze GS Open tylko 16 zawodniczek ma 4 i więcej wielkoszlemowych wygranych.

Z tego do dziś (do dnia finału, więc Sereny już nie liczę) z grających tylko dwie - Osaka (4) i V. Williams. (7)

To samo dotyczy Kerber, też dotąd 3, ciekawe czy po urodzeniu dziecka uda jej się wrócic do czołowki o ile ma plan dalej grać. 

Barty (3), na razie też nic definitywnie nie wiadomo.

Edytowane przez iro III
  • Administratorzy
27 minut temu, Ajothe napisał:

Właśnie dlatego proszę administrację @Espectroo zmianę nazwy tematu na Polski tenis IGI ŚWIĄTEK, ponieważ pani Radwanska nie jest apolityczna 🙂

Tylko autor tematu może o to wnioskować.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

54 minuty temu, Zbig napisał:

W aplikacji nie chce mi pokazać statystyk z podziałem na sety ale 79% pierwszego serwisu to chyba jeden z lepszych wyników Igi jeśli nie najlepszy ever.

Po pierwszym secie podczas transmisji mignęła mi wartość 95% (?)

Potem były już serwy w siatkę

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

8 godzin temu, dzarro napisał:

To najważniejsze zwyciestwo bo nie przyszło łatwo. W dodatku finał nie był tak jednostronny jak poprzednie.

Tylko dlatego, że Iga dopuściła rywalkę do głosu przy stanie 3:0 w drugim secie. Inaczej byłaby taka sama miazga jak w pierwszym.
A tak poza tym to mecz finałowy był jej najlepszym w całym turnieju, bo zaczęło funkcjonować to, co nie działało w 6 poprzednich.

2 godziny temu, iro III napisał:

...i zmianę fryzury!

Reszta genialna.

Nie wiadomo jeszcze czego słuchała przed ale musiało być mocne.

Ja sobie zadałem przed "We..."

Po, też na "We..." od Queen dla Queen of Tennis !GA

Tak , z tą fryzurą to racja !

Zacznie się stroić, fiokować, bywać, instagramować ogólnie boucharować i będzie po Idze.

Teraz widać, że żyje tenisem, a wszystko inne ma gdzieś.

Edytowane przez Piękny Stefan
2 godziny temu, Ajothe napisał:

Odezwał się apolityczny. Z gustem muzycznym jedynie obowiązującym. Wydoroślej.

Zacznie się stroić, fiokować, bywać, instagramować ogólnie boucharować i będzie po Idze.
Teraz widać, że żyje tenisem, a wszystko inne ma gdzieś.
Wszystko jest dla ludzi. Jedni umieją znaleźć balans inni nie. Myślę, że Iga będzie w tej pierwszej grupie.

Nie trzeba być gwiazdą "ścianek" - żeby odpuścić marynarki i zrobić lekki upgrade fryzury. Wystarczy spojrzeć na jedno proste zdjęcie dla Rolexa gdzie Iga wygląda super i porównać z przekombinowaną sesją dla jakiegoś polskiego magazynu. Iga jest chyba trudna do fotografowania - czasem wydaje się bardzo fotogeniczna, czasem odwrotnie. Jest mistrzynią więc powinni się nią zająć mistrzowie.

Poniżej kolejne super zdjęcie dla Rolexa. Ktoś po prostu zna się na rzeczy. W dodatku wykorzystuje najważniejszy atut Igi - prostotę, która, jak wiadomo, jest esencją elegancji.

20 minut temu, dzarro napisał:

Wszystko jest dla ludzi. Jedni umieją znaleźć balans inni nie. Myślę, że Iga będzie w tej piereszej grupie.

Nie trzeba być gwiazdą "ścianek" - żeby odpuścić marynarki i zrobić lekki upgrade fryzury. Wystarczy spojrzeć na jedno proste zdjęcie dla Rolexa gdzie Iga wygląda super i porównać z przekombinowaną sesją dla jakiegoś polskiego magazynu. Iga jest chyba trudna do fotografowania - czasem wydaje się bardzo fotogeniczna, czasem odwrotnie. Jest mistrzynią więc powinni się nią zająć mistrzowie.

Nigdzie nie słyszałem żeby Iga mówiła coś o znajomych, o jakiś wyjściach z nimi (może też nie chcieć o tym wspominać, albo ja nie zanotowałem tego). Chyba cały czas zabiera jej rodzina i tenis. Być może nie zna innego życia. Tenis tenisem, ale pokus jest od cholery, tym bardziej jeżeli ma się już jakieś środki i sławę. Bouchard pamiętam jej najlepszy okres, zaciekła i z potencjałem dziewucha, ale szybciutko rozlazło się to po kościach. 

Oby Iga szła drogą Nadala. Na początku też wizerunkowo szału nie było, później go "obrobili", ale tam tenis zawsze na pierwszym miejscu. 

Edytowane przez Piękny Stefan

Nadal to jej idol, a o jej znajomych się nie martw, bo napewno ich ma 😄

Po prostu nie czuje potrzeby by się wszystkim dzielić z gawiedzią i bardzo dobrze, że nie chodzi do kibla z tik tokiem. To świadczy też o jej dobrym wychowaniu i wg mnie duża szansa, że pieniądze, sława i wielki swiat jej nie zepsują. 

@YunnanTEA

Są badania, z których wynika że muzykę instrumentalna słuchają ludzie bardziej inteligentni, a np rap ludzie mniej inteligentni 😁

3 godziny temu, Zbig napisał:

Pierwszy set 19/21 (90%), drugi 38/51 (75%). Ten pierwszy to kosmos.

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Może najpierw dorośnij.

Kiedy wreszcie jakaś rywalka urwie seta Idze w finale to chyba przez cały sezon będzie wymieniana jako faworytka kolejnych turniejów. Qinwen wystrczył taki wyczyn w R4 RG i już stała się młodą gwiazdą.

Saba może odrobinę sobie osłodzić depresję - w zeszłym roku oba SF przegrała z finalistkami a w tym roku z tryumfatorką. Zawsze to jakiś progres.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Taka ciekawostka - "

"Dzięki wygranej w US Open Iga Świątek została pierwszą tenisistką z 10 tysiącami punktów w rankingu WTA w historii. Ma ich więcej niż dwie kolejne sklasyfikowane tenisistki w rankingu."

Ukryta Zawartość

To akurat jest oczywista nieprawda.

Na koniec 2013 roku Serena miała 13260 punktów. Nie potrafię na szybko wyguglać, czy to był rekord (być może nie), ale sporo więcej, niż obecny ranking Igi.

Małe zastrzeżenie: historyczne wyniki są niezbyt porównywalne z uwagi na zmiany zasad oraz różne liczby turniejów i punktów do zdobycia w poszczególnych latach.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.