Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Patrykowski napisał:
9 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:
2 godziny temu, Patrykowski napisał:

Wartość giełdowa spółki nie koniecznie zależy od kompetencji zarządu a np sytuacji rynkowej, w danej branży itp.

No to w końcu zasługa "fachowców" z PiS czy zasługa sytuacji rynkowej?

Nie odzywaj się durniu, jak nie masz pojęcia o czym mowa... 

Typowe dla Ciebie i PiSu... Obrażanie, robienie durniów i wmawianie, że oponent nie ma pojęcia.
Myślisz, że ja się wczoraj urodziłem?
Wiesz co mnie obchodzą Twoje obelgi?
Słoma z butów Ci wychodzi i żaden garniturek jej nie przykryje.

14 minut temu, notoryczny napisał:
16 minut temu, Patrykowski napisał:

Podtrzymuję to co napisałem, podaj cytat, w którym to ogłosił.

Podałem Ci link.

Napisał tak. Niczego tu nie ogłasza, a jedynie mówi o takiej możliwości, że niektóre modele tak pokazują. Pisałem wcześniej, że nikt na świecie nie wie co będzie za miesiąc a co dopiero na jesieni...

"– Jest wiele modeli rozwoju epidemii w Polsce. Te, które dostaję z renomowanych zespołów badawczych, mówią, że szczyt zachorowań może nastąpić jesienią – powiedział w rozmowie z Polsat News minister zdrowia Łukasz Szumowski.

Minister zdrowia wyjaśniał, że jest wiele modeli rozwoju epidemii w Polsce. – Każda grupa badawcza, która taki model tworzy, przyjmuje inne założenia. Niestety to jest podobne do prognozowania pogody, czyli prognozowania przebiegu bardzo skomplikowanego procesu z małą ilością danych. I prognozy mówią o tym, że poprzez izolację przesuwamy szczyt zachorowań coraz dalej. Teraz coraz częściej mówi się o jesieni: wrześniu, październiku, listopadzie – oświadczył polityk dodając, że ma nadzieję, że dzięki zasłanianiu twarzy te wzrosty będą powolne."

Niczego nie ogłosił...

5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Typowe dla Ciebie i PiSu... Obrażanie, robienie durniów i wmawianie, że oponent nie ma pojęcia.

To po się wtrącasz z tymi idiotycznymi wstawkami? Nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj...

Edytowane przez Patrykowski
2 minuty temu, Patrykowski napisał:
4 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Spadaj...

Nie...

7 minut temu, Patrykowski napisał:

Niczego nie ogłosił...

Powiedział bezgłośnie hmm, wrzuć w gugla Szumowski jesień epidemia, wyskoczy Ci nie jeden link a kilka.☺️

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

6 minut temu, notoryczny napisał:

Powiedział bezgłośnie hmm, wrzuć w gugla Szumowski jesień epidemia, wyskoczy Ci nie jeden link a kilka.☺️

Różni ludzie, różne rzeczy mówią :)  Innych linków nie potrzeba tu jest dokładnie zacytowana jego wypowiedź i niczego tu nie ogłasza.  

Edytowane przez Patrykowski
2 godziny temu, Patrykowski napisał:

Za głupi jesteś, żeby zrozumieć różnicę pomiędzy bieżąca wyceną a kondycją finansową spółki. Ale to już niech ci wytłumaczy wnuczek, bo mi się znudziło. 

Żegnam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie dość, że prosty cham PiSowski jesteś, to jeszcze przygłup wyjątkowy. Skąd niby wiesz buraku pastewny co rozumiem, a czego nie rozumiem? Na razie to ty nie potrafisz odnieść się do tej PiSkatastrofy na GPW.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Patrykowski napisał:

Różni ludzie, różne rzeczy mówią ? Innych linków nie potrzeba tu jest dokładnie zacytowana jego wypowiedź i niczego tu nie zapowiada. 

Tak tu mówi tak... tam mówi siak... Jak akurat sytuacja wymaga ( albo wódź podpowie )

O wyborach też Pawłowicz swoje zdanie powiedziała....

Ale teraz jest inna sytuacja trzeba inną nutę zagrać.

25 minut temu, Patrykowski napisał:

"Maseczki nie pomagają, nie zabezpieczają przed wirusem. Nie zabezpieczają przed zachorowaniem - dodał."
I ma rację, maseczka nie zabezpieczy mnie przed zachorowaniem, bardziej osobę inną przede mną. Nigdzie nie powiedział ogólnie, ze one nic nie dają, jak powiedział niejaki riczi.

To a propos wypowiedzi Szumowskiego.

Przecież to nielogiczne. Pomijam fakt, że ja w ogóle nie wierzę w to, że maseczki pomagają komukolwiek, to ta wypowiedź Szumowskiego kupy się nie trzyma. Gdyby założyć, że ten wirus jest bardzo zaraźliwy, to jak maseczka może nie chronić?
Chroni zarówno osobę zdrową bez maski przed chorym z maseczką, jak i zdrowego z maseczką, przed chorym bez maski.
Teoretycznie wprowadzenie masek dla wszystkich powinno jeszcze bardziej chronić, ale tak naprawdę to przynosi więcej szkód niż korzyści.

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, notoryczny napisał:

Ten kolega Patrykowski nic nie wnosi do merytorycznej rozmowy . Robi zamieszanie gdzie ludzie mogli by spokojnie pogadać i wspolnie wyciagnąć jakieś wnioski . Myśle że każdy potrzebuje prostych pytań i prostych odpowiedzi a kolega Patrykowski pieniacz zwykły . Jest nieświadomy w tym że niczego nikomu tu nie udowodni bo ludzie swój rozum maja . Na rządzących bedziemy patrzyli uważnie i oceniali ich bo takie nasze prawo . Wielu będzie za nimi wieli nie . A ten ? chce na siłę komuś udowadniać że moja prawda jest najmojsza. Tylko że każdy go ma w ....e . A stan faktyczny do tabelek sie ma nijak . Do epidemi był czas sie przygotować nie zatakowala nas jako pierwszych . A Pan Szumowski dziwnie zmienia zdanie jak Adrian . Troche tu kierowaniem z góry śmierdzi i ugraniem na wybory . 

3 godziny temu, notoryczny napisał:

Ale przecież ten artykuł odzwierciedla stan spółek do pewnego momentu i nijak tam nie wychodzi, że odkąd PiS nimi zarządza to były spadki. One pojawiły się w ostatnim okresie. Tak więc uogólnianie, że za PiS spółki tylko traciły, to wiesz komu powiedz ! Małemu Kaziowi .

Przecież w artykule wszystko jest napisane, są wszystkie wykresy. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem.

No to jeszcze jeden wykres dla małego Kazia:

Kapitalizacja_sp____ek_z_udzia__em_Skarb

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Przecież w artykule wszystko jest napisane, są wszystkie wykresy. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem.

Ukryta Zawartość

Zamelduj Kaziowi ??‍♂️

Ukryta Zawartość

Teraz, notoryczny napisał:

Zamelduj Kaziowi ??‍♂️

Melduje ci notoryczny Kaziu, że nawet ty powinieneś zrozumieć wymowę tego wykresu.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 26.04.2020 o 11:17, Riczi75 napisał:

Zna ktoś z Was osoby chore na koronawirus

Ja. nie na szczęście, chociaż martwię się o mojego brata i jego syna. Obaj są otolaryngologami a to teraz profesja o bardzo wysokim ryzyku.

Za to moj kolega poznał sporo chorych.

Pracuje w pogotowiu w Warszawie i wozi ich karetką. 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, jezz napisał:

Ja. nie na szczęście, chociaż martwię się o mojego brata i jego syna. Obaj są otolaryngologami a to teraz profesja o bardzo wysokim ryzyku.

Za to moj kolega poznał sporo chorych.

Pracuje w pogotowiu w Warszawie i wozi ich karetką. 

Ok. To mamy nastepnych chorych . 

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Melduje ci notoryczny Kaziu, że nawet ty powinieneś zrozumieć wymowę tego wykresu.

To zależy kogo czytamy, w tym mętliku informacyjnym, bycie pewnym co do określonej sytuacji jest skazane na niepowodzenie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tml 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, notoryczny napisał:

To zależy kogo czytamy, w tym mętliku informacyjnym, bycie pewnym co do określonej sytuacji jest skazane na niepowodzenie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tml 

Ukryta Zawartość

Cały czas podajesz artykuły z 2017 roku i z 2019 roku. Najświeższy artykuł na który się powołujesz jest sprzed 9 miesięcy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Cały czas podajesz artykuły z 2017 roku i z 2019 roku. Najświeższy artykuł na który się powołujesz jest sprzed 9 miesięcy.

Wiesz co? Masz rację, wszystko poleciało na łeb , to zasługa nieudolnych rządów PiS .

49 minut temu, soundchaser napisał:

To a propos wypowiedzi Szumowskiego.

Przecież to nielogiczne. Pomijam fakt, że ja w ogóle nie wierzę w to, że maseczki pomagają komukolwiek, to ta wypowiedź Szumowskiego kupy się nie trzyma. Gdyby założyć, że ten wirus jest bardzo zaraźliwy, to jak maseczka może nie chronić?
Chroni zarówno osobę zdrową bez maski przed chorym z maseczką, jak i zdrowego z maseczką, przed chorym bez maski.
Teoretycznie wprowadzenie masek dla wszystkich powinno jeszcze bardziej chronić, ale tak naprawdę to przynosi więcej szkód niż korzyści.

Wielokrotnie lekarze to tłumaczyli. 

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Nie dość, że prosty cham PiSowski jesteś, to jeszcze przygłup wyjątkowy. Skąd niby wiesz buraku pastewny co rozumiem, a czego nie rozumiem?

Nie rozumiesz elementarnych rzeczy, różnicy, pomiędzy wyceną a kondycja finansową. Dlatego skończyłem z tobą dyskutować. 

40 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ukryta Zawartość

Komentarza dzbanie, wklejać to nawet riczi umi :) 

9 minut temu, notoryczny napisał:

Wiesz co? Masz rację, wszystko poleciało na łeb , to zasługa nieudolnych rządów PiS .

I tego się trzymajmy, o na jaro jeszcze pojedzie do rodzinnego zgłosić, ze ma zawał :) 

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

jeśli sprzedawczyni w sklepie ma więcej zarabiać to chyba nie da jej tego właściciel sklepu z własnej kieszeni, prawda?

Mozna tez popracować nad zwiększeniem obrotu.

Poza tym czy ktos widział właściciela, który dał sprzedawczyni podwyżkę z własne, nieprzymuszonej woli? No kaman?

16 godzin temu, Riczi75 napisał:

Wystsrczą mi sprawy z Sądami i Frankowiczami . Duda wypiął sie na 700tys ludzi .?

A pierwszym wojownikiem frankowym był Maciej Pawlicki, no k**wa mać?

Ale to było za poprzedniej władzy, teraz się wyciszył.?

Frankowicze dostali 500+ więc prezydent w 100% dotrzymał obietnicy i im pomógł,nie widzę powodu dla którego pieniądze z moich podatków miałby iść na jeszcze dodatkowa pomoc frankowiczom ,wolę sponsorowac meneli i zuli i tych którzy mają dwie lewe ręce jak tu na forum przyjęło się mówić o ludziach pokrzywdzonych przez los albo poprzednia władze. Pomagać należy tym którzy tej pomocy potrzebują a frankowicze to raczej była zamozniejsza  część społeczeństwa która na własne życzenie wdepnela na mnie choć wielokrotnie przed tym ostrzegano .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez caleb66
3 godziny temu, caleb66 napisał:

Wojciechu nie interesuje mnie powrót do czasów gdzie lapowkarstwo było na porządku dziennym,dzis jest to ścigane a twój przedstawiciel w senacie pseudonim koperta ma chyba zarzuty z tego tytułu i pali głupa. Zapamiętaj Wojciechu korupcja i przyjmowanie kopert jest złem.

Twój przedstawiciel robi takie przekręty ,że nie ma na świecie takiej koperty aby to pomieścić .Pisowskie afery mkną przez media jedna za drugą a ty to łykasz bezrefleksyjnie .Czyżby moralność Kalego ? O zarzutach na które się powołujesz jakoś nie słychać ( pomimo przekopania całego szpitala ) natomiast ciągle słychać o innych kopertach .Absurdu !

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, caleb66 napisał:

Frankowicze dostali 500+ więc prezydent w 100% dotrzymał obietnicy i im pomógł,nie widzę powodu dla którego pieniądze z moich podatków miałby iść na jeszcze dodatkowa pomoc frankowiczom ,wolę sponsorowac meneli i zuli i tych którzy mają dwie lewe ręce jak tu na forum przyjęło się mówić o ludziach pokrzywdzonych przez los albo poprzednia władze. Pomagać należy tym którzy tej pomocy potrzebują a frankowicze to raczej była najróżniejsze część społeczeństwa która na własne życzenie wdepnela na mnie choć wielokrotnie przed tym ostrzegano .

Ty żulu nie masz o niczym pojecia . Nic nikt z budżetu państwa nie bierze i brał nie będzie . Banki dość nakradły i narobiły krętactw. Teraz przychodzi czas na rewanż i postawienie wszystkiego na nogach . Banki zapłacą za swoje grzechy a nie Ty . Zresztą ZOMOWCu nie masz nic do gadania .

8 minut temu, caleb66 napisał:

Frankowicze dostali 500+ więc prezydent w 100% dotrzymał obietnicy i im pomógł,nie widzę powodu dla którego pieniądze z moich podatków miałby iść na jeszcze dodatkowa pomoc frankowiczom ,wolę sponsorowac meneli i zuli i tych którzy mają dwie lewe ręce jak tu na forum przyjęło się mówić o ludziach pokrzywdzonych przez los albo poprzednia władze. Pomagać należy tym którzy tej pomocy potrzebują a frankowicze to raczej była najróżniejsze część społeczeństwa która na własne życzenie wdepnela na mnie choć wielokrotnie przed tym ostrzegano .

Ty żulu nie masz o niczym pojecia . Nic nikt z budżetu państwa nie bierze i brał nie będzie . Banki dość nakradły i narobiły krętactw. Teraz przychodzi czas na rewanż i postawienie wszystkiego na nogach . Banki zapłacą za swoje grzechy a nie Ty . Zresztą ZOMOWCu nie masz nic do gadania .

Poza tym co ty w życiu wyprodukowałeś . Jesteś tylko poborcą emerytury z pieniędzy które wypracowali inni nie Ty . Jestes tylko pustym obciążeniem dla budżetu i pasożytem

Edytowane przez Riczi75
Żul to Cię zrobił niedojdo,wziąłeś kredyt to się z nim teraz bujaj a od moich pieniędzy won i od budżetu. Idź na inne forum szukać sponsorów.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, caleb66 napisał:

Żul to Cię zrobił niedojdo,wziąłeś kredyt to się z nim teraz bujaj a od moich pieniędzy won i od budżetu. Idź na inne forum szukać sponsorów.

Ty to pierwszy po zapomogę stoisz niedoj...ie i kroisz ten budżet . Takich darmozjadów powinno się tępić .

Zmartwić cie muszę banki przegrywają ?i tak ma być 

Budżet tego państwa twoich pieniędzy nigdy nie oglądał . To ty z niego ciągniesz gnido . 

Edytowane przez Riczi75

Ufff paręnaście stron horroru- Patrykowski praktycznie nie ma wpisu Twojego gdzie słowo idiota żeby nie przemknęło ...czy Ty potrafisz coś spokojnie napisać ?

nawet notoryczny w jednej informacji próbował Ci wytłumaczyć sprawę z maskami : ich szkodliwości -zdrowotności noszenia z Szumowskim w tle  -

Kilka razy w ciągu ponad tygodniowej działalności Twojej na bocznicy takiego zdziczenia i wyzwisk w tak krótkim czasie nie miałem sposobności spotkać-tak "chłopaki "czasem k**wami i innymi rzucą nie raz  ( sam nie jestem bez winy ) ale są pewne granice

Z downami przekroczyłeś bardzo mocno granice...  moja żona ma znajomą i syna jej z tą chorobą wspaniały człowiek robi wspaniałe rzeczy( np kartki świąteczne z wklejkami -pomagaliśmy Mu ostatnio kulki do wystrojenia wklejenia pomóc) ...chodź choroba ...wiec proszę żebyś zanim coś napisał zastanowił pomyślał  ....bo są pewne granice....

Edytowane przez asterix1
Ty to pierwszy po zapomogę stoisz niedoj...ie i kroisz ten budżet . Takich darmozjadów powinno się tępić .
Zmartwić cie muszę banki przegrywają i tak ma być 
Budżet tego państwa twoich pieniędzy nigdy nie oglądał . To ty z niego ciągniesz gnido . 
Przegrywają pojedyncze sprawy pałko ,większość wygrywają i słusznie, kto kazał Ci matole brać kredyt i jeszcze we frankach ,bujaj się.

7 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Porównaj sobie notowania innych banków. I zobacz czym że to się różni od innych banków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dobrze, to co te dwa wykresy mówią?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, caleb66 napisał:

Przegrywają pojedyncze sprawy pałko ,większość wygrywają i słusznie, kto kazał Ci matole brać kredyt i jeszcze we frankach ,bujaj się.

Kto Ci matole powiedział że ja kredyt wziąłem . Zatrzymałeś się na 2015 . Zresztą dla Ciebie świat zaczął się w 2015 przedtem wszyscy toba gardzili i dalej gardzą konfidencie . 

Edytowane przez Riczi75
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.