Skocz do zawartości
IGNORED

Skala pedofilii w Kk

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, 23031970 napisał:

Ministranci nie dość,  że wciągają księży do łóżka,  to jeszcze nań polują,  retoryka rodem z kruchty ?

Już był jeden taki fioletowy mędrzec który twierdził, że to dzieci kuszą do grzechu.

24 minuty temu, misiomor napisał:

w krajach anglosaskich ludzie są dość pragmatyczni - wolą pójść na ugodę, niż przegrać mając rację. Zwłaszcza że większość takich spraw to słowo przeciwko słowu, więc diececja nie wie kto mówi prawdę - ksiądz czy oskarżający.

W USA sądy wiedzą po czyjej stronie jest prawda. I kilka diecezji poszło z tego tytułu z torbami.

23 minutes ago, Bobcat said:

W USA sądy wiedzą po czyjej stronie jest prawda.

Tak, w czasie "satanic daycare hysteria" te same sądy skazywały przedszkolanki na setki lat więzienia. Akurat Anglosasi mają długą tradycję takich rzeczy, począwszy od sprawy Czarownic z Salem. Nie dziwi mnie to specjalnie, oni są tak jakby systemem o dużym wzmocnieniu, o spektakularnych osiągach, ale kosztem podatności na oscylacje.

45 minut temu, misiomor napisał:

Tak, w czasie "satanic daycare hysteria" te same sądy skazywały przedszkolanki na setki lat więzienia. Akurat Anglosasi mają długą tradycję takich rzeczy, począwszy od sprawy Czarownic z Salem. Nie dziwi mnie to specjalnie, oni są tak jakby systemem o dużym wzmocnieniu, o spektakularnych osiągach, ale kosztem podatności na oscylacje.

Aha... Czyli to nie były udokumentowane przypadki, za które sądy skazywały prawomocnymi wyrokami tylko wynik histerii. Może napisz jeszcze coś o prześladowaniu KK w USA. 

Wpisujesz się w narrację moherów i najbardziej wstecznego betonu w polskim episkopacie. Tyle że ona ma stale zawężające się grono słuchaczy. 

W Polsce sprawa pedofilii w KK stałą się jednym z wiodących tematów z przyczyn politycznych. Troska o dobro pokrzywdzonych i odpowiedzialność karna jest tu sprawą marginalną. Obłuda polityków i kleru jest tu na tym samym poziomie. Do tej pory wszystkie siły polityczne nadskakiwały KK, tuszowały jego występki i zaspokajały każde jego żądanie. Udawały przez kilkadziesiąt lat, że KK w Polsce  od problemu pedofilii jest wolny. Poza tym długie lata papieżem był Wojtyła.

Teraz sytuacja zmieniła się. Pedofilię w polskim KK opozycja postawiła na ostrzu noża, ponieważ popiera on PiS. PiS popierany przez KK wykorzystuje to równie perfidnie strojąc się w piórka obrońcy KK. Tak więc zamiast rzeczywistej walki z pedofilią, mamy polityczny cyrk.

17 minut temu, jar1 napisał:

Bo to jest polityczny cyrk... 

Tobie także politycy odebrali Kościołem Katolickim zdrowy rozsądek. Więc nie nudź w kółko tym samym linkiem, bo wyższego poziomu nie prezentujesz.

4 godziny temu, Zyzol napisał:

Troska o dobro pokrzywdzonych i odpowiedzialność karna jest tu sprawą marginalną. Obłuda polityków i kleru jest tu na tym samym poziomie.

Dokładnie tak. Brawo!

4 godziny temu, Zyzol napisał:

W Polsce sprawa pedofilii w KK stałą się jednym z wiodących tematów z przyczyn politycznych.

Powiedzmy to wprost: pedofilia w KK stała się narzędziem otumaniania motłochu. A jak skutecznym? Biorąc pod uwagę, że uważający się za intelektualną elitę forumowi lajkoliderzy, nie są w stanie policzyć, ile w gatunku ludzkim jest płci, ani określić, która orientacja seksualna jest normalna, to otumanianie motłochu idzie doskonale. 

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

a wystarczyło aby przypadków pedofilii wśród księży, duszpasterzy, wybrańców Boga i przez tego Boga powołanych i namaszczonych, było minus 1.

i nawet jeśli trafiło się zgniłe jabłko, które mogło skalać KK, opokę i ostoję moralności, to instytucja ta powinna była zgłosić delikwenta do odpowiednich służb, zamiast przenosić do innej parafii i ciiiiiiiiiiiiiiiiiii........

naprawdę takie trudne?

Edytowane przez rasputin
4 minuty temu, rasputin napisał:

...nawet jeśli trafiło się zgniłe jabłko, które mogło skalać KK, opokę i ostoję moralności, to instytucja ta powinna była zgłosić delikwenta do odpowiednich służb...

No niby by wystarczyło, ale gdy się zdarzyło, to w sąsiednim wątku stało się przyczyną drwin forumowych troli. Taka rola trola - drwić.

Specjalnie powołanej komisji ds. molestowania dzieci, były ksiądz mówił w 2015 roku, że "żałuje, że kościół nie zgłosił tego co robi na policji, ponieważ to by uratowało wiele dzieci". 

Oskarżony przyznał się do 23 zarzutów - molestowania i gwałtu 11 chłopców i jednej dziewczynki w latach 1962-1988. Były ksiądz już wcześniej był skazany za molestowanie 53 dzieci. Łącznie dotychczas udowodniono mu molestowanie 64 dzieci i postawiono ponad 100 zarzutów. On sam przyznaje jednak, że jego ofiary można liczyć w setkach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

No niby by wystarczyło, ale gdy się zdarzyło, to w sąsiednim wątku stało się przyczyną drwin forumowych troli. Taka rola trola - drwić.

Nie drwin,  a napiętnowania !

I nie wymagaj od interlokutorow,  aby się biernie przyglądali gwałtom na dzieciach oraz demoralizacji kk !

KK jest dla parafian ,  a nie parafianie dla kościoła. 

Piotr

Dla mnie ta cała sprawa to reakcja społeczeństwa na pojawienie się mass-mediów. Wiadomo że sensacja się sprzedaje, więc w końcu tabu wokół pedofilii zniknęło.

Czy to dobrze - trudno powiedzieć.

Po stronie zysków mamy uświadomienie rodziców i opiekunów. Być może to w jakiś sposób zmniejszy ilość przypadków wykorzystywania dzieci, również przez zwiększenie wykrywalności i karalności.

Tym niemniej straty też są - raz że ofiary mają ciągle przypominane (medialnym trąbieniem) co im się stało i przekonywane że jest to absolutnie najgorsza rzecz na świecie. Tak więc posługując się analogią Jordana Petersona, są utwierdzani w przekonaniu o swoim statusie homara na dnie hierarchii, "przegrywa". Być może są z tego jakieś zyski - istnieją teorie że zmolestowany ma większą skłonność do molestowania innych jak dorośnie, więc strącenie go na dno hierarchii społecznej może zapobiec sytuacjom a'la Krolopp (który ponoć sam był ofiarą molestowania, ale dał radę osiągnąć władzę, z której korzystał). Tym niemniej to jest dość okrutne.

Do tego dochodzi (zwłaszcza jak trafi się rodzic paranoik) nieufność do, a więc w efekcie podważenie autorytetu wychowawców w szkołach czy innych instytucjach nauczania - tracą uczniowie, którzy trafili na normalnych, zaangażowanych nauczycieli, a więc pewnie znaczna większość. Plus jeszcze erozja standardów procesu sądowego - skoro jest tak silna presja społeczna na skazywanie.

2 minuty temu, misiomor napisał:

Tym niemniej straty też są

Czyli co? Najlepsza metoda to poprzednie wyciszanie spraw i zamiatanie ich pod dywan?

Trawestując znaną sentencję można powiedzieć że w słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów dostatecznie obraźliwych aby nazwać taki punkt widzenia.

4 godziny temu, 23031970 napisał:

...nie wymagaj od interlokutorow,  aby się biernie przyglądali gwałtom na dzieciach oraz demoralizacji kk !

Ale wymagać, abyś czytał to, co komentujesz chyba mogę? Więc to rób. Bo napisałeś o czym innym, niż ja pisałem.

7 godzin temu, 23031970 napisał:

KK jest dla parafian ,  a nie parafianie dla kościoła. 

Tak było w pierwszych stuleciach. Po skrystalizowaniu się hierarchii, wygląda na to, że chyba "kadra kierownicza" uważa inaczej.

Cytat

No wiesz Sikora. mnie z kolei śmieszy podniecanie się grzechami Kościoła sprzed np. tysiąca lat. Bo niby co to da? Masz zamiar kogoś za nie ukarać?

Przeciez to jest fundamentalna kwestia! 

Jezus powiedzial ze po jego smierci , nasladowcow Jezusa bedzie mozna poznac po ich owocach (czyli uczynkach)

Czy po owocach (uczynkach) KK z ostatnich 2000 lat mozna powiedziec ze sa oni nasladowcami Jezusa ?

W czym KK nasladuje / nasladowal Jezusa ? W paleniu ludzi na stosie za czytanie biblii ? w wojnach krzyzowych ? w nawracaniu za pomoca przelewu krwi ? 

Zeby odpowiedziec na to pytanie, nalezaloby znac sposob postepowania Jezusa, to co mowil i to co nauczal.

Edytowane przez Adam Sikora
2 godziny temu, Adam Sikora napisał:

Czy po owocach (uczynkach) KK z ostatnich 2000 lat mozna powiedziec ze sa oni nasladowcami Jezusa ?

A jakie to ma znaczenie? Przecierz w tym wątku mówimy o konkretnym i występującym dziś zjawisku, które wykracza poza aktualne normy świeckie. Warto zaznaczyć, że w niektórych krajach zaledwie kilkadziesiąt lat temu dopuszczalne były zachowania, które poza dzisiejsze normy wykraczają. A jak było 2000lat temu? No i jakie znaczenie ma zawartość Boga w KK, dla oceny zgodności zachowań księży ze świeckimi normami? 

2 godziny temu, Adam Sikora napisał:

Przeciez to jest fundamentalna kwestia! 

Wprost przeciwnie, z punktu widzenia tematu dyskusji jest to totalnie bez znaczenia, a i poruszając tę kwestię, możecie się po prostu przejechać.

21 hours ago, Bobcat said:

Czyli co? Najlepsza metoda to poprzednie wyciszanie spraw i zamiatanie ich pod dywan?

Trawestując znaną sentencję można powiedzieć że w słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów dostatecznie obraźliwych aby nazwać taki punkt widzenia.

Nie twierdzę że wyciszanie i zamiatanie pod dywan jest najlepszą metodą.

Tym niemniej publiczna nagonka jest metodą daleką od optymalności, w XX wieku przerobiliśmy to ileś razy, rewolucja bolszewicka, nazizm, hunwejbini w Chinach. Widać że neo-marskiści nie wyzbyli się ciągotek do takich rzeczy, zwłaszcza jakby miało im to pomóc w dekonstrukcji rzeczy przez nich nielubianych.

24 minuty temu, misiomor napisał:

Tym niemniej publiczna nagonka jest metodą daleką od optymalności

To są sprawy zerojedynkowe: albo się walczy z pedofilią albo się ją chroni. Tu nie ma żadnych "złotych środków" ani "optymalnych metod". Każdy kto rozumuje jak Ty opowiada się de facto za opcją drugą z wymienionych przeze mnie w pierwszym zdaniu.

28 minut temu, misiomor napisał:

w XX wieku przerobiliśmy to ileś razy, rewolucja bolszewicka, nazizm, hunwejbini w Chinach.

W XXI wieku również przerabiamy - patrz zorganizowana przez władzę nagonka na sędziów.

17 godzin temu, Adam Sikora napisał:

Zeby odpowiedziec na to pytanie, nalezaloby znac sposob postepowania Jezusa,

i troszkę bardziej, szerzej historię, jeśli stawiasz takie pytanie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 hour ago, Bobcat said:

To są sprawy zerojedynkowe: albo się walczy z pedofilią albo się ją chroni.

Tylko dla osób niezdolnych pojąć, że rzeczywistość nie jest ani jednowymiarowa, ani zerojedynkowa. Pamiętam klimat PRL "jesteś przeciw komunizmowi - znaczy popierasz wyzysk i robotniczą nędzę". I walka z robotniczą nędzą skończyła się "dobrobytem" z którego kto mógł zwiewał, również robotnicy.

18 minut temu, misiomor napisał:

rzeczywistość nie jest ani jednowymiarowa, ani zerojedynkowa.

Wiele zjawisk właśnie jest, ale aby to zrozumieć trzeba we własnym myśleniu postawić wiedzę, naukę, logiczne myślenie i zdrowy rozsądek przed ideologią.

Słusznie, ciekawe czy się tego doczekam.....   :)))

17 godzin temu, Bobcat napisał:

albo się walczy z pedofilią albo się ją chroni

Pamiętam doskonale, w myśl tej "zasady" bywało tak że tych co prostowali nieprawdziwe statystyki lub mieli inne zdanie w sprawach pobocznych nazywano "obrońcami pedofilów" i stosowano w stosunku do nich represje.....to masz na myśli?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

17 godzin temu, Bobcat napisał:

Każdy kto rozumuje jak Ty opowiada się de facto za opcją drugą z wymienionych przeze mnie w pierwszym zdaniu.

15 godzin temu, misiomor napisał:

klimat PRL "jesteś przeciw komunizmowi - znaczy popierasz wyzysk i robotniczą nędzę"

17 godzin temu, misiomor napisał:

neo-marskiści nie wyzbyli się ciągotek do takich rzeczy

Czerpią pełnymi garściami.....   :)))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, Maju napisał:

tych co prostowali nieprawdziwe statystyki

Dla nich nieprawdziwe są wszystkie dane liczbowe jeśli zawierają liczby różne od 0.

nazywano "obrońcami pedofilów"

I słusznie.

Czerpią pełnymi garściami..

I mają rację.

Wiedziałem od dawna że neomarksistowskie "wartości" są ci bliskie, nie przypuszczałem jednak że nienaciskany i tak ochoczo przyznasz kto Was inspiruje do tych metod. Totalitarne metody aż tak się podobają.....

9 godzin temu, Bobcat napisał:

słusznie.

Działasz znowu w myśl tych metod?   
Dobrze ci idzie, zohydzanie opanowałeś do perfekcji.

12 godzin temu, Maju napisał:

tych co prostowali nieprawdziwe statystyki

Dla nich nieprawdziwe są wszystkie dane liczbowe jeśli zawierają liczby różne od 0.

Może zamiast gołosłowia podasz choć raz jakiś przykład?
Tak nie potrafisz.....łatwiej insynuować.

Jedną z neomarksistowskich metod przejętych od marksistów jest ciągłe deprecjonowanie rozmówców którzy podają coś co nie pasuje......poproś Numerka (który tak ochoczo poparł kłamstwo i dał ci "lubię to") by po raz n-ty podał nieprawdziwe dane o Raporcie Ryana z Irlandii.....ciekawe czy tym razem poda 20 czy 25 tyś. a może już trzeba podać 35 tyś. ofiar?   

Zobaczymy wtedy namacalnie (kolejny raz) jak Wam ideologia przesłania logikę i jasność myślenia.   :))

Edytowane przez Maju

1 godzinę temu, Maju napisał:

po raz n-ty podał nieprawdziwe dane o Raporcie Ryana z Irlandii

Nieprawdziwe bo kompromitujące?

podasz choć raz jakiś przykład?

Nie mam czasu na ponowne przytoczenie całości Twojej twórczości w wątkach ideologiczno-światopoglądowych.

ciągłe deprecjonowanie rozmówców

Nasza strona mówi o "gorszym sorcie", "zarazie", "zdradzieckich mordach", "kanaliach"? Nasza strona nazywa drugą stronę "zarazą"?

jak Wam ideologia przesłania logikę i jasność myślenia.

Takie stwierdzenie wypowiedziane przez kogoś za którego myślą inni i w każdej sprawie dowiaduje się z zewnątrz jakie jest jego zdanie - jest w równym stopniu humorystyczne jak też bezczelne.

tak ochoczo poparł kłamstwo i dał ci "lubię to"

Sądzisz że to Ty będziesz decydował kto komu daje lajki i za co? Wyprowadzam niniejszym z błędu.

przyznasz kto Was inspiruje do tych metod

Kto? 

Wiedziałem od dawna że neomarksistowskie "wartości" są ci bliskie

Potwierdzam. I są to wartości bez cudzysłowu, czego ci za których myślą inni zrozumieć nie są w stanie. Tak zostali zaprogramowani.

Totalitarne metody aż tak się podobają.....

Jaki totalitaryzm? Gdzie?

Totalitaryzm ma różne oblicza ten neomarksistowski przyjął pełzającą postać jakiejś teologii neoliberalnej i dopiero obrasta w piórka....dla wyznawców tej ideologii, dla jej orędowników i fanatyków tu na forum jest niezrozumiały, nie są w stanie zrozumieć na czym polega, bo ich to wykluczanie i zohydzanie nie dotyka.....podobnie w czasach minionych pewnie myśleli szarzy członkowie partii.   :))

Udawanie że nie rozumiesz do jakich totalitarnych metod porównywałem sobie daruj.....dziecinne to, nie przystoi poważnym ludziom za jakiego się pewnie uważasz.

10 godzin temu, Maju napisał:

po raz n-ty podał nieprawdziwe dane o Raporcie Ryana z Irlandii

Nieprawdziwe bo kompromitujące?

Kompromitujące, bo ponad 100 razy zawyżone???

Znowu chcesz prowadzić dyskusję na wyrywane z kontekstu zdania którymi chcesz w tak żenujący sposób manipulować?
Dorośnij.....

podasz choć raz jakiś przykład?

Nie mam czasu na ponowne przytoczenie całości Twojej twórczości w wątkach ideologiczno-światopoglądowych.

Masz czas na pyskówki z oponentami to znajdź czas na choćby  jeden poważny przykład na oszczerstwo jakim zohydzasz mnie tu na forum.....nikt ci przecież nie proponował byś całą paletę oszczerstw i kłamstw na mój temat wypisywał.   :))

ciągłe deprecjonowanie rozmówców

Nasza strona mówi o "gorszym sorcie", "zarazie", "zdradzieckich mordach", "kanaliach"? Nasza strona nazywa drugą stronę "zarazą"?

Znowu działanie zohydzające polegające na przypisywaniu osobom z forum działań które nie miały miejsca, rzuca się taki "argument" rozszerzony i tłumacz się człowieku że nie jesteś wielbłądem.

Nie podejmę się też kolejny raz tłumaczenia zaślepionym ideologicznie co nazwano zarazą.....zresztą o tym już tu pisałem na początku posta. 

jak Wam ideologia przesłania logikę i jasność myślenia.

Takie stwierdzenie wypowiedziane przez kogoś za którego myślą inni i w każdej sprawie dowiaduje się z zewnątrz jakie jest jego zdanie - jest w równym stopniu humorystyczne jak też bezczelne.

Masz rację z tym humorem.....nie masz pojęcia w czym uczestniczysz, jakim pionkiem w neomarksistowskiej grze jesteś i wypisujesz takie świadczące o niesłychanej bucie dyrdymały.....tarzam się ze śmiechu.    :))))

Jak bezczelny jesteś w stosunku do oponentów dowodzi niemal każdy Twój wpis, co drugie zdanie......tu w wątkach ideologicznych jest to (co ciekawe) tylko trochę częstsze niż w merytorycznych.   

11 godzin temu, Maju napisał:

tak ochoczo poparł kłamstwo i dał ci "lubię to"

Sądzisz że to Ty będziesz decydował kto komu daje lajki i za co? Wyprowadzam niniejszym z błędu.

Sądzisz że o laiki mi chodzi???

Myślałem że rozmawiam z osobą która czyta ze zrozumieniem to co napisałem.....myślałem że Numerek zamiast udawać że nic się niegdyś nie stało uderzy się w piersi i przyzna że podając statystyki z RR za ideologicznymi wrogami Kk wpisuje się w ideologiczną wojnę z Kościołem. Tak jak Ty podpisując się pod jego matactwami.
Zawodzicie kolejny raz.....po co więc wypisujesz tak puste słowa jak niżej?
Przecież się do nich wcale nie stosujesz.....

W dniu 24.08.2019 o 17:13, Bobcat napisał:

Wiele zjawisk właśnie jest, ale aby to zrozumieć trzeba we własnym myśleniu postawić wiedzę, naukę, logiczne myślenie i zdrowy rozsądek przed ideologią.

10 hours ago, Bobcat said:

Jaki totalitaryzm? Gdzie?

Gdyby pojawił się na poważnie postulat pozbawienia katolików praw wyborczych - poparłbyś?

W głębi ducha tak by sobie życzył choć do tego się pewnie nie przyzna.....jednak do takich posunięć długa droga.
Ci co wprowadzają pełzające ideologie wiedzą że to jeszcze długo nie przejdzie ale w swojej bucie pewnie mają takie dalekosiężne plany.   

Najpierw wezmą się "ustawowo" za "homofobów", czyli takich którym nowe "porządki" w tej materii się nie podobają.
Wybiją im szybko (zasłużonymi karami) z głowy głoszenie zaściankowych teorii że małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny.   
Oczywiście żadna kolorowa ideologia z tym nic wspólnego nie ma......   :))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.