Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

No tak - nowa konstrukcja - podobno super grają.

Tylko czy moje skromne 15 m2 to nie jest zbyt mało?

Jeli były by w cenie Yara Superior II to faktycznie było by warto.

Spark 3 mogę mieć jednak dużo taniej.

Chodzi mi o informację od użytkowników jaka jest różnica miedzy tymi dwoma (a teraz już trzema konstrukcjami)?

Wiem, wiem - odsłuchy itd

Obawiam się jednak, że nie mam szans na wypożyczenie tych 3 modeli i porównanie u siebie.

Spark 3 fakt używane, ale sprzedawane przez salon audio - nie były modyfikowane i mogę dostać na nie gwarancję.

Myślę że jeżeli były właściwie użytkowane to nic im nie jest a jak coś nie tak to wyjdzie w okresie gwarancji ;-).

Doradźcie.

Chętnie bym dołączył do klubu i szczęśliwych posiadaczy (słuchaczy) kolumn AP ;-)

Byłem użytkownikiem Spark V przez około dwa lata i przez cały ten czas żałowałem trochę, że nie udało mi się kupić Spark 3. Według mnie brzmienie Spark V jest bardziej "nowoczesne", w tym sensie, że grają bardziej spektakularnie, rozrywkowo, tak żeby zaskoczyć słuchacza. Spark 3 grają bardziej naturalnie i neutrealnie. W moich 15 m2 przez cały czas miałem problem ze wzbudzającym się basem. Dlatego niestety musiałem wystąpić z klubu AP. Yara II Superior nie słyszałem.

Problemy z basem wynikają nie przede wszystkim z wielkości i ilości głośników niskotonowych, ale z rezonansów pomieszczenia, ustawienia głośników i doboru miejsca odsłuchowego.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Witam poszukuje AP Spark 3 lub 5 (choc bardziej 3 ze wzgledu na cene ;/ ) z drugiej reki czy ktos z forum orientuje sie kto ma takie glosniczki na sprzedaz ??? mam pokuj 15m2 elektronika jak w o mnie bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc :)

a co powiecie o tych kolumnach jak by sie zgraly z moim systemem ?? wzmak Caspian CD Thule Audio IC Straight Wire Maestro II i glosnikowe Tara Labs RSC 1000. jakiej wielkosci sa przetworniki w spark 3 ?? zastanawiam sie nad ich kupnem.

teraz moge oficjalnie wstapic do klubu kupilem w Audio Systemioe SPARK III w moim pokoju 15 m czuja sie naprawde dobrze wlasnie takich kolumn szukalem :) ale mysle ze w ok 17-18 byloby jeszcze milej bardziej przestrzennie chociaz u mnie tez nie najgorzej jesli o to chodzi :D teraz czekam tylko za zrodlem Caspiana i ciekaw jestem co pokaza AP :) bo teraz tez moze je troszke ograniczac moje zrodlo ;/ pozdrawiam wszystkich !

pokój 3,5x4 basik jest oszczedny ale szybki i w miare dokladny :) srednica fanja przyjemna o to mi glownie chodzilo bo caspian ladnie gra srednica podomnie sie ma rzecz z wysokimi tonami :)) ogolem dynamicznie fajnie przejzysto :D jeszcze lepij by pewnie zagraly w pomieszczeniy ok 17 m tak mysle :)

Wielkie dzięki za "pomoc" lolo989 - sprzątnałeś mi Sparki na 5 minut przed zakupem. Własnie byłem w trakcie ustalania warunków zakupu.

Jeśli na tym miała polegać pomoc w tej zakładce na forum - to faktycznie nie mam już wiecej pytań na temat AP Spark 3.

Zostałem skutecznie wyleczony z chęci zadawania pytań w tym fan clubie.

Nie po to pytałem by mnie ktoś podkupił beszczelnie.

Stały te Sparki długo w Audio Systemie i nikt nie był zainteresowany a tu nagle po moich pytaniach pojawiła się konkurencja i moje negocjacje cenowe szlag trafił. Normalnie chamówa. "Miłego" słuchania lolo989

@BobW

Moim zdaniem powinieneś porozmawiać ze sklepem, który w trakcie ustalania warunków sprzedaży z Tobą, sprzedał kolumny innej osobie.

Ale nie ma tego złego..., jestem pewien, że wcześniej czy później znajdziesz coś co spełni Twoje gusta muzyczne.

----------------------------------------------------

dzięki squad05

też myślę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

nie ma co rozdrapywać tematu - ale fakt faktem nie po to pisałem o tych Sparkach na forum by mnie ktoś podkupił

odpowiedziałem na PW

pzdr

BoBW nie miej pretensji do mnie tylko do sklepu bo i skad mialem wiedziec ze jestes na etapie rozmow ze sklepem a poza tym wcale nie podkradlem twojego pomyslu tylko akurat tez sie tak zlozylo ze szuklaem wlasnie kolumn a te pasowaly do moich upodoban i pomieszczenia idealnie ja swoich wyborow nbie opieram tylko na foreum ale takze na recenzjach itd takze prosze cie nie rob wielkiego halo bo to poprostu zbieg okolicznosci ;/

Nie robię "wielkiego halo". Zwyczajnie napisałem co myslę na ten temat. Te Sparki stały tam długo a dziwnym trafem po moich postach "ktoś" mnie podkupił.

Może i zbieg okolicznosci ale średnio miły dla mnie.

Dzięki za namiary na Yare - ale nie w tej cenie ;-). Droższa niż Sparki

Ciekaw jestem co za przetworniki w niej siedzą ;-)

Co do wyborów - to też się opieram na recenzjach - nie tylko na forum. A podstawa to wiadomo odsłuchy. Ale nie zawsze jest taka możliwość

Wniosek z całej historii taki - zanim zadam pytanie 3 razy "ugryzę się w język"

wyszlo jak wyszlo a co do yara classic to nie wiem co tam zamontowali dobrego mi sie wydaje ze to chyba podobna klasa do SPARK 3 chociaz nie wiem bo dopiero wchodze w AP :)) cena tych YAR do negocjacji wiec zawsze mozesz sie z tym gosciem kontaktowac a moze ktos je wlasnie ma z naszego forum :))

wrzucam fotki mojego obecnego systemy z AP SPARK III, przydalby sie jeszcze tylko cd caspiana :/ pozniej jeszcze chce zainwestowac troche w listewe i sieciowki :)) ogolem maly troche pokoj 14m ,mysle ze system rozwinolby skrzydla w 16-17m napewno by sie pojawilo wiecej powietrza, jak narazie ograniczenie pokojowe ,,slychac''

post-24674-100000010 1278942288_thumb.jpg

post-24674-100000011 1278942288_thumb.jpg

post-24674-100000012 1278942288_thumb.jpg

lolo989, 12 Lip 2010, 15:44

>pozniej jeszcze chce zainwestowac troche w listewe i sieciowki

lepiej zainwestuj w te "trochę" akustykę pomieszczenia

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

niestety narazie nic z akustyka nie zdolam zrobic ale moze niedlugo bede sie przeprowadzac wiec moze bede mial do dyspozycji inne wieksze pomieszczenie i bede kombinowal :))) a jakie byscie polecili siecioweczki i listwe ??

tzn co sugerujesz wiem ze moja elektronika i kolumnyh nie najwyzszej jakosci ale kazdy dazy do dobrego dzwiekku. narazie nie stac mnie na lepszy sprzet ale chcialbym chociaz tym klockom dostarczyc dobrego produ ;) zreszta na przyszlosc juz zostana kabelki i listwa.kazdy ma taki sprzet na jaki go stac

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.