Skocz do zawartości
IGNORED

Skala pedofilii w Kk

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, JuG napisał:

To oczywiste, tylko w odróżnieniu od Epsteina (i jego żony) ten pop nie organizował burdeli pedofilskich dla mieszkańców Kremla. A za molestowanie trzech dziewczynek dostał 14 lat lagrów (plus wypłatę odszkodowania) a nie kilka miesięcy prawie wakacji (pierwszy wyrok Epsteina).

Pop nie miał miliardów $, a cerkiew jest pod "państwem" a nie odwrotnie. Stąd różnica.

A to prawda? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, jar1 napisał:

A to prawda?

Ten neonacysta pod koniec 2018 r. dostał 10 lat lagrów za rozbój i chuligaństwo. Przez krótką chwilę po wyjściu z poprzedniej odsiadki wydawało się, że się zmienił - dlatego i trafił do TV z tym swoim «Оккупай-Педофиляй» ("polowaniem" na pedofilów).

PS. Ciekawostka https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/szokujacy-plakat-na-marszu-niepodleglosci-kim-jest-maksim-marcinkiewicz/tcj97se?utm_source=_viasg_fakt&utm_medium=direct&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

18 godzin temu, niowluka napisał:

Do tego dochodzą różnice środowiskowe: ułatwiony kontakt z ofiarami, czy zaufanie społeczne

I to powoduje, że tam zboków jest więcej, niż gdzie indziej.

Tylko, czy dewianci tam się kierują, czy tam dopiero się wykoślawiają?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

21 godzin temu, niowluka napisał:

Oczywiście masz prawo do takiej interpretacji.

oczywiście - w odróżnieniu od Ciebie - tak nie interpretuje ani nie próbuję rozmywać problemu. Poza tym nie tylko o skalę chodzi ale także systemowe, instytucjonalne krycie zboczeńców.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rasputin
1 godzinę temu, mgrkleszcz napisał:

I to powoduje, że tam zboków jest więcej, niż gdzie indziej.

35 minut temu, rasputin napisał:

oczywiście - w odróżnieniu od Ciebie - tak nie interpretuje ani nie próbuję rozmywać problemu

Nic takiego nie napisałem, ale w sumie nie dziwią mnie powyższe wpisy ...

Napisałem po prostu, że nic nie wskazuje żeby w KK było więcej pedofilii niż w generalnej populacji. Sam byłem zszokowany skalą tego zjawiska, bo o tym się w ogóle nie mówi, w przeciwieństwie do sporadycznych głośnych spraw w KK.

Nie ma to związku z moim stosunkiem do kościoła, religii w ogóle czy pedofilii.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

3 godziny temu, niowluka napisał:

Sam byłem zszokowany skalą tego zjawiska, bo o tym się w ogóle nie mówi, w przeciwieństwie do sporadycznych głośnych spraw w KK.

Sporadycznych mówisz. No to mnie rozbroiłeś. Nie mam więcej pytań.

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

36 minutes ago, Audiotraktor said:

Sporadycznych mówisz. No to mnie rozbroiłeś. Nie mam więcej pytań.

Dzisiejsze media są w stanie zrobić wielką aferę na cały świat z jednego przypadku. Jednak w perspektywie statystycznej te przypadki są sporadyczne. Słyszałem gdzieś, że księża to 0.4% wszystkich pedofilów (statystyki z kraju mocno katolickiego).

W każdym razie społeczeństwo na pewnym poziomie rozwoju musi wypracować jakieś wzorce pracy wychowawczej obcych ludzi z grupami dzieci / młodzieży i zawsze będzie tam ryzyko pedofilii. Jednak jest ono na tyle małe, a szkody z pozbawienia dziecka takiego środowiska wychowawczego i zamknięcia go w 4 ścianach z nadopiekuńczymi rodzicami na tyle duże, że wartość oczekiwana zysku / szkody wychodzi w dość oczywisty sposób.

Edytowane przez misiomor
2 minuty temu, misiomor napisał:

Jednak w perspektywie statystycznej te przypadki są sporadyczne. Słyszałem gdzieś, że księża to 0.4% wszystkich pedofilów

Z tą różnicą, że księża noszą ze sobą autorytet Pana Boga oraz  Maryi Zawsze Dziewicy.

Jeden ksiądz pedofil = 100 "zwykłych" pedofilów

4 godziny temu, toptwenty napisał:

Z tą różnicą, że księża noszą ze sobą autorytet Pana Boga oraz  Maryi Zawsze Dziewicy.

Jeden ksiądz pedofil = 100 "zwykłych" pedofilów

Niektórym Szchetyna robi za autorytet. 1/1. Zapytaj go o to i zobacz jego minę..

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

Niektórym Szchetyna robi za autorytet.

Ale nie od ponad dwóch tysięcy lat.  Poza tym, to nie pedofil. Drobna różnica, ale pod ten watek nie podpada.

A w temacie:

"Sąd w australijskim stanie Wiktoria odrzucił w środę apelację złożoną przez kardynała Pella. W rezultacie utrzymał marcowy wyrok sześciu lat więzienia za czyny pedofilii sprzed ponad dwóch dekad. 78-letni dostojnik pozostanie w zakładzie karnym, w którym przebywa od pięciu miesięcy. Kardynał Pell został skazany za czyny pedofilii wobec dwóch 13-letnich chórzystów, których miał dopuścić się w zakrystii w katedrze świętego Patryka w Melbourne w 1996 roku. 
Więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ten, którego tak bronił niedawno Jędraszewski

"– Spójrzmy dzisiaj na Australię, gdzie kardynał Pell został skazany. Tam są łamane prawa człowieka. Chrześcijaństwo zawsze było prześladowane – tak na Europejskim Kongresie Samorządów mówił abp Jędraszewski, który brał udział w panelu "Czy religia jest jeszcze człowiekowi potrzebna?"."

Ukryta Zawartość

Tak, to ten sam Jędraszewski od zarazy LGBT. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
48 minut temu, jar1 napisał:

"...mówił abp Jędraszewski, który brał udział w panelu "Czy religia jest jeszcze człowiekowi potrzebna?"."

Księża-pedofile i faszyści z pewnością nie, więc niech się waść od religii odpier...li.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie pisałem, za co zostaje się biskupem czy arcybiskupem. A o wiarygodności tychże. Rozumiała to nawet prosta Michałowa mówiąc w odc. 130 serialu "Ranczo", że sama sutanna nie daje autorytetu. ?

Edytowane przez Zyzol
19 godzin temu, misiomor napisał:

Dzisiejsze media są w stanie zrobić wielką aferę na cały świat z jednego przypadku. Jednak w perspektywie statystycznej te przypadki są sporadyczne.

rzeczywiście, pojedyncze i sporadyczne przypadki, np. w Australii:

"W niektórych diecezjach o pedofilię podejrzewanych jest 15 proc. duchownych, a w zakonach nawet od 20 do 40 proc. Na razie zidentyfikowano 1900 sprawców, około 500 pozostaje nieznanych."

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, jar1 napisał:

Tak, to ten sam Jędraszewski od zarazy LGBT. 

ten?

jedrek.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rasputin
20 minut temu, rasputin napisał:

Ukryta Zawartość

W tym samym artykule:

w latach 1980–20154444 osoby zgłosiły, że były molestowane

W Polsce prawdopodobnie mniej więcej tyle dzieci jest molestowanych rocznie. Piszę prawdopodobnie, bo nie sposób znaleźć jakieś statystyki w tym temacie. Najpewniej, jak to u nas, się ich nie prowadzi. Lepiej zamieść temat pod dywan: problemu nie ma, a wszystkiemu są winni księża.

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, niowluka napisał:

W Polsce prawdopodobnie mniej więcej tyle dzieci jest molestowanych rocznie. Piszę prawdopodobnie, bo nie sposób znaleźć jakieś statystyki w tym temacie.

Więc nie pisz "prawdopodobnie", tylko "ubzdurało mi się". A patrząc na liczby, to prawdopodobieństwo tego, co Ci się ubzdurało, jest bliskie zeru.

Edytowane przez szymon1977

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Więc nie pisz "prawdopodobnie", tylko "ubzdurało mi się". A patrząc na liczby, to prawdopodobieństwo tego, co Ci się ubzdurało, jest bliskie zeru.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, niowluka napisał:

Ukryta Zawartość

I gdzie masz te 4444 dzieci rocznie molestowane przez księży? Czytałeś w ogóle to, co podlinkowałeś?

Ukryta Zawartość

30 minut temu, szymon1977 napisał:

I gdzie masz te 4444 dzieci rocznie molestowane przez księży? Czytałeś w ogóle to, co podlinkowałeś?

Podaj bardziej wiarygodne liczby to będziemy rozmawiać.

Napisałem prawdopodobnie? Napisałem mniej więcej? Napisałem, że nie ma nigdzie statystyk?

Na podstawie szczątkowych danych z Polski, i danych z USA które były powyżej możemy ostrożnie przyjąć, że mówimy tu o kilku tysiącach przypadków rocznie. Co najmniej. Czy wyciąganie własnych wniosków jest dla ciebie za trudne?

Edytowane przez niowluka

19 minut temu, niowluka napisał:

Czy wyciąganie własnych wniosków jest dla ciebie za trudne?

Ciebie jak widać przerasta zrozumienie, że biorąc pod uwagę brak jakichkolwiek danych, prawdopodobieństwo wyciąganych przez Ciebie wniosków, jest po prostu bliskie zeru.

21 minut temu, niowluka napisał:

Podaj bardziej wiarygodne liczby... 

W Twoim linku nie ma ani jednej liczby nt pedofilii w KK.

-----

Australia:

20mln osób, 25% katolików, 12tys duchownych, 4444 ofiar przez 35lat

Polska:

40mln osób, 87% katolików, 30tys duchownych, skąd więc Ci wyszło 4444 ofiar ROCZNIE, czyli 35 razy więcej niż w Australii? Pomijam już rzeczową ocenę prawdopodobieństwa tej liczby, ale napisz chociaż, na podstawie czego tyle oszacowałeś? Widzimisię, czy coś bardziej konkretnego? 

33 minuty temu, szymon1977 napisał:

W Twoim linku nie ma ani jednej liczby nt pedofilii w KK.

A OK. Nie wiedziałem, że nawet czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie na wyrost. Spoko.

2 hours ago, rasputin said:

rzeczywiście, pojedyncze i sporadyczne przypadki, np. w Australii:

"W niektórych diecezjach o pedofilię podejrzewanych jest 15 proc. duchownych, a w zakonach nawet od 20 do 40 proc. Na razie zidentyfikowano 1900 sprawców, około 500 pozostaje nieznanych."

Ukryta Zawartość

4444 osoby zgłosiły że były molestowane. Zgłoszenie to nie dowód. Nie można wykluczyć motywacji w rodzaju chęci zemsty za np. zwykłą dyscyplinę w szkole, bo ktoś przeczytał że coś takiego tłumi indywidualność i kreatywność i uważa się za ciężko skrzywdzonego, a oskarżenie o molestowanie to jedyny dostępny sposób zemsty. To jest o tyle prawdopodobne, że szkoły katolickie często były traktowane jak ostatnia deska ratunku przez rodziców dzieci z problemami wychowawczymi. A takie dzieci często wyrastają na dorosłych skonfliktowanych z całym światem.

Ukryta Zawartość

7 minut temu, niowluka napisał:

A OK. Nie wiedziałem, że nawet czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie na wyrost. Spoko.

To zacytuj miszczu jakiś fragment zcytowanego linku, i napisz jak Ty go "zrozumiałeś".

Oczywiście, ze same zgłoszenia to nie dowód.

Natomiast są dowody na ukrywanie pedofili wewnątrz instytucji KK. I nie tylko KK..

Edytowane przez jar1
Godzinę temu, misiomor napisał:

4444 osoby zgłosiły że były molestowane. Zgłoszenie to nie dowód. Nie można wykluczyć motywacji w rodzaju chęci zemsty za np. zwykłą dyscyplinę w szkole, bo ktoś przeczytał że coś takiego tłumi indywidualność i kreatywność i uważa się za ciężko skrzywdzonego, a oskarżenie o molestowanie to jedyny dostępny sposób zemsty. To jest o tyle prawdopodobne, że szkoły katolickie często były traktowane jak ostatnia deska ratunku przez rodziców dzieci z problemami wychowawczymi. A takie dzieci często wyrastają na dorosłych skonfliktowanych z całym światem.

zgłoszenie to oczywiście nie jest dowód. Na sprawę trzeba spojrzeć jednak szerzej:

1. zgłoszenia były ignorowane: The victims' stories were "depressingly similar", Ms Furness said. Children were ignored or worse, punished. Allegations were not investigated.

i dość znamienne: "I did try to tell my mum once and she said it was absolute rubbish and a man of God would never do such a thing,"

2. tak jak i w Polsce, instytucja kryła pedofilów: Priests and religious [figures] were moved. The parishes or communities to which they were moved knew nothing of their past.

3. Skala księży-pedofilów w KK w Australii: 7% 

4. Skala pedofilii w KK na tle innych organizacji: 

The royal commission, set up in 2013, is investigating allegations of sexual and physical abuse across dozens of institutions in Australia, including schools, sports clubs and religious organisations.

Ms Furness said on Monday that 60% of all survivors of abuse were from faith-based organisations. Of those, nearly two-thirds concerned the Catholic Church. (źródło dla wszystkich punktów powyżej: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

5. Liczba zadośćuczynień: Overall 3,057 claims of child sexual abuse resulted in a payment being made following a claim for redress. Catholic Church authorities made total payments of $268.0 million in response to claims of child sexual abuse received between 1 January 1980 and 28 February 2015, including monetary compensation, treatment, legal and other costs.  

Ukryta Zawartość

6. Strona komisji i pełny raport: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, rasputin napisał:

...szerzej:

O wiele lepiej. Nie zmienia to faktu, że Twoje 4444 rocznie jest po prostu z d..., a nie "prawdopodobnie".

Cały problem w tym, że obecnie mamy coś na kształt polowania na czarownice, gdzie oskarżenie praktycznie wystarcza do skazania. A w krajach anglosaskich ludzie są dość pragmatyczni - wolą pójść na ugodę, niż przegrać mając rację. Zwłaszcza że większość takich spraw to słowo przeciwko słowu, więc diececja nie wie kto mówi prawdę - ksiądz czy oskarżający.

6 minut temu, misiomor napisał:

Cały problem w tym, że obecnie mamy coś na kształt polowania na czarownice, gdzie oskarżenie praktycznie wystarcza do skazania. A w krajach anglosaskich ludzie są dość pragmatyczni - wolą pójść na ugodę, niż przegrać mając rację. Zwłaszcza że większość takich spraw to słowo przeciwko słowu, więc diececja nie wie kto mówi prawdę - ksiądz czy oskarżający.

Ministranci nie dość,  że wciągają księży do łóżka,  to jeszcze nań polują,  retoryka rodem z kruchty ?

Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.